23 Rajd Rzeszowski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 23 Rajd Rzeszowski

Postprzez corados » czwartek, 7 sie 2014, 17:53

Witcher 1990 pierwsze sie zastanow co sam napisales, a pozniej miej jakies pretensje. Do tego wypisujesz bzdury o limitach opon.
corados
A6

Postprzez żółtek » czwartek, 7 sie 2014, 18:54

Mnie to pachnie trochę PR bełkotem i zmyleniem przeciwnika - pożyjemy zobaczymy :)
żółtek
N1

Postprzez Kit_Car » czwartek, 7 sie 2014, 20:58

Mi też się wydaje ze nie będzie tak źle, gdyby to były jakieś zajechane balony to chyba by odpuścił start jakby miał dużo tracić i skupilby się na dopieciu budżetu na nast. Rajd. Ale tak tylko gdybam, jego ziomkiem niestety nie jestem ;p

To duże spadanie na Lubenii to jest kilka km przed metą OS? Mniej więcej ile to km?
Kit_Car
N2

Postprzez darek90r » czwartek, 7 sie 2014, 21:23

Znacie jakieś ciekawe miejsce w okolicach Sołonki na OSie Lubenia? Druga sprawa czy da rade ogarnąć pierwszą Godowa, a później pierwsza Lubenie właśnie w okolicach Sołonki? Troche ten harmonogram ciasny :?
darek90r
N2

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 7 sie 2014, 21:36

corados napisał(a):Witcher 1990 pierwsze sie zastanow co sam napisales, a pozniej miej jakies pretensje. Do tego wypisujesz bzdury o limitach opon.

No właśnie co? że moim zdaniem nie powinien oszczędzać na oponach i że NIE jestem pewien jak to wygląda z limitem opon w Polsce czy sa przepisy ograniczające liczbę gum. Próbuję dyskutować kulturalnie, inni nawet jeśli się ze mną nie zgadzali potrafili wyrazić to w cywilizowany sposób. Jeśli nie Ty tak nie potrafisz to widocznie nie jest to miejsce dla Ciebie. I uważaj żebyś się na tym nie sparzył bo gdybyś wyjechał do mnie z czymś takim na żywo inaczej byśmy rozmawiali
Witcher1990
A6

Postprzez rafalze-ce » czwartek, 7 sie 2014, 21:46

ludzie wytłumaczcie mi jedno czy asz tak żle sie dzieje w polskich rajdach czy KU.... o co chodzi ze prawie mistrz polski po odejsciu Kajta jedzie białym autem czyt. - bez sponsora???
rafalze-ce
N3

Postprzez wanderer » czwartek, 7 sie 2014, 21:54

rafalze-ce napisał(a):ludzie wytłumaczcie mi jedno czy asz tak żle sie dzieje w polskich rajdach czy KU.... o co chodzi ze prawie mistrz polski po odejsciu Kajta jedzie białym autem czyt. - bez sponsora???

Przecież tak jest od dawna i lepiej nie będzie jeśli w ogólnopolskiej telewizji nie pojawią się relacje z prawdziwego zdarzenia. Dlatego w Polsce w rajadach nie ma jako takiego prawdziwego sponsoringu. Jak spojrzysz, kto z czym jeździ na aucie, to w większości wyjdzie, że sponsorem jest firma ojca, wujka, własna albo kolegi, czy kogoś w tym stylu.
wanderer
A6

Postprzez corados » czwartek, 7 sie 2014, 22:15

:arrow: Witcher 1990

A nie sądzisz,że Twoje myślenie jest błędne? Może twoje posty przeczyta sam Wojtek i co on ma pomyślec :roll: Pewnie do samego rajdu biegał za zapięciem budżetu, a tu ktoś krytykuje go,że oszczędza na oponach...

Koniec tematu
corados
A6

Postprzez piotrg » piątek, 8 sie 2014, 01:20

Z tym siemanko to faktycznie ciekawa sytuacja, wschodząca gwiazda naszych rajdów która pewnie zmierza po tytuł pojedzie białym gołym autem - ewenement na skale świata :). A z tymi oponami jeszcze lepsze..., egzotycznie brzmi jak dla mnie auto R5 na używanych oponach :!: :?: :roll: w eliminacji o mistrzostwo kraju (bo na testach to nic jakiegoś dziwnego). Jeszcze tylko nalewki, olej mineralny i paliwo 95. A na poważnie to szkoda siemanki, mam nadzieje że da rade na sportowej złości wygrać. Fajnie też że rzeźnik robi 4 podejście do r5, myśle że po tym starcie sie przekona bo crally ogarniają fieste a przede wszystkim potrafią ją dobrze ustawić na nasze przegładziutkie asfalty. Swoją drogą to dobrze by było gdyby nasi wypożyczali auta w polsce bo jest od kogo i niemamy się pod tym względem czego wstydzić i przy okazji dali naszym zarabiać.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Sylwek_GSi » piątek, 8 sie 2014, 06:34

Podobnie jak z Przybylskim w 95 roku, jemu z kolei wygasł krótki kontrakt z Rafinerią Czechowice i po 4 rajdach w połowie sezonu trzeba było się pożegnać z tytułem. Trzymam jednak kciuki za siemanke. Mam nadzieje że utrzyma się jeszcze na kilka rajdów, może się okazać że zdobędzie tytuł wcześniej co na pewno ułatwiło by sprawę. Poza tym, to że auto jest białe, nie znaczy że sytuacja jest aż tak tragiczna. Na początku było kolorowe, ale sponsorów w tych kolorach nie było za wiele. Od samego początku Wojtek walczył o budżet do ostatniej chwili. Więc pewnie jest gorzej ale cały czas było na granicy.
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Hubertos » piątek, 8 sie 2014, 08:01

Auto po testowym zostało obklejone w barwy Ultera i Szika.
Hubertos
A6

Postprzez andrew88 » piątek, 8 sie 2014, 08:06

Mnie najbardziej zaskakuje, że Halls się wycofał ze sponsoringu. Teraz trochę brzydka jest ta Fiesta.
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez d-z rallyfans » piątek, 8 sie 2014, 08:32

A moje zdanie na temat tej sytuacji jest takie,

Jeżeli jest tak źle to może warto było się zastanowić przed sezonem czy jest kasa na TOP furę na cały sezon, może lepiej było zostać w R4 lub przejść na S2000, myślę że spokojnie Wojtek dałby radę w tych furach kręcić dobre wyniki. Przykład Kajtka pokazuję że R4 można poszaleć, podobnie jest z S2000, Kuchar i Grzyb dają radę.
d-z rallyfans
A5

Postprzez żółtek » piątek, 8 sie 2014, 08:53

Ciekawe tylko jak spisze się całkiem nowa Fiesta Chuchały, ponieważ to chyba pierwszy start tego auta, z reszta tak samo jak Habaja.

A byłą Fiestę Chuchały od Karkonoskiego jeździ Kołtun.

Szkoda, że odcinki tak późno się dziś zaczynają. Autoguard już działa :D
żółtek
N1

Postprzez dominik_r » piątek, 8 sie 2014, 09:25

Orientuje się ktoś czy będą dostępne międzyczasy?
dominik_r
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP