Moderator: SebaSTI
Żółtodziób
No właśnie tak mi się wydawało. Polak to nie jedyna impreza na jakiej byłem gdzie kazali wyrzucać butelki, dlatego od razu mi się wydawało,że to nie jest widzimi się organizatora tylko jakieś odgórne przepisy.
Poza tym skoro już jesteśmy przy kibicach a nie organizatorze to mnie wpieniają cwaniaki, które zamiast czekać w kolejce do Mikołajek pakują się na lewy pas, a potem jak coś jedzie z naprzeciwka to się wpieprzają ludziom przed maskę. Nosz cholera, uważają się za wybrańców losu czy jak? Wszyscy czekają i wszyscy chcą zdążyć, trzeba sobie
Witcher1990 napisał(a):...Ale najbardziej wkurwiają mnie tzw. cwaniaki i mam nadzieję, że teraz kilku to czyta. Sam mieszkam na wsi więc coś tam wiem o życiu tam. Natomiast cała ta hołota na quadach, crossach i innych wynalazkach nie szanuje ludzkiej pracy. Macie po prostu w dupie to, że zaoraliście jakiemuś gospodarzowi połowę pola, gdzie musiał włożyć kupę kasy i wysiłku żeby je uprawić, a przy zbiorach nic z tego nie dostanie. na miejscu tych ludzi najpierw poprzecinałbym wam opony a później wziął młotek i napierdalał w głowę aż by coś tam się nabiło rozumu w te puste łby. Bo jak nazwać sytuację gdy pole i tak jest już mocno zniszczone, są dwie ścieżki a jakieś pajace i tak jadą przez środek tego pola robiąc kolejne spustoszenie? Ci ludzie nie dostaną odszkodowania bo nie mają pół w PW tylko gdzieś zboku w miejscu gdzie najlepiej sobie skrócić drogę bo się nie chce iść/ jechać 100m dalej. To samo tyczy się cwaniaków w terenówkach na warszawskich blachach, myślicie, że jesteście pępkiem świata, wszystko wam wolno i możecie bezkarnie niszczyć cudzą pracę i pieniądze. Najlepiej wjechać Toyotą i zajeździć komuś 200m żyta. Weźcie długi rozbieg i zajebcie baranka w ścianę.
Tyle ode mnie
maestro napisał(a):Co jak co ale mnie też wkur.... ludzie na kładach i krosach. Powinni takich gości łapać i zakazać jeździć bo oni czuli się jakby jechali po niczyim. Może za rok termin będzie pod koniec lipca to by było już po żniwach. Na Hopie Chmielewo to nawet ludzie ogolili ładnie drzewa z gałęzi bo im widoki zasłaniały ale wielu jak mówiło to by chętnie wycieli wszystkie te drzewka.
Niech sobie tymi krosami i kładami jeżdżą po drogach, a nie po polach i wzdłuż OS bo to jest cwaniactwo i niszczenie plonów..
maestro napisał(a):Jak widzisz nawet taka masa ludzi nie niszczy tyle co kłady i krosy. Ogólnie ludzie starali się chodzić jedną ścieżką. Mało tego ci na krosach jak jadą to takim sposobem, żeby najlepiej wszyscy wiali z drogi bo krosowcy jadą. Zero poszanowania dla ludzi.
ElMatador napisał(a):Witcher1990 napisał(a):...Ale najbardziej wkurwiają mnie tzw. cwaniaki i mam nadzieję, że teraz kilku to czyta. Sam mieszkam na wsi więc coś tam wiem o życiu tam. Natomiast cała ta hołota na quadach, crossach i innych wynalazkach nie szanuje ludzkiej pracy. Macie po prostu w dupie to, że zaoraliście jakiemuś gospodarzowi połowę pola, gdzie musiał włożyć kupę kasy i wysiłku żeby je uprawić, a przy zbiorach nic z tego nie dostanie. na miejscu tych ludzi najpierw poprzecinałbym wam opony a później wziął młotek i napierdalał w głowę aż by coś tam się nabiło rozumu w te puste łby. Bo jak nazwać sytuację gdy pole i tak jest już mocno zniszczone, są dwie ścieżki a jakieś pajace i tak jadą przez środek tego pola robiąc kolejne spustoszenie? Ci ludzie nie dostaną odszkodowania bo nie mają pół w PW tylko gdzieś zboku w miejscu gdzie najlepiej sobie skrócić drogę bo się nie chce iść/ jechać 100m dalej. To samo tyczy się cwaniaków w terenówkach na warszawskich blachach, myślicie, że jesteście pępkiem świata, wszystko wam wolno i możecie bezkarnie niszczyć cudzą pracę i pieniądze. Najlepiej wjechać Toyotą i zajeździć komuś 200m żyta. Weźcie długi rozbieg i zajebcie baranka w ścianę.
Tyle ode mnie
Kolego Witcher1990, po Twoim nicku zakladam ze pierwsza komunie miałeś, wiec pewnie telefon komórkowy juz dostałeś - widziałeś ze ktoś pole rozjeżdża to trzeba bylo robić zdjecia. Nie wiem jak wygladała sytuacja na wszystkich OSeach ale tam gdzie ja łatalem (Milki, Kruklanki, Baranowo i Chmielewo) śmiem twierdzić ze 95% szkód było zrobione przez piechurow - fakt ze na Baranowie jakiś debil na quadzie praktycznie przejechał wzdłuż całego odcinka i niezwazal czy to laka czy zboże. To ze darles kilometrami z pazura nie upoważnia do obrażania innych ludzi, którzy korzystali np z enduro i podjeżdżali pod same odcinki. Ja mam b. duża rodzine na wsi (btw wszyscy w jakieś mierze pochodzimy z rodzin rolniczych) i wiem ze nie jest im łatwo ale akurat spora grupa rolników na Mazurach nie moze narzekać (spora cześć to duże i wcale nie biedne gospodarstwa - wcześniej wspomniane pole zboża miao kilkanaście hektarów) choć to nieoznacza ze można przyzwalac na niszczenie pól. Nie zapominajmy ze organizator ma odpowiednie ubezpieczenie i można dochodzić wyrowniania strat- nie jest to takie skomplikowane (nie pisz ze jest bo znam to z doświadczenia).
Pozdrawiam kulturalnych kibiców
El Matador napisał(a):Kolego Witcher1990, po Twoim nicku zakladam ze pierwsza komunie miałeś, wiec pewnie telefon komórkowy juz dostałeś - widziałeś ze ktoś pole rozjeżdża to trzeba bylo robić zdjecia. Nie wiem jak wygladała sytuacja na wszystkich OSeach ale tam gdzie ja łatalem (Milki, Kruklanki, Baranowo i Chmielewo) śmiem twierdzić ze 95% szkód było zrobione przez piechurow - fakt ze na Baranowie jakiś debil na quadzie praktycznie przejechał wzdłuż całego odcinka i niezwazal czy to laka czy zboże
ElMatador napisał(a):maestro napisał(a):Jak widzisz nawet taka masa ludzi nie niszczy tyle co kłady i krosy. Ogólnie ludzie starali się chodzić jedną ścieżką. Mało tego ci na krosach jak jadą to takim sposobem, żeby najlepiej wszyscy wiali z drogi bo krosowcy jadą. Zero poszanowania dla ludzi.
Sorry ale na Twoich zdjęciach nie widzę tego co piszesz (czyli ze crossy zniszczyły więcej upraw niż piechota). Zebyś sobie nie nabijal postów podsumuje: barany i debile trafiają się tak samo często na enduro, quadach jak na nogach czy za kierownica samochodu. Ja proszę tylko żeby nie uogólniać i nie pisać bzdur tylko i wyłącznie z hejterstwa.
Jeszcze raz pozdrawiam kulturalnych i myślących kibiców i obiecuje nie pisać więcej o rzeczach bez większego związku z tematem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości