Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez Cendra » czwartek, 5 cze 2014, 21:55

Za potrącenie barierek będzie kara?
Cendra
A6

Postprzez Kit_Car » czwartek, 5 cze 2014, 22:03

Mniemam że nie, nie potrącił na cięciu i jak je potrącił to nie cisnął a prawie się zatrzymał. W sumie to nie liczyłem na więcej, bo rajd startuje tak naprawdę jutro, ale byłby wysoko gdyby nie ta akcja :P
Mikko na plus, choć to tylko sss, to pokazał pazur. Mam nadzieję że wymieniona dwójka będzie omijać przygody.
Kit_Car
N2

Postprzez Dani » czwartek, 5 cze 2014, 22:05

Echh, tutaj na nawrotach ewidentnie było widać ogarniczenia RK.
Dani
N3

Postprzez Śmiechol » czwartek, 5 cze 2014, 22:09

Ja to się nie znam więc zapytam:

A to nie jest tak że oni tam ręczny zaciągają? Bo skoro tak, to trzymał kierownicę lewą ręką, czyli sprawną. Proszę o odpowiedź bo nie zasnę i będzie mnie to nurtowało :D
Śmiechol
N2

Postprzez Shaitan » czwartek, 5 cze 2014, 22:11

Robert miał problem żeby skręcić i zbić bieg, a do tego ręczny był taki sobie. Z 2-3s tam stracił, ale to zupełnie nie istotne. Taki odcinek dla kibiców. Rajd zaczyna się jutro.

Mikko zgarnia wygraną :D .
Shaitan
N3

Postprzez Śmiechol » czwartek, 5 cze 2014, 22:13

No ja to wiem, tego nie musisz mi tłumaczyć. Tylko chciałbym się dowiedzieć czy te tłumy na forach, facebooku i portalach mają rację zwalając wszystko na ograniczenia.
Śmiechol
N2

Postprzez jarexcc » piątek, 6 cze 2014, 08:22

Śmiechol napisał(a):No ja to wiem, tego nie musisz mi tłumaczyć. Tylko chciałbym się dowiedzieć czy te tłumy na forach, facebooku i portalach mają rację zwalając wszystko na ograniczenia.

wedlug mnie oczywiście że mają rację w bo tej sytuacji RK musiał wykonać kilka czynności skręcić, pociągnąć ręczny ( który nie wiadomo że idealnie zafunkcjonował) i do tego w całej tej sytuacji zredukować. Odcinki rajdowe to na szczęście nie kjs, i takie sytuacje chodź zdarzać się mogą to nie za często, jednak sekundy uciekają
jarexcc
A5

Postprzez Aaltonen » piątek, 6 cze 2014, 10:08

On zawalił ten nawrót nie dlatego, że nie mógł użyć ręcznego, tylko ten ręczny po prostu nie zadziałał.
Aaltonen
N3

Postprzez krzysiek_swrt » piątek, 6 cze 2014, 10:19

a swoja drogą to jest jakiś absurd żeby w tak nowoczesnych konstrukcjach ręczny nie działał poprawnie przecież to nie jest mechanizm linkowy który nigdy dobrze nie działał no ale jak widać zdarza się ,szkoda.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez jarexcc » piątek, 6 cze 2014, 10:26

Aaltonen napisał(a):On zawalił ten nawrót nie dlatego, że nie mógł użyć ręcznego, tylko ten ręczny po prostu nie zadziałał.

to co się wybarzylo nie ma praktycznie zadnego zdarzenia, natomiast dla zagorzałych kibiców RK, trzeba powiedzieć że sam Robert przed SSS wiedział że ta partia zakrętow będzie dla niego ogromnym wyzwaniem...

a tak do tego dodam, chwała naturze, kto jak chce powiedzieć to i bogu, że RK może przynajmniej na takim poziomie rywalizować, spełniać swoje marzenia, cieszyć się tym co kocha w postaci 4 kółek, bo mogło być zdecydowanie gorzej, kto chce niech trzyma kciuki mocniej, kto słabiej to jego wola, kto nie kibicuje wcale też mu wolno...

a co do organizacji rajdu, no Włosi mają pasję bo organizowanie 2 rajdów w tym samym czasie
http://rallycostasmeraldastorico.it/index.php?lang=en
jarexcc
A5

Postprzez viper » piątek, 6 cze 2014, 10:56

Ludziska , ale macie problem. Co to za różnica w jego przypadku 2-3 sekundy i tak w praktyce jak sam nie powie to sie nie dowiecie co sie wydarzyło.
viper
S2000

Postprzez Aaltonen » piątek, 6 cze 2014, 11:22

krzysiek_swrt napisał(a):a swoja drogą to jest jakiś absurd żeby w tak nowoczesnych konstrukcjach ręczny nie działał poprawnie przecież to nie jest mechanizm linkowy który nigdy dobrze nie działał no ale jak widać zdarza się ,szkoda.
Skonstruować można bez problemu, ale tutaj mamy do czynienie z przeróbką, która musi być przede wszystkim zgodna z regulaminem i homologacją. A jak wiadomo z g..wna bicza nie ukręcisz...
Aaltonen
N3

Postprzez wisiu » piątek, 6 cze 2014, 11:29

Witam, nie wiecie jak poglosnic wrc radio, juz mam na 100% w kompie i prawie nic nie slychac :/
wisiu
N2

Postprzez jarauto » piątek, 6 cze 2014, 11:52

Już tak jest z RR od jakiegoś czasu. Głośniki ratują sprawę.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Unusual_sarcasm_notice.jpg
jarauto
N2

Postprzez kij » piątek, 6 cze 2014, 11:53

No i zaczęło się. Pierwsze na trasie 3 odkurzacze niemieckiej produkcji. To będą mieć kolejni drogę porządnie posprzątaną.
kij
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata