A Peugeot jest zainteresowany pucharem 208 ze względu na frekwencję

Trwają rozmowy.
Moderator: SebaSTI
menson napisał(a):Radek raczej szybko do siebie nie dojdzie tak samo jak jak Kuba Gospodarczyk
Rajd Mikołowski, który w tym roku otwiera zmagania w Rajdowych Samochodowych Mistrzostwach Śląska, jednocześnie stanowi domowy start dla Łukasza Habaja i Piotra Wosia, którzy postanowili przypomnieć sobie jak jeździ się samochodem z napędem na jedną oś. Blisko 140 KM mocy oraz sekwencyjna skrzynia biegów to atuty poczciwego Fiata Seicento, w którym pojawi się załoga eSKY.pl Rally Team.
Start popularnym „Sejem” to także powrót do początków profesjonalnych startów dla Łukasza Habaja, który za kierownicą Fiata wygrał m.in. odcinek specjalny w klasyfikacji generalnej Rajdu Barbórka Cieszyńska 2004, zostawiając za swoimi plecami dysponującymi samochodami napędzanymi na cztery koła Michała Bębenka, Tomasza Kuchara, Zbigniewa Staniszewskiego oraz Michała Sołowowa.
Łukasz Habaj: Przed tym startem czuję się bardzo szczęśliwy, ponieważ jest to dla mnie powrót do przeszłości. Udało nam się znaleźć Fiata Seicento Kit Car we Włoszech i cały zespół jest mocno podekscytowany. Kiedyś każdy z nas marzył o takim samochodzie, który ma sekwencyjną skrzynię biegów i taką specyfikację. Dobrze, że udało nam się zrealizować te marzenia i nie traktujemy tego startu jednorazowo. Auto przyjechało na kilka dni przed startem i nie do końca udało nam się je ustawić. Chłopaki włożyli już ogrom pracy w przygotowanie go do rajdu. Generalnie pięknie brzmi i strzela, więc kibice powinni być zadowoleni. Zobaczymy jak spiszę się za kierownica tego auta, jeśli nie będę dawał rady może zamienimy się z Piotrkiem rolami.
Piotr Woś: Moją przygodę z Rajdem Mikołowskim ciężko nazwać startem. To był pierwszy prawdziwy występ w roli kierowcy i po przesiadce z Lancera nie przestawiłem się na seryjne opony i inne auto, które nie działało jak Mitsubishi. Ku mojemu zaskoczeniu inne załogi odpadły z rywalizacji jeszcze szybciej. Ja przejechałem 300 metrów odcinka. Teraz Łukasz śmieje się, że będę miał okazję przejechać ten zakręt tak jak należy. Mam nadzieję, że on nie popełni moich błędów i przestawi się na nowy-stary samochód. Dla nas to jest zabawa i ciekawi mnie jakie czasy da się kręcić Seicento oraz to, czy Łukasz pamięta jak jeździ się tym samochodem. W „Seju” spędziłem już trochę czasu, głównie w roli kierowcy, ale myślę, że odnajdę się w nim. Wracają wspomnienia i zawsze mam ogromny sentyment do tego pojazdu, więc cieszy mnie ten start. Może na jeden oes uda się zamienić rolami z Łukaszem, choć zastanawia mnie czy byłby w stanie podyktować mi odcinek.
gregortest napisał(a):Nie będzie już CRT ze względu na brak min ilości zawodników - 5 szt powinno być.
A Peugeot jest zainteresowany pucharem 208 ze względu na frekwencję
Trwają rozmowy.
filantrop napisał(a):Tak
luxxx napisał(a):filantrop napisał(a):Tak
Nie bądzmy tacy pewni
gregortest kto będzie organizatorem puchary 208, wiesz może ??
tarmaq napisał(a):Sylwester Płachytka
"Już za miesiąc Rajd Karkonoski, trzecia eliminacja RSMP, w której wezmą również udział Sylwek i Jacek. Po Rajdzie Świdnickim współpraca z Dytko Sport została zakończona i załoga Poliamid Plastics Rally Team na trasach w okolicach Karpacza wystartuje nowym samochodem. Więcej szczegółów już wkrótce "
filantrop, czyżby to ten nowy kierowca w 208 r2?
MSG Racing napisał(a):tarmaq napisał(a):Sylwester Płachytka
"Już za miesiąc Rajd Karkonoski, trzecia eliminacja RSMP, w której wezmą również udział Sylwek i Jacek. Po Rajdzie Świdnickim współpraca z Dytko Sport została zakończona i załoga Poliamid Plastics Rally Team na trasach w okolicach Karpacza wystartuje nowym samochodem. Więcej szczegółów już wkrótce "
filantrop, czyżby to ten nowy kierowca w 208 r2?
Widzę że z Płachytką można robić interesy.
Jarek55511 napisał(a):Raczej źle,bo zamówił i20 proto u Dytki,a ten mu zbudował,a teraz Płachytka zostawia go z tym. Przecież wiadome było że będą choroby. Nawet fabryczne fury mają problem patrz i20 WRC czy Peugeot 208 T16,czy nawet Fiesta R5
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości