RSMP 2014

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RSMP 2014

Postprzez Kramar » wtorek, 21 sty 2014, 16:56

Viper, to o czym piszesz, w teorii wygląda pięknie, w praktyce ma małe szanse powodzenia.
Kierowcy chwytają się różnych pomysłów żeby startować. Gdyby było to tak proste jak usiłujesz przedstawić, ktoś na pewno poszedł by tą ścieżką. Ja nie znam takiego przypadku.
Zmiana malucha na seja przez Kajetana (bo chyba do tego pijesz powyżej), o ile się orientuję, nie odbyła się według twojego przepisu.

Niniejszym kończę ten temat. Argumenty zostały przedstawione, dowodów na poparcie mojej, czy twojej teorii nie ma.
Kramar
N1

Postprzez viper » wtorek, 21 sty 2014, 18:47

radzio napisał(a):stary wyjadaczu, nigdzie nie pisałem, że lepiej jeździć w rpp. moim zdaniem rpp w takiej formie jak jest teraz nie ma najmniejszego sensu.
nie rozumiem tylko dlaczego wszystkie stare auta nazywasz "glutami". być może tylko z takimi miałeś do czynienia. ja natomiast dalej uważam, że lepiej jezdzic fajnym autem niż smutnym. na koniec chcialbym dodać, iż seryjna astra wcale nie zalicza się do tych fajnych...

Ja po prostu nazywam rzeczy po imieniuna na skróty i nie chodzi mi o sama markę tylko o rocznik. Jestem pewien ze nie raz jak zobaczyles na ulicy jakiś stary samochód to stwierdziles albo pomyslales ale złom :D

Mówisz ze rpp nie ma sensu, ale zdrugiej strony nie ma innej opcji, bo te samochody nie mogą nigdzie indziej startowac , bo nie maja homologacji aktualnej. Tak wiec widzisz temat nie jest taki prosty , bo wszyscy jadą po pzm, ale w praktyce sami zawodnicy nie chcą jeździć wolniejszymi ale nowszymi kontrukcjami, a to już nie wina pzm.
Kramar napisał(a):Viper, to o czym piszesz, w teorii wygląda pięknie, w praktyce ma małe szanse powodzenia.
Kierowcy chwytają się różnych pomysłów żeby startować. Gdyby było to tak proste jak usiłujesz przedstawić, ktoś na pewno poszedł by tą ścieżką. Ja nie znam takiego przypadku.
Zmiana malucha na seja przez Kajetana (bo chyba do tego pijesz powyżej), o ile się orientuję, nie odbyła się według twojego przepisu.

Niniejszym kończę ten temat. Argumenty zostały przedstawione, dowodów na poparcie mojej, czy twojej teorii nie ma.

To jest kwestia podejścia do tematu zaplanowania itd. I zapewniam cię ze to nie teoria choć patrząc na ilośc zawodników w MP. Wielu tego nie praktywolo, ale no cóż każdy robi jak uważa za stosowne. Co do kajta byc może masz racje, bo nie znam tematu, ale śledząc jego drogę to nie widziałem żeby startował wiecej niż 10 letnim samochodem.
Ja rownież sie żegnam w tej sprawie :D
viper
S2000

Postprzez posejdon » wtorek, 21 sty 2014, 19:37

viper weź się wreszcie pochwal gdzie, czym i w jakich barwach startujesz bo myślę, że nie tylko mnie zżera ciekawość...
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez tomkuk84 » wtorek, 21 sty 2014, 19:39

Już dawno nie czytałem tak interesujących wypowiedzi dotyczących czym startować. W tym wątku zarówno viper jak i kramar mają rację.
Słabym autem nie zrobi się dobrego wyniku, nawet jak się będzie cisnąć na 110%. Będąc zawodnikiem, głupio byłoby powiedzieć sponsorowi, że niby 1-miejsce w klasie w której startowały tylko 3 samochody, w generalce natomiast miejsce 5-tę od końca :evil: Ponadto, dla mnie jako kibica, wolę oglądać Astrę czy starego Civica 5-gen niż nowe N-grupowe samochody, które przyspieszają podobnie jak tramwaj.
Dla zawodników, którzy myślą długoterminowo lepszą opcją wydaje się punkt widzenia, żeby kupić nowe auto. Natomiast, dla zawodników, którzy chcą czuć prędkość i mieć fun z jazdy to chyba lepsza opcja jest ze starymi autami A-grupowymi.
tomkuk84
N1

Postprzez rafal85 » wtorek, 21 sty 2014, 19:48

Bardzo mi się Viper podoba jak zaciekle bronisz swoich racji, chociaż nie mają nic wspólnego z rzeczywistością i nie mają większego znaczenia! Nie myślałeś o polityce? Imponuje mi również Twoja wiedza na temat pozyskiwania sponsorów i tego sportu ogólnie. Ciekawi mnie ilu już zdołałeś pozyskać jeśli uważasz, że potencjalny sponsor to cyt."frajer" który ma Ci coś dać?
rafal85

Postprzez Wujeek » wtorek, 21 sty 2014, 20:20

viper napisał(a):
Wujeek napisał(a):A co masz na mysli takie samochody jak opel astra czy nawet renault clio ponizej 98 r ?
nie trybie twoich skróconych pytań :D . Jak to co ma na myśli?

Chodzilo mi viper o to ze jak sie gorszym autem startuje to nie wejdzie taka suma w gre jaka sie dysponuje przy nowszych samochodach , tansza eksploatacja.
Zauwaz zreszta jakim budzetem trzeba szastac zeby nabyc tez dobrego sponsora bo on do 10.000 tys. ci nie przyjdzie raczej , ten sport sie nawet nie przyruwnuje do pilki nozej ani do boksu czy jakiejkolwiek innej dyscpliny sportwej . Bo zaloze sie ze nie jedna osoba by chciala jezdzic tylko nie wyciagnie takiego pieniadza , a takich ludzi napalonych na ten sport jest pewnie troche , trenowac czlowiek moze pilke , boks dlatego tez to jest popularne czesciej puszczane w telewizji i wogole bo sie łatwiej idzie dostac tylko po prostu trzeba miec checi i zapal , zreszta jak do kazdej dyscypliny sportu , i dlatego mala popularnosc jest tez sportu samochodowego w tych czasach.
Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team
Wujeek
N2

Postprzez viper » wtorek, 21 sty 2014, 21:35

rafal85 napisał(a):Bardzo mi się Viper podoba jak zaciekle bronisz swoich racji, chociaż nie mają nic wspólnego z rzeczywistością i nie mają większego znaczenia! Nie myślałeś o polityce? Imponuje mi również Twoja wiedza na temat pozyskiwania sponsorów i tego sportu ogólnie. Ciekawi mnie ilu już zdołałeś pozyskać jeśli uważasz, że potencjalny sponsor to cyt."frajer" który ma Ci coś dać?

Miałem nie odpisywać już ale ponieważ zle mnie ktos zrozumiał to wyjaśnię. Dla mnie słowo frajer oznacza ze od siebie nic a od kogoś wszystko. Nie miałem nawet bezpośrednio na myśli sponsoringu tylko ogólnie.
posejdon napisał(a):viper weź się wreszcie pochwal gdzie, czym i w jakich barwach startujesz bo myślę, że nie tylko mnie zżera ciekawość...

Może kiedyś :D , ale za dużo tutaj ludzi ma mało profesjonalne podejście do dyskusji, wiec wole mieć swoje zdanie i sie nie ujawniać.
Uważaj , bo ciekawość to pierwszy stopień do piekła :D :wink:
viper
S2000

Postprzez Konradoo » czwartek, 10 kwi 2014, 18:13

Co myślicie na temat nowej polityki zabezpieczeń oesów (Walim) podczas Świdnickiego?
Konradoo
N2

Postprzez gregortest » czwartek, 10 kwi 2014, 20:45

Ha. W dzisiejszych wiadomościach TVP sport- pokazali działacza niejakiego Szaniawskiego leśnych ludków z PZM który oznajmił że TVP podpisała umowę z PZM na relację z ŻIUŻLA :) I to nie wstawki 2.5 min ale relacje z całych zawodów.
http://www.pzm.pl/news/nice-polska-liga-zuzlowa-w-tvp

To jest ku....wa scandal.
Ja nie wiem, ale to trzeba jakąś petycję, ....wystosować pismo z naganą...
A może umówić się w kilkaset osób i pokazać im na górczewskiej pod siedzibą gołe tyłki, jak będą wchodzić i wychodzić z biurw.
A Sąsarę - to do tablicy wezwać. Że sie nie stara, a w przyszłym roku wybory.
http://www.pzm.pl/o-nas/komisje/gkss
gregortest
A5

Postprzez whisky » piątek, 11 kwi 2014, 02:15

Nie bardzo jarze o co ci chodzi.. Przyszla firma Nice do PZM i zaproponowala ze oplaci kontrakt z TVP w zamian za prawo do nazwy 1 ligi. Tylko glupi by nie wzial. Niech sie znajdzie sponsor co wylozy kase na transmisje z RSMP to na pewno ktos pokaze..
whisky
N3

Postprzez RajducH » piątek, 11 kwi 2014, 07:39

no właśnie też nie rozumiem oburzenia; ktoś wykłada kasę to należy ją brać; poza tym żużel nie jest taki zły :D Hej, hej Falubaz :wink:
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez gregortest » piątek, 11 kwi 2014, 07:54

pzM do tego dołożył i to sporo. W kuluarach mówi się o 1.5 mln.
A jak był sponsorem Orlen, czy Lotos, to co nie mogli dołożyć do relacji Rsmp ?
Z resztą pisałem o ekipie i pewnej TV, która chciała gratis robić relacje ,to im krzykneli taką kasę że chłopaki się zawineli.
W statucie PZMjest coś o propagowaniu sportu...
gregortest
A5

Postprzez whisky » piątek, 11 kwi 2014, 20:26

gregortest napisał(a):pzM do tego dołożył i to sporo. W kuluarach mówi się o 1.5 mln.

SPORTOWE FAKTY z 2014-03-20 napisał(a):Przypomnijmy, że zgodnie z naszymi ustaleniami, łączny koszt transmisji ze spotkań wyniesie 540 tysięcy złotych. 60 tysięcy złotych ma kosztować produkcja magazynu, w którym będą podsumowywane wydarzenia danej kolejki. Umowa z TVP Sport ma zakładać transmisję przynajmniej jednego spotkania każdej kolejki Polskiej Ligi Żużlowej na multipleksie oraz dwóch spotkań reprezentacji w TVP 1. Głównym sponsorem transmisji ma być firma Nice, które wkład może wynieść nawet 500 tysięcy złotych. portowe

Wiec nie wiem skad u Ciebie ta kwota z kuluarow..
whisky
N3

Postprzez viper » piątek, 11 kwi 2014, 21:53

whisky napisał(a):Nie bardzo jarze o co ci chodzi.. Przyszla firma Nice do PZM i zaproponowala ze oplaci kontrakt z TVP w zamian za prawo do nazwy 1 ligi. Tylko glupi by nie wzial. Niech sie znajdzie sponsor co wylozy kase na transmisje z RSMP to na pewno ktos pokaze..

Przeciez juz tak jest tyle ze dotyczy to jednego zawodnika a cierpi na tym reszta. Już o tym kiedyś wspominałem ze bokiem wyjdą kupowane relacje dla polskich rajdów. Kupowane relacje po wiadomościach. Po co latać za wszystkimi jak można za jednym który płaci. Raz kajto raz kościuszko teraz Kubica.
viper
S2000

Postprzez 02rally » niedziela, 13 kwi 2014, 11:30

Dzisiaj o 18 w programie Ugotowani będzie Felix :)
02rally

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP