Rajd Arłamów

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 1. Rajd Zimowy Arłamów

Postprzez pawelek5555 » wtorek, 25 lut 2014, 13:36

No fakt, ze lista uboga ale mysle, ze jest jeden duzy pozytwy !!!!! RSMP w 2014 roku moga byc MEGA wyrownane i emocjonujace od conajmniej 4 lat :D :D :D Koledzy a moze sie zabawimy w typowanie wynikow Rajdu Arlamow ????. No OGNIA !!!! :D
pawelek5555

Postprzez tarmaq » wtorek, 25 lut 2014, 13:39

Wiśniowski w Subaru jednak nie będzie jeździł? Coś mi się obiło o uszy, że miał pełny sezon w RPP jechać.
tarmaq
N1

Postprzez woytek » wtorek, 25 lut 2014, 13:41

Internauci mu "załatwili" i teraz musi chłop licencję skombinować... (ponoć ma za pilota z kimś jechać w 3 rajdach chyba)
woytek
N3

Postprzez RajducH » wtorek, 25 lut 2014, 13:55

chyba jednak rozpocznę sezon piknikowy od Świdnickiego, naprawdę szkoda że nowy rajd w kalendarzu, a tak mało załóg z niego skorzysta; mam nadzieję że od kolejnej rundy będzie choć 15 załóg więcej w RSMP
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez corados » wtorek, 25 lut 2014, 14:11

Jak dla mnie lista nie powala na kolana,ale tragedii nie ma. Gdyby startował Kajetan to śmiało można byłoby powiedzieć,że czołówka byłaby mocna. Bez niego też nie jest najgorzej, Chuchała,Grzyb,Rzeźnik,Habaj, Kuchar i być może Oleksowicz powinni stworzyć fajne widowisko, mam nadzieję,że nie gorsze jak na ubiegłorocznym Dolnośląskim. Liczba zgłoszonych pewnie nie wszystkich satysfakcjonuje,ale z drugiej strony od Świdnickiego nie należy spodziewać się cudów, dojdzie kilku w ośkach, jakieś proto i pewnie to wszystko. Trzeba się przyzwyczaić, a jak nie to pozostaje kibicowanie przed komputerem.

Cieszy start Lubiaka z Wiślakiem i to,że Radek Typa się nie poddał i ciągle ma motywacje by coś udowodnić...
corados
A6

Postprzez TITISE » wtorek, 25 lut 2014, 14:58

Ale żenada... Można ogłosić rajdy w Polsce UMARŁY
TITISE
N3

Postprzez kostek45 » wtorek, 25 lut 2014, 15:04

No niestety, bieda straszna jeżeli chodzi o załogi. Jechać przez całą Polską żeby zobaczyć w 1 dzień 40 załóg, a w drugi to pewnie z 25? Ewidentnie opcja tylko dla HIPERfanatyków.
Ktoś wie coś na temat czołówki RPP z 2013? Co z Szeją, Kubatem, Kalinowskim, Wróblewskim, Halickim?
kostek45
A5

Postprzez Cendra » wtorek, 25 lut 2014, 15:08

Wiślak na stałe do Lubiaka? co z BYŚiem?
Cendra
A6

Postprzez Mad Max » wtorek, 25 lut 2014, 15:09

TITISE napisał(a):Panowie spokój.. zapomnieliście że w Polsce rajdy nie są dla kibiców a dla działaczy żeby się nachapali $$$, dla tego ja na ten obleśny Arłamów nie jadę :D

A to są jakieś dodatkowe opłaty dla kibiców że nie jedziesz ?? To od ilości kibiców "leśne dziadki" mają płacone ??

TITISE napisał(a):Ale żenada... Można ogłosić rajdy w Polsce UMARŁY

Widzę że jesteś mocno rozgoryczony obecną sytuacją - ja w niej nie widzę niczego anormalnego i w zasadzie spodziewałem się tego. Jeśli chodzi o resztę sezonu to również cudów bym się nie spodziewał w RSMP będzie startowało w granicach 40-45 zawodników i w RPP będzie podobnie.

kostek45 napisał(a):No niestety, bieda straszna jeżeli chodzi o załogi. Jechać przez całą Polską żeby zobaczyć w 1 dzień 40 załóg, a w drugi to pewnie z 25? Ewidentnie opcja tylko dla HIPERfanatyków.

Nie uważam się z HIPERfana/fanatyka/et.c tylko za normalnego kibica i do Arłamowa się jak najbardziej wybieram pomimo że lista zgłoszeń nie powala jeśli chodzi o ilość zgłoszeń to jednak co do jej jakości nie można mieć pretensji. Zapowiada się bardzo fajny rajdzik z "chillałtowym" podejściem i sposobem oglądania.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez menson » wtorek, 25 lut 2014, 15:59

Co z Szeją, Kubatem, Kalinowskim, Wróblewskim, Halickim? Szeja przechodzi do RSMP w fieście, Kalinowski przecież jedzie, Halicki odbudowuje auto po Cieszynce
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez kremer » wtorek, 25 lut 2014, 16:04

Ci co mieli jechać to startują :) Kajto zdecydowanie wybiera ME to mnie bardzo cieszy. Lista jest taka jak.. na Lotosie dwa lata temu zimowym. Lepsza niż ostatni dolnośląski.. Co tu się burzyć.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez RallyMarco » wtorek, 25 lut 2014, 16:17

Jednym słowem tragedia. Nawet puchar nie podratował frekwencji, wręcz patrząć na 2 lige jest jakaś masakra. Tyle co jest ogółem powinno być na 1 rundzie w RSMP! a w RPP 2x więcej. Gdzie te czasy- magurski 06', 07'. Wtedy jeszcze było co oglądać- 25 czterołapów 50-60 aut w RSMP 70-80 w pucharze, snieg, bandy i był ogień. Niestety, to se ne vrati. W piątek i sobote w czase rajdu sobie załącze filmy z magurskich edycji i powspominam...
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez Witcher1990 » wtorek, 25 lut 2014, 16:42

Nie przesadzajmy, czasy mamy ciężkie ale w tym roku topowych fur jest więcej niż na ostatnim Lotosie. Mamy 4x R5 i 3x S2000. Do tego 3x R4 i 4x N4 + stary wurc, co jest niezłym wynikiem jak na pierwszą rundę. Złote czasy rajdów minęły, może tak jak dzięki Holkowi czy Kuzajowi tak może dzięki RK coś ruszy. Ale to nie czasy wielkich koncernów i dużej kasy...
Witcher1990
A6

Postprzez gorki » wtorek, 25 lut 2014, 17:28

Złote czasy rajdów wcale nie mineły. Niech ktoś wytłumaczy mi dlaczego na Śląsku w RO jeździ po 70-75 rajdów, a w amatorkach (np. w Małopolsce) zdarzają sie imprezy na odcinkach drogowych w których startuje po 70-80 załóg (w większości w przygotowanych samochodach). Tymczasem całkiem nowy rajd gromadzi 24 i 21 załóg?

Jeszcze rozumiem zimowy lotos (zimowy na szutrowych odcinkach - wyjątkowo trudny w przygotowaniu samochodu), Arłamów jest asfaltowy. Myślę i liczę na to że nadejdzie taki rok że sezon RSMP się nie odbędzie i wtedy nareszcie coś ruszy w tym starokomunistyczno-biznesowo-znajomościowym myśleniu, które psuje coś co bez ingerencji z góry nakręca się samo.
gorki
N1

Postprzez kostek45 » wtorek, 25 lut 2014, 17:32

Mad Max napisał(a):
kostek45 napisał(a):No niestety, bieda straszna jeżeli chodzi o załogi. Jechać przez całą Polską żeby zobaczyć w 1 dzień 40 załóg, a w drugi to pewnie z 25? Ewidentnie opcja tylko dla HIPERfanatyków.

Nie uważam się z HIPERfana/fanatyka/et.c tylko za normalnego kibica i do Arłamowa się jak najbardziej wybieram pomimo że lista zgłoszeń nie powala jeśli chodzi o ilość zgłoszeń to jednak co do jej jakości nie można mieć pretensji. Zapowiada się bardzo fajny rajdzik z "chillałtowym" podejściem i sposobem oglądania.

A masz całą Polskę do przejechania?
Bo ja mam koło 600. Jakbym miał połowę z tego to pewnie bym się mocno zastanowił, ale walnąć 1200km+to, co podczas rajdu... Hmm.
kostek45
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP