rallyfanatyk napisał(a):I teraz zasadnicze pytanie czy warto lecieć 560km na Rajdzik czy odpuścićCholera 1 Runda mistrzostw Polski 1 nowy rajd w kalendarzu zupełnie nowe odcinki
Dla prawdziwego fanatyka pewnie warto

Moderator: SebaSTI
rallyfanatyk napisał(a):I teraz zasadnicze pytanie czy warto lecieć 560km na Rajdzik czy odpuścićCholera 1 Runda mistrzostw Polski 1 nowy rajd w kalendarzu zupełnie nowe odcinki
viper napisał(a):rallyfanatyk napisał(a):I teraz zasadnicze pytanie czy warto lecieć 560km na Rajdzik czy odpuścićCholera 1 Runda mistrzostw Polski 1 nowy rajd w kalendarzu zupełnie nowe odcinki
Dla prawdziwego fanatyka pewnie warto
peugeot napisał(a):SOKÓŁ czasami pomyśl zanim spłodzisz posta,wiesz co oznacza określenie "prawdziwego fanatyka"użyte przez użytkownika Viper.Jeżeli nie to poniżej wyjaśnienie,zwłaszcza chciałbym ,ażebyś przeczytał ze zrozumieniem pogrubiony tekst.Miłej lektury.
Fanatyzm (łac. fanaticus - zagorzały, szalony) – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.W odniesieniu do różnych sytuacji (np. określając kibiców mianem "fanatycznych") określenie "fanatyk" może mieć mniej pejoratywny lub nawet pozytywny wydźwięk. Używa się wtedy skrócenia "fan". Oznacza ono wtedy zagorzałość, oddanie jakiejś idei, gotowość poświęcenia się dla niej.Różnica między fanem a fanatykiem jest taka, iż pomimo ogromnego zainteresowania daną sprawą, zachowanie fanatyka pogwałca normy społeczne, a fana - nie.Po raz pierwszy określenia fanatici użyto wobec kapłanów bogini Bellony w Rzymie
SOKÓŁ napisał(a):Viper będziesz na rajdzie? I tak z Ciekawości ile masz do Arłamowa?? Jak byś musiał przebujać 1500km w dwie strony dla 45 ekip gdzie pewnie po pierwszym dniu będzie 30 to byś 3 razy pomyślał przed napisaniem to raz.A dwa popatrz że nie wszyscy mają urlop tak hop-siup,jak mam wziąć 2 dni wolnego żeby zobaczyć kilka aut to też się odechciewa już na samym starcie
viper napisał(a):Natomiast tak poważnie. Ja absolutnie nie krytykuje kogokolwiek pod względem kibicowania czy wyjazdu na rajd, bo każdy ma swoje priorytety. jedni maja bliżej , a inni dalej. Natomiast jest rownież wielu kibiców co jeżdżą nawet za granice , bo tym żyją , a na rajd w Polsce kibicować pojechali by nawet przy 20 zalogach, bo tym sie charakteryzują fanatyczni kibice. Choć oczywiście jak piszesz. Wiadomo, ze im wiecej aut tym lepiej i to nie podlega dyskusji.
SOKÓŁ napisał(a):No właśnie o to mi chodzi że harmonogram jest kiepsko pomyślany + do tego mała ilość załóg co daje więcej minusów niż plusów dla ludzi np.z Dolnego śląska,Wielkopolski czy Pomorza,ale w tym wypadku liczą się priorytety i trzeba jechać nawet jak by ten rajd miał wyglądać jak ubiegłoroczny Dolnośląski który był leciutkim "niewypałem"
Mam nadzieję że już od kolejnej rundy jakoś to będzie wyglądać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość