Dobrze choć, że wymyślili kiedyś Puchar, bo gdyby nie to ... Tak sie zastanawiam, czy zamiast jechać na piątek, lepiej nie uderzyć na testy do Lubeni. Na testach będzie więcej oglądary niż na 2 oesach w piątek. Chociaż rajd to rajd. Można się było tego spodziewać, mam na myśli frekwencji, i myślę że większość z nas wcale nie jest tym faktem zaszokowana. Pierwsze rajdy w sezonie przeważnie są najsłabiej obsadzone, a zwłaszcza te "zimowe".
Hubertos napisał(a):Coś mi się nie chce wierzyć, że aż tak mało... Przecież nie będzie śniegu, to i kolce nie będą wymagane.
Poczekaj jeszcze kilka lat to będziemy mówić o "aż" 44 załogach. Na przestrzeni lat frekwencja regularnie się zmniejsza. To znaczy, czasem krzywa na chwilę zawróci, ale trend jest taki jaki jest i przy takiej a nie innej polityce "góry" nie widzę możliwości, żeby mógł się trwale zmienić.
Przeważnie jak pierwszy rajd sezonu zaczynał się wcześniej to była słaba frekwencja tak jak kiedyś bywało na zimowych dolnośląskich chociaż nie zawsze najwięcej załóg pewnie będzie na Świdnickim a później może być co raz słabiej.
Zimowe zawsze były kiepsko obsadzane ale zauważ że na zeszłorocznym Świdnickim frekwencja też nie powalała a nie dość że był to pierwszy rajd w sezonie to jeszcze odbywał się w połowie kwietnia.
Avatar foto. by Marcin Kaliszka Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic
Zbliża się termin 1. Rajdu ARŁAMÓW, który będzie rozegrany we wschodniej części Podkarpacia w terminie 6-8 marca 2014. - W tej chwili trwa jeszcze opracowanie nadesłanych zgłoszeń. We wtorek 25 lutego na stronie www.rajdarlamow.pl zostanie opublikowana oficjalna lista zgłoszonych załóg. Ogółem będzie liczyć 45 pozycji. To mniej, niż mogliśmy się spodziewać, ale taka liczba w zupełności wystarcza, aby sprawnie i bez przeszkód rozegrać naszą imprezę. Ważne, że niemal w komplecie pojawi się cała krajowa czołówka.
Jan Chmielewski: Niestety nie wystartuję w Rajdzie Arłamów (( ...ale na starcie kwietniowego Rajdu Świdnickiego już mnie nie zabraknie - skupię się na walce w pucharze Citroena. p.s. Gdyby ktoś poszukiwał szpiega na Arłamów to polecam się
przez rallyfanatyk » poniedziałek, 24 lut 2014, 17:58
I teraz zasadnicze pytanie czy warto lecieć 560km na Rajdzik czy odpuścić Cholera 1 Runda mistrzostw Polski 1 nowy rajd w kalendarzu zupełnie nowe odcinki