Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez Witcher1990 » piątek, 7 lut 2014, 17:58

nie za bardzo wiem o co Ci chodzi...zejdź ze mnie, jak widzę, na tym forum wszelka forma ironii jest zabroniona...sorry, ale wyrosłem z dziecinnych przycinek grubo ponad 2 dekady temu :wink

Jaka ironia? Piszesz, że Ostberg kozaczy i to ma być ironia? Sam sobie zinterpretowałeś jego wypowiedź w sposób Tobie odpowiadający. O ile jest tu co interpretować. Ja tam czesto używam zamienników, komentatorzy też mówią F1 star, F1 ex-driver itp. Gdyby powiedział Polak to też by kozaczył? Niedługo nie będzie można mówić inaczej niż Pan Robert albo Mistrz Robert, no litości.
Problemem jest Martin Prokop którego filmik wrzuciłem kilka stron wcześniej, a który teraz ktoś odświeżył. Gość tak się spieszył że zrobił kibicom kulig bez sanek. I skupiłbym się na tej dyskusji, tym bardziej że jego PR na YT już działa i chce ułagodzić sprawę.
Witcher1990
A6

Postprzez Thomas » piątek, 7 lut 2014, 18:04

skup się więc na dyskusji i poluzuj pośladki...

Ogier celuje w pierwszą szóstkę jak sam przyznał, ale...jutro najdłuższy dzień, więc pewnie będzie wyżej, tempo niesamowite, Meeke może zostać połknięty...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Domson » piątek, 7 lut 2014, 18:18

....
Tu muszę podziękować polskim kibicom, ponieważ przybiegli i tak naprawdę gdyby nie oni, byśmy już tam zostali.
Szkoda, ponieważ fajnie się jechało, ale tak naprawdę przejechaliśmy dziś wszystkie kilometry, wyłączywszy dwa dziesięciominutowe pit stopy, których lepiej byłoby uniknąć, ale ogólnie gdyby nie te dwie przygody byłby to fajny dzień, a tak mam mieszane uczucia i popołudnie było słabe."

Gutowski FB

Wypowiedz RK
Domson
A6

Postprzez Ayatol » piątek, 7 lut 2014, 18:21

Co jest złego w stwierdzeniu F1 Driver? To jest obraźliwe? Może to był po prostu taki żart? Nie spinajcie się tak panowie. A Prokop faktycznie się nie popisał. Te linki należały do kibiców czy może specjalnie na ten rajd zamontowali sobie coś takiego? Jeśli nie były Czechów to nie popisał się po dwakroć. Nie ma jakichś kar za niesportowe zachowanie?
Ayatol
N1

Postprzez sas » piątek, 7 lut 2014, 18:22

Mad Max napisał(a):
wojo02 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=BWZ2Xd3thBw

I tu bardzo ładnie widać przygotowanie KIBICÓW do rajdu - na sznurach nawet supły porobione żeby łatwiej było złapać :!: szacunek :!:

coś mi się wydaje, że sznurki były Prokopa :p.
sas
N2

Postprzez Witcher1990 » piątek, 7 lut 2014, 18:29

Czasem wożą ze sobą łopatkę saperkę do odkopywania samochodu więc i może specjalne liny, nie wiem. poza tym zastanawiam się czy nie były te liny mocujące koło zapasowe... Tylko jak w takim razie zamocowałby zapas? :) Fakt jest taki że zachował się bardzo niefajnie, a na dodatek mógł spowodować tragedię bo cholera wie czy gdyby ten kibic się zaplątał to zauważyłby go pilot lub kierowca podczas jazdy. Stracił 3.5 min, przy swojej jeździe powinien wiedzieć że z taką stratą nie ma szans na dobry wynik i przynajmniej zobaczyć co się dzieje wokół niego. Jakoś Mikkelsen na Monte potrafił się ogarnąć gdy wpadł do rowu
Witcher1990
A6

Postprzez karluum » piątek, 7 lut 2014, 18:31

Nasuwa mi się analogia z początkiem zeszłego roku: Kanary to MC a Szwecja to Portugalia czy Azory. A jak się skończyło to wszyscy wiemy.
Tempo jak na debiutanta jest naprawdę bardzo dobre, a na tą chwilę na takie błędy można sobie jeszcze pozwolić.
karluum
A5

Postprzez marrcus » piątek, 7 lut 2014, 18:40

Thomas nie kozacz tu :!:

Co prokop źle zrobił :?: , chcieli se zrobić kulig za prokopem buraki 2, to nie traktor że sie wolno rozpędza.
marrcus
N3

Postprzez sas » piątek, 7 lut 2014, 18:47

Wszyscy się nakręcacie niepotrzebnie. W jednym poście każesz nie kozaczyć a potem nazywasz kibiców, bez których prokop stałby w tej zaspie do teraz burakami.
Pytanie mam. Będzie livestream dzisiaj z SSS?
sas
N2

Postprzez kostek45 » piątek, 7 lut 2014, 19:01

kostek45
A5

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 7 lut 2014, 19:12

sas napisał(a):Pytanie mam. Będzie livestream dzisiaj z SSS?

dzisiaj brak jutro ss 20 i 24
SOKÓŁ
A6

Postprzez Ayatol » piątek, 7 lut 2014, 19:54

marrcus napisał(a):
Co prokop źle zrobił :?: , chcieli se zrobić kulig za prokopem buraki 2, to nie traktor że sie wolno rozpędza.

To źle zrobił że mógł chociaż sprawdzić czy wszyscy zdążyli odejść od auta lub jak w tym przypadku puścić liny. Nie sądzę żeby chcieli zrobić kulig. Ja tam dostrzegam gościa, który zwija linę żeby ją odpiąć albo schować do auta i zostaje pociągnięty.
Ayatol
N1

Postprzez Thomas » piątek, 7 lut 2014, 20:04

nie wiem co sądzić o tych, którzy myślą, że goście chcieli sobie zrobić kulig za rajdówką :? wynika z tego, że kibice to id*ci :?

Prokop zachował się nieładnie i tyle, a kibice są przepraszani na stronie zespołu, adrenalina zrobiła swoje, pewnie Prokop potem zdał sobie sprawę z tego...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez jacko » piątek, 7 lut 2014, 20:17

Kod: Zaznacz cały
Tak się akurat zdarzyło, że podczas drugiej dzisiejszej przygody Roberta z zaspy wyciągali moim znajomi z ekipy kieleckich rajdowców Scyzzor - właśnie do mnie dzwonili :).

Krótka relacja - byli tam tylko oni, zobaczyli, że Robert przejechał i nagle "ucichło" - pobiegli na miejsce i w 12 osób udało im się "wynieść" auto Roberta. W pewnym momencie myśleli nawet, że nie uda im się wyciągnąć auta. Na miejscu byli jeszcze dwaj Norwegowie, ale robili tylko zdjęcia. Nasi zdjęć nie robili, dopiero po fakcie zrobili sobie fotę w miejscu zakopania Roberta:

http://3.bp.blogspot.com/-QIuIj_izrrc/U ... obert2.jpg
jacko
A5

Postprzez Domson » piątek, 7 lut 2014, 20:24

jacko napisał(a):
Kod: Zaznacz cały
Tak się akurat zdarzyło, że podczas drugiej dzisiejszej przygody Roberta z zaspy wyciągali moim znajomi z ekipy kieleckich rajdowców Scyzzor - właśnie do mnie dzwonili :).

Krótka relacja - byli tam tylko oni, zobaczyli, że Robert przejechał i nagle "ucichło" - pobiegli na miejsce i w 12 osób udało im się "wynieść" auto Roberta. W pewnym momencie myśleli nawet, że nie uda im się wyciągnąć auta. Na miejscu byli jeszcze dwaj Norwegowie, ale robili tylko zdjęcia. Nasi zdjęć nie robili, dopiero po fakcie zrobili sobie fotę w miejscu zakopania Roberta:

http://3.bp.blogspot.com/-QIuIj_izrrc/U ... obert2.jpg

Kolejny raz dziękuję kibicom – za drugim razem polscy fani dokonali cudów i tylko dzięki nim jestem tutaj”.

Kubica na mecie dzisiejszego dnia

zrodlo: sokolimokiem
Domson
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata