(M.Ś.) SUPERally-czy wejdzie w życie?

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez !ADI! » piątek, 2 sty 2004, 23:32

Kożystając z tego, żę jest to forum rajdowe, napiszę, że te GRANITOWE CZAINIKI mają być z jednego kamienia :). tyle wiem
!ADI!
S1600

Postprzez sumo » sobota, 3 sty 2004, 00:13

jaknajbardziej jestem za SUPERRALLY, powinni tez cos takiego zrobic w naszym rajowym czempionacie :)
To bylby dobr pomysl. Kuzaj wylatuje na 2gim oesie np. i na nastepny dzien widzimy go znow w rajdowce :)

Mam nadzieje ze w RSMŚ to sie przyjmie !!
sumo
N4

Postprzez !ADI! » sobota, 3 sty 2004, 00:36

sumo :lol: :lol: :lol: :D :D
!ADI!
S1600

Postprzez RaQ » sobota, 3 sty 2004, 00:45

Przykład Kuzaja jest poprostu idealny na pokazanie dobrych stron Superally. Sumo tak 3maj.
RaQ
A5

Postprzez WRCfan » sobota, 3 sty 2004, 01:59

hehehe...NO COMENTS :shock: 8)
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » sobota, 3 sty 2004, 10:25

Nie wiem czy dobrze kalkuluję, ale jesli każdy dzień liczyłby się osobno i w każdym z tych dni jeden zawodnik by odpadał, a drógi za każdym razem by wygrywał to pozostając przy normalnej punktacji tracil by już ogromną liczbe punków. A jeśli ta sytuacja by się jeszcze powtórzyła kilka razy? Już po kilku rajdach mogłby sobie ten kierowca dać spokój.

Co do propozycji aby zaweodników którzy odpadli puszczać na końcu to chyba nie jest to najlepszy pomysł. Jeśli byłby to np Rajd Niemiec w którym na końcu jechało dużo VW Polo to byłoby nieciekawie gdyż WRC, czy inne mocniejsze samochody by ich bardzo szybko dogoniły. Można by tu zastosować jakiś większy odstęp czasowy, ale w tym momencie osoby niezorientowane w temacie pomyślałyby że to już koniec i by poszly. Czyli dalej nic by nie wyniklo z tego co mialo wyniknac. Chyba już lepszym rozwiazaniem byloby zastosowanie dodatjkowych oznaczeń i puszczanie samochodow w takiej kolejnosci jak na poczatku.
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Kuba M. » sobota, 3 sty 2004, 14:44

Według mnie idiotyczny pomysł, zupełnie nie wiem komu i czemu miałby służyć. Skomplikuje tylko sytuację. Dodatkowo Monte Carlo zaczyna się już 23 stycznia, a my dalej nie znamy żadnych konkretów. Zajebiście.
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez michal_wrc » środa, 7 sty 2004, 17:25

Malcolm Wilson oświadczył, że popiera wprowadzenie systemu "Superrally". Według niego, dzięki temu samochodowe widowisko zyska na atrakcyjności:
"Myślę, że to dobry pomysł, tym bardziej, że potrzebujemy jakiegokolwiek systemu, dzięki któremu samochody utrzymywałyby się dłużej na trasie rajdu. Sądzę, iż warto spróbować. Najbardziej sposoba się to chyba młodym kierowcom"
michal_wrc
A5

Postprzez Wilu » środa, 7 sty 2004, 19:03

następny ignorant, niech się skupi na budowie niezawodnej rajdówki a pomyślał by człowiek, że ten gość kocha rajdy. oczywiście muszą ewoluować ale nie kosztem odcięcia się od genezy, już zrobili mega kiszkę a tak wogóle dajcie mi karabin :evil:
Wilu
N4

Postprzez michal_wrc » środa, 21 sty 2004, 18:21

Wypowiedzi kierowców o Super Rally:

Carlos Sainz:
"Rajdy są już wystarczająco skomplikowane. To tak, jakby mieć dwóch zwycięzców w Grand Prix Formuły 1. Nie wyobrażam sobie, żeby w każdym rajdzie wyłaniano piątkowego, sobotniego i niedzielnego zwycięzcę. Myślę, że w ten sposób mistrzostwa znacznie stracą na prestiżu" - powiedział Sainz.

Petter Solberg:
"To głupie, aby dawać kierowcom szanse na powrót do rajdu po wypadnięciu z trasy. Wyobraźmy sobie, jaki bałagan wywoła to wśród ludzi oglądających mistrzostwa w telewizji. Wczoraj odpadł, a dziś jedzie dalej, a może nie jedzie? Trzeba będzie poważnie zastanowić się nad tym pomysłem. Według mnie, jest on ogromnym błędem. Superrally to niedorzeczność"

Freddy Loix:
"To wstyd, że musimy zastanawiać się nad takimi rzeczami przed rozpoczęciem sezonu, który nadal kryje przed nami wiele niewiadomych. Boję się, że zaczynamy zbyt daleko odchodzić od prawdziwych rajdów. Nie jestem przeciwny zmianom, czy ulepszeniom, ale muszą one mieć ręce i nogi. Pewna jakość musi zostać zachować"
michal_wrc
A5

Postprzez Mroowa » środa, 21 sty 2004, 18:44

Nievno porażka po wprowadzeniu połowa wyników od razu by była anulowana bo by się chłopaki pomieszali i tyle :)

Niech będzie jak jest a kaskę z tego projektu przeznaczyć na coś lepszego hehehehehe :D :shock: :D
Mroowa
S2000

Postprzez Robi » sobota, 24 sty 2004, 14:12

Chory pomysl. Ktos sie zdazy odbudowac , inny nie , a jeszcze innego bedzie bolal kark po dachowaniu. A ten co bedzie jechal z glowa i rowno caly rajd na koncu zostanie wyprzedzony przez kogos kto wypadl na pierwszym oesie . Paranoja...
Robi
N2

Postprzez munieck » środa, 28 sty 2004, 00:33

Bylem na monte i... na ostatnim odcinku widzialem tylko 18 (jesli dobrze pamietam) zalog.

SuperRally - jestem na tak. Jesli bedzie jakies rozsadne punktowanie to nie moglo byc niczego innego. Jadac na rajd jade zobaczyc zap....ajace rajdowki, a superrally mi to gwarantuje.

Mysle, ze warto sprobowac.
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez Kuba M. » środa, 28 sty 2004, 16:22

Ja jak już pisałem jestem zdecydowanym przeciwnikiem tego pomysłu. Mosley najpierw wprowadza w życie pomysły, które znacznie podnoszą koszty uczestnictwa w rajdach, a teraz się wszyscy dziwią, że mało samochodów do mety dojeżdża i próbuje się temu zapobiegać jakimiś półśrodkami. Po co było wprowadzanie 2 kolejnych eliminacji? Po co ograniczać teamy fabryczne do 2 samochodów? Dlaczego znowu podnieśli i tak już wysokie wpisowe? Dlaczego FIA odstrasza nowych producentów coraz to nowymi zmianami przepisów? Ktoś zacznie budować rajdówkę, a tu FIA zmieni sobie zupełnie przepisy i wszystko c*** strzeli, jeśli o to chodzi to Mosley i spółka sa zupełnie nieprzewidywalni.
Ja mam inny pomysł, niech Mosley zajmie się tylko F1, rajdy niech zostawi komuś mądrzejszemu kto nie zrobi z nich cyrku. Skoro nie wie nawet kto i jak wprowadza nowe przepisy, widać nie panuje nad tym.
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez Baca » czwartek, 29 sty 2004, 12:39

munieck napisał(a):Bylem na monte i... na ostatnim odcinku widzialem tylko 18 (jesli dobrze pamietam) zalog.

SuperRally - jestem na tak.

A gdyby ostatni etap kończyło załózmy 70 załóg to też byłbyś za wprowadzeniem tego przepisu?

Ja osobiście jestem przeciwny. Dlaczego? Zawodnicy stawali na starcie - bez względu czy zgłoszeni byli w A8 czy N1, bez względu na posiadany budżet - wiedzieli doskonale, że awaria lub wypadek eliminuje ich z dalszej walki - w tym aspekcie wszyscy byli sobie równi.

Teraz po ewentualnym wprowadzeniu tego przepisu - nie oszukujmy się - będzie inaczej. Można to porównać do gierki komputerowej w której niektorzy znają hasła i dzięki temu mogą wiecej niż rywale.

Nie dziwię się, że taki pomysł urodził się w FIA. Chcą na siłe uatrakcyjnić mistrzostwa - przez zwiększoną liczbę załóg. W Monte na mecie było 20 załóg - ale według mnie taka mała liczba pojawi się jeszcze nie raz w tym sezonie.
Baca
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum