Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez rypley » piątek, 7 lut 2014, 10:59

Thomas napisał(a):co tu by się działo gdyby to Kubica stracił 4 minuty :D widać Ogier i Neuville się skończyli się, takie błędy 8) Ogier, jeśli znowu nie popełni jakiegoś błędu skończy na solidnych punktach :)

Heheh też chciałem to pisać, że jeździć nie umieją i powinno im się prawka zabrać ;)
rypley
N3

Postprzez Domson » piątek, 7 lut 2014, 11:00

Cos Robert z ustawieniami przed pętlą przeszarżował. Trzeba bedzie odrobic na drugiej ;)
Domson
A6

Postprzez corados » piątek, 7 lut 2014, 11:05

Obrazek
corados
A6

Postprzez Thomas » piątek, 7 lut 2014, 11:07

Domson napisał(a):Cos Robert z ustawieniami przed pętlą przeszarżował. Trzeba bedzie odrobic na drugiej ;)

„Jest trochę lepiej, ale nie możemy odzyskać balansu i przyczepności z wczoraj. Próbowaliśmy trochę zmienić ustawienia, ale popełniłem błąd z oceną warunków. Traktuję ten rajd jako test i tym razem się nie udało”.

tymczasem Ogier szaleje, coś czuję, że znowu wydzwoni :?
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez corados » piątek, 7 lut 2014, 11:11

Jost Capito chyba siwieje :wink: pytanie kiedy wyda team orders...
corados
A6

Postprzez versus » piątek, 7 lut 2014, 11:14

Kontrast pomiędzy komentarzami dotyczącymi zeszłorocznych wyników Michała Kościuszki jadącego w powszechnej opinii hasiokiem na chińskich szmatach nie wartego złamanego grosza, a tegorocznymi Roberta Kubicy w samochodzie obsługiwanym przez fabrykę na gumach takich jak czołówka razi w oczy.

Nie bronię pierwszego z nich, nie mam zamiaru jechać po drugim. Po prostu apeluję o dystans do własnych opinii i odrobinę obiektywizmu.
Rallyborne Okręgowy Biuletyn Rajdowy
http://issuu.com/rallyborne
http://facebook.com/rallyborne
http://rallyborne.pl
versus
N1

Postprzez posejdon » piątek, 7 lut 2014, 11:20

versus napisał(a):Kontrast pomiędzy komentarzami dotyczącymi zeszłorocznych wyników Michała Kościuszki jadącego w powszechnej opinii hasiokiem na chińskich szmatach nie wartego złamanego grosza, a tegorocznymi Roberta Kubicy w samochodzie obsługiwanym przez fabrykę na gumach takich jak czołówka razi w oczy.

Nie bronię pierwszego z nich, nie mam zamiaru jechać po drugim. Po prostu apeluję o dystans do własnych opinii i odrobinę obiektywizmu.

Nie mów, że nie widzisz różnicy w jeździe obu ww. Spójrz na stratę s/km. Jest różnica?
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Domson » piątek, 7 lut 2014, 11:21

versus napisał(a):Kontrast pomiędzy komentarzami dotyczącymi zeszłorocznych wyników Michała Kościuszki jadącego w powszechnej opinii hasiokiem na chińskich szmatach nie wartego złamanego grosza, a tegorocznymi Roberta Kubicy w samochodzie obsługiwanym przez fabrykę na gumach takich jak czołówka razi w oczy.

Srednia strata Roberta do tej pory to 1 s/km do lidera. Strata Michała w zeszłm roku to 4,4 s/km. Moze stad ta roznica :D To tylko gwoli ścislosci i obiektywizmu. Nie czepiam sie
Monte pomijam bo to oczywista oczywistosc ;)
Domson
A6

Postprzez Anton » piątek, 7 lut 2014, 11:28

Obiektywnie IMHO Robert mimo wszystko poniżej oczekiwań. Nie mniej jednak widać że jedzie zachowawczo w przeciwnienstwie do tego co pokazał w MC, jak tak dalej pójdzie to miejsce w top10 ma raczej pewne i pewne punkty w MŚ. Do tego bagaż doświadczeń co w jego wypadku jest najcenniejsze. Swoją droga Ogier do Roberta 2:10, coś czuję że jeszcze dziś zamienia sie miejscami, chyba że Robert troche przyspieszy lub ten pierwszy znow sie zdekoncenrtuje. Dobrze by było gdyby jednak Robertowi udało się objechać Krisa i Elfyna...
Anton

Postprzez versus » piątek, 7 lut 2014, 11:32

Porównajcie sobie czasy tych samych odcinków, a zauważycie, że różnica między nimi oscyluje w okolicy 1s/km. Do tego pamiętać trzeba o różnicy w sprzęcie oraz o tym, że Robert w powszechnym mniemaniu jest pół-bogiem, a Michał nie zasługuje na prawo jazdy.

Jak już wspomniałem, nie oceniam żadnego z nich, po prostu razi mnie kontrast w czytanych tutaj komentarzach.
Rallyborne Okręgowy Biuletyn Rajdowy
http://issuu.com/rallyborne
http://facebook.com/rallyborne
http://rallyborne.pl
versus
N1

Postprzez kostek45 » piątek, 7 lut 2014, 11:37

Obrazek
Solberg stracił na 1 splicie trochę, teraz odrabia.

edit :
(14 - Sołowow Michał / Baran Maciej): was out of road, continue
Sołek zapikował w bandę śnieżną. Puszczał Breena.
Ostatnio edytowano piątek, 7 lut 2014, 11:45 przez kostek45, łącznie edytowano 2 razy
kostek45
A5

Postprzez posejdon » piątek, 7 lut 2014, 11:38

Chyba Kubica poradził sobie z setupem bo dobrze idzie.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez jarauto » piątek, 7 lut 2014, 11:39

versus napisał(a):Robert w powszechnym mniemaniu jest pół-bogiem, a Michał nie zasługuje na prawo jazdy.

Świetny przykład...
- nadinterpretacji,
- tworzenia pseudofaktów,
- prowokowania zadym na forum.

Zastanów się choć sekundę zanim walniesz taką bzdurę, OK?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Unusual_sarcasm_notice.jpg
jarauto
N2

Postprzez Thomas » piątek, 7 lut 2014, 11:44

versus, sądzę, że powinieneś przenieść się do wątku o Kościuszce i tam się wyżalić.

DO wszystkich: sądzę, że nie ma sensu podejmować tematu, skupmy się na Szwecji. Tymczasem Solberg zaliczył spin na przed pierwszym splitem, w efekcie Kubica szybszy na tym odcinku, strata do Elfyna zniwelowana.

co się stało Sołkowi, bo nie usłyszałem w radiu?
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez d-z rallyfans » piątek, 7 lut 2014, 11:44

Anton napisał(a):Obiektywnie IMHO Robert mimo wszystko poniżej oczekiwań. .

Chyba zapomniałeś dodać że wobec Twoich oczekiwań :wink:
d-z rallyfans
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata