Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Rajdy w TV

Postprzez Gąsior » wtorek, 21 sty 2014, 08:16

Jontek napisał(a):Masz SiwY duzo racji, komentarz sam w sobie byl do dupy, ale relacje tez nie byly jakos ciekawie zmontowane. Ja ciagle i wciaz za wzor mam relacje z lat 2000 - 2004. Rajdy same w sobie tez mialy wtedy wiekszy urok i lepsza oprawe niz teraz.

Bo wtedy my byliśmy piękni i młodzi, samochody się mniej psuły, klimat był łaskawszy, benzyna tańsza..... :) Dla mnie zeszły rok był OK. Godzina pierwotnej relacji - dno, nawet najlepszy program miałby śladową oglądalność, ale jest PVR, a jak nie, to na TV6 następnego dnia było o przystępnej 20:00. Liczę na dobre występy RK to i relacje wrócą.
Gąsior
N3

Postprzez iceman150 » wtorek, 21 sty 2014, 22:59

A może zaczniemy TV4 szturmować mailami i pytaniami o relacje? Może to im pomoże w decyzji :)
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez maciek127 » wtorek, 21 sty 2014, 23:07

szukałem wczoraj e-maila i nie mogłem znaleźć :D
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez andrew88 » środa, 22 sty 2014, 09:20

TV 4 i TV 6 należą do Polsatu. Tam szukałem e-maila, ale do kontaktu dla widzów przeznaczony jest tylko numer telefonu ((22) 514 52 50). Ewentualnie jak ktoś ma konto facebooku to może trochę popytać w komentarzach na profilach TV 4 i TV 6. Jakby się komuś jednak udało znaleźć adres mailowy to też bym chętnie ich pomęczył :D
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez jarexcc » środa, 22 sty 2014, 09:50

jak podaje czeska strona ewrc

25.styczeń zimowe show na ZDF "Wetten dass..?"

wyścig na trasie zajazdowej miedzy Hermanem Maierem.... a Willi Stengg, mistrzem Austrii w rajdach 1995...to będzie szalone
jarexcc
A5

Postprzez kremer » środa, 22 sty 2014, 13:48

Tv4 rok temu zaczęło nadawać WRC po trzeciej rundzie. Może ktoś w marcu/kwietniu się ogarnie :)
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez jazzzy » sobota, 25 sty 2014, 13:54

Mam nagrana relacje z MotorsTV ale to jest po angielsku i do tego slabe komentowanie, juz lepiej zobaczyc z Canal+ to co lezy na YT.
jazzzy
N3

Postprzez moto_angel » sobota, 25 sty 2014, 19:51

jazzzy napisał(a):Mam nagrana relacje z MotorsTV ale to jest po angielsku i do tego slabe komentowanie, juz lepiej zobaczyc z Canal+ to co lezy na YT.

Miałem tą przyjemność że oglądałem relacje z MotorsTV i moim zdaniem komentatorzy byli ok.
Troche pogadali i to całkiem sensownie ale też pozwolili posłuchać czystych dzwięków silnika więc co Tobie nie pasuje z ciekawości?
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez jazzzy » sobota, 25 sty 2014, 21:07

moto_angel napisał(a):
jazzzy napisał(a):Mam nagrana relacje z MotorsTV ale to jest po angielsku i do tego slabe komentowanie, juz lepiej zobaczyc z Canal+ to co lezy na YT.

Miałem tą przyjemność że oglądałem relacje z MotorsTV i moim zdaniem komentatorzy byli ok.
Troche pogadali i to całkiem sensownie ale też pozwolili posłuchać czystych dzwięków silnika więc co Tobie nie pasuje z ciekawości?

po pierwsze dublet, jak sa dwie osoby to raczej rozmawiaja a mniej komentuja, we dwojke to mozna nascar komentowac
po drugie to wymiennosc, nie cala relacja byla komentowana przez te same osoby

generalnie z roku na rok coraz gorzej wygladaja relacje; to nie to co kiedys jak mielismy do dyspozycji replay'e, byl virtual spectator, porownania a na onboard'ach byly wskazania predkosci, danego biegu i hamowania
nie mowie juz o wstawkach gdzie zawodnicy opowiadali na przyklad o tej rundzie ktora beda rozgrywac
jazzzy
N3

Postprzez iceman150 » niedziela, 26 sty 2014, 23:03

Fakt kiedyś te relacje byly znacznie ciekawsze. Do tego przed rajdem na eurosporcie był magazyn rally XS gdzie pokazywali ciekawostki, wywiady i opowiadali o najbliższym rajdzie.
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
iceman150
N3

Postprzez jazzzy » niedziela, 26 sty 2014, 23:05

iceman150 napisał(a):Fakt kiedyś te relacje byly znacznie ciekawsze. Do tego przed rajdem na eurosporcie był magazyn rally XS gdzie pokazywali ciekawostki, wywiady i opowiadali o najbliższym rajdzie.

nie mowiac juz o tym szalonym kolesiu z AXN
jazzzy
N3

Postprzez moto_angel » niedziela, 26 sty 2014, 23:56

Narzekając na MotorsTV do którego mają dostęp tylko szczęśliwcy w UPC i to z pełnym pakietem warto pomyśleć że raczej średnio obiektywne jest porównywanie ich z Eurosportem.
W pełni się zgodzę z przedmówcami, że Eurosport miał więcej i ciekawiej ale w ślepo można stwierdzić że MotorsTV nie dysponuje na pewno porównywalnym budżetem.
Na plus dla M.TV jest rallycross gdzie mamy naszego rodaka i historyczne rajdy z Anglii a to na pewno wiele osób chętnie zobaczy i pewnie coś tam jeszcze czego akurat teraz nie pamiętam :)
Na minus Eurosportu jest kompletne nie trzymanie się programu gdy program poprzedzający relację z rajdu jest nadawany na żywo a to potrafi wkurzyć choć akurat snookera lubię ;)
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez iceman150 » poniedziałek, 27 sty 2014, 22:33

To chyba nie do końca zależy od budżetu stacji a tego co oferuje promotor.
Wcześniej jak realację pokazywał Eurosport to bodajże on był jednocześnie promotorem. Obecnie jest nim Red Bull Media House i to oni raczej odpowiadają zarówno za jakość strony www jak i za to co oferują relacje, jakie nowinki są pokazywane i co generalnie jest kręcone. Ten promotor to jedno wielkie nieporozumienie tak jak i pomiar czasu (choć oni akurat nieco się polepszyli)
iceman150
N3

Postprzez D@MI@N17 » niedziela, 2 lut 2014, 13:59

nagrał ktoś relację z "polskiego"Eurosportu z Liepaja Rally ?? poszukuję bo nie mogę zobaczyć w TV .
D@MI@N17
N2

Postprzez speedyzxz » niedziela, 2 lut 2014, 17:23

D@MI@N17 napisał(a):nagrał ktoś relację z "polskiego"Eurosportu z Liepaja Rally ?? poszukuję bo nie mogę zobaczyć w TV .

Pierwszy dzień z Łotwy
http://relacje.zxz.cba.pl/video/0115.php
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne