Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez karluum » środa, 29 sty 2014, 23:54

jarexcc napisał(a):jak przy K.K się zgodzę to jednak RK ma też swoje przypadki i ciśnienia nie wytrzymuje do końca... wiadomo na innym poziomie (kategorii)...ale w sytuacji MK i JWRC czy PWRC inny klasa inny szczebel zawodów ale rywalizacja taka sama...

RK "ma problem" z oceną przyczepności, ale wynika to tylko i wyłącznie z braku doświadczenia. Jeżeli nie ma takich zmiennych warunków, jest szybki jak cholera. Nie ma i nie było żadnego kierowcy w historii WRC, który z takim minimalnym rajdowym doświadczeniem, byłby brany pod uwagę przez Mistrza Świata jako konkurent.
Mówienie o "nietrzymaniu ciśnienia" przez RK jest zwykłym nadużyciem. Rozumiem, że takie opinie mógłbym spotkać na Onecie albo na forach F1, ale nie wypada tak pisać na forum ludzi, którzy o rajdach winni mieć większe pojęcie niż "przeciętny Kowalski".
Ja życzę MK powrotu do rajdówki i wygrania wreszcie jakiś zawodów w generalce, bez względu na typ mistrzostw...
karluum
A5

Postprzez jarexcc » czwartek, 30 sty 2014, 10:05

karluum napisał(a):Mówienie o "nietrzymaniu ciśnienia" przez RK jest zwykłym nadużyciem. Rozumiem, że takie opinie mógłbym spotkać na Onecie albo na forach F1, ale nie wypada tak pisać na forum ludzi, którzy o rajdach winni mieć większe pojęcie niż "przeciętny Kowalski".

może i nadużyciem... ale tak samo ktokolwiek inny może tak ocenić Twój wcześniejszy post w którym właśnie tak napisałeś o MK że nie wytrzymuje ciśnienia..., wiesz wiem że RK i MK dzieli różnica klas w rajdach i mega różnica w postrzeganiu przez kibiców... ale każdy z nas może mieć swoje odczucia i opinie. Napisałem że MK w latach 2008-2009 miał dobre występy ale sam zaprzepaścił szanse na tytuł, kolejne lata to moim zdaniem jak dla mnie wydaje się że czterołap MK nie pasuje i przypomniałem ze byli tacy kierowcy..., a Twój post wszedł na drogę wytrzymywania ciśnienia...

każda ocena każdego z nas nigdy nie będzie do końca obiektywna..., ja nie będę bronił MK taki zawodnik na WRC i ERC nie, ale na RSMP jest na wagę złota i dziwie się tym którzy tak bardzo go nienawidzą i wręcz w swoich postach robią wszystko aby pokazać innym że MK to dno...

porownanie RK
tak w F1 na pewno jest większa presja na wynik i na utrzymanie się w elicie F1
a rajdach jest presja i ciśnienie w innej kwesti, bezpieczeństwa, zmiany warunków, długości i trudności i zaufaniu załogi... w rajdach nie ma SafetyCara jak asfalcik nie jest mega czysty lub oponki nie te
jarexcc
A5

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 30 sty 2014, 12:00

jarexcc napisał(a):a Michałowi Kościuszce życzmy jak najlepiej... ileż to juz fajnych zawodników skonczyło przedwcześnie kariery z powodu braku środków
Przybylski
Sztuka
Pelikański
Frycz
Gielata
Gabryś
Staniszewski pokazuje się sporadycznie
itd. więc nie plujmy na innych bo każdy zawodnik jest na wagę zlota zwlaszcza taki który bez względu na wszystko czy dzwoni czy nie ale ciśnie...

I tu ładnie kolega napisał,że każdy zawodnik jest na wagę złota,bo ich jest coraz mniej
Jarek55511
S1600

Postprzez beeper_ » czwartek, 20 lut 2014, 12:35

beeper_
N4

Postprzez Mad Max » czwartek, 20 lut 2014, 12:38

Już widzę szambo i hektolitry hejtu które będą tędy płynąć... w sumie to już sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez rajdmen » czwartek, 20 lut 2014, 12:40

ta kontuzja nazywa sie brak sponsorów, gdyby byla kasa to i zdrowie by sie znalazło
rajdmen

Postprzez wanderer » czwartek, 20 lut 2014, 13:01

Mad Max napisał(a):Już widzę szambo i hektolitry hejtu które będą tędy płynąć...

Nie możesz się doczekać? :D

A tak poważniej, to w sumie żadne zaskoczenie, chyba jednak gregortest ponownie miał rację.
wanderer
A6

Postprzez beeper_ » czwartek, 20 lut 2014, 13:07

Co wg Was powinien powiedzieć MK?
beeper_
N4

Postprzez wanderer » czwartek, 20 lut 2014, 13:13

beeper_ napisał(a):Co wg Was powinien powiedzieć MK?

Pozdrawiam wszystkich hejterów? Oczywiście żartuję.
wanderer
A6

Postprzez Zajcev » czwartek, 20 lut 2014, 13:33

Spełniło się marzenie większości ..
Chociaż teraz znając życie będzie pocisk, że nie startuje .. ;)
Zajcev
N4

Postprzez iceman150 » czwartek, 20 lut 2014, 13:56

Szkoda bo ubarwiłby nieco stawkę RSMP.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 20 lut 2014, 13:57

Hejtu nie będzie bo nie ma startów. Nie ma startów, nie ma wypowiedzi zasługujących na hejt. Ot cała filozofia. Zdrowia życzę bo złamanie kręgosłupa to nic fajnego, aczkolwiek faktycznie może być krucho z kasą, bo Hołek po złamaniu kręgosłupa na Dakrze szybko wrócił do siebie
Witcher1990
A6

Postprzez viper » czwartek, 20 lut 2014, 14:19

jarexcc napisał(a):
karluum napisał(a):Mówienie o "nietrzymaniu ciśnienia" przez RK jest zwykłym nadużyciem. Rozumiem, że takie opinie mógłbym spotkać na Onecie albo na forach F1, ale nie wypada tak pisać na forum ludzi, którzy o rajdach winni mieć większe pojęcie niż "przeciętny Kowalski".

może i nadużyciem... ale tak samo ktokolwiek inny może tak ocenić Twój wcześniejszy post w którym właśnie tak napisałeś o MK że nie wytrzymuje ciśnienia..., wiesz wiem że RK i MK dzieli różnica klas w rajdach i mega różnica w postrzeganiu przez kibiców... ale każdy z nas może mieć swoje odczucia i opinie. Napisałem że MK w latach 2008-2009 miał dobre występy ale sam zaprzepaścił szanse na tytuł, kolejne lata to moim zdaniem jak dla mnie wydaje się że czterołap MK nie pasuje i przypomniałem ze byli tacy kierowcy..., a Twój post wszedł na drogę wytrzymywania ciśnienia...

każda ocena każdego z nas nigdy nie będzie do końca obiektywna..., ja nie będę bronił MK taki zawodnik na WRC i ERC nie, ale na RSMP jest na wagę złota i dziwie się tym którzy tak bardzo go nienawidzą i wręcz w swoich postach robią wszystko aby pokazać innym że MK to dno...

porownanie RK
tak w F1 na pewno jest większa presja na wynik i na utrzymanie się w elicie F1
a rajdach jest presja i ciśnienie w innej kwesti, bezpieczeństwa, zmiany warunków, długości i trudności i zaufaniu załogi... w rajdach nie ma SafetyCara jak asfalcik nie jest mega czysty lub oponki nie te

Dokładnie kolego, bo odpuścić tez trzeba umieć.
Witcher1990 napisał(a):Hejtu nie będzie bo nie ma startów. Nie ma startów, nie ma wypowiedzi zasługujących na hejt. Ot cała filozofia. Zdrowia życzę bo złamanie kręgosłupa to nic fajnego, aczkolwiek faktycznie może być krucho z kasą, bo Hołek po złamaniu kręgosłupa na Dakrze szybko wrócił do siebie

Jeden ma nogę w gipsie 2 tygodnie a drugi 6. Przecież kontazja kontuzji nie równe , wiec ja bym nie szukał dziury w całym, ze chodzi o kasę
viper
S2000

Postprzez jarexcc » czwartek, 20 lut 2014, 14:30

szkoda!!!

z RSMP na 2014r ubył zawodnik który podnosiłby poziom rywalizacji.... wszyscy by się chcieli do MK porównywać...
jarexcc
A5

Postprzez woocasch » czwartek, 20 lut 2014, 14:44

Ludzie i po co te teksty o oczekiwaniu na hejtowanie, co to ma dać? Chcecie kogoś do czegoś zachęcić, przy okazji pokazując, że wy jesteście tacy dobrzy, że nikogo nigdy nie skrytykowaliście? Przy okazji czasami nie rozumiem, dlaczego gdy ktoś napisze krytykę na jakiś temat, zostaje to natychmiast określone jako hejtowanie.

A wracając do meritum informacji od MK to szkoda, że tak będzie wyglądać ten rok w wykonaniu Michała, bo mimo że w MŚ ostatnio miał pod górkę i nie było spektakularnych wyników, to na polskim czy europejskim podwórku zapewne mógł coś zdziałać.
Mimo, że często PR Michała był bliski bajkopisarstwa to obecnie dam im kredyt zaufania i uwierzę, że faktycznie chodzi o zdrowie, a nie brak środków na starty. Dlatego życzę Michałowi aby jego powrót do zdrowia był szybki i skuteczny!
---
woocasch
woocasch
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata