Moderator: SebaSTI
gregortest napisał(a):Wiele zależy od partnerów - mam różne propozycję, ale muszę podjąć decyzję, która będzie dla mnie najlepsza. Zastanawiam się, jaką ścieżkę kariery obrać na kolejne lata. Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski także wchodzą w grę - byłoby to dla mnie czymś innym. Ostatni pełny sezon przejechałem w 2006 roku. Fajnie byłoby pokazać się przed polskimi kibicami." - potwierdził Kościuszko, który nie ma wątpliwości, że najlepszym autem do walki w RSMP byłaby Fiesta R5.
Dałem do przeczytania osobie - inż mechaniki prec - nie zwiazej zupełnie z rajdami, który coś słyszał o Kubicy, ale wogóle to za bardzo nie orientuje się w temacie.
I zadał mi jedno pytanie.
Kiedy zaczyna sie sezon rajdowy ?
Oraz kiedy planuje się budżety w firmach ?.
Co to jest R5?
Bo on zrozumiał z tego tekstu, że Mk ma już budżet z kilku firm zapewniony, ale zastanawia sie nad wyborem sponsora i gdzie bedzie startował....chodzi o coś najlepszego ? to też musiałem mu później wytłumaczyć.
No bardzo przepraszam, to chyba jasno wychodzi z tego tekstu ?
to z kogo MK robi głupka, z kibiców czy z siebie ?
żółtodziób napisał(a):gregortest napisał(a):Wiele zależy od partnerów - mam różne propozycję, ale muszę podjąć decyzję, która będzie dla mnie najlepsza. Zastanawiam się, jaką ścieżkę kariery obrać na kolejne lata. Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski także wchodzą w grę - byłoby to dla mnie czymś innym. Ostatni pełny sezon przejechałem w 2006 roku. Fajnie byłoby pokazać się przed polskimi kibicami." - potwierdził Kościuszko, który nie ma wątpliwości, że najlepszym autem do walki w RSMP byłaby Fiesta R5.
Dałem do przeczytania osobie - inż mechaniki prec - nie zwiazej zupełnie z rajdami, który coś słyszał o Kubicy, ale wogóle to za bardzo nie orientuje się w temacie.
I zadał mi jedno pytanie.
Kiedy zaczyna sie sezon rajdowy ?
Oraz kiedy planuje się budżety w firmach ?.
Co to jest R5?
Bo on zrozumiał z tego tekstu, że Mk ma już budżet z kilku firm zapewniony, ale zastanawia sie nad wyborem sponsora i gdzie bedzie startował....chodzi o coś najlepszego ? to też musiałem mu później wytłumaczyć.
No bardzo przepraszam, to chyba jasno wychodzi z tego tekstu ?
to z kogo MK robi głupka, z kibiców czy z siebie ?
Nie czepiałbym się aż tak, tgo znaczy nie wyciągałbym za szybko wniosku , że usiłuje z kogoś zrobić głupka. Masz rację co do większości tego co piszesz, faktycznie sprawa jest w większości firm dawno zamknięta. Tekst "fajnie byłoby pokazać się przed polskimi kibicami" to oczywiście nic innego jak próba uniknięcia poqwiedzenia wprost, że na WRC nie znalazł się sponsor. Niemniej jednak po pierwsze zdfarzały się przypadki, że jeszcze w trakcie sezonu ktoś zdobywał sponsora, może faktycznie jeszcze z kimś rozmawia. To nie jest taka przegrana opcja jak ludzie chcą go widzieć, to ciągle mimo wszystko jeden z najbardziej rozpoznawalnych polskich kierowców, którego ojcu jeszcze całkiem sporo grosza w kieszeni zostało. Własna kasa plus jacyś mniejsi sponsorzy, dla których MK to mimo wszystko dobra opcja no i może styknie. A co to tego,że w wypowiedziech MK ZAWSZE szklanka jest w połowie pełna a nie pusta to owszem, jest to trochę zabawne, ale można było się od dawna do tego przyzwyczaić. Nihil novi. Zawsze tak się wypowiadał i prawdopodobnie zawsze tak się będzie wypowiadał, można się albo za każdym razem bulwersować albo wrzucić na luz i z automatu dzielić przez 2 jeśli nie przez 4. Dla mnie po tej wypowiedzi jest całkowicie jasne, że nie ma żadnych konkretnych planów na 2014, w rozsypce jest wszystko i pewne nawet nie jest RSMP, reszta to robienie dobrej miny do złej gry. Nie czuję, żeby w tym wywiadzie przejawiał do kogokolwiek jakiś żal o to, z wyjątkiem hejterów (i tutaj niestety trzeba przyznać, że hejterzy oddali mu z dużą nawiązką za wszystkie jego wcześniejsze zagrania i moim zdaniem akurat ten żal jest uzasadniony, choć oczywiście takie wyciąganie tego w wywiadach jest nieprofesjonalne i niepotrzebne). Cała reszta mnie ani nie dziwi, ani nie bulwersuje. W zasadzie tylko jest mi żal mi chlopaka tak jak wszystkich którym się porozsypywała kasa i nie mają za co jeździć. Do tegoo, że dekoruje rzeczywistość to zdążyłem przywyknąć. Nie on jeden tak robi zresztą i nie wiadomo jak by cale to nagrzane towarzystwo zareagowało jak by powiedział coś w drugą stronę - czyli tak jak jest. Na pewno pojawiliby się tacy, którzy by zaczęli po nim jechać,że narzeka zamiast wygrywać rajdy a wtedy sponsorzy sami by się znaleźli. Pomijam już,że to twierdzenie absurdalne, ale jazdy po MK to całe pasmo absurdów i tylko jakiś ułamek celnych argumentów. W dodatku każda wypowiedź może zostać potraktowana jako przejaw zawiści, tłumaczenia się z własnej nieudolności lub szykowania sobie tłumaczenia. Przecież ile razy już całkiem neutralne wypowiedzi były mu poczytywane jako kompletne draństwo, ile razy jak powiedział, że Mini jest cienkie a DMacki jeszcze gorsze podnosiły się głosy, ze to nieprawda, ze szuka wymówek? Przecież ja tego nie zmyślam, wszystko to są fakty. No to niech teraz powie w radiu że nie ma budżetu i nie wie cy będzie miał to już widzę te roześmiane gęby, pod którymi roją się myśli, żeby napisać, że MK szykuje sobie kolejną wymówkę. Że na pewno budżet już dawno jest, tylko jak przegra to żeby mieć na co zwalić winę. Ja oczywiście równiez bym wolał, żeby MK grał w otwarte karty, ale nawet rozumiem dlaczego tego nie robi i dlaczego tak lawiruje. Zlewam to kompletnie i nie przywiązuję do tego wielkiej wagi. Przede wszystkim nie szukam w tym drugiego dna. Jego ogólna sytuacja jest nie do pozazdroszczenia i takie kopanie leżącego nie jest moim zdaniem cool.
karluum napisał(a):MK miał szansę na tytuły w JWRC i PCWRC, które zaprzepaścił wypadkami. W moim odczuciu nie potrafi utrzymać ciśnienia i dzwoni. To nie jest Kubica czy Kajto, którzy w walce o zwycięstwo potrafią ryzykować i nie tracić kontroli nad samochodem. Miał swój czas w WRC, ale go zaprzepaścił, jest to smutne ale tak to jest. Jeden czy dwa wyniki w JWRC nie robią z niego kierowcy wybitnego...
jarexcc napisał(a):jednak RK .....ciśnienia nie wytrzymuje do końca...
karluum napisał(a):MK miał szansę na tytuły w JWRC i PCWRC, które zaprzepaścił wypadkami. W moim odczuciu nie potrafi utrzymać ciśnienia i dzwoni. To nie jest Kubica czy Kajto, którzy w walce o zwycięstwo potrafią ryzykować i nie tracić kontroli nad samochodem. Miał swój czas w WRC, ale go zaprzepaścił, jest to smutne ale tak to jest. Jeden czy dwa wyniki w JWRC nie robią z niego kierowcy wybitnego...
gregortest - to że masz kolegów z podobnymi problemami i zaburzeniami co ty nie znaczy, że musisz nam ich tutaj przedstawiać. inż mechaniki prec... skoro nie za bardzo oreintuje się w temacie to daruj sobie takie cytaty, które tylko zaśmiecają to forum. Jak masz coś sensownego do powiedzenia to się odzywaj, jak masz wymyślać i wkładać w czyjeś usta jakieś słowa to sobie daruj. Jak nie potrafisz słuchać ze zrozumieniem to daj sobie spokój z przedstawianiem tutaj własnych interpretacji, bo to naprawdę NIKOGO tutaj nie interesuje!
Domson napisał(a):jarexcc napisał(a):jednak RK .....ciśnienia nie wytrzymuje do końca...
Co ty nie powiesz ...![]()
żółtodziub napisał(a):Nie zauważyłem tego wcześniej, teraz gregor sam to zacytował, ale gdybym zauważył to bym skasował post.
żółtodziub napisał(a):Druga rzecz absolutnie nie będę tolerował tekstów, kiedy ktoś komuś mówi co mu wolno pisać, a co nie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości