Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez wiechu100 » wtorek, 31 gru 2013, 17:09

SebaSTI napisał(a):
wiechu100 napisał(a):Jest tu mod? Rozmowa w kolko o tym samym..

Polakowi nie dogodzi usuwaliśmy zbędny Ot itd,to było źle, teraz gdy dajemy większą swobodę też źle, to wy się ogarnijcie co
piszecie,to wtedy wszystko będzie git, a mod będzie miał mniej roboty.

Nie, ze nie dogodzisz, ale zauwaz ze posty sie dubluja. Temat przewalkowany o zdaniu w wywiadzie i o amatorstwie/zawodostwie wiec chyba styknie. Z modem nie chodzilo mi o usuwanie czy cos, tylko zeby delikatnie napomknal ze temat przerobiony, bateria mi pada jak w kolko czytam to samo od paru stron :)
wiechu100
N3

Postprzez Cendra » czwartek, 2 sty 2014, 20:39

MK przed chwilą był w Wiadomościach TVP1, mówił coś o pijanych kierowcach, ale najciekawsze, że dalej występował z logo Lotos. Umowa nadal trwa?
Cendra
A6

Postprzez gregortest » poniedziałek, 13 sty 2014, 14:50

gregortest
A5

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 19 sty 2014, 13:21

gregortest napisał(a):http://www.motorsport-sales.com/index.php?main_page=product_info&cPath=309&products_id=4588

Hm a jak ma się to do Michała Kościuszki?

Jeśli nadal "występuje" w barwach Lotosu to dobrze, może jeszcze nie wszystko stracone.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez ZbyszekChaosu » wtorek, 28 sty 2014, 00:48

http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 28 sty 2014, 00:53

ZbyszekChaosu napisał(a):Wywiad z MK:
http://www.youtube.com/watch?v=8hosG1D6 ... e=youtu.be

9:48+ dobrze odnosi się do kilku osób z ostatnich kilku stron które tu pisały :lol:
SOKÓŁ
A6

Postprzez gregortest » wtorek, 28 sty 2014, 09:32

bla bla bla - a żona kapitana portu startuje na księżyc :lol: w pierwszym składzie razem z drużyną koszykówki.
Tak , sponsorzy z niecierpliwością czekają i przestępują z nóżki na nogę, aby MK dał znak i wtedy wysypią z worka w gabinecie lekarskim kasę na jego starty.
dlaczego w gabinecie ?? bo stoją pod gabinetem.
Generalnie i poważnie. Ma żal do wszystkich, pilota, sponsora - lotosu, Kajtka i Roberta i czyta forum autoklubu także.
Zabezpiecza się że on oczywiście nie ma parcia na RMŚ, tylko RSMP mu wystarczy., ale tylko w R5, jak nie starczy budżetu to R4 Subaru.
Piloci także wystartowali w castingu, mając na przykładzie subaru polska, może był jeden casting ? osobny na kierowcę, i osobny przy okazji na pilota dla MK.
Szkoła jazdy to priorytet na dzień dzisejszy?
Policjanci go czegoś nauczyli ?, czy tak dobrze przyswajali wiedzę?
A na koncu - mowa o hajterach - wyszła z niego cała ta zawiść i brak ogłady.
Ubawiłem się po pachy. :lol:
Mógł zagrać inaczej, a tak zyskał nowych i utwierdził w przekonaniu starych przeciwników swojej ambitnej kariery.
gregortest
A5

Postprzez menson » wtorek, 28 sty 2014, 09:47

gregortest napisał(a):

bla bla bla - a żona kapitana portu startuje na księżyc :lol: w pierwszym składzie razem z drużyną koszykówki.
Tak , sponsorzy z niecierpliwością czekają i przestępują z nóżki na nogę, aby MK dał znak i wtedy wysypią z worka w gabinecie lekarskim kasę na jego starty.
dlaczego w gabinecie ?? bo stoją pod gabinetem.
Generalnie i poważnie. Ma żal do wszystkich, pilota, sponsora - lotosu, Kajtka i Roberta i czyta forum autoklubu także.
Zabezpiecza się że on oczywiście nie ma parcia na RMŚ, tylko RSMP mu wystarczy., ale tylko w R5, jak nie starczy budżetu to R4 Subaru.
Piloci także wystartowali w castingu, mając na przykładzie subaru polska, może był jeden casting ? osobny na kierowcę, i osobny przy okazji na pilota dla MK.
Szkoła jazdy to priorytet na dzień dzisejszy?
Policjanci go czegoś nauczyli ?, czy tak dobrze przyswajali wiedzę?
A na koncu - mowa o hajterach - wyszła z niego cała ta zawiść i brak ogłady.
Ubawiłem się po pachy. :lol:
Mógł zagrać inaczej, a tak zyskał nowych i utwierdził w przekonaniu starych przeciwników swojej ambitnej kariery.

Lubię to!
No bo po co mieć pretensje do siebie jak można mieć do innych. Przecież nie można siebie oczerniać bo jakby to wyglądało jakby ciach, ładnych kilka razy prosiłem o nieużywanie kpiarskich określeń, więcej prosić nie będę, żółtodziób sam siebie osądzał. Straszne :)
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez rajdmen » wtorek, 28 sty 2014, 10:41

Jak nie jestem fanem Michala Kosciuszki, to uwazam ze w tym wywiadzie az tak bardzo nie przesadza, odnosze wrazenie ze troche stonowal swoje wypowiedzi, a co do jego startów to pewnie beda mistrzostwa polski, da sie to wyczuc ze sposobu wypowiedzi, a co do hejterów, niema sie co oburzac, gdyby sie nie robilo wokol siebie tyle szumu to i wypowiedzi kibiców byłyby bardziej stonowane
rajdmen

Postprzez żółtodziób » wtorek, 28 sty 2014, 10:50

Mam wrażenie, że chyba innego wywiadu słuchałem. Jasne, pojechał trochę po forumowych hejterach, ale kurde bele - jak by ich nie było, jak by były same obiektywne acz krytyczne opinie, jak by nie było wyciągania słówek i nadawania im 5 razy grubszego sensu niż mają rzeczywiście. Mógł sobie oczywiście darować "międzynarodowe pozdrowienie którego w radiu nie widać", to faktycznie dziecinne i mało profesjonalne, ale to w zasadzie wszystgko co mu można w tym wywiadzie zarzucić. Nie należy zapominać, że względem niego samego wielu się nie szczypało i waliło z grubej rury co sobie myśli.

Natomiast cała reszta, że kolejka sponsorów, że wina Kubicy, że wina Szczepaniaka i coś-tam coś-tam - no ludzie, ogarnijcie się, w tym wywiadzie nic takiego nie ma. Słyszeliście to co bardzo chcieliście usłyszeć, ale na bank nie to o czym powiedział. Możliwe, że ten wywiad to koncert pobożnych życzeń i na koniec okaże się, że nie wypali kompletnie nic, ale to co powiedział (a celowo przesłuchałem nie mając na to specjalnie czasu ani ochoty) nie daje żadnych podstaw do takich wniosków jak Twoje gregor. Masz prawo gościa nie lubić, dzięki również że zastosowałeś się do moich wcześniejszych próśb, ale w tym przypadku zwyczajnie przesadzasz. Nie piszę tego jako mod tylko jako użytkownik, to nie jest w tej chwili żadne przywoływanie do porządku tylko polemika - moim zdaniem interpretujesz to co powiedział w posób skrajny a i tak jeszcze dorabiasz, wkładasz mu w usta teksty, które nie padły. Może i faktycznie tak myślał, ale tak na pewno nie powiedział, w związku z czym niczego nie możesz wiedzieć na pewno, a co za tym idzie taka opinia może być niesprawiedliwa i krzywdząca.
żółtodziób
A8

Postprzez Maxikitcar » wtorek, 28 sty 2014, 10:56

Może "Gregortest" nie miał na myśli akurat tego wywiadu tylko o pilocie,Kajtku,Kubicy dowiedział się z innego źródła, to przy okazji przytoczył to tu, ja to tak rozumuje :wink:
Maxikitcar
N2

Postprzez luks » wtorek, 28 sty 2014, 11:14

Kościuszko się nie popisał wypowiedzią w wywiadzie. z jednej strony ma tyle lat i doświadczenia, że wyniki powinny go bronić (jeśli wierzyć jego talentowi). z drugiej strony odnosi się do forumowych opinii bez klasy , żeby nie powiedzieć na poziomie onetowej pyskówki
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez wanderer » wtorek, 28 sty 2014, 11:32

luks napisał(a):Z drugiej strony odnosi się do forumowych opinii bez klasy , żeby nie powiedzieć na poziomie onetowej pyskówki

A czego się spodziewać po kimś, kto cały czas dostawał co chciał, a wyniki - jak na możliwości - miał takie sobie?

Maxikitcar napisał(a):Może "Gregortest" nie miał na myśli akurat tego wywiadu tylko o pilocie,Kajtku,Kubicy dowiedział się z innego źródła, to przy okazji przytoczył to tu, ja to tak rozumuje :wink:

Chyba rzeczywiście jest, tak jak napisał gregortest. MK stracił wsparcie Lotosu i nikt inny specjalnie nie kwapi się do wykładania kasy na starty i stąd przytyk do hejterów, których aż tak wielu tu raczej nie ma. MK pokazał tylko, że do takich jak np Kubica czy Kajto brakuje mu wiele nie tylko na oesach, ale też poza nimi.
wanderer
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 28 sty 2014, 12:05

Maxikitcar napisał(a):Może "Gregortest" nie miał na myśli akurat tego wywiadu tylko o pilocie,Kajtku,Kubicy dowiedział się z innego źródła, to przy okazji przytoczył to tu, ja to tak rozumuje :wink:

Napisał to w odniesieniu do linku, który wkleił ZbyszekChaosu i nie ma co dorabgiać do tego tłumaczeń. Łamania regulaminu zresztą mu nie zarzucam, ani obrażania nikogo, zarzucam jedynie brak obiektywizmu w ocenie tej konkretnej wypowiedzi, dlatego własnie z mojej strony jest polemika a nie kasowanie postu czy edycja. Możliwe, że wynika to z tego co gregor wie o MK z innych źródeł, a niniejsza wypowiedź jedynie dopełnia mu obraz, wypadałoby jednak formułując tak daleko idące wnioski przytoczyć owe źródła, bo ten konkretny wywiad do takich wniosków nie uprawnia.

luks napisał(a):Kościuszko się nie popisał wypowiedzią w wywiadzie. z jednej strony ma tyle lat i doświadczenia, że wyniki powinny go bronić (jeśli wierzyć jego talentowi). z drugiej strony odnosi się do forumowych opinii bez klasy , żeby nie powiedzieć na poziomie onetowej pyskówki

Nie ma co udawać - po tylu latach MK nie ma prawa nie wiedzieć co można powiedzieć do mikrofonu a czego mówić się nie powinno. Nawet jeśli bolą go wypowiedzi hejterów to ładnych kilka rrazy sam zaobserwowałem jak nieopatrznie dawał im pożywkę do dalszej działalności. Na całkiem sporo wypowidzy nie mozna zareagować inaczej niż politowaniem bądź nawet śmiechem. W mojej opinii nie jest to powód, żeby takie rzeczy rozgrzebywać, rozpamiętywać po latach, ale to jest całkowicie normalne, że takie rzeczy będą się za nim ciągnąć do końca kariery, można było przwidzieć że tak będzie i się w odpowiednim momencie ugryźć w język. Jak widać nawet teraz nie potrafi pewnych kwesti zignorować. Temat hejterów poruszył sam, w ogóle nie pytany w żaden sposób przez dziennikarza. Kubica też ma swoich hejterów, wśród nich samozwańczego guru do spraw sportów wszelakich ze szczególnym uwzględnieniem piłki kopanej a ostatnio nawet pewnego senatora którego najwyraźniej dopadł kryzys wieku średniego - nigdy ani słowem się nie odniósł do ich działalności no i to właśnie owi hejterzy wyszli na głupków. Nie rozumiem dlaczego po tylu latach MK nie skapował się jak to wszystko działa i dlaczego zawsze wyskoczy z czymś, co może mu jedynie zaszkodzić. Ba, nie tylko trudno jest mi to zrozumieć, ale dochodzę do wniosku, że wielu takich opinii mógłby uniknąć gdyby wypowiadał się bardziej powściągliwie, w pewnym sensie sam sobie wyhodował towarzystwo, na które teraz tak narzeka.
żółtodziób
A8

Postprzez gregortest » wtorek, 28 sty 2014, 13:43

W mojej wypowiedzi nie ma nic wiecej co MK powiedział.
żółtodziób - ja nic nie nad interpretuję, to wynika z kontekstu i formy jego wypowiedzi.
Odbija się regularnie od drzwi sponsorów, nie pomagają jego setki w programach tv ,pocżawszy od kawy i herbaty, skończywszy na wiadomościach. Nawet to że nie oddał i występuje w kurtce Lotosu. Choć wcale nie musi. Liczy że co Lotos mu dorzuci 2.5 tyś zł do startów ? Ma chyba inne ciuchy w szafie - no chyba że nie//
Tu nie chodzi o to czy go lubię, czy nie.
Po prostu w obecnej sytuacji ten wywiad tylko utrwalił to co najgorsze. To zupełnie inaczej powinno wyglądać.
Nie tędy droga.
Ja powiem tak.
Jeżeli w końcu uda mu się wystartować w RSMP ( czego z całego serca mu życzę i trzymam kciuki ) nawet subaru, lub czym kolwiek i będzie lał innych zawodników (czołowkę ) bez wykrętów, oraz zmieni ton to wróci do łask wszelkich kibiców sportów motorowych.
Niech on w końcu zacznie wygrywać i nie przejmuje się tym co o nim piszą. Bo wychodzi na to że ma problem sam ze sobą, co kolwiek by nie pwoiedział. i ciągnie sieto za nim od czasów startów felicją Kitcarem, aż po dzisejszy dzień. Nic się chłopak nie edukuje.
Szkoda. Bo ma bardzo duże doświadczenie, które może sam zmarnować, na własne życzenie.
gregortest
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata