Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez jarexcc » wtorek, 10 gru 2013, 15:16

toras napisał(a):i rajdowy zakład Bartka Jakubowskiego i Daniela Dymurskiego:
https://www.youtube.com/watch?v=LkdDQ3FgWPk

ale ten wąsik ma być co rajd prosimy o zdjęcia aby było udokumentowane i zgodnie z prawdą z każdego rajdu cały rok 2014..... :lol:
jarexcc
A5

Postprzez viper » wtorek, 10 gru 2013, 15:25

No niestety dzisiaj Karowa powinna sie nazywać kryterium portfela nie asów, ale niestety każdy walczy o medjalnosc, a zeza wiele jej nie ma w mediach to każdy chce ja wykorzystać. Z reszta często loteryjne warunki pogodowe często wywracaja wyniki, choć ma to swój urok.
Natomiast rzeczywiście nie włączenie karowej do łącznej klasyfikacji to bezsens. Pomijam już kolejność startów w tym roku do karowej, bo nie trzeba byc wielce inteligentnym działaczem żeby domyślić sie ze temp. w trudnie będzie gwalatownie spadać, a to będzie miło wpływ na wyniki. No, ale wielokrotnie mieliśmy do sumienia z ich decyzjami nie mającymi sensu.
viper
S2000

Postprzez lukawskim » wtorek, 10 gru 2013, 23:46

Coś a propos KJSu dla milionerów: http://www.powerstage360.pl/karowa-hate-it-or-love-it/
powerstage360.pl
facebook.com/powerstage360
lukawskim

Postprzez rallyspeed » środa, 11 gru 2013, 13:12

Szanowni Państwo ależ te prawdziwe WRC chodziły (xsary dwie), cud miód i maliny. :!: A nawet rembertów przypominał żerań (na dole) ale oczywiscie bez wstepu dla kibiców. Jak dla mnie to wielki medal należy sie tym kierowcom za te samochody i jazdę. Nowe wrc to tylko połowa efektu.
Wolę sezon z trzema rajdami RSMP z prawdziwymi wrc niż z siedmioma z r5.
Czekam tylko na you tubie aż coś wiecej z tymi wrc sie pojawi najlepiej relacja tv z karowej(wiem żę kasują i ostrzegają) bo te kamery jadnak płynniej filmują.
ps. dzięki wszystkim którzy wynajmują WRC nawet jeśli jadą jak eNką i super że sie nie zepsuły bo i tak bywało
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez gregortest » środa, 11 gru 2013, 15:11

Coś a propos KJSu dla milionerów: http://www.powerstage360.pl/karowa-hate-it-or-love-it/

hm...moja barbórka to będzie od 1988 roku...no jak by nie było 25-ta.
Jak ten czas...ale nie będę się licytował.
W całej rozciągłości, szerokości , prawie w każdym zdaniu zgadzam się z Dominikiem.
Z roku na rok jest coraz gorzej i drożej.
Komuś się chyba lekko popie.....liło w głowie, skoro chce na wyrwę i na chama napchać się kasą w tak perfidny i nie mający nic wspolnego z show, sposób.
Jest tyle możliwości aby zrobić to taniej i lepiej, ale cóż - chyba nawet to młodsze kierownicze dyrektorstwo zawodów przesiąkło od starszych kolegów z AP tym co jest najgorsze. A co najważniejsze samo pozbawiło się instynktu samozachowawczego.
Ja osobiście byłem na karowej chyba po raz ostatni.
gregortest
A5

Postprzez martenzyt » czwartek, 12 gru 2013, 00:21

Wiecie czego się obawiam? Że za kilka lat to będzie owszem nasza Barbórka ale przede wszystkim to bedzie tzw. spotkanie celebrytów, impreza na której warto być tzn. trzeba być!!! Nagle wszyscy będą profesjonalistami sztuki. To nie będzie rajd dla Profesjonalistów tylko scena dla znanych i bogatych głupców motoryzacyjnych. Kiedyś Tomek Czopik miał wystartować z Anitą L. (o ile dobrze pamiętam) na prawym??? Ponoć wtedy odpowiednie władze się nie zgodziły na szczęście. W tym roku Radek Typa jedzie z gościem z kabaretu (nawet nie wiem w jakim kabarecie występuje bo humoru dzisiejszych kabaretów nie ogarniam z powodu małej główki). Tylko czekam jak w przyszłym roku Kajto stworzy załogę z Panią Cichopek bądź inną gwiazdą telewizyjnego dna.
martenzyt
N3

Postprzez Mad Max » czwartek, 12 gru 2013, 10:29

martenzyt nie za kilka lat... tylko już tak jest... efekt Kubicy ??
http://www.pudelek.pl/artykul/61680/rod ... e_zdjecia/
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez martenzyt » czwartek, 12 gru 2013, 10:57

Mad Max napisał(a):martenzyt nie za kilka lat... tylko już tak jest... efekt Kubicy ??

No dokładnie Mad Max. W tym twierdzeniu może być trochę racji, że popularyzacja rajdów dzięki Robertowi będzie miała dwie strony medalu. No o tym artykule co dałeś linka to nawet nie chce mi się wspominać bo właśnie podobny przeczytałem na Onecie jak to Pan Grycan i jego seksowne asystentki WRACAJĄ do rajdów.
martenzyt
N3

Postprzez Mad Max » czwartek, 12 gru 2013, 11:34

martenzyt napisał(a):
Mad Max napisał(a):martenzyt nie za kilka lat... tylko już tak jest... efekt Kubicy ??

No dokładnie Mad Max. W tym twierdzeniu może być trochę racji, że popularyzacja rajdów dzięki Robertowi będzie miała dwie strony medalu. No o tym artykule co dałeś linka to nawet nie chce mi się wspominać bo właśnie podobny przeczytałem na Onecie jak to Pan Grycan i jego seksowne asystentki WRACAJĄ do rajdów.

Mi to nie przeszkadza, Barbórka od dłuższego czasu jest bardzo lanserskim rajdem, zresztą jeśli BW ma dalej tak wyglądać to chyba tak jak Greg zrobię sobie od niej przerwę, bo powoli nie moge znieść już tego co się tam wyprawia i myślę że jeśli dalej będą to ciągnąć to zawodnicy też sobie odpuszczą - Habajaszi jest tego najlepszym przykładem w tym roku.
Jeśli natomiast ma się to przełożyć na ilość załóg startujących w RPP i RSMP to bardzo dobrze, na początku oglądanie tego było by pewnie koszmarem ale myślę że z czasem ambicje wzięły by górę i poziom by wzrósł także myślę że jednak to dobre dla naszej ukochanej dyscypliny - przypominam jakie teksty latały jak Sołek (oczywiście to inny kaliber) zaczynał zabawę w rajdy

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Banan » czwartek, 12 gru 2013, 11:43

martenzyt napisał(a):W tym roku Radek Typa jedzie z gościem z kabaretu (nawet nie wiem w jakim kabarecie występuje bo humoru dzisiejszych kabaretów nie ogarniam z powodu małej główki).

Neo-Nówka. Nie oglądałeś Bogaaaa? :)

A Barbórka była fajna i nie przeszkadzały mi Grycanki, Boguuu, Kołodziej, Janowicz i inni. Tylko ludzi na Karowej trochę mało w porównaniu do lat poprzednich.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez martenzyt » czwartek, 12 gru 2013, 15:23

Banan napisał(a):
martenzyt napisał(a):W tym roku Radek Typa jedzie z gościem z kabaretu (nawet nie wiem w jakim kabarecie występuje bo humoru dzisiejszych kabaretów nie ogarniam z powodu małej główki).

Neo-Nówka. Nie oglądałeś Bogaaaa? :)

A Barbórka była fajna i nie przeszkadzały mi Grycanki, Boguuu, Kołodziej, Janowicz i inni. Tylko ludzi na Karowej trochę mało w porównaniu do lat poprzednich.

Aż poszukam tego kabaretu ;)

A wracając do tematu to oczywiście zaznaczam nie mam nic przeciwko, że np. Pan Grycan startuje sobie w rajdzie (oczywiście jeżeli tak jak wszyscy spełnia wymogi zapisane w regulaminie: licencja, samochód itp.) mało tego jak pokazała historia Michała Sołowowa, który jest kierowcą absolutnie z górnej półki, może też mieć to swoje plusy. Mam tylko nadzieje, że pewnego dnia nie obudze się po to by w porannej TV zobaczyć wywiad z jakimś celbrytą, który po starcie jednorazowym w Barbórce będzie dawał rady jak powinno się bezpiecznie i szybko poruszać samochodem ;) jako doświadczony rajdowiec
martenzyt
N3

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 12 gru 2013, 16:15

Karnet na prawdę kosztował 190zł?????
Witcher1990
A6

Postprzez Mad Max » czwartek, 12 gru 2013, 16:47

Witcher1990 napisał(a):Karnet na prawdę kosztował 190zł?????

Normalny karnet na wszystkie odcinki kosztował 59pln, na trybunę żółtą kosztował 189pln a VIP był po 239pln była jeszcze trybuna zielona stojąca za 89pln
http://www.barborka.pl/news09.html

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez rypley » piątek, 13 gru 2013, 12:30

martenzyt napisał(a):W tym roku Radek Typa jedzie z gościem z kabaretu (nawet nie wiem w jakim kabarecie występuje bo humoru dzisiejszych kabaretów nie ogarniam z powodu małej główki). Tylko czekam jak w przyszłym roku Kajto stworzy załogę z Panią Cichopek bądź inną gwiazdą telewizyjnego dna.

Radek Bielecki rajdami się pasjonuje, do tego pochodzi on z Lidzbarka Warmińskiego, a Radek Typa z Ornety. Jeden powiat, 30 km od siebie miejscowości i obaj panowie znają się od lat. I pojechał tutaj na pilota nie jako jakaś sławna persona, tylko po prostu z powodu pasji i takiej możliwości. No ale nic tam.

Barbórka to show a nie poważny rajd, ja 2 rok z rzędu sobie odpuściłem, bo to jedna wielka komercja i dla mnie wydatek paru setek za jeden dzień wątpliwej jakości rozrywki.
rypley
N3

Postprzez kubicafan1 » piątek, 13 gru 2013, 18:01

panowie czytam wasze opinie i stwierdzam że dobrze że zabrakło mi funduszy na barbórke i raczej się już nie pojawie wole w tvp sport karową oglądać tyle w temacie pozdrawiam :)
Ale poszedł!!!!!!!!!!!!
kubicafan1
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP