Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez 300zx » niedziela, 8 gru 2013, 00:43

Sherman napisał(a):Co do Nivetta - kiedy zrobiono to zdjęcie? Może PO DRUGIM Bemowie mechanicy chcieli naprawić skrzynie przed Karową (sam Filip mówił że chwilę przed Karową skończyli)?
To zrobienia sensacji pierwsi

Po 2 przejeździe. Widziałem na własne oczy jak szedłem na Bemowo akurat od tej strony.
300zx

Postprzez piotrg » niedziela, 8 gru 2013, 01:33

Jarek55511 napisał(a):
mateuszkz napisał(a):Typa z Proto to jakieś nieporozumienie.

A on nie jechał tym nowym Polo 2WD? Coś mówili komentatorzy no i auto jechało jak ośka,a spojler tylko z 4WD. Dytko wziął też 208 i mieli jechać Karową Pugiem.
Najlepiej jechał Rowiński w Audi. Grzesiński też prawie idealnie ale zepsuł ostatnią beczkę tak jak i Rzeźnik i Sołowow.
+

Występ proto to była kupa do kwadratu :lol: . Nie wiem jak oni chca zachęcić do tej klasy. Każdy czeka aż coś te auta pokaża a jak narazie do jeżdzą gorzej od enki evo IX. A ten colt proto o długości 2 metrów i wysokości 2 metrów :mrgreen: to szkoda gadać, powinni jeszcze do tego małego smarta evo X włożyć :mrgreen:. Tylko moc i moc a prowadzenie to niepotrzebny szczegół :wink:
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Zoe » niedziela, 8 gru 2013, 01:46

piotrg napisał(a):
Jarek55511 napisał(a):
mateuszkz napisał(a):Typa z Proto to jakieś nieporozumienie.

A on nie jechał tym nowym Polo 2WD? Coś mówili komentatorzy no i auto jechało jak ośka,a spojler tylko z 4WD. Dytko wziął też 208 i mieli jechać Karową Pugiem.
Najlepiej jechał Rowiński w Audi. Grzesiński też prawie idealnie ale zepsuł ostatnią beczkę tak jak i Rzeźnik i Sołowow.
+

Występ proto to była kupa do kwadratu :lol: . Nie wiem jak oni chca zachęcić do tej klasy. Każdy czeka aż coś te auta pokaża a jak narazie do jeżdzą gorzej od enki evo IX. A ten colt proto o długości 2 metrów i wysokości 2 metrów :mrgreen: to szkoda gadać, powinni jeszcze do tego małego smarta evo X włożyć :mrgreen:. Tylko moc i moc a prowadzenie to niepotrzebny szczegół :wink:

Pozwól, że zapytam, ale skąd masz info o Colcie, że się źle prowadzi? ;)
Poza tym, Colt nie jest do rajdów tylko w góry.
Zoe
A5

Postprzez piotrg » niedziela, 8 gru 2013, 02:09

To moja opinia. Wydaje mi się że auto to niemoże być taki wysoki kwadrat, zbyt krótkie nie będzie dobrze wybierało, a patrząc na długośc tyłu tego auta to zastanawiam się jak oni zestroją zawias żeby ten leciutki tył nie podskakiwał na dziurach jak np pug 106 czy sc/cc bo jest to wiele mocnejsze auto. Ogólnie mnie zawiodła ta klasa proto bo mowa o tym od 2 lat a te auta nic niepokazały jeszcze.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez allelisiorr1 » niedziela, 8 gru 2013, 03:02

Dlaczego mówisz o proto przez pryzmat polo 2wd? -Bo takie wrażenie odniosłem. Popatrz na wyniki Dolnośląskiego, Aigner całkiem przyzwoicie pojechał. Przecież to auto nie jest stworzone do wygrywania gen.
"...dodaję gazu, bo za szczytem może być prosta..." -Janusz Kulig [*]

Kubicuje!!!
allelisiorr1
N3

Postprzez kremer » niedziela, 8 gru 2013, 12:10

Panowie wymieniane oponek i serwisy od zawsze były podczas Barbórki. Co się działo od 17:00 do 18:30. Dula pościli w C4 na pokazówkę ??
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Krecik » niedziela, 8 gru 2013, 12:33

allelisiorr1 napisał(a):Dlaczego mówisz o proto przez pryzmat polo 2wd? -Bo takie wrażenie odniosłem. Popatrz na wyniki Dolnośląskiego, Aigner całkiem przyzwoicie pojechał. Przecież to auto nie jest stworzone do wygrywania gen.

ale on myśli o tym POLO a nie o tym co jechał Aigner

http://www.rallycarsforsale.net/index.p ... s&id=72382
Krecik
A5

Postprzez tomson » niedziela, 8 gru 2013, 12:36

Czy może ktoś z forumowiczów trafił na relację z Karowej? Szukam i szukam ale chyba nie tak jak trzeba :roll:
tomson
N2

Postprzez qbus » niedziela, 8 gru 2013, 12:39

Bo te Proto od Dytki nigdy nie beda sie dobrze prowadzic, dobra droga poszedl Kabacinski czy stary Oleksowicz. Colt to inna liga... to jest po prostu maly szybki gokart do gór :)

Co do opon na rajdzie... niestety musieli by wykluczyć pewnie ponad połowę stawki, takie rzeczy nie powinny miec miejsca. Zasady powinny byc jasne i przejrzyste, nawet jesli traktujemy to jak rajd towarzyski.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 8 gru 2013, 13:26

Krecik napisał(a):
allelisiorr1 napisał(a):Dlaczego mówisz o proto przez pryzmat polo 2wd? -Bo takie wrażenie odniosłem. Popatrz na wyniki Dolnośląskiego, Aigner całkiem przyzwoicie pojechał. Przecież to auto nie jest stworzone do wygrywania gen.

ale on myśli o tym POLO a nie o tym co jechał Aigner

http://www.rallycarsforsale.net/index.p ... s&id=72382

Ale czemu mówicie źle o proto 4WD jak Typa jechał OŚKĄ a nie Polo Proto 4WD,ani Peugeotem 208 Proto 4WD(którym miał jechać na Karowej,bo Dytko przywiózł foto https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
A na tym widać że auto było niebieskie,czyli te 2WD https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater )
A to film jak jeździ auto Kluzy https://www.facebook.com/photo.php?v=70 ... =2&theater
Ja wiem że dziwnie wygląda
piotrg napisał(a):a patrząc na długośc tyłu tego auta to zastanawiam się jak oni zestroją zawias żeby ten leciutki tył nie podskakiwał na dziurach jak np pug 106 czy sc/cc bo jest to wiele mocnejsze auto. Ogólnie mnie zawiodła ta klasa proto bo mowa o tym od 2 lat a te auta nic niepokazały jeszcze.

I nie będzie skakać po dziurach,ponieważ to auto jest do WYŚCIGÓW a tam dziur niema.
Jarek55511
S1600

Postprzez DonCorrado » niedziela, 8 gru 2013, 13:33

tomson napisał(a):Czy może ktoś z forumowiczów trafił na relację z Karowej? Szukam i szukam ale chyba nie tak jak trzeba :roll:

http://sport.tvp.pl/13253963/rajd-barbo ... na-karowej tu jest calosc, ponad godzine

tutaj urywki http://sport.tvp.pl/536353/moto mi w firefox nie dziala choc wylacze adblock plus, w operze ok.
DonCorrado
A6

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 8 gru 2013, 13:55

Klasa proto nigdy nie miała służyć do wygrywania generalki, oni robią te samochody żeby można było śmigać autem 4x4 przy kosztach mniejszych niż Lancer
Witcher1990
A6

Postprzez tomson » niedziela, 8 gru 2013, 14:25

DonCorrado napisał(a):
tomson napisał(a):Czy może ktoś z forumowiczów trafił na relację z Karowej? Szukam i szukam ale chyba nie tak jak trzeba :roll:

http://sport.tvp.pl/13253963/rajd-barbo ... na-karowej tu jest calosc, ponad godzine

tutaj urywki http://sport.tvp.pl/536353/moto mi w firefox nie dziala choc wylacze adblock plus, w operze ok.

Dzięki wielkie! :D
tomson
N2

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 8 gru 2013, 15:32

Not found not found ;/
Sam szukam czegoś bo nie miałem możliwości obejrzeć live :(
Witcher1990
A6

Postprzez DonCorrado » niedziela, 8 gru 2013, 17:47

Witcher1990 napisał(a):Not found not found ;/
Sam szukam czegoś bo nie miałem możliwości obejrzeć live :(

Działa na pewno, tylko nie wiem od czego to zależy ze nie startuje w firefox. Mam Opere tez na kompie i tam sobie to wlaczylem, sciag sobie opera albo Chrome i moze Ci poleci, bo na pewno material jest dostepny skoro ja go wlaczam.
DonCorrado
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP