Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 6 gru 2013, 13:02

Właśnie maciek127 chciałem to samo zapodać :!: Może po tej fotce kilka osób ruszy czymś takim co ma w głowie z literką Ó
SOKÓŁ
A6

Postprzez ZbyszekChaosu » piątek, 6 gru 2013, 13:52

@MadMax
Nic w tym roku nie przebije medialnoscią Rajdu Polski i zarowno Lotos jak i Kosciuszko dobrze o tym wiedzieli. Resztę koledzy wyżej dobrze opisali. Poza tym nie przypominam sobie aby Michał gdzies obiecywał w tym roku, że pojedzie Barborkę. Była taka możliwosc i tyle.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Zajcev » piątek, 6 gru 2013, 16:11

Nie ogarniam tego co się tutaj dzieję:)
Od kiedy Was tak boli to, że MK nie jedzie w jakimś rajdzie? Jeszcze niedawno jechaliście po nim, że w ogóle startuję, a teraz boli Was, że nie jedzie Barbórki? Pisano, że zajmuje miejsce i bierze kasę, a w jego miejsce powinien kto inny jeździć, no to proszę bardzo MK nie jedzie Barbórki, czemu hajs nie poleciał dla innego zawodnika? :)
Jedzie źle, nie jedzie też źle :) Straszny zbój z tego MK, musiał wiele krzywdy co poniektórym tutaj zrobić, że tak się po nim tu jeździ :)
Zajcev
N4

Postprzez mwieczor » piątek, 6 gru 2013, 16:16

Mad Max napisał(a):Rajd Polski - sponsor tytularny rajdu Lotos - sponsor główny zawodnika Lotos - rajd szutrowy - 200km/oes - 28dni po kontuzji - jedziemy mimo kontuzji że plecy bolą i lekarze generalnie odradzili start, ale o dostaliśmy kase i gdzieś pojechać trzeba i mamy ciśnienie ze środowiska rajdowego
Rajd Barbórka - sponsor tytularny rajdu Lotos - sponsor główny zawodnika Lotos - rajd "asfaltowy" - 14km/oes - 69dni po kontuzji - nie jadę bo mnie plecy bolą

Pomyśl, że może być zupełnie inaczej - Rajd Polski, realny rajd o coś, realna walka w rajdowych warunkach. Niedługo po kontuzji - leczenie wygląda OK, a przy tym że jest presja środowiska, które krzyczało "cienias, ucieknie w chorobę" plus sponsor, który chce pokazać, że sponsoruje rzeczywiście najlepszych kierowców w Polsce. Nie widzisz, że wychodzi z tej układanki "jedziemy" ?
Choroba musi być realna - zauważ, że nie wystartował w rajdzie GB - myślisz, że ktokolwiek by na to pozwolił bez solidnego uzasadnienia medycznego ? Mogło właśnie tak wyjść, że na początku wyglądało OK, a potem się pogorszyło i trudno powiedzieć, czy Rajd Polski miał wpływ, czy nie, ale nauczeni tym doświadczeniem lekarze dali mu bana na wsiadanie do rajdówki ...
Barbórka - jak już tu ktoś powiedział, lanserski KJS - choćby przez to że nie ma żadnych reguł co do aut i można wystartować czymkolwiek, sportowo to nie ma żadnego znaczenia. Medialność - nie przeceniajmy, każdy normalny jakby dostał bana od lekarza, to by nie wojował. Naprawdę nie zdziwiłbym się, gdyby MK pytając lekarza usłyszał "panie Michale, już pan pojechał 1 rajd na blokadzie i mamy, co mamy, naprawdę chce Pan więcej ?" To tak jak pediatra od moich dzieci - jak chciałem coś głupiego zrobić, to mówiła, że jak chcę to OK, ale ona potem mi dziecka leczyć nie będzie.
mwieczor
N2

Postprzez dinn » piątek, 6 gru 2013, 18:58

Zajcev napisał(a):Nie ogarniam tego co się tutaj dzieję:)
Od kiedy Was tak boli to, że MK nie jedzie w jakimś rajdzie? Jeszcze niedawno jechaliście po nim, że w ogóle startuję, a teraz boli Was, że nie jedzie Barbórki? Pisano, że zajmuje miejsce i bierze kasę, a w jego miejsce powinien kto inny jeździć, no to proszę bardzo MK nie jedzie Barbórki, czemu hajs nie poleciał dla innego zawodnika? :)
Jedzie źle, nie jedzie też źle :) Straszny zbój z tego MK, musiał wiele krzywdy co poniektórym tutaj zrobić, że tak się po nim tu jeździ :)

Nie jestem jakimś wielkim fanem MK, ale ta cała nagonka na jego temat jest mocno nie na miejscu. Jak ma budżet i chęci to niech sobie jeździ. Zawsze jest to jakiś polski akcent na międzynarodowych rajdowych trasach.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez viper » piątek, 6 gru 2013, 22:59

Mad Max napisał(a):Nie porównuj MP do Barbórki i wymień mi tych driverów co to sobie załatwili sponsora przez start na Karowej ??

Trudne pytanie, ale myśle ze nowocien bez potrzeby w tamtym roku nie produkował by sie na karowej mimo ze sie nie dostał, a biskiniewicz będąc w konkurencyjnej stacji bez potrzeby nie załatwiał by startu w czasie antenowym będąc w konkurencyjnej stacji itd. Generalnie wszyscy ci co sie nie dostali a poznie jechali na karowej. To co myślisz ze to dla zabawy płacili za ten start czy szukali układów ?
Jak byś jeździł w rajdach to byś wiedział ile jest wart dla ciebie taki przejazd live przez 2 min tylo ty. Jak tego nie rozumiesz to albo nigdy nie biegales za sponsorami , albo jesteś bogaty i ci nie zależy.
viper
S2000

Postprzez viper » piątek, 6 gru 2013, 23:22

moto_angel napisał(a):
viper napisał(a):To nie ma znaczenia, bo tam sie zawodnicy jadą lansowac a nie ścigać, a kluczem do sukcesu jest Karowa w czasie antenowym...

Najlepszym który pasuje do lansowania się jest Kuchar który od lat napina się na wynik na Karowej ;)
W tym roku nie powiększy ilości zwycięstw swoim pugiem więc ma okazje się wreszcie polansować...

Napina sie , bo wie ile jest wart start na karowej i jakie moze przyniesc korzysci. gdybyś osiągnął tyle co kuchar to byś to rozumiał, a nie pisał głupoty o napince.
viper
S2000

Postprzez viper » piątek, 6 gru 2013, 23:27

gregortest napisał(a):
Dlaczego zakladasz ze nie startowałem na barborce

A startowałeś ?
Napisz kiedy i czym.

Po co i tak tego nie sprawdzisz, bo przecież mogę cię oklamac, ale mi nie o to chodzi. Możesz wierzyć , albo nie i ja sie wcale nie obraże. Nie zakladaj tylko jeżeli kogoś nie znasz , ze czegoś nie robił nie mając na ten temat żadnej wiedzy.
viper
S2000

Postprzez dinn » sobota, 7 gru 2013, 00:46

Ojojoj. Za takie coś to już bym miał PW o "syfie", nie dość że OT to jeszcze w 3 następujących po sobie postach :)

Co do MK, to będąc w jego skórze, również odpuscilbym największy KJS w Polsce na rzecz wcześniejszego startu w przyszłorocznych WRC.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez SOKÓŁ » sobota, 7 gru 2013, 02:18

viper napisał(a):Trudne pytanie, ale myśle ze nowocien bez potrzeby w tamtym roku nie produkował by sie na karowej mimo ze sie nie dostał

Kolego raz to, to że nazwiska piszemy z DUŻEJ litery,ale pomijając to sprawdź sobie czy ekipa Huzar Rally Teamu jechała w tamtym roku Dolnośląski (odpowiadam) NIE a dla czego?? Bo brakło kasy więc pojechali sobie rekraacyjnie Barbórkę dokładając swoje,a dwa Panowie to chyba nie tędy droga i nie ten temat :!:
SOKÓŁ
A6

Postprzez żółtodziób » sobota, 7 gru 2013, 15:28

dinn napisał(a):Ojojoj. Za takie coś to już bym miał PW o "syfie", nie dość że OT to jeszcze w 3 następujących po sobie postach :)

Co do MK, to będąc w jego skórze, również odpuscilbym największy KJS w Polsce na rzecz wcześniejszego startu w przyszłorocznych WRC.

Bo to co ini robią od czasu do czasu tobie sie zdarza regularnie. Kilka razy juz o tym pisałem , ale widzę,ze nie cuzjesz klimatu więc powiem wprost - ile razy się coś dzieje tyle razy można na ciebie "liczyć". Zawsze wtrącisz swoje nic nie znaczące 3 grosze, które niczego kompletnie nie wnoszą do tematu a tylko dolewają oliwy do ognia. Potem jak ktoś ci zwraca uwagę to odpyskowujesz w stylu "jeszcze ci zyłka pęknie". Mnie nie pęknie, ale skoro tobie tak przeszkadzają te wszystkie PW to radzę się zastosować do uwag, które dla pewności przypomnę jescze raz:

1. Nie ty jesteś tutaj adminem i moderatorem i nie ty decydujesz co w jakim wątku moze się znaleźć a w jakim nie. Nie jesteś osobą uprawnioną do robienia tutaj porządku i nie dziw się, ze uzurpacja tego prawa budzi ogólny sprzeciw.
2. Nie podoba się że gdzieś są robione offtopy to masz dwie opcje - napisać do moderatora, żeby zareagował, a jeśli nie zareaguje to możesz swobie poszukać innego forum, gdzie nie ma offtopów lub są one szybko usuwane - nie to,że cię stąd wyrzucam, chodzi o to, że naprawdę masz w tej materii wolny wybór i nie musisz za każdym razem jak trafisz na coś co ci się nie podoba wszem i wobec obwieszczać swojego widzimisię. Wszystkim to forum pasuje z jego zaletami i wagami, jeśli tobie nie pasuje to nikt cię tutaj nie trzyma.
3. Nikt się na ciebie nie uwziął, sam sie uparłeś,że forum ma być urządzone "po twojemu". Jest urządzone jak jest, od czasu do czasu dochodzi do spięć i offtopów i jest to normalne, ale nienormalnym jest ciągłe wcinanie się między wódkę a zakąskę ze swoimi uwagami, a także ciągłe żalenie się na to,że jesteś traktowany gorzej niż inni, że sam miałbyś już kilka uwag na PW. Pewnie, żebyć miał, ale nie dlatego, że ludzie mają do ciebie jakieś uprzedzenie, ludzi po prostu wkurza to co robisz.
4. Reasumując: siedź cicho jak widzisz jakieś spięcie albo offtop, jak chcesz to zgłos do moderatora, ale sam nie wyskakuj z pouczeniami zawierajacych nierzadko obraźliwe wycieczki osobiste (choć akurat nie tym razem). Mówiąc krotko daj się lubić, jeśli chcesz żeby ludzie cię lubili. Nikt cię nie zna, więc nikt nie jest do ciebie uprzedzony z góry, na wszystko co masz zdążyłeś sobie niestety zapracować - jeśli do tej pory nie zdawałeś sobie w jaki sposób tego zdołałeś dokonać to w niniejszych punktach mam nadzieję że wyjaśniłem w czym rzecz.

Peace.
żółtodziób
A8

Postprzez dinn » sobota, 7 gru 2013, 22:24

żółtodziób napisał(a):
dinn napisał(a):Ojojoj. Za takie coś to już bym miał PW o "syfie", nie dość że OT to jeszcze w 3 następujących po sobie postach :)

Bo to co ini robią od czasu do czasu tobie sie zdarza regularnie. Kilka razy juz o tym pisałem , ale widzę,ze nie cuzjesz klimatu więc powiem wprost - ile razy się coś dzieje tyle razy można na ciebie "liczyć". Zawsze wtrącisz swoje nic nie znaczące 3 grosze, które niczego kompletnie nie wnoszą do tematu a tylko dolewają oliwy do ognia. Potem jak ktoś ci zwraca uwagę to odpyskowujesz w stylu "jeszcze ci zyłka pęknie". Mnie nie pęknie, ale skoro tobie tak przeszkadzają te wszystkie PW to radzę się zastosować do uwag, które dla pewności przypomnę jescze raz:

1. Nie ty jesteś tutaj adminem i moderatorem i nie ty decydujesz co w jakim wątku moze się znaleźć a w jakim nie. Nie jesteś osobą uprawnioną do robienia tutaj porządku i nie dziw się, ze uzurpacja tego prawa budzi ogólny sprzeciw.
2. Nie podoba się że gdzieś są robione offtopy to masz dwie opcje - napisać do moderatora, żeby zareagował, a jeśli nie zareaguje to możesz swobie poszukać innego forum, gdzie nie ma offtopów lub są one szybko usuwane - nie to,że cię stąd wyrzucam, chodzi o to, że naprawdę masz w tej materii wolny wybór i nie musisz za każdym razem jak trafisz na coś co ci się nie podoba wszem i wobec obwieszczać swojego widzimisię. Wszystkim to forum pasuje z jego zaletami i wagami, jeśli tobie nie pasuje to nikt cię tutaj nie trzyma.
3. Nikt się na ciebie nie uwziął, sam sie uparłeś,że forum ma być urządzone "po twojemu". Jest urządzone jak jest, od czasu do czasu dochodzi do spięć i offtopów i jest to normalne, ale nienormalnym jest ciągłe wcinanie się między wódkę a zakąskę ze swoimi uwagami, a także ciągłe żalenie się na to,że jesteś traktowany gorzej niż inni, że sam miałbyś już kilka uwag na PW. Pewnie, żebyć miał, ale nie dlatego, że ludzie mają do ciebie jakieś uprzedzenie, ludzi po prostu wkurza to co robisz.
4. Reasumując: siedź cicho jak widzisz jakieś spięcie albo offtop, jak chcesz to zgłos do moderatora, ale sam nie wyskakuj z pouczeniami zawierajacych nierzadko obraźliwe wycieczki osobiste (choć akurat nie tym razem). Mówiąc krotko daj się lubić, jeśli chcesz żeby ludzie cię lubili. Nikt cię nie zna, więc nikt nie jest do ciebie uprzedzony z góry, na wszystko co masz zdążyłeś sobie niestety zapracować - jeśli do tej pory nie zdawałeś sobie w jaki sposób tego zdołałeś dokonać to w niniejszych punktach mam nadzieję że wyjaśniłem w czym rzecz.

Peace.

Zolty dziobie - juz Ci nie raz pisalem, abys nie wtracal sie w rozmowe. Jak zwykle napisales nic nie znaczacy wywod na pol strony. Masz skromna wiedze o rajdach (przyklad: "sporadyczne" starty 3-go Polo WRC), a probujesz nadrobic to chamstwem i "trylogia". Ja w przeciwienstwie do Ciebie nie urzadzam sobie tzw wycieczek personalnych. Podsumowujac: pisz grzeczniej, mniej i na temat. Czasem moze ogranicz sie do czytania, wtedy uzupelnisz wiedze na temat, ktory tak bardzo Cie pasjonuje :-) Jezeli nie masz zamiaru napisac nic zwiazanego z tematem watku, to poprostu zamilcz*.

* - na wieki :lol:
dinn
N3

Postprzez kostek45 » sobota, 7 gru 2013, 23:34

dinn, sory, ale to ty ciągle wtrącasz do tematów swoje trzy grosze, które często są niestosowne, nie na temat i niepotrzebne a w dodatku świadomie/nieświadomie podżegające do bezsensownej kłótni i offtopu.

Masz często coś ciekawego do powiedzenia i nie mam zamiaru podważać Twojej rajdowej wiedzy, ale przez Twój cwaniacki sposób bycia zaczynasz robić się irytujący. Sprawiasz po prostu wrażenie internetowego napinacza, któremu nic nie można powiedzieć. Każde, nawet kulturalne, zwrócenie uwagi w stronę Twojej osoby kończy się agresywną ripostą. Nie przyjmujesz ŻADNEJ krytyki, w żaden sposób nie starasz analizować swojego zachowania, które wytykają Ci forumowicze, ale za to do osoby niemal każdego znajdziesz coś, do czego jesteś w stanie się przyczepić. A ten się nie zna, ten źle mówi, ten się wtrąca, ten offtopuje itd itd...

Drażnisz ludzi stary, wrzuć na luz.
kostek45
A5

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 8 gru 2013, 00:29

Nie mam do Ciebie dinn zadnych uprzedzen, bo niedawno dolaczyles do Forum, ale zapracowales sobie na pewna opinie, ktora niestety jest prawdziwa. Jakos wczesniej nie bylo na tym forum obrzucania sie blotem w stylu 'twoja wiedza jest taka a twoja taka'. Poza tym robisz z siebie gowniarza, piszac rzeczy w stylu 'masz skromna wiedze o rajdach (przyklad - blablabla'... sory, ale tutaj smierdzi jakas dziecinada. Tyle w temacie.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez piotrg » niedziela, 8 gru 2013, 01:54

Dinn
Daj już spokój żółtodziobowi, on od zawsze pisze długie teksty, ma taki styl i tyle. Przecież niemusisz tego czytać jak niechcesz, musimy mieć przed sobą jakiś respekt :D bo to forum przecież ma się chyba czymś różnić od np onetu gdzie jacyś dziwni ludzie opluwają się nawzajem.
A z 3 polo to ja też myślałem że mikkelsen może w 4 rajdach był wystawiony (a jak każdy tu śledze sezony rajdowe od wielu lat) i uzmysłowiłem sobie błędnie że gdyby pojechał pełen sezon to by w czubie był, zaczynałem sie nawet zastanawiac dlaczego inne zespoły się nim nie interesują. Dopiero wtedy zerknołem na wrc.com i zobaczyłem że miał wystarczająca ilośc startów żeby się wykazać.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata