Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez jacko » wtorek, 3 gru 2013, 19:02

we wczorajszym podsumowaniu tegorocznego sezonu bylo kilka ujeć z jakiejś hopy rajdu sardynii, mogilbyscie napisac jak to sie nazywalo i na ktorym OSie to było ?
jacko
A5

Postprzez Tomek K » wtorek, 3 gru 2013, 19:31

Jakiejś? Mógłbyś chociaż się wysilić i poszukać jakiegoś zdjęcia w necie. Na Sardynii są dwie znane hopy. Jedna otoczona murkiem z jednej strony, prędkości nie są duże ale obniżenie terenu potęguje wysokie loty. I ona jest na oesie Monte Lerno, niedaleko jeziora Pattada (bodaj). Druga odwrotnie, jest na pełnej ku**ie, w tle ma skały. Odcinek co raz nazywa się inaczej, kiedyś było Loelle i w tych okolicach trzeba szukać. Jeśli chodzi o jakąś inną - sorry, wysil się.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez dinn » sobota, 21 gru 2013, 21:18

Gdzie w tym roku bedzie baza rajdu? Na stronie WRC jest dalej Olbia, a w necie pojawiaja sie artykuly o zmianie lokalizacji na Cagliari.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez Tomek K » sobota, 21 gru 2013, 22:24

W tym samym newsie było info, że park serwisowy będzie prawdopodobnie nadal w Olbii. Stąd wniosek, że baza pewnie też tam będzie. Piszą też coś o Sassari, które jest w północno-zachodniej części wyspy. Być może rajd podobnie jak w roku 2011 będzie nieco rozstrzelony.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez qbus » niedziela, 22 gru 2013, 10:55

Rajd przed rozpoczeciem sezonu wakacyjnego na Sardynii... do tej pory było mega tanio a teraz bedzie jeszcze lepiej, pora zaczac planowac wakacje ;)
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez dinn » niedziela, 22 gru 2013, 19:54

Dzieki. Czyli raczej oplaca sie bookowac hotel w Olbii. Mam nadzieje, ze nie bedzie jakis wiekszych zmian w stosunku do poprzedniej edycji.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez jacko » poniedziałek, 23 gru 2013, 12:21

dinn napisał(a):Dzieki. Czyli raczej oplaca sie bookowac hotel w Olbii. Mam nadzieje, ze nie bedzie jakis wiekszych zmian w stosunku do poprzedniej edycji.

pytanie do osób, ktore były na sardynii, wykupujecie jakas zorganizowana wycieczke z lotem czarterowym czy na wlasna reke tanimi liniami ? jest kilka opcji z ryanarem ale z przesiadkami..
jacko
A5

Postprzez lukawskim » poniedziałek, 23 gru 2013, 13:37

ja byłem na Sardynii 2x. najlepiej ryanair z krakowa do cagliari, tam auto i na północ. jest tam dużo miejsc do spania, mogę coś polecić (prośba o kontakt na priv). jest jeszcze opcja polecieć do olbii przez mediolan. generalnie bardzo polecam i jeżeli mogę pomóc, przekazać jakieś fajne miejscówki to prośba o kontakt. kilka zdań napisałem na blogu o Sardynii:

http://www.powerstage360.pl/aaaaa-sardy ... -solidnie/
powerstage360.pl
facebook.com/powerstage360
lukawskim

Postprzez jacko » wtorek, 24 gru 2013, 10:37

lukawskim napisał(a):ja byłem na Sardynii 2x. najlepiej ryanair z krakowa do cagliari, tam auto i na północ. jest tam dużo miejsc do spania, mogę coś polecić (prośba o kontakt na priv). jest jeszcze opcja polecieć do olbii przez mediolan. generalnie bardzo polecam i jeżeli mogę pomóc, przekazać jakieś fajne miejscówki to prośba o kontakt. kilka zdań napisałem na blogu o Sardynii:

fajny blog! daj znać w jakiej firmie wypozyczales samochod na sardynii, ewentualnie inne polecane wypozyczalnie

rajd jest piatek-niedziela w przyszlym roku, na stronie ryanaira widze, ze sa loty z krakowa do cagliari w czwartki i wlasnie w niedziele, wylot w niedziele o 16, a rajd pewnie sie konczy w tych godzinach
jacko
A5

Postprzez kuba.es » wtorek, 24 gru 2013, 12:31

lukawskim napisał(a):ja byłem na Sardynii 2x. najlepiej ryanair z krakowa do cagliari, tam auto i na północ. jest tam dużo miejsc do spania, mogę coś polecić (prośba o kontakt na priv). jest jeszcze opcja polecieć do olbii przez mediolan. generalnie bardzo polecam i jeżeli mogę pomóc, przekazać jakieś fajne miejscówki to prośba o kontakt. kilka zdań napisałem na blogu o Sardynii:

Konkretna i bardzo pomocna odpowiedź, dzięki! Też rozważałem kiedyś taki właśnie wakacyjny wyjazd na wrc w formacie "dla każdego coś dobrego (kobiety)". Hiszpania jest w terminie bardziej jesiennym, Sardynia pasuje za to idealnie. Gdyby na forum były "lajki" to właśnie byś go dostał :)
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez lukawskim » piątek, 27 gru 2013, 22:29

kuba.es napisał(a):

Konkretna i bardzo pomocna odpowiedź, dzięki! Też rozważałem kiedyś taki właśnie wakacyjny wyjazd na wrc w formacie "dla każdego coś dobrego (kobiety)". Hiszpania jest w terminie bardziej jesiennym, Sardynia pasuje za to idealnie. Gdyby na forum były "lajki" to właśnie byś go dostał :)

Ha,ha,ha. Możecie za to dać lajk na Facebooku :-) Dzięki za miłe słowa. A tak serio to Sardynia wydaje się najlepszą opcją wakacyjno-rajdową. W 2014 będzie na początku czerwca więc pogoda wymarzona, ludzi jeszcze nie ma za dużo. Byłem na Katalonii i niestety jest to już za późno i plażowanie jest już raczej bałtyckie niż śródziemne. Poza tym rajd nie dorównuje Sardynii do pięt.
powerstage360.pl
facebook.com/powerstage360
lukawskim

Postprzez jacko » piątek, 27 gru 2013, 23:40

lukawskim napisał(a):Ha,ha,ha. Możecie za to dać lajk na Facebooku :-) Dzięki za miłe słowa. A tak serio to Sardynia wydaje się najlepszą opcją wakacyjno-rajdową. W 2014 będzie na początku czerwca więc pogoda wymarzona, ludzi jeszcze nie ma za dużo. Byłem na Katalonii i niestety jest to już za późno i plażowanie jest już raczej bałtyckie niż śródziemne. Poza tym rajd nie dorównuje Sardynii do pięt.

dzieki za informacje, sarydnia wydaje sie byc fajnym miejscem na wakacje i przy okazji rajd, do barcelony za to jest sporo lepszy dojazd, no ale cos za cos
jacko
A5

Postprzez DonCorrado » wtorek, 15 kwi 2014, 00:51

Realny jest rajd sardyni bez wypozyczonego samochodu? Chocby w kazdym dniu zamelinowac sie na jednym odcinku?
DonCorrado
A6

Postprzez karol92 » czwartek, 24 kwi 2014, 09:49

Właśnie orientuje się ktoś jak z transportem z alghero do miejscowości bliżej SS? Da rade coś ogarnąć bez auta? A może ktoś wynajmuje w tym czasie auto na dojazdy na odcinki i ma wolne miejsce, kosztami można się podzielić jakoś. Co do samolotów polecam przeglądnąć Ryanaira z Dortmundu lub Frankfurtu do alghero i wizza z pl do de.
www.rallymedia.com.pl
karol92

Postprzez snurky » sobota, 3 maja 2014, 17:04

Koledzy wiadomo, że każdy chce jak najniższym kosztem pojechać. A rozważał ktoś opcję autostopu? Ja się poważnie nad tym zastanawiam i może ktoś jeszcze byłby chętny? Co prawda jestem żółtodziobem jak chodzi zarówno MS jak i podróże autostopem ale dla chcącego...
snurky

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata