Maluchem w Mistrzostwach Polski???

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Maluchem w Mistrzostwach Polski???

Postprzez Kubus » sobota, 20 gru 2003, 14:06

Oto artykół z najnowszego wydania WRC:
"W przyszlym roku zadebiutuja w MP trzy nowe klasy:Super 1600(zamaist trofeum 1600) Turbo Diesel(pow 2000 ccm) oraz tzw.Klasa Historyczna.(...)W klasie historycznej beda mogly rywalizowac auta z utracona homologacja."

Czy to oznacza ze w MP bedzie moglo jechac kazde auto które posiadlao niegdys hmologacje i stracilo ja z biegiem czasu?Jezeli dobrze zrozumialem to zasady jak w PZM.Czyzby na rajdzie Kormoran w 2004 r. zobaczymy smigajace maluszki poldoloty i tym podobne?Napiszcie co uwazacie.Jezleli dobrze zinterpretowalem to co napsiali to dla mnie to jedna z lepszych decyzji PZM,szkoda tylkoz e tak późno....
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez SariS1.4 » sobota, 20 gru 2003, 15:59

hmm lubie zabytki.... posiadam zabytek... jestem bardzo zadowolony :) to chyba najmondzrzejsza decyzja jaka podja PZM.
SariS1.4
N1

Postprzez Robi » sobota, 20 gru 2003, 16:26

No tak , tylko ciekawe jaki bedzie podzial na klasy w tej Klasie historycznej , bo jak maluch bedzie mial jezdzic w klasie ze Sporingami to nie wiem czy ktos sie zdecyduje
Robi
N2

Postprzez Kubus » sobota, 20 gru 2003, 16:49

Ja mysle ze podzialu nie bedzie.W jednej klasie bedzie maluch i Lancia Delta.Ale umówmy sei ze nawet ludzie startujacy w PZM maluszkami jada raczej zeby pojechac w rajdzie dla przyjemnosci.Predzej oddzielnej kalsy maluchów spodziewalbym sie w PPZM.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez michal_wrc » sobota, 20 gru 2003, 17:21

Kubus napisał(a):Ja mysle ze podzialu nie bedzie.W jednej klasie bedzie maluch i Lancia Delta.Ale umówmy sei ze nawet ludzie startujacy w PZM maluszkami jada raczej zeby pojechac w rajdzie dla przyjemnosci.Predzej oddzielnej kalsy maluchów spodziewalbym sie w PPZM.

Też Mi się tak wydaje.
michal_wrc
A5

Postprzez Matador » sobota, 20 gru 2003, 17:47

Jeśli tak będzie to PZM wprowadza ten przpis na "osłodę" po wycofaniu WRC. Swoją drogą to sprawdzony pomysł, patrz: Estonia, Węgry. W tych krajach startują takie bryki bez homo i przeważnie są to stare Łady itp. Jednak i one nieźle dają po garach :o Pozdro
Matador
A5

Postprzez ulka » sobota, 20 gru 2003, 21:56

i baaardzo dobrze! malce, poldoloty, łady i inne bryczki są bardzo efektowne... przede wszystkim dla tego, że generalnie są tanie i nikt nie boi się nimi wymiatać. no i goście nimi jeżdżący raczej nie startują dla zrobienia wyniku tylko dla własnej radochy... hmm... już widzę te maluszki zapinające boczki na rajdach... nie mogę się doczekać :)
"...byłeś najszybszy, teraz jesteś najwyżej i nikt już Cię nie pokona..."
ulka

Postprzez Kuba M. » sobota, 20 gru 2003, 23:17

ulka napisał(a):już widzę te maluszki zapinające boczki na rajdach.

Taaa, szkoda, że z seryjnym silnikiem nie ma na to szans. Jadąc nawet 30-40 konnym kaszlem po śliskim na 3 i 4 biegu po zapięciu boka nie ma już momentu na kołach żeby go z tego poślizgu wyprowadzić. Pozostaje się modlić. Na suchym z kolei nie ma momentu żeby tego boka wogóle zapiąć. Mylę się? 40 koni to za mało na takie zabawy, a więcej niestety z tego parchatego dwugarowego silniczka wycisnąć się nie da. Z kolei Poldki i Łady, bardzo chętnie, to już sie do czegoś nadaje :)
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez psz » sobota, 20 gru 2003, 23:30

Kuba: trzeba bylo widziec Kermona na SRS'ie, jak seryjnym malcem boki zapinal... Wiadomo, zaden z takiego boka zysk czasowy, ale co tu duzo gadac - juz nie na czas malce jezdza w rajdach :)
A co do bokow przy wiekszych predkosciach na 3-4 biegu, to Cieslar np. na Imielinie na Ergu zapial bokasa niesamowitego wlasnie na trojce chyba! Jak sie chce to sie da... Zwlaszcza w takich miejscach jak np. Walim ;-)
Tylko zeby nam nie braklo takich zapalencow, ktorzy beda chcielijezdzic takimi sprzetami... Ehh, Sumo, robcie z Cecotem odpowiednie licencje i dawaj do RSMP tym fiatexem! Ja jak wygram w totka to sobie zbuduje skode 130 LR i bedzie jazda na calego ;-)
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez qbus » sobota, 20 gru 2003, 23:32

A te malce co jeździły na Cieszynce?? Kit Cary to to chyba nie były a boki zapinały aż miło :shock:
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez TommiCrazy » niedziela, 21 gru 2003, 02:20

heh , uwazam ze to wpływ rajdu niemiec na naszych zarządców pzm, pewnei byli na ss stage i widzieli jak auta historyczne robily siwy dym na trasach, sam jestem w szoku i dotej pory pamietam szczegóły tych prejazdów, jestem zachwycony, stare auta jeżdzą nerowow i efektownie, sam bym chetniej wziol udzial w takiej klasie niz w normalnej
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez ulka » niedziela, 21 gru 2003, 12:34

hmm... ja tam nie wiem. może mi się przyśniło, ale wielokrotnie widziałam na KJSach, a jeszcze kilka lat temu w RSMP malce zapinające piękne boki...
"...byłeś najszybszy, teraz jesteś najwyżej i nikt już Cię nie pokona..."
ulka

Postprzez Yaro » niedziela, 21 gru 2003, 13:23

Maluchy w mistrzostwach polski? Byloby rewelacyjnie! Moze Zbyszek Cieslar definitywnie zamienilby fotel pilota na miejsce za kolkiem :wink:
JANUSZ KULIG 19.10.1969-13.02.2004

"Znicze się wypalą, kwiaty zwiędną a pamięć o Nim zostanie" Maciej Wisławski
Yaro
N3

Postprzez speed555 » poniedziałek, 22 gru 2003, 02:28

Tylko żeby wpisowe bylo mniejsze dla Maluchów, bo jak komus przyjdzie wydac ponad 1000 zl na wpisowe to ja dziekuje, zeby bylo chociaz tyle co w ppzm, to pare maluchów by sie na pewno pojawiło. A maluszkiem 40 konnym na asfalcie można spokojnie ładnego boka zapiąć i nawet ładnie wyprowadzic bez "zmulenia".
http://www.rallyarena.pl
http://www.studioarte.com.pl
speed555
A5

Postprzez micz » poniedziałek, 22 gru 2003, 11:16

Dla mnie amluch jako rajdówka to pomyłka.
Boki może i owszem, ale bezpieczeństwo-czyli to o czym powinno sie myślec na początku niestety żadne. Bo zabic się dla funu, i to na dodatek czyjegoś, to żaden fun.
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Następna strona

Powrót do RSMP