Wales Rally GB

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Wales Rally GB 2013

Postprzez wisiu » poniedziałek, 18 lis 2013, 18:11

kuba.es napisał(a):Ja tez bylem ok 9:30 i jakos dojechalem na gorny parking ale przed druga petla to byla tragedia. W ktorym miejscu staliscie Dinn? Ja najpierw na prawym haku obok telebimu a pozniej w gornej czesci oesu.

Byliscie z flagami zaraz przy samym plotku ? ja tez stalem przy tym prawym nawrocie, z dzieciakiem na plecach...

Co do Sweet Lamb to bylismy po 9tej i z parkingiem bylo OK, na Chirk bylismy po 10tej i juz stalismy w strasznym korku, na Dyfi w ogole sie nie dostalismy i chociaz udalo sie zaparkowac na parkingu przy glownej drodze to odechcialo mi sie 5km marszu z dzieciakiem na plecach. Ogolnie to maja zjechane z tymi parkingami -za malo jak na taki rajd. Dobrze ze nie kupilem biletow online...
wisiu
N2

Postprzez JoostSchouten » poniedziałek, 18 lis 2013, 18:15

Video of Kubica crash, he was going really fast!
http://www.youtube.com/watch?v=8k0kAvu_rKE

Obrazek
Joost - Rallymedia.nl
JoostSchouten
N3

Postprzez dinn » poniedziałek, 18 lis 2013, 18:33

wisiu napisał(a):
kuba.es napisał(a):Ja tez bylem ok 9:30 i jakos dojechalem na gorny parking ale przed druga petla to byla tragedia. W ktorym miejscu staliscie Dinn? Ja najpierw na prawym haku obok telebimu a pozniej w gornej czesci oesu.

Byliscie z flagami zaraz przy samym plotku ? ja tez stalem przy tym prawym nawrocie, z dzieciakiem na plecach...

Co do Sweet Lamb to bylismy po 9tej i z parkingiem bylo OK, na Chirk bylismy po 10tej i juz stalismy w strasznym korku, na Dyfi w ogole sie nie dostalismy i chociaz udalo sie zaparkowac na parkingu przy glownej drodze to odechcialo mi sie 5km marszu z dzieciakiem na plecach. Ogolnie to maja zjechane z tymi parkingami -za malo jak na taki rajd. Dobrze ze nie kupilem biletow online...
Z doswiadczenia wiem, ze na tym rajdzie mniej znaczy wiecej. Mniej popularne odcinki sa bardziej przyjazne do ogladania. Sweet Lamb bylo naprawde OK. Penllyn w niedziele takze bylo rewelacyjne, glownie z powodu mniejszego zainteresowania kibicow. Nowy park serwisowy byl OK. Lepszy niz 3 czesciowy w Cardiff, bardziej luzny niz ten kilka lat temu w Swansea.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez wisiu » poniedziałek, 18 lis 2013, 18:48

dinn napisał(a):
wisiu napisał(a):

Z doswiadczenia wiem, ze na tym rajdzie mniej znaczy wiecej. Mniej popularne odcinki sa bardziej przyjazne do ogladania. Sweet Lamb bylo naprawde OK. Penllyn w niedziele takze bylo rewelacyjne, glownie z powodu mniejszego zainteresowania kibicow. Nowy park serwisowy byl OK. Lepszy niz 3 czesciowy w Cardiff, bardziej luzny niz ten kilka lat temu w Swansea.

My w sumie mielismy dobre miejsce na Chirk tak ze mi sie podobalo, stalismy po wewnetrznej stronie petli przy samym plocie od strony startu. Niektorzy tam sie ladnie skladali do lewego po zjezdzie od zamku. Masa ludzi sie ustawila na zewnetrznej za metalowym plotkiem i oes zostal przerwany. Gdyby ustawili WC w srodku to by bardzo ulatwilo a tak z dzieciakami ciezko bylo przedostac sie przez ten waski mostek. My sie zwinelismy do domu po drugim przejezdzie Evansa a i tak stalismy ze 20 minut przed mostkiem, nie chce nawet myslec co sie tam dzialo po zakonczeniu rajdu...
wisiu
N2

Postprzez dinn » poniedziałek, 18 lis 2013, 19:45

OeS zostal przerwany, gdy facet po polgodzinnym oczekiwaniu z dzieckiem "na barana" postanowil sforsowac fose. Dzieciak chcial isc do toalety. Facet zaczal krzyczec i podburzac tlum. Za nim poszla reszta. Przyjechal "Spectator Safety" w Toyce 4x4 i powiedzial, ze nie wznowia odcinka az ludzie nie znajda sie za tasmami. Wiekszosc to zignorowala. Efekt: dosc dluga przerwa.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez wisiu » wtorek, 19 lis 2013, 16:18

dinn napisał(a):OeS zostal przerwany, gdy facet po polgodzinnym oczekiwaniu z dzieckiem "na barana" postanowil sforsowac fose. Dzieciak chcial isc do toalety. Facet zaczal krzyczec i podburzac tlum. Za nim poszla reszta. Przyjechal "Spectator Safety" w Toyce 4x4 i powiedzial, ze nie wznowia odcinka az ludzie nie znajda sie za tasmami. Wiekszosc to zignorowala. Efekt: dosc dluga przerwa.

Tego to nie wiedzielem. Tutaj na temat live timingu troche...
http://www.irallylive.com/ir_news.htm?00005729&10

Jeszcze chcialem dodac ze ci komentatorzy na Chirk tez niezle zakreceni byli, troche sie zdziwili jak sie Solowow pojawil w drugim przejezdzie przed Evansem, moim zdaniem takie rzeczy powinni wiedziec jak komentuja live event....
wisiu
N2

Postprzez Hlor » czwartek, 21 lis 2013, 22:38

chyba nowy i najlepszy filmik z dzwonu Roberta http://www.youtube.com/watch?v=1mAF6NAFgrs
oraz fikołek Molly http://www.youtube.com/watch?v=juWZU7q9LfE
Hlor
N1

Postprzez Witcher1990 » piątek, 22 lis 2013, 02:16

Hahaha ten fikołek jak w colinie 2 :D
Witcher1990
A6

Re: Wales Rally GB

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 13 lis 2014, 14:52

Jakos cicho w watku, a rajd juz prawie wystartowal ;)
Jak typujecie? Wydaje mi sie, ze jest duza szansa na to, ze Volkswagen zajmie cale podium. Spodziewam sie, ze Mikkelsen moze byc bardzo mocny. No i to chyba troche rajd ostatniej szansy dla Ostberga, ale spodziewaam sie Rally2 w jego wykonaniu. Zreszta tak samo u Meeke'a, choc trzymam kciuki, ze moze o podium powalczy.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez madman » czwartek, 13 lis 2014, 15:56

Zwycięstwo dla Jariego, Seb może gdzieś przepałować (a przeszłość nauczyła, że Ogier w Walii dzwonić lubi). Mikkelsen drugi, trzeci Meeke o ile nie nawywija. RK na pewno zaliczy sporo przygód, ale może uda się bez Rally 2. Oby. Tanak błyśnie paroma czasami, top 5 w zasięgu - walka z Neuville'm? Kto wie, zobaczymy. :wink:
Mnie zastanawia jedno - dlaczego wszyscy mają z przodu wielkie tablice jak co roku, a VW został przy małych? :evil:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez Shaitan » czwartek, 13 lis 2014, 16:57

Zapowiada się bardzo ciekawy, bardzo trudny rajd. Tempowo wiadomo, trio VW dopóki będzie unikało przygód będzie obstawiało TOP 3. Czuję, że jeśli ktoś będzie miał przypałować, to będzie to JML. Stawiam zatem na zwycięstwo mistrza.
Co dalej? Dalej miszmasz z Hirvonenem, Tanakiem, Citroenami i Neuvillem, w kolejności dowolnej. Powiem szczerze, myślę że Robert będzie miał duży problem, by ukończyć ten rajd bez większych przygód. Potwornie ślisko, dużo zmian przyczepności, po prostu zapowiada się kolejne mega wyzwanie dla niego. Nie wiem czy bardziej będzie chciał pokazać dobre tempo czy ukończyć rajd. Warunki podobne do zeszłorocznych, a wtedy mocno dały mu w kość. Co prawda więcej doświadczenia na karku, obok pilot, z którym jeździ już cały rok, ale mimo wszystko, to chyba najcięższa próba dla niego w tym sezonie...
Shaitan
N3

Postprzez Zepter » czwartek, 13 lis 2014, 19:19

Szwecja była trudniejsza.. :)
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez gregortest » piątek, 14 lis 2014, 08:39

A ja idę o zakład, że żaden z VW nie będzie na mecie :)
Wysoko będzie Meek.
RK w pierwszej 5, po SR :)
Ogólnie będzie przesiew.
gregortest
A5

Postprzez Dani » piątek, 14 lis 2014, 09:10

Mgła, błoto i ciągłe opady deszczu- warunki na dziś.
Dani
N3

Postprzez Cairo » piątek, 14 lis 2014, 10:01

Otsberg już stoi.
EDIT: Błąd w Live Maps.
Ostatnio edytowano piątek, 14 lis 2014, 10:10 przez Cairo, łącznie edytowano 1 raz
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata