Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez gregortest » wtorek, 29 paź 2013, 17:01

Felicia Kit Car - od kiedy to jest topowa fura? Nawet w swojej klasie jedyne w czym była konkurencyjna to cena. nawet nie przeczytałeś uważnie zdania które wkleiłeś.

No przepraszam bardzo w 2002 roku, to było bardzo top auto.
Tylko zależy od kogo wypożyczane - :wink:
Tak naprawdę dopiero od sezonu 2010 Mk, miał "prawdziwych " sponsorów zewnętrznych, oprócz taty.
Zresztą to nie nie chodzi o drobne bo od 2002-2009 - to 7 sezonów - sporo grosza.

Nie były to jednak koszty takie jak w przypadku WRC czy S2000. Swego czasu nawet Grzyb po tym jak Peugeot nie dał mu S21600tki wystawił Ignisa za własną kasę.
Oczywiście że koszta nie takie jak w WRC i S2000, ale tych rajdów było naprawdę sporo. Lancerem póltora - czy dwa sezony w RSMP by pojechał.

że Lotos pożegnał sie z Michałem i jakoś się to jeszcze nie sprawdziło

No sprawdziło się - okrojone starty, kasa rodzinna wpompowana w Fiestę.
Najśmieszniejsze jest to że on w polsce tak naprawdę nic nie zdobył oprócz mistrza polski w ośce. Przy kiepskiej konkurencji.
Szkoda czasu na dywagacje.
Niedługo się wszystko wyjaśni.
gregortest
A5

Postprzez dinn » wtorek, 29 paź 2013, 21:36

Narazie cisza, bo M-Sport, Citroen i Hyundai negocjuja z Michalem. Byc moze jest szansa na czwarta Fieste WRC, ale M-Sport ma wygorowane oczekiwania. Malcolm oczekuje darmowego cateringu w postaci nalesnikow dla krakowskiej siedziby M-Sportu przez caly rok 2014, oraz dostarczenia 35 kg pierogow na kazda europejska runde WRC. Do tego Nasser wymaga, aby wszystko to bylo w wersji "halal", a w obliczu zakazu uboju rytualnego w PL kontrakt wisi na wlosku.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » wtorek, 29 paź 2013, 22:08

dinn napisał(a):Narazie cisza, bo M-Sport, Citroen i Hyundai negocjuja z Michalem. Byc moze jest szansa na czwarta Fieste WRC, ale M-Sport ma wygorowane oczekiwania. Malcolm oczekuje darmowego cateringu w postaci nalesnikow dla krakowskiej siedziby M-Sportu przez caly rok 2014, oraz dostarczenia 35 kg pierogow na kazda europejska runde WRC. Do tego Nasser wymaga, aby wszystko to bylo w wersji "halal", a w obliczu zakazu uboju rytualnego w PL kontrakt wisi na wlosku.

Dowcipniś :P
Tak poważnie to moim zdaniem miejsce Kościuszki jest w WRC-2 jeśli dobierze dobrze starty w kalendarzu to będzie mógł walczyć o zwycięstwo w tej klasie. Skoro Al-Kuwari może to czemu nasz Michaś nie :) Trasy zna, dzwoni coraz mniej a na topowe R5 w 7 rajdach łatwiej będzie mu kasę znaleźć niż na WRC. Jak się pokaże z dobrej strony (a miewał już przebłyski) to go może nawet jakiś producent na testy zaprosi ;)
Choć mistrz świata z niego marny to nie powinien na pewno się poddawać. Trzymajmy za niego kciuki bo im więcej Polaków w światowej czołówce tym bardziej medialny to sport będzie w Polsce.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez dinn » środa, 30 paź 2013, 00:27

Dobrze skrojony program w WRC2 bylby OK dla MK. Czy by zdobyl tytul Mistrza Swiata? Szczerze watpie. MK jest niezbyt regularny, czesto nie konczy rajdow, i od lat zdarzaja sie mu "pechowe" sytuacje, dzieki ktorym moze poznac zalety systemu Rally2.

Moim zdaniem Michal powinien wystartowac w pelnym cyklu RSMP. Mam dziwne przeczucie, ze nawet dekada doswiadczen zagranicznych nie pomogla by mu w zdobyciu tytulu Mistrza Polski. Nie jestem "haterem" MK, ale poprostu ze zdrowym rozsadkiem podchodze do jego umiejetnosci. Wiele razy widzialem go na trasach Mistrzostw Swiata i jego tempo nawet wizualnie nie bylo rewelacyjne. Aby nie byc goloslowny, wystarczylo popatrzec na jazde Ogiera czy Mikkelsena w Fabii S2000 w zeszlym roku. W PL Kajetan, czy Chuchala w porownywalnych rajdowkach byli by szybsi, a napewno skuteczniejsi w osiaganiu mety.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez żółtodziób » środa, 30 paź 2013, 10:53

gregortest napisał(a):
Felicia Kit Car - od kiedy to jest topowa fura? Nawet w swojej klasie jedyne w czym była konkurencyjna to cena. nawet nie przeczytałeś uważnie zdania które wkleiłeś.

No przepraszam bardzo w 2002 roku, to było bardzo top auto.

Masz jakąś inną definicję top auta

Tylko zależy od kogo wypożyczane - :wink:
Tak naprawdę dopiero od sezonu 2010 Mk, miał "prawdziwych " sponsorów zewnętrznych, oprócz taty.
Zresztą to nie nie chodzi o drobne bo od 2002-2009 - to 7 sezonów - sporo grosza.

Czym się rózni "przedziwy" sponsor od "nieprawdziwego"? Nieprawdziwy nie daje kasy czy jak? No i skąd masz informacje, że wcześniejsi nie byli "prawdziwi?" Znów wywrózyłeś z kawy jak z tą Litwą?

Nie były to jednak koszty takie jak w przypadku WRC czy S2000. Swego czasu nawet Grzyb po tym jak Peugeot nie dał mu S21600tki wystawił Ignisa za własną kasę.
Oczywiście że koszta nie takie jak w WRC i S2000, ale tych rajdów było naprawdę sporo. Lancerem póltora - czy dwa sezony w RSMP by pojechał.

No własnie kontekst, kontekst. Chcąc jeździć S200 tak sczy owak jest uzależniony od kasy sponsorów a nie ojca. taki jest sens moich wypowiedzi, nie chcę tutaj udowadniać, że to full zawodowiec i w życiu ani grosza od siebie nie dorzucił bo to oczywista oczyywistość, że nieprawda.

że Lotos pożegnał sie z Michałem i jakoś się to jeszcze nie sprawdziło

No sprawdziło się - okrojone starty, kasa rodzinna wpompowana w Fiestę.

Czyli sprawdizło się w jakimś tam ułamku. Znaczy się nie sprawdziło. Półprawda to też nieprawda.

Szkoda czasu na dywagacje.
Niedługo się wszystko wyjaśni.

No właśnie
żółtodziób
A8

Postprzez jacko » środa, 30 paź 2013, 15:38

kościuszko nt. kubicy,
http://sport.tvn24.pl/rajdy,131/kubica- ... 67393.html
na koniec dodaje, ze "zobaczymy naprawde czy jest dobry gdy pojedzie w wrc z najlepszymi" czyli tak jak ja :)
jacko
A5

Postprzez kostek45 » środa, 30 paź 2013, 16:13

Trochę zdanie "nie tego".
Bo to, że pojedzie w WRC z najlepszymi nic nie znaczy.
Araby, Prokop czy sam MK też z nimi jeżdżą i co?
kostek45
A5

Postprzez jarexcc » środa, 30 paź 2013, 16:34

dinn napisał(a):Dobrze skrojony program w WRC2 bylby OK dla MK. Czy by zdobyl tytul Mistrza Swiata? Szczerze watpie. MK jest niezbyt regularny, czesto nie konczy rajdow, i od lat zdarzaja sie mu "pechowe" sytuacje, dzieki ktorym moze poznac zalety systemu Rally2.

Moim zdaniem Michal powinien wystartowac w pelnym cyklu RSMP. Mam dziwne przeczucie, ze nawet dekada doswiadczen zagranicznych nie pomogla by mu w zdobyciu tytulu Mistrza Polski. Nie jestem "haterem" MK, ale poprostu ze zdrowym rozsadkiem podchodze do jego umiejetnosci. Wiele razy widzialem go na trasach Mistrzostw Swiata i jego tempo nawet wizualnie nie bylo rewelacyjne. Aby nie byc goloslowny, wystarczylo popatrzec na jazde Ogiera czy Mikkelsena w Fabii S2000 w zeszlym roku. W PL Kajetan, czy Chuchala w porownywalnych rajdowkach byli by szybsi, a napewno skuteczniejsi w osiaganiu mety.

nie przesadzaj..... w co do RSMP to MK pewnie nie dałby rady KK bo i KK ma objechany każdy rajd i zna je na pamięć.... MK jest z tym w plecy...ale myślę że na poziomie Chuchały byłby zdecydowanie ... a nawet szybszy....

co dla Ciebie oznacza regularność... MK wbrew pozorom dużo nie dzwoni (ale ma lekkie obcierki, co skutkuje awariami w kolejnych odcinkach)... najczęściej jego wycofania to wyniki awarii...to też pewnie jednak powód za małego budźetu
jarexcc
A5

Postprzez żółtodziób » środa, 30 paź 2013, 17:05

jacko napisał(a):kościuszko nt. kubicy,
http://sport.tvn24.pl/rajdy,131/kubica- ... 67393.html
na koniec dodaje, ze "zobaczymy naprawde czy jest dobry gdy pojedzie w wrc z najlepszymi" czyli tak jak ja :)

Brawo. Gratuluję umiejętności wyrywania zdań z kontekstu i robienia z ludzi debili. Możesz pisać CV do mainstreamowych mediów, tam tego typu kwalifikacje są na wagę złota. Po pierwsze akurat ta wypowiedź to niemal ciąg komplementów dla Roberta, bez cienia sarkazmu. Po drugie to co zacytowałeś w cudzesłowie zrobiłeś niedokładnie, czegoś takiego nie powiedział. Powiedział,że weryfikacja jego umiejętności na najwyższym poziomie nastąpi kiedy wystartuje wraz z najlepszymi w WRC i nie ma w tym nic zawistnego, tym bardziej że za chwilę dodał, że wierzy,że Robert będzie w czołówce. To co sam dopisałeś, "czyli tak jak ja"to już czysta insynuacja, mająca na celu wyłącznie osmieszenie MK. Powiem tak - nawet jeśli to miał być żart to wcale nie jest zabawne. Takich "żartów" to na onecie (na temat różnych osób) są setki tysięcy, jeśli nie milionów. Nikogo nie przekonuję, żeby lubił Młodego, nikogo nie przekonuję, zeby mu kibicował, nie oczekuję tym bardziej, że jego buńczuczne przechwałki będą mu puszczane płazem. Ale robienie z niego na siłę ostatniego gnojka, który nie wie kiedy zluzować i na każdym kroku lansuje się kosztem znacznie lepszych od niego zawodników i umniejszanie dotychczasowych osiągnięć (które szałowe to nie są, ale też nie dają powodów do wstydu) to jest własnie klasyczne polskie piekiełko z którym walczę tu od dawna. Nie polemizuję z tym, że faktycznie dał sporo powodów do krytyki, ale po pierwsze nie tym razem, a po drugie już za swoje oberwał i to z nawiązką. Dowodów na to jest conajmniej tyle, ile podstron w niniejszym wątku.
żółtodziób
A8

Postprzez mwieczor » środa, 30 paź 2013, 19:58

jacko napisał(a):na koniec dodaje, ze "zobaczymy naprawde czy jest dobry gdy pojedzie w wrc z najlepszymi" czyli tak jak ja :)

Tym pokazałeś poziom hejterów - posuniecie się do wszystkiego, nawet zwykłego kłamstwa.
W wypowiedzi NIE MA takiego zdania - ale oczywiście, można przysrać, licząc że ktoś nie oglądnie wywiadu. Wywiad jest laurką dla Kubicy.
mwieczor
N2

Postprzez dinn » środa, 30 paź 2013, 20:49

Spotkajcie sie w lesie na prywatnej bijatyce jak na prawdziwych kiboli przystalo. Mozecie takze zrobic ustawke na OeSie Rajdu Barborki, wtedy ogladalnosc naszego kochanego sportu wzrosnie dzieki darmowej reklamie w Teleexpresie, Faktach oraz Wiadomosciach.
Za Michala warto sie bic. Michal na mistrza swiata. Tru tu tu tu :D
dinn
N3

Postprzez zenzen23 » czwartek, 31 paź 2013, 00:36

Zdecydowanie warto zwracać uwagę osobą które za pomocą kłamstwa próbują oczerniać innych,ale jak widać nie wszyscy są w stanie to pojąć :D
zenzen23
N2

Postprzez żółtodziób » czwartek, 31 paź 2013, 01:01

zenzen23 napisał(a):Zdecydowanie warto zwracać uwagę osobą które za pomocą kłamstwa próbują oczerniać innych,ale jak widać nie wszyscy są w stanie to pojąć :D

Myślę,ze są w stanie pojąć, bo wyłuszczyłem sprawę tak szczegółową, że trzeba być opóźnionym w rozwoju, żeby nie zrozumić moich intencji. Po raz kolejny jednak popsułem paru osobom dobrą zabawę czyimś kosztem - i dlatego zamiast merytorycznej polemiki z moimi zarzutami (o taką zresztą byłoby bardzo ciężko, bo kolo naprawde wsadził Młodemu dziecko w brzuch, kompletnie przeinaczył sens jego wypowiedzi, przytoczył słowa, które w ogóle nie padły) cwaniaczek wolał odwrócić kota ogonem, wsiąść tym razem na mnie, porównać mnie do pseudokibica. Dla mnie to przejaw desperacji, pośrednie przyznanie się do tego, że nie ma się racji. Czekam niniejszym na kolejny popis kreatywnosci w ośmieszaniu ludzi myslących w inny sposób i na jeszcze większe odejście od merytorycznej dyskusji. Prorokowałem prawie rok temu, że tak się to właśnie skończy no i jak na razie sprawdza się...
żółtodziób
A8

Postprzez jarexcc » czwartek, 31 paź 2013, 09:24

żółtodziób napisał(a):Myślę,ze są w stanie pojąć, bo wyłuszczyłem sprawę tak szczegółową, że trzeba być opóźnionym w rozwoju, żeby nie zrozumić moich intencji. Po raz kolejny jednak popsułem paru osobom dobrą zabawę czyimś kosztem

popieram Cię w pełni....

dinn napisał(a):Spotkajcie sie w lesie na prywatnej bijatyce jak na prawdziwych kiboli przystalo. Mozecie takze zrobic ustawke na OeSie Rajdu Barborki, wtedy ogladalnosc naszego kochanego sportu wzrosnie dzieki darmowej reklamie w Teleexpresie, Faktach oraz Wiadomosciach.
Za Michala warto sie bic. Michal na mistrza swiata. Tru tu tu tu

wiesz co nie wiem czy wcześniej byłeś tutaj pod innym nickiem.... ale jesteś zarejestrowany od kilku dni... czytam Twoje sarkastyczne posty... Twoje uszczypliwe naśmiewanie się przeważnie z MK....wyluzuj i zacznij pisać merytorycznie i z sensem...
jarexcc
A5

Postprzez gregortest » czwartek, 31 paź 2013, 09:26

Myślę,ze są w stanie pojąć, bo wyłuszczyłem sprawę tak szczegółową, że trzeba być opóźnionym w rozwoju, żeby nie zrozumić moich intencji. Po raz kolejny jednak popsułem paru osobom dobrą zabawę czyimś kosztem - i dlatego zamiast merytorycznej polemiki z moimi zarzutami (o taką zresztą byłoby bardzo ciężko, bo kolo naprawde wsadził Młodemu dziecko w brzuch, kompletnie przeinaczył sens jego wypowiedzi, przytoczył słowa, które w ogóle nie padły) cwaniaczek wolał odwrócić kota ogonem, wsiąść tym razem na mnie, porównać mnie do pseudokibica. Dla mnie to przejaw desperacji, pośrednie przyznanie się do tego, że nie ma się racji. Czekam niniejszym na kolejny popis kreatywnosci w ośmieszaniu ludzi myslących w inny sposób i na jeszcze większe odejście od merytorycznej dyskusji. Prorokowałem prawie rok temu, że tak się to właśnie skończy no i jak na razie sprawdza się...

Myślę że to co napisałeś wystarczy - trzeba ignorować takich panów.
"Anglicy w takich sytuacjach mówią, jeśli sobie dobrze przypominam"- No comments.
gregortest
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata