Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez viper » sobota, 21 wrz 2013, 22:01

scooby14444 napisał(a):
viper napisał(a): Jestem pewin ze budżet KK I MK z lotosu moze sie wiele nie różnic tylko do startów w MŚ MK dokladada z własnej kasy.

viper napisał(a): No i czego to dowodzi biorąc pod uwagę Kajta i kosciuszke.

No właśnie tego że twierdzisz że Kościuszko wykłada przynajmniej 80 % budżetu w własnej kieszeni. Dla mnie to bzdura.

Znowu sobie z kosmosu wyciagasz wnioski.
viper
S2000

Postprzez Motulski » sobota, 21 wrz 2013, 23:56

Wy się tu kłóćcie, a Pan Cwyl Wam napisał...

http://wrc.net.pl/kibic-wie-najlepiej/

Ale odpowiedź Szymona Mistrzostwo :)
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 09:54

viper napisał(a):
scooby14444 napisał(a):
viper napisał(a): Jestem pewin ze budżet KK I MK z lotosu moze sie wiele nie różnic tylko do startów w MŚ MK dokladada z własnej kasy.

viper napisał(a): No i czego to dowodzi biorąc pod uwagę Kajta i kosciuszke.

No właśnie tego że twierdzisz że Kościuszko wykłada przynajmniej 80 % budżetu w własnej kieszeni. Dla mnie to bzdura.

Znowu sobie z kosmosu wyciagasz wnioski.

Skoro sezon w WRC wymaga 5-6 (MINI/DMACK), a pewnie i 7-10 (FIESTA/MICHELIN) razy więcej środków niż RSMP, a wg Ciebie Kościuszko i Kajetanowicz dostają z Lotosu tyle samo , to z tego faktu wynika że Kościuszko w przynajmniej 80% finansuje swoje starty sam (dokłada 5-6 milionów złotych do sezonu). Dla mnie to jest oczywista bzdura i nigdy w to nie uwierzę.
Dla mnie jasne jak słońce jest to że Lotos przeznacza znacznie większe środki sponsorskie na Kościuszkę niż Kajetanowicza.
Uważam też (ale to jest już tylko moje zdanie) że w końcu należało by dać szanse Kajetanowiczowi na walkę w ERC gdzie wg mnie ma naprawdę duże szanse na tytuł, i przyciąć środki na Kościuszkę gdyż właściwie przez te wszystkie lata niewiele pokazał i nigdy nie osiągnął celu stawianego przed sezonem (czyli tytułu mistrza w swojej kategorii). Kajetan ten cel osiągał ZAWSZE.
scooby14444
N3

Postprzez Zajcev » niedziela, 22 wrz 2013, 10:23

Kiedy zrozumiecie, że Kajetan sam tak zadecydował? :roll:

8)
Zajcev
N4

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 10:30

scooby14444 napisał(a):Skoro sezon w WRC wymaga 5-6 (MINI/DMACK), a pewnie i 7-10 (FIESTA/MICHELIN) razy więcej środków niż RSMP, a wg Ciebie Kościuszko i Kajetanowicz dostają z Lotosu tyle samo , to z tego faktu wynika że Kościuszko w przynajmniej 80% finansuje swoje starty sam (dokłada 5-6 milionów złotych do sezonu). Dla mnie to jest oczywista bzdura i nigdy w to nie uwierzę.
Dla mnie jasne jak słońce jest to że Lotos przeznacza znacznie większe środki sponsorskie na Kościuszkę niż Kajetanowicza.
Uważam też (ale to jest już tylko moje zdanie) że w końcu należało by dać szanse Kajetanowiczowi na walkę w ERC gdzie wg mnie ma naprawdę duże szanse na tytuł, i przyciąć środki na Kościuszkę gdyż właściwie przez te wszystkie lata niewiele pokazał i nigdy nie osiągnął celu stawianego przed sezonem (czyli tytułu mistrza w swojej kategorii). Kajetan ten cel osiągał ZAWSZE.

To mu daj wyskocz z paroma bankami i nie bedZie problemu. Ot tak z litości dla Dania szansy.
nie rzucaj żadnych kwot bo nie masz na ich temat pojęcia . Nawet jeżeli Kościuszko dostaje wiecej to i tak dokłada , Ale proporcjonalnie marketing jest mega. Sponsorzy nie kierują sie litoscią tylko marketingiem, a ten zdecydowanie stoi za kosciuszka i tutaj nie ma dwóch zdań, bo kosciuszke na 1 rajdzie wrc obejrzy wiecej osób niż Kajta w całym sezonie MP. Erc tez nie jest tanim przedsięwzięciem, bo tam rządza fabryczne skody, a z fabryka sie nie wygra. Nie wiesz jak było by w MŚ z Kajetanowiczam wiec nie prognozuj bo to inny świat, a jestem pewien ze kajto w wrc wbrew pozorom miejsca mógł by mieć podobne tzn. Ok 7-10. bo fabryk i tak nie wyprzedzi. Tak wiec z punktu reklamy nie ma znaczenia czy kajto bedZie 8 czy koscuch 10 . Natomiast gwarancje projektu przyszlosciowego stoją po stronie MK, bo ma własne zaplecze i układ z redbullem.
viper
S2000

Postprzez adolfik9501 » niedziela, 22 wrz 2013, 10:50

Zajcev napisał(a):Kiedy zrozumiecie, że Kajetan sam tak zadecydował? :roll:

8)

Lotos: Panowie, jest kasa. Kajtek ME, Junior WRC2.
Junior: Wolałbym WRC...
Kajtek: Zróbmy tak, Junior do WRC, a ja do MP.
Lotos: ???
Kajtek: No co, nie che mi się po Europie jeździć, przecież za cienki jestem... Junior zaś to przyszły MŚ, więc lepiej zróbcie tak jak mówię.
Lotos: W sumie może być.
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez Domson » niedziela, 22 wrz 2013, 11:03

Jakoś nie wydaje mi sie, aby w WRC jezdzil i Kubica i Kościuszko pod tymi samymi barwami w 2014, skoro cała uwaga i tak będzie skupiona na RK , to automatycznie nasuwa się wniosek po co wydawać kasę na drugiego w WRC ?

Kościuszke wsadzilbym do WRC2, ale ponownie nasuwa sie ten sam wniosek. Po co on nam w wrc2, skoro mamy RK w WRC ?
Ciezka sprawa dla MK się zrobiła.....
Domson
A6

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 11:25

Domson napisał(a):Jakoś nie wydaje mi sie, aby w WRC jezdzil i Kubica i Kościuszko pod tymi samymi barwami w 2014, skoro cała uwaga i tak będzie skupiona na RK , to automatycznie nasuwa się wniosek po co wydawać kasę na drugiego w WRC ?

Kościuszke wsadzilbym do WRC2, ale ponownie nasuwa sie ten sam wniosek. Po co on nam w wrc2, skoro mamy RK w WRC ?
Ciezka sprawa dla MK się zrobiła.....

To nie ma znaczenia. Pytanie ile bedZie to kosztowac lotos tzn. Jeżeli KK kosztuje x, a MK 3x czy nawet 5x to i tak im sie to opłaca, bo oglądalność MK na świecie to np. 50 x w stosunku do MP. Natomiast lotos chcąc wyłożyć kase na erc bedZie i tak musiał grubo wyłożyć. Czyli za pieniądze na reklamę MK wydając kilkakrotnie wiecej niż na Kajta maja kilkadziesiąt wiecej oglądalności dzięki ukladą juniora. Kubica bedZie w fabrycznym zespole, a to działa na innych zasadach. Kosciszko to wolny strzelec. No chyba ze kajto w końcu trafi kogoś z grubym portfelem.
viper
S2000

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 11:32

viper napisał(a):1. To mu daj wyskocz z paroma bankami i nie bedZie problemu. Ot tak z litości dla Dania szansy.
2. nie rzucaj żadnych kwot bo nie masz na ich temat pojęcia .
3. Nawet jeżeli Kościuszko dostaje wiecej to i tak dokłada ,
4. Ale proporcjonalnie marketing jest mega. Sponsorzy nie kierują sie litoscią tylko marketingiem, a ten zdecydowanie stoi za kosciuszka i tutaj nie ma dwóch zdań, bo kosciuszke na 1 rajdzie wrc obejrzy wiecej osób niż Kajta w całym sezonie MP.
5. Erc tez nie jest tanim przedsięwzięciem, bo tam rządza fabryczne skody, a z fabryka sie nie wygra.
6. Nie wiesz jak było by w MŚ z Kajetanowiczam wiec nie prognozuj bo to inny świat, a jestem pewien ze kajto w wrc wbrew pozorom miejsca mógł by mieć podobne tzn. Ok 7-10. bo fabryk i tak nie wyprzedzi. Tak wiec z punktu reklamy nie ma znaczenia czy kajto bedZie 8 czy koscuch 10 .
7. Natomiast gwarancje projektu przyszlosciowego stoją po stronie MK, bo ma własne zaplecze i układ z redbullem.

1) Jak już to z litości Kościuszce dają kasę, bo na pewno nie z powodu WYNIKÓW.
2) Podałem realne kwoty. Pojęcia to ty nie masz żadnego z zabierasz głos w dyskusji.
3) Skąd ty to możesz wiedzieć czy dokłada czy nie. Podaj źródło.
4) I dlatego po przejeździe Kajetanowicza na SS6 na torze zrobiła się tak wrzawa jakby Polska Hiszpanii gola strzeliła. Po przejeździe Kościuszko nikomu nawet wstać się nie chciało.
5) Właśnie Kajetanowicz pokazał że się nie wygra.... Chłopie jesteś oderwany od rzeczywistości.
6) Nie mówie o WRC tylko o ERC ,ew .WRC2.
7) RedBulla nawet na aucie nie ma. To Kajto ma zaplecze w postaci teamu który go wspiera o którym zawsze wspomina, Kościuszko nie ma nawet tego.
Zajcev napisał(a):Kiedy zrozumiecie, że Kajetan sam tak zadecydował?

I dlatego w każdym wywiadzie mówi że marzy o ERC...
scooby14444
N3

Postprzez viper » niedziela, 22 wrz 2013, 11:56

scooby14444 napisał(a):1) Jak już to z litości Kościuszce dają kasę, bo na pewno nie z powodu WYNIKÓW.
2) Podałem realne kwoty. Pojęcia to ty nie masz żadnego z zabierasz głos w dyskusji.
3) Skąd ty to możesz wiedzieć czy dokłada czy nie. Podaj źródło.
4) I dlatego po przejeździe Kajetanowicza na SS6 na torze zrobiła się tak wrzawa jakby Polska Hiszpanii gola strzeliła. Po przejeździe Kościuszko nikomu nawet wstać się nie chciało.
5) Właśnie Kajetanowicz pokazał że się nie wygra.... Chłopie jesteś oderwany od rzeczywistości.
6) Nie mówie o WRC tylko o ERC ,ew .WRC2.
7) RedBulla nawet na aucie nie ma. To Kajto ma zaplecze w postaci teamu który go wspiera o którym zawsze wspomina, Kościuszko nie ma nawet tego.

ad. 1
Kolego oni nie myślą twoim tokiem rozumowania. Zapewniam cię ze to czysty marketing.
Ad.2
Ja nie mam dlatego ich nie podaje, ale ty tez nie masz a realna kwota jest dla mnie tylko na papierze, a reszta to wrozenie z fusów.
Ad.3
Kościuszko cale życie dokłada, a myślisz ze zamiana z mini na fiesta to skąd sie wzięła.
Ad. 4
Napisałem ci ze Kościuszko jest nastawieni na reklamę globalna a nie garstke kibiców.
Ad.5
Zamien samochody i sie dowiemy. Gwarantuje ci ze wynik byłby odwrotny, wiec ktu jest oderwany od rzeczywistości :D
Ad. 6
Wrc to klasa królewska wiec jej przekaz rownież.
Ad. 7
Tak a jego team to instytucja charytatywna i jezdzi za darmo :D w Polsce, a tulajac sie po świecie z kajtem to pewno by dokladali z litości. Zejdz na ziemie tam wszystko opiera sie kase.
viper
S2000

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 12:16

viper napisał(a):1. Kolego oni nie myślą twoim tokiem rozumowania. Zapewniam cię ze to czysty marketing.
2. Ja nie mam dlatego ich nie podaje, ale ty tez nie masz a realna kwota jest dla mnie tylko na papierze, a reszta to wrozenie z fusów.
3. Kościuszko cale życie dokłada, a myślisz ze zamiana z mini na fiesta to skąd sie wzięła.
4. Napisałem ci ze Kościuszko jest nastawieni na reklamę globalna a nie garstke kibiców.
5. Zamien samochody i sie dowiemy. Gwarantuje ci ze wynik byłby odwrotny, wiec ktu jest oderwany od rzeczywistości :D
6. Wrc to klasa królewska wiec jej przekaz rownież.
7. Tak a jego team to instytucja charytatywna i jezdzi za darmo :D w Polsce, a tulajac sie po świecie z kajtem to pewno by dokladali z litości. Zejdz na ziemie tam wszystko opiera sie kase.

1) Czyli wydawanie kasy na pana "WIECZNY PROBLEM" jest lepsze od przeznaczenia tej kasy na 4-krotnego Mistrza Polski? Ja bym tego marketingiem nie nazwał tylko trochę inaczej....

2) To nie żadne wróżenie z fusów, dla ludzi w temacie nie jest tajemnicą ile kosztuje sezon w RSMP a ile w WRC.

3) I to jest bardzo dobry przykład tego że nie dołożył ani grosza. Zamienił Mini na Fiestę ale obciął ilość startów o połowę. Widocznie ludzie w Lotosie też już powiedzieli "DOŚĆ"

4) Nic nie jest lepszą reklamą w sporcie niż odniesienie sukcesu. A Kościuszko im tego sukcesu nigdy nie dał i nie da, w przeciwieństwie do Kubicy czy Kajetanowicza.

5) Jakie samochody mam zamieniać? Coś ci się poplątało. Objechał fabryczną skodę i to jest fakt. (pisałeś że z fabryką się nie wygra)

6) Lepiej mieć zawodnika walczącego o Mistrzostwo Europy i mieć relacje na żywo w Eurosport?, czy lepiej mieć woziwodę w wrc i który jest co najwyżej tłem dla innych zawodników?

7) Jakby się wszystko opierało o kasę to Kościuszko już by był Mistrzem Polski i Świata. Na szczęście nie wszystko opiera się o kasę.... i nie wszystko da się kupić...
Ostatnio edytowano niedziela, 22 wrz 2013, 12:26 przez scooby14444, łącznie edytowano 1 raz
scooby14444
N3

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 22 wrz 2013, 12:26

Ale MK już wykożystał swoją ostatnią szanse i dlatego w ostatnim sezonie wsiadł do WRC. MK ponoć ma wypaś z Teamu Lotosa. Bo w WRC kasa Lotosu pujdzie na RK,który pewnie będzie jeździł WRC +rajdy asfaltowe w teamie fabrycznym. Kajto fakt z Skodą nie miałby szans,ale może R5-ką :?:
W WRC2 napewno by miał o wiele lepsze pozycje,ale to całkiem inne rajdy. Pońoć po R.Polskim dostał propzycję startów w ERC
Jarek55511
S1600

Postprzez Domson » niedziela, 22 wrz 2013, 12:31

Mysle, ze Kajto moze sobie dac rade w ERC, sporo jest rajdów asfaltowych i faktycznie moze byc mu ciezko z Jankiem czy Bouffierem na twardym, ale w Fieście R5 moze ich pokonać myślę
Domson
A6

Postprzez Glitol » niedziela, 22 wrz 2013, 12:39

scoobycośtam: ośmieszasz się panie,
nie masz pojęcia o marketingu więc proszę Cie nie zabieraj głosu,
Lotos wg mnie przeznacza porównywalne kwoty na obu, tylko że MK jest lepszy w zabiegach o zdobywanie kasy i dlatego On się wozi po MŚ a KK po Polsce. A jaki jest Ich poziom pokazał RK i BB
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez scooby14444 » niedziela, 22 wrz 2013, 12:43

Glitol napisał(a):scoobycośtam: ośmieszasz się panie,
nie masz pojęcia o marketingu więc proszę Cie nie zabieraj głosu,
Lotos wg mnie przeznacza porównywalne kwoty na obu, tylko że MK jest lepszy w zabiegach o zdobywanie kasy i dlatego On się wozi po MŚ a KK po Polsce. A jaki jest Ich poziom pokazał RK i BB

A ty masz chyba problem z logicznym myśleniem. Widzisz jakiegoś innego sponsora na rajdówce Kościuszki oprócz Lotosu?
scooby14444
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP