Rajd Polski 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski 2013

Postprzez jarexcc » sobota, 7 wrz 2013, 11:15

no i jeszcze dodam jedno, kibiców uratował eurosport bo dzięki relacji zmieniono harmonogram rajdu i jest szansa zobaczyć więcej odcinków niż pierwotnie, i to też pewnie zabolało organizatorów, bo tendencja zwłaszcza Pana Burdal..... od zabezpieczania rajdów jest mi jasna...., jak najdalej, i wszystkich w jedno miejsce bez przemieszczania się pod odcinkach i pomiędzy nimi!!!
jarexcc
A5

Postprzez viper » sobota, 7 wrz 2013, 11:34

jarexcc napisał(a):viper dla mnie jednym z głównych wykładników rajdu jest dostępność do odcinka specjalnego, i będę o tym głośno mówił że organizator i PZM z kibiców robią sobie żarty wyznaczając na odcinku 1-2 strefy dla kibiców i 5-6 dla VIP-ów!!! jak opisałem wczesniej nawet niech VIP-om budel zrobią kasują ich po 10tyś w cenie z Panienkami lub Panami do towarzystwa ale niech nie ograniczają kibicom dostęp do odcinków

chwile złe zarzuciles mi ze nie rozumiem ceny do jakości twierdząc ze 500 to nie jest warte. Udowodnilem ci za to nie kosztuje 500 tylko 99 zł. Reszta to umowmy sie atrakcje dla podniesienia swojego ego bogaczom parkingi jakaś trybuna pare gadżetów w prezencie, które dla mnie nie świadczą o niczym, ale mi to nie przeszkadza jak ktos na to ma. Jedno jest pewne ze za 99 zł udowodnilem ze idzie wejść wszędzie prze 3 dni jako normalny kibic tzn. Wszyskie oesy i strefa serwisowania wlacznie z superosem.
Natomiast ja nadal nie rozumiem twojego "dostępność do odcinka" dziesiątki razy byłem na rajdzie i NIGDY nie miałem problemu ze znalezienie dla siebie miejsca. Strefa dla vipow pewnie charakteryzować sie bedZie trybunami, które po prostu trzeba postawić, a dla zwykłego kibica strefa nie ma znaczenia, bo jak ktos nie bedZie chciał zapłacić to nie zapłaci i jestem pewien ze obejrzy rajd płacąc lub nie płacąc na upartego. Po raz kolejny popelniasz błąd obwiniajac PZM za organizacje rajdu bo to należy do organizatora.
viper
S2000

Postprzez kostek45 » sobota, 7 wrz 2013, 11:49

Matko boska, ty dalej nic nie rozumiesz...

Rally Pass - 3 dni 99 PLN
Umożliwia:
- Wejście do wszystkich oficjalnie wyznaczonych punktów widokowych na odcinkach specjalnych Lotos 70 Rajdu Polski

Trąbiłeś wcześniej o niesfornych kibicach, którzy oszukują organizatora, nie kupują karnetu i biegają po krzakach. Ale jeśli ty chcesz wejść za te 99 zł poza strefę kibica to organizatora, którego tak bronisz, też oszukasz. Dlaczego? Przeczytaj ze zrozumieniem pogrubiony tekst dotyczący rally pass.

I nic nie udowodniłeś. Bo jeśli na Biskupiec za 99 zł jest jedna droga dojazdowa, a odcinek ma 15km to jeśli będą chciał zobaczyć partię bliżej startu, to muszę dreptać 10km. Żeby nie musieć tego robić i dojechać normalną drogą pod inne miejsce muszę zapłacić dużo więcej za bilet VIP.

Natomiast ja nadal nie rozumiem twojego "dostępność do odcinka"

Sprawdź liczbę dróg dojazdowych wyznaczonych przez organizatora i porównaj ją z ogólną liczbą dojazdówek wliczając te z zakazami wjazdu.

Rozmowa z Tobą nie ma dalszego sensu. Kilkanaście osób próbuje Ci coś wytłumaczyć a ty dalej dzielnie bronisz swojej racji.
kostek45
A5

Postprzez jarexcc » sobota, 7 wrz 2013, 12:03

viper
obwiniam organizatora i PZM bo to jakby organ kontrolny....

a na 115 km odcinków wyznaczono 15 punktów widokowych dla kibiców czyli co 7,5km, czy aż tak trzeba to ograniczać.... czy nie może być jak dawniej..., może ale tak jest wygodniej dla organizatora
jarexcc
A5

Postprzez Gracko » sobota, 7 wrz 2013, 13:21

Kibic na Polskim i nie tylko jest traktowany jak w biurze turystycznym " przed zakupem biletu klient nasz Pan , po za kupie biletu zło konieczne"

Cena biletu przez chęć nachapania się na Kubicy jest przesadzona o około 40zł moim zdaniem. Tak będzie nadal. Szczycimy się tym że się różnimy od kibiców kopanej ale można by też od nich się czegoś nauczyć a mianowicie organizacji. Macie czas na pisanie na forum godzinami załóżcie " Stowarzyszenie Kibiców Rajdowych - Prawy Opór" ( taki przykład nazwy ) i wtedy może coś wskóracie. Rejestracja w sądzie chyba nie kosztuje za wiele a na pewno w 15 zorganizowanych kibiców więcej zdziałacie niż 1500 niezorganizowanych. Ja się do Was zapiszę. Wtedy można oficjalnie reagować i występować z protestami do organizatora o to czy o tamto. Organizator na pewno nie będzie się z takim stowarzyszeniem liczył aż do np. zablokowania jednego odcinka w pętli kręconego przez tv. Wstyd na pół europy a może do rozmów wystarczy samo ostrzeżenie taką formą protestu? Z Lepperem też się nikt nie liczył aż zablokował pół Polski i się liczyć zaczęli. Jesteście ludźmi kreatywnymi , wielu z Was ma wybitne zdolności w kwestiach analizowania różnych zagadnień więc myślę że bez problemu można wykombinować jak dać w tyłek organizatorowi tak aby odbyło się to w świetle prawa lub z jego nagięciem.

Trzeba chęci i trochę wolnego czasu i kogoś z jajami aby to poprowadził. Na ten Polski już za późno aby coś zmienić , ale za rok znowu będzie rajd a ceny biletów znane są od kilku miesięcy więc pod odpowiednim naciskiem organizator by się ugiął.

Najpierw próbować metodami "dyplomatycznymi" a jak nie pomoże to metodami Lepperowo Górniczymi - te w 95% działają.

Pomyślcie to taki mój pomysł aby zrobić coś i przypomnieć że poza działaczami i zawodnikami są jeszcze kibice a nie gęsi przy odcinku.
Gracko
A5

Postprzez rallyfun » sobota, 7 wrz 2013, 13:45

viper napisał(a):Ale kto ci karze siedzieć na tym biskupcu :?: Jest 110 km oesowych do wyboru a ty sie wypowiadasz jak było jedno miejsce do ogladania rajdu. Ja cię nie muszę przekonywać jak masz rozum. Płace wchodzę idę 2 moze 3 km w glab odcinka w miejsce ciekawsze niż ten Biskupiec który moze mi nie odpowiadać i nie prosze sie nikogo. Płace wpisowe po to zeby wejść na strefę, zeby nikt sie mnie nie czepial a resztę robię co chce. Mam w nosie jedna strefę kibica bo to nie stadion. Strefa kibica jest dla ludzi co nie wiedza czym sie rajdy charakteryzują( bądź dla kibiców co lubią sama atmosferę). Strefa dla nich jest po to zeby nie chodzili jak cieleta po drodze. Ktos kto wie na czym rajdy polegają nigdy nie pójdzie do strefy kibica z prostej sprawy. Tam niczego nie widac jak są tłumy w jednym miejscu na płaskim w dodatku. Jakie argumenty ty mi chcesz podważać :D . Jestem zawodnikiem a na odcinku którym jadę na prawdę na palcach obu rak można wyliczyć miejsca gdzie są większe skupiska ludzi z safty. Tylko trzeba sie nastawic na 1 konkretne miejsce najwyżej w pętli i bedZie ok. Jak sie chce latać po całym rajdzie w celu zobaczenia jednego Kubicy to wszędzie bedZie daleko mało czasu i brak miejsca. Byłem na nie jednym rajdzie jako kibic i widac jak kibice po pierwszej 10 lecą na wariata na kolejny oes. Chłopie dla mnie strefa kibica to jest ostatnie miejsce na rajdzie jeżeli chciałbym obejrzeć zawodników i porównać ich szybkość czy widowiskowość. Musisz być słabym kibicem jak liczysz na WIDOWISKOWE miejsce od organizatora.

Powtórze sie za innymi jestes niereformowalny, to gdzie chce byc i co zbaczyc to moja sprawa, nie bede placil kupe kasy zeby byc stloczonym jak bydlo z 30 tys. ludzi w strefie bo jak dobrze wiesz organizator oficjalnie zabronil ogladania poza strefami ani dymac po pare kilometrów (jesli zignoruje ten zakaz) tylko dlatego ze nieudolny organizator pozamykal drogi faworyzujac vipów nawet kosztem mediów!!! Takiej paranoji nie ogladalem nigdzie a samach rajdów WRC mam na koncie kilkadziesiat. Poza tym dyskusja z toba nie ma sensu bo jestes pelen sprzecznosci, najpierw krytykujesz tych co nie placa i chowaja sie po krzakach a pózniej namawiasz to tego samego. Nie odniosles sie do zadnego z moich pytan czy argumenów bezposrednio tylko powielasz wyswiechtane teksty pelne nonsensu i sprzecznosci a pewnie dobrze wiesz ze nie masz racji bo twój glówny argument ze cena do jakosci jest odpowiednia lezy i kwiczy bo jest tyle argumentów przeciw ilu formowiczów. Organizator strzela sobie w kolano bo przy takich ograniczeniach i cenach wiecej bedzie mozna zobaczyc w eurosporcie a pieniadze zaoszczedzone na wyprawe 4 osób na Mazury przeznaczyc na wyjazd WRC do Francji czy Hiszpanii.
rallyfun
N3

Postprzez pancernik » sobota, 7 wrz 2013, 13:48

Witam!
Słuchajcie są już mapki są też informatory. Które miejsca poza punktami widokowymi(PW) polecacie? Nie chce jechać na PW bo będzie masę ludzi i gówno będzie widać.
Może macie jakieś miejsca gdzie można w miarę blisko podjechać i mieć fantastyczny widok. Sprawa tyczy się odcinków OS1 Tałty, OS3 Mrągowo, OS5Baranowo, OS8 Biskupiec, OS10 Użranki, OS12 Mateuszek.
Pierwszego dnia będę miał jedno miejsce wolne więc jak bym miał przewodnika po osach ale nie na PW mogę zabrać z Mikołajek.
Poza tym może ktoś ma jakieś współrzędne GPS gdzie sobie można spokojne podjechać.
pancernik

Postprzez CzarnyWRC » sobota, 7 wrz 2013, 13:54

niby my jesteśmy wodą na młyn każdego sportu... Ale jak zablokujesz oes to może
być paru kibiców co się im to nie spodoba i jeszcze będzie jakiś dym i zamiast mistrzostw świata będziemy mieli rsmp. Ja zawsze chodzę przez krzaki ale tym razem kupie ten ich papierowy karnet. Jeżeli mają być mistrzostwa świata to lepiej trochę dołożyć ku chwale jarriego matiego i spółce. Na allegro i innych takich można taniej dostać. Rajd będzie mega. Na f1 i inne wyścigi nhe jeżdże a Kubica może tu jechać pierwszy i ostatni raz. Zobaczyć trzeba! Inna sprawa jak nas zamkną w mega strefie i ruszyć się nie będzie wolno a za wyjście ze strefy- mandat... To wtedy też jestem za totalnym bojkotem!
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba...
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba...

http://www.youtube.com/user/auxqrwa
CzarnyWRC
N3

Postprzez jankess » sobota, 7 wrz 2013, 14:05

Zamiast bić piane o te karnety, lepiej byśmy porozkminiali jakieś fajne miejsca, gdzie można pooglądać ciekawe partie ;) Z karnetami zrobi każdy co uważa, ktoś chce, to pójdzie przez łąke/krzaki i już, ktoś inny kupi i też ok - wolna droga :) Nikt cen nie zmieni dyskusją na forum, a od kilkunastu stron walka tylko o karnety :shock:

Ja osobiście kupie karnet na dany odcinek, jeśli mnie ktoś zgarnie - ten za 29zł, i mam zamiar iść w swoją stronę ustawić się gdzieś pod fajne fotki - tylko właśnie nie do końca wiem gdzie, bo trasy zupełnie nowe, tylko niektóre odcinki się pokrywają.
jankess

Postprzez pancernik » sobota, 7 wrz 2013, 14:09

Trochę bardzo przesadzili z tymi punktami i zamkniętymi drogami. Widać chcą się dorobić za wszelką cenę trzeba będzie kombinować jak się da najbardziej aby wjechać gdziekolwiek. Organizatorzy rajdu mogli by się przejechać po rajdach zagranicznych i zobaczyć jak tam to wygląda. Kibic jest szanowany a ludzie chętnie pomagają. U nas najlepiej zamknąć drogi a ludzi spędzić w jedno miejsce z którego gówno widać. Spędzić policjantów z Polski niech łapią stawiają fotoradary, i tylko niech pilnują gdzie ktoś się zatrzyma lub wjedzie gdzie nie powinien. Rostowski już się pewnie cieszy na tą myśl.
Rajd Polski tak jak Barbórka zrobiło się komercją i niczym więcej masz pieniądze to jedziesz nie masz to zapierdzielaj z buta po polach a Policja psy jeszcze spuści bo powie że uciekałeś.

Dajcie jakieś namiary na fajne miejsca oprócz PW
pancernik

Postprzez viper » sobota, 7 wrz 2013, 14:24

kostek45 napisał(a):Matko boska, ty dalej nic nie rozumiesz...

Rally Pass - 3 dni 99 PLN
Umożliwia:
- Wejście do wszystkich oficjalnie wyznaczonych punktów widokowych na odcinkach specjalnych Lotos 70 Rajdu Polski

Trąbiłeś wcześniej o niesfornych kibicach, którzy oszukują organizatora, nie kupują karnetu i biegają po krzakach. Ale jeśli ty chcesz wejść za te 99 zł poza strefę kibica to organizatora, którego tak bronisz, też oszukasz. Dlaczego? Przeczytaj ze zrozumieniem pogrubiony tekst dotyczący rally pass.

I nic nie udowodniłeś. Bo jeśli na Biskupiec za 99 zł jest jedna droga dojazdowa, a odcinek ma 15km to jeśli będą chciał zobaczyć partię bliżej startu, to muszę dreptać 10km. Żeby nie musieć tego robić i dojechać normalną drogą pod inne miejsce muszę zapłacić dużo więcej za bilet VIP.

Natomiast ja nadal nie rozumiem twojego "dostępność do odcinka"

Sprawdź liczbę dróg dojazdowych wyznaczonych przez organizatora i porównaj ją z ogólną liczbą dojazdówek wliczając te z zakazami wjazdu.

Rozmowa z Tobą nie ma dalszego sensu. Kilkanaście osób próbuje Ci coś wytłumaczyć a ty dalej dzielnie bronisz swojej racji.

Ja nie musze niczego bronić, bo nigdy nie miałem problemu z dotarciem tam gdzie chce i po krzakach nie lazilem, bo tylko kwestia czasu i mojej organizacji. Głupoty opowiadasz. Z twojej wypowiedzi wynika ze jak kupisz bilet to musisz iść na ten Biskupiec, a to bzdura bo nikt cię do tego niej zmusza. Wjedzi na oes 2 godz wcześniej tak jak któryś kolega tu mówił ze tak robi i po problemie. W cale bym sie nie zdziwił jak bym ciebie widział na lewo chodzącego po krzakach. Ja nie bronię organizatora tylko innych kibiców , którzy płaca uczciwie za wstęp, a ty nie placac jesteś intruzem , który ogląda to samo i zasłania widok w dodatku. Wszystko pod nos wszystkim podstawiac tak najlepiej.
O czym ty chłopie mówisz z tym dreptaniem. To kurde jedz na inny odcinek w czym masz problem, a jak ci sie nie podoba jedz na tor wyscigowy bo on ma 4 km w kółko i są trybuny. Zachowujesz sie jak facet , który sie ożenił i teraz żałuje, ze ta baba ( w tym przypadku dyscyplina) mu nie pasuje. Tyle razy to podkreślam TAKA JEST SPECYFIKA RAJDÓW, ZE SĄ W POLACH I KRZAKACH i taksówek trybun itp. nie ma . To wlasnie ty jesteś nie reformowalny, ze tego nie rozumiesz. Niestety jak by zamknęli drogę 500 m przed oesem to by każdy przeszedł bokiem krzakami. Troche wyobraźni. Nie wiem jak tam jest ale ja problemów nigdy nie miałem. No ale jak ktos szuka dzury w całym to zawsze znajdzie.
viper
S2000

Postprzez viper » sobota, 7 wrz 2013, 14:29

jarexcc napisał(a):viper
obwiniam organizatora i PZM bo to jakby organ kontrolny....

a na 115 km odcinków wyznaczono 15 punktów widokowych dla kibiców czyli co 7,5km, czy aż tak trzeba to ograniczać.... czy nie może być jak dawniej..., może ale tak jest wygodniej dla organizatora

Tak ale PZM zatwierdza regulamin rajdu ale nie ma wpływu na jego przebieg, bo on jest planowany i realizawany przez automobilklub.
Nie wiem ile punktów można robić i ile punktów ma sens tzn. Po co robić jakiś punkt jeżeli np. Jest tam 10 drug dochodzacych i każdy kibic moze obejść takich punkt kontrolny. Tu trzeba pamiętać ze nie ma ogrodzen itd. Taka strefa musi odpowiadać pewnym warunkom a ich nie znam, ale jestem wstanie pewne rzeczy sobie wyobrazić.
viper
S2000

Postprzez viper » sobota, 7 wrz 2013, 14:34

jankess napisał(a):Zamiast bić piane o te karnety, lepiej byśmy porozkminiali jakieś fajne miejsca, gdzie można pooglądać ciekawe partie ;) Z karnetami zrobi każdy co uważa, ktoś chce, to pójdzie przez łąke/krzaki i już, ktoś inny kupi i też ok - wolna droga :) Nikt cen nie zmieni dyskusją na forum, a od kilkunastu stron walka tylko o karnety :shock:

Ja osobiście kupie karnet na dany odcinek, jeśli mnie ktoś zgarnie - ten za 29zł, i mam zamiar iść w swoją stronę ustawić się gdzieś pod fajne fotki - tylko właśnie nie do końca wiem gdzie, bo trasy zupełnie nowe, tylko niektóre odcinki się pokrywają.

No i prawidłowo . Płacisz , a robisz swoje. Moze koledzy zrozumieją ze można tak zrobić nie narzekajac :D .
viper
S2000

Postprzez Gracko » sobota, 7 wrz 2013, 16:43

Szukam na Polskim ładnych szybkich zakrętów grożących pięknymi bokami jak by ktoś znał coś takiego proszę coś polecić.
Gracko
A5

Postprzez chicken89 » sobota, 7 wrz 2013, 17:51

Na głównej stronie wp.pl wyświetla się logo Rajdu :) :D
chicken89
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP