Rajd Polski 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski 2013

Postprzez viper » piątek, 6 wrz 2013, 17:34

Motulski napisał(a):Widzisz...dobre porównanie !
Cała liga jest tańsza niż Real Madryt to powinna kręcić się w swoich progach finansowych, a nie jeszcze chcieć zarabiać więcej niż on :wink: Tak się nie da...
Czy wnioski wyniosą organizatorzy z tej sytuacji ? Wątpię...
I tak każdy zrobi jak chcę :wink:
Jeszcze raz powtórzę !
CENA NIEADEKWATNA DO JAKOŚCI/USŁUGI :wink:

No niestety jak kibice chodzą bokami to i dzialacze maja taka sama mentalność :D . Najciekawsze jest to ze jeden myśli ze wyrolowal drugiego a marketing i otoczka rajdowa leży , a w rajdy bawią sie najbogatsi a nie najszybsi.
viper
S2000

Postprzez karluum » piątek, 6 wrz 2013, 18:04

Jeżeli mamy najdroższe w Europie autostrady (pod względem budowy), jeżeli mamy najdroższe stadiony to siłą rzeczy musimy mieć najdroższy rajd w Mistrzostwach Europy. To chyba logiczne.
Gdy ustalano ceny wiadomo było jedno - że wystartuje Robert. I ktoś chce na jego nazwisku zrobić pieniądze.
Ja nie pojadę - policzyłem - dla 4 osób dwudniowa wycieczka ze Śląska będzie mnie kosztować 1000 PLN. Nie dam 400 złotych za karnety...
karluum
A5

Postprzez d-z rallyfans » piątek, 6 wrz 2013, 18:45

Ja też zostaje w domu, ale wcale nie jest mi smutno z tego powodu, 4 os na żywo w TV, Radio Rajdowe i wyniki na żywo :) powinno być ok
d-z rallyfans
A5

Postprzez hubertus_89 » piątek, 6 wrz 2013, 18:48

Rajdy to drogi sport (niestety) dla kibiców jak i kierowców, więc my nic z tym nie zrobimy...(chyba, że zmienimy zainteresowanie naszą dyscypliną sportu)
ja od 4 lat nie płace za karnety nawet w 2009r kiedy było WRC. Zawsze dzień przed rajdem tzn. dzień przed rozgrywanym os jeździmy z chłopakami i szukamy miejscówki na oglądare jak i nocleg. Najczęściej odbywa to się u jakiegoś rolnika na łące. Jedynie płacimy takiemu gospodarzowi 20zl-30zł + plus jakiś browar i my jesteśmy zadowoleni i on ;D i nikt nas nie pyta gdzie mamy karnety. Polecam wszystkim którzy chcą "zaoszczędzić" na karnetach.
hubertus_89
N1

Postprzez zaszybki » piątek, 6 wrz 2013, 22:07

A ja to wszystko mam juz w d..., jade z wroclawia 600 km, zeby zobaczyc 4 oesy w sobote i 1 w niedziele, napic sie piwka z kumplami, zjesc kielbe z grila i zobaczyc dobrze obsadzony rajdzik...:) i nie wiem po co sie tak spinacie na te karnety, jest jak jest, jak to w polsce, nic mnie juz nie zdziwi, mozna probowac to zmienic, mozna olac- ja olewam:) dalibyscie jakies wskazowki na dobre miejscowki w sobote, a nie tylko placz i lament przez caly watek...
zaszybki
N2

Postprzez rallyfun » piątek, 6 wrz 2013, 22:19

viper napisał(a):Jakich argumentów.
Masz topowych kierowców. Lista zgłoszeń od lat nie była taka bogata. Co organizator ma ci zapewnić jeszcze, a moze ma tobie jeszcze sponsorowac kibicowanie :D . Nie którym to sie nie dogodzi. Mnie sie wydawało ze dla kibica najlepszy powinna być lista zawodników do oglądania. Inaczej sie zapytam. Co byś chciał zeby być usatysfakcjonowany.

Kolego wszystkie twoje argumenty zostaly szybko podwazone a ty nie jestes w stanie merytorycznie odpowiedziec na np. moje. A teraz przekonaj mnie ze cena do jakosci jest odpowiednia zakladajac ze szacunki sie sprawdza i przyjedzie 100 tys kibiców. Mamy srednio po 30 tys na odcinku, jak sobie wyobrazasz jedyna strefe kibica na Biskupcu? 30 tys ludzi stloczonych przy jakims luku i ty mi mówisz ze to jest super cena i organizacja adekwatna do rangi rajdu. Litosci...
rallyfun
N3

Postprzez BartekRally » piątek, 6 wrz 2013, 22:43

Kto obsługuje auto Staniszewskiego? M-Sport?
BartekRally
A5

Postprzez Hubertos » piątek, 6 wrz 2013, 22:45

M-Sport
Hubertos
A6

Postprzez BartekRally » piątek, 6 wrz 2013, 22:47

Dzięki :) A czy wiecie może co się działo z Kościuszkiem dziś na prologu? Kolega tylko powiedział że bodaj nie pojechał 2 przejazdu...
BartekRally
A5

Postprzez viper » piątek, 6 wrz 2013, 23:01

rallyfun napisał(a):
Masz topowych kierowców. Lista zgłoszeń od lat nie była taka bogata. Co organizator ma ci zapewnić jeszcze, a moze ma tobie jeszcze sponsorowac kibicowanie :D . Nie którym to sie nie dogodzi. Mnie sie wydawało ze dla kibica najlepszy powinna być lista zawodników do oglądania. Inaczej sie zapytam. Co byś chciał zeby być usatysfakcjonowany.

Kolego wszystkie twoje argumenty zostaly szybko podwazone a ty nie jestes w stanie merytorycznie odpowiedziec na np. moje. A teraz przekonaj mnie ze cena do jakosci jest odpowiednia zakladajac ze szacunki sie sprawdza i przyjedzie 100 tys kibiców. Mamy srednio po 30 tys na odcinku, jak sobie wyobrazasz jedyna strefe kibica na Biskupcu? 30 tys ludzi stloczonych przy jakims luku i ty mi mówisz ze to jest super cena i organizacja adekwatna do rangi rajdu. Litosci...

Ale kto ci karze siedzieć na tym biskupcu :?: Jest 110 km oesowych do wyboru a ty sie wypowiadasz jak było jedno miejsce do ogladania rajdu. Ja cię nie muszę przekonywać jak masz rozum. Płace wchodzę idę 2 moze 3 km w glab odcinka w miejsce ciekawsze niż ten Biskupiec który moze mi nie odpowiadać i nie prosze sie nikogo. Płace wpisowe po to zeby wejść na strefę, zeby nikt sie mnie nie czepial a resztę robię co chce. Mam w nosie jedna strefę kibica bo to nie stadion. Strefa kibica jest dla ludzi co nie wiedza czym sie rajdy charakteryzują( bądź dla kibiców co lubią sama atmosferę). Strefa dla nich jest po to zeby nie chodzili jak cieleta po drodze. Ktos kto wie na czym rajdy polegają nigdy nie pójdzie do strefy kibica z prostej sprawy. Tam niczego nie widac jak są tłumy w jednym miejscu na płaskim w dodatku. Jakie argumenty ty mi chcesz podważać :D . Jestem zawodnikiem a na odcinku którym jadę na prawdę na palcach obu rak można wyliczyć miejsca gdzie są większe skupiska ludzi z safty. Tylko trzeba sie nastawic na 1 konkretne miejsce najwyżej w pętli i bedZie ok. Jak sie chce latać po całym rajdzie w celu zobaczenia jednego Kubicy to wszędzie bedZie daleko mało czasu i brak miejsca. Byłem na nie jednym rajdzie jako kibic i widac jak kibice po pierwszej 10 lecą na wariata na kolejny oes. Chłopie dla mnie strefa kibica to jest ostatnie miejsce na rajdzie jeżeli chciałbym obejrzeć zawodników i porównać ich szybkość czy widowiskowość. Musisz być słabym kibicem jak liczysz na WIDOWISKOWE miejsce od organizatora.
viper
S2000

Postprzez micz » sobota, 7 wrz 2013, 02:08

Jezeli mamy tutaj jakegoś prawnika to prosiłbym o informację.

Sprzedaz biletów wygląda najczęściej tak, że na drodze publicznej (to ważne) stoi pan sprzedający bilety. Jakim prawem? ROzumiem sprzedaż biletów do wydzielonej strefy, ale do miejsc dostępnych ogólnie to chyba jakieś bezprawie.
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez scooby14444 » sobota, 7 wrz 2013, 07:31

BartekRally napisał(a):Dzięki :) A czy wiecie może co się działo z Kościuszkiem dziś na prologu? Kolega tylko powiedział że bodaj nie pojechał 2 przejazdu...

Przegrał pierwszy przejazd ze Staniszewskim, a na drugim strzelił focha...
Trochę siara jak uczestnik 52 rund wrc przegrywa się z Janiszem czy Prędko. No ale to tylko prolog...
Ostatnio edytowano sobota, 7 wrz 2013, 07:44 przez scooby14444, łącznie edytowano 1 raz
scooby14444
N3

Postprzez rypley » sobota, 7 wrz 2013, 07:38

Jak ja nie mogę jak w temacie trafiam na posty viper-a to od razu kłótnia jest jakaś.
Przestańcie karmić trolla to może będzie mniej tych kłótni w temacie, bo męczące jest czytanie 3 stron a w nich z 4 posty na temat.
Jak obiecałem, odpowiedź RP co do parkingów:
tak, parkingi są płatne. Jednorazowy bilet parkingowy kosztuje 5 złoty i uprawnia do jednorazowego wjazdu na parking dla kibiców przy danym Punkcie Widokowym, jest on dostępny jedynie przy wjeździe na parking. Można także zakupić nalepkę parkingowa, która kosztuje 20 złotych i upoważnia ona do wielokrotnego wjazdu na parkingi dla kibiców na całej trasie Rajdu.
pozdrawiam
rypley
N3

Postprzez czarnyolek » sobota, 7 wrz 2013, 08:43

micz napisał(a):Jezeli mamy tutaj jakegoś prawnika to prosiłbym o informację.

Sprzedaz biletów wygląda najczęściej tak, że na drodze publicznej (to ważne) stoi pan sprzedający bilety. Jakim prawem? ROzumiem sprzedaż biletów do wydzielonej strefy, ale do miejsc dostępnych ogólnie to chyba jakieś bezprawie.

Na czas rajdu to nie są miejsca ogólnie dostepne. Droga na ten czas jest oddawana w "zarząd" organiozatorowi rajdu i wówczas nie dotyczą jej przepisy ruchu drogowego. Musi być tylko zachowane bezpieczeństwo, co kontroluje policja i jeżeli tego bezpieczeństwa nie będzie, policja może cofnąć zezwolenie na zawody. Poza tym, organizator może robić co chce - to nie jest wtedy droga publiczna.
czarnyolek
N3

Postprzez jarexcc » sobota, 7 wrz 2013, 09:01

viper napisał(a):
rallyfun napisał(a):

Ale kto ci karze siedzieć na tym biskupcu :?: Jest 110 km oesowych do wyboru a ty sie wypowiadasz jak było jedno miejsce do ogladania rajdu. Ja cię nie muszę przekonywać jak masz rozum. Płace wchodzę idę 2 moze 3 km w glab odcinka w miejsce ciekawsze niż ten Biskupiec który moze mi nie odpowiadać i nie prosze sie nikogo. Płace wpisowe po to zeby wejść na strefę, zeby nikt sie mnie nie czepial a resztę robię co chce. Mam w nosie jedna strefę kibica bo to nie stadion. Strefa kibica jest dla ludzi co nie wiedza czym sie rajdy charakteryzują( bądź dla kibiców co lubią sama atmosferę). Strefa dla nich jest po to zeby nie chodzili jak cieleta po drodze. Ktos kto wie na czym rajdy polegają nigdy nie pójdzie do strefy kibica z prostej sprawy. Tam niczego nie widac jak są tłumy w jednym miejscu na płaskim w dodatku. Jakie argumenty ty mi chcesz podważać :D . Jestem zawodnikiem a na odcinku którym jadę na prawdę na palcach obu rak można wyliczyć miejsca gdzie są większe skupiska ludzi z safty. Tylko trzeba sie nastawic na 1 konkretne miejsce najwyżej w pętli i bedZie ok. Jak sie chce latać po całym rajdzie w celu zobaczenia jednego Kubicy to wszędzie bedZie daleko mało czasu i brak miejsca. Byłem na nie jednym rajdzie jako kibic i widac jak kibice po pierwszej 10 lecą na wariata na kolejny oes. Chłopie dla mnie strefa kibica to jest ostatnie miejsce na rajdzie jeżeli chciałbym obejrzeć zawodników i porównać ich szybkość czy widowiskowość. Musisz być słabym kibicem jak liczysz na WIDOWISKOWE miejsce od organizatora.

viper Ty jesteś niereformowalny...., cały czas tłucze się o jakości ceny do produktu..., ja nawet jestem w stanie zaakceptować tą cenę, ale nie zaakceptuje i nierozumię intencji organizatora, na odcinku 1 lub 2 strefy na określmy przeciętnego kibica i 5-9 dla VIP który płaci 5 razy więcej. zastanawia mnie właśnie ten temat..., prawda jest taka to próba wyciągnięcia kasy ile się da, wbrew popularyzacji rajdów.

mój głos jest taki
ZAMIAST PRZY OKAZJI UDZIAŁU ROBERTA KUBICY POPULARYZOWAĆ TEN SPORT, NISZCZY SIĘ GO!!!!

kibice którzy z powodów Kubicy przyjadą 1 razy i zobaczą że jest tyle ograniczeń mogą źle ocenić tan sport, a nie o to chyba chodzi.... no chyba że zapłacą te 500zł, tylko co dalej, czy popularyzacja rajdów tak ma wyglądać...
jarexcc
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP