Rajd Polski 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski 2013

Postprzez Hubertos » piątek, 6 wrz 2013, 01:34

Qubczyk napisał(a):Ktoś coś wie na temat tego czy w tym roku będzie podczas RP radio rajdowe?? Bardzo by brakowało tego gdyby nie wypaliło...

Radio Rajdowe na pewno będzie :D .
Hubertos
A6

Postprzez rypley » piątek, 6 wrz 2013, 07:24

Rajd Polski będzie liczył 13 odcinków specjalnych, a pojadą w nim zawodnicy z 18 krajów. Impreza zaczyna się w piątek 13 września. Radio Olsztyn jak co roku uruchomi Radio Rajdowe. Ze studia zlokalizowanego w parku serwisowym w Mikołajkach będziemy informowali o przebiegu imprezy. (IAR/łw)

Więc będzie. Mój kolega parę miesięcy miał w radiu olsztyn staż. I opowiadał że RO często sporo dokłada do realizacji radia rajdowego, ale jest one już tak popularne że nie zamierzają nigdy z nim kończyć dopóty rajd jest na mazurach.
rypley
N3

Postprzez d-z rallyfans » piątek, 6 wrz 2013, 07:49

to ja poproszę o jakieś namiary w internecie na tą stację :)
d-z rallyfans
A5

Postprzez rypley » piątek, 6 wrz 2013, 08:14

ro.com.pl tam masz player. Jeszcze tydzień jak uruchomią.

Ciekawe czy w tym roku wynajdą jakiś hicior na poziomie Jezyka czy Pijanówki :)
rypley
N3

Postprzez jarexcc » piątek, 6 wrz 2013, 08:35

przemyślałem i uznałem że czas się odezwać...., chodź obiecywałem że tego nie zrobię, ale władze PZM ciągle niszczą ten sport !!!!

Obym się mylił, ale mam przeczucie że mocno będzie pilnowane aby osoby bez karnetów wyłowić i kazać zapłacić :( , dlaczego?
więc z mojej wiedzy jaką posiadam, a wiem że jest dość pewna i z pewnego źródła.
Wiem to od samego początku jak pojawił się cennik za karnety. PZM sprzedał prawa do sprzedaży wejściówek pewnej firmie za 1mln.
wniosek jest prosty, firma będzie chciała wyjść na plus, więc będą kontrolować ile się da.

Ochrona środowiska....gówno prawda!!!
za 99zł nie mogę wjechać w pewne miejsca, ale za VIP oczywiście tak, o super... VIP jest jak czysty tlen i wodór, Media wspaniałe jak czysta woda....

PO PROSTU KASA KASA KASA....

ja pytam jak promować ten sport wśród nowych kibiców i sponsorów, ktoś skusi się na ERC na Kubicę zapłaci 99zł i będzie zgoniony jak bydło w jedną zagrodę..
jarexcc
A5

Postprzez rypley » piątek, 6 wrz 2013, 08:44

Od wielu lat kupowałem zawsze karnet, nawet zdarzało mi się nie być na rajdzie a karnet mieć.
Ale w tym roku to mam trochę ich w poważaniu. Jadę na żywioł, jak się uda to za darmo, jak nie to zapłacę za wejście na oes bo i tak zamierzam cały dzień na jednym siedzieć. A w obstawienie całego oesu nie wierzę, no bo jak. A jak mieszkam przy trasie i wyjdę na podwórko patrzeć to też mam mieć bilet?!?
rypley
N3

Postprzez kremer » piątek, 6 wrz 2013, 09:40

jarek ciekawy rzeczy piszesz, z tego wynika, że muszą sprzedać 10 tys karnetów żeby wyjść na zero :) bez kosztów produkcji :) i dystrybucji :)
Na Facebooku już nie można zadawać pytań. Wywalili ścianę płaczu hehe :) Za dużo narzekań hehehe
Rypley oto własnie chodzi, żeby każdy w jakiś sposób przechytrzył ich dla zasady. Do tego gorąco wszyscy namawiamy.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Mad Max » piątek, 6 wrz 2013, 09:44

Nie zapomnijcie kupując bilet na oes poprosić o paragon :D a płatności dokonujcie kartą :D i mówię tu zupełnie poważnie, sprawdzona technika.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez jarexcc » piątek, 6 wrz 2013, 09:46

Mad Max napisał(a):Nie zapomnijcie kupując bilet na oes poprosić o paragon :D a płatności dokonujcie kartą :D i mówię tu zupełnie poważnie, sprawdzona technika.

BRAWO POPIERAM!!!! O TO CHODZI ABY NIE ZAROBILI!!!
jarexcc
A5

Postprzez jarexcc » piątek, 6 wrz 2013, 09:47

kremer napisał(a):jarek ciekawy rzeczy piszesz, z tego wynika, że muszą sprzedać 10 tys karnetów żeby wyjść na zero :) bez kosztów produkcji :) i dystrybucji :)
Na Facebooku już nie można zadawać pytań. Wywalili ścianę płaczu hehe :) Za dużo narzekań hehehe
Rypley oto własnie chodzi, żeby każdy w jakiś sposób przechytrzył ich dla zasady. Do tego gorąco wszyscy namawiamy.

JAKO KIBICE MUSIMY ICH PRZECHYTRZYĆ, DLATEGO JA GORĄCO DO TEGO NAMAWIAM!!!
jarexcc
A5

Postprzez Mont » piątek, 6 wrz 2013, 09:53

Możecie polecić ciekawa miejscówkę na OS 9/12 Użranki ?
Mam kwaterę w Marcinowej Woli i nie ma szans by obejrzeć drugi przejazd (18:06) na najbliższym OS Mateuszek :/
dziewczyna sprzeda Mercedesa W169 A180 CDI 2006
Mont

Postprzez viper » piątek, 6 wrz 2013, 10:30

Ludzie jak tak was czytam to troche śmiać mi sie chce. W każdej dyscyplinie są bilety i to jest normalna rzecz, a wy tu ceregiele odstawiacie. Czy wy wiecie ile kosztuje organizacja imprezy. W najgorszym wypadku 6-7 razy w roku żal komuś paredziesiat złotych zakładając oczywiście wszystkie imprezy a to pewnie jest parenascie procent kibiców. Reszta wyrywkowo No weźcie wyluzujcie nie róbcie z siebie dziadów. Prawdziwy kibic wlasnie zapłaci po to zeby dla klubu czy organizatora było łatwiej.
viper
S2000

Postprzez Gąsior » piątek, 6 wrz 2013, 10:39

jarexcc napisał(a):JAKO KIBICE MUSIMY ICH PRZECHYTRZYĆ, DLATEGO JA GORĄCO DO TEGO NAMAWIAM!!!

A ja w ramach bojkotu zimy będę chodził bez czapki i odmrożę sobie uszy.

LUDZIE, LITOŚCI !!! Organizator rajdu to nie Caritas, musi zarobić. Organizacja rajdu, zwłaszcza szutrowego jest kosztowna. Co do dojazdów - na całym świecie jest tendencja, żeby przytrzymać ludzi na OS-ach, żeby uniknąć gonitwy na dojazdówkach. Również te znienawidzone strefy kibica są coraz popularniejsze i dochodzi wręcz do sytuacji, gdzie przebywanie poza strefą jest nielegalne. Co prawda zawsze będzie grupa hardcorowców, którzy jak yeti będą przedzierać się na środek odcinka, ale prawda jest taka, że masowego kibica najprościej jest skierować w kilka miejsc i tam sensownie kontrolować. Faktem jest, że często taka strefa jest w absurdalnej odległości od drogi względem potencjalnego zagrożenia ale to już odrębny temat.

Też tak kiedyś miałem - gonitwa po krzakach, bunt na złodziei (przepraszam - organizatorów). Ale dorosłem do pewnych rzeczy, czego i wam życzę.
Gąsior
N3

Postprzez Hubertos » piątek, 6 wrz 2013, 10:45

Śmiać mi się chce jak to czytam, wybacz. Nikt tu nie mówi, żeby nie zapłacił jakby org. traktował nas uczciwie. A ceny karnetów są KOSMICZNIE DROGIE, popatrz sobie na inne rajdy, to pogadamy. Poza tym dojazdy, o których już wielokrotnie wspominałem. Więc nie widzę powodu, dla którego powinniśmy być potulni, bo org. nie jest w porządku wobec Nas - kibiców/mediów itd.
Hubertos
A6

Postprzez RajducH » piątek, 6 wrz 2013, 10:51

do tego żeby zapłacić dorosłem i jestem za - dorastając zrozumiałem też że płacić należy tyle ile wart jest produkt - w tym przypadku zamiast dostawać więcej, my kibice dostajemy coraz mniej

nie dorosłem natomiast i nie dorosnę do oglądania rajdu w formie "spędu bydła" - człowiek na człowieku to nie dla mnie; wolę pójść gdzieś dalej i oglądać rajd w spokoju i to polecam wszystkim kochającym ten sport :D

strefe kibica to mi mogą zrobić w niedzielę na stadionie Falubazu - tam to przyjmę z pełną pokorą i radością :wink: i do tego pozwolą zaparkować pod samym stadionem :wink:
Ostatnio edytowano piątek, 6 wrz 2013, 10:54 przez RajducH, łącznie edytowano 1 raz
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP