Rajd Polski 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Polski 2013

Postprzez viper » środa, 4 wrz 2013, 18:40

Hubertos napisał(a):Jaki związek ma z moim postem "boisko". To, że rajd kandyduje do WRC, lub jest w WRC powoduje, że musi być skrajnie trudno dostępny?

Kolego troche wyobraźni. Dziesiątki tysięcy ludzi tysiące aut. Tu nie chodzi o trudnodostepnosc tylko bezpieczeństwo. Często drogi dojazdowe do do odcinków to drogi alternatywne, wąskie itd. Ludzie stają gdzie popadnie. No jakaś logika w tym musi i zapewniam cię ze to nie na złość, a jak nie masz siły chodzić to wyścigi na torze ci zostają :D
viper
S2000

Postprzez RallyMarco » środa, 4 wrz 2013, 18:44

Wszystko da się zorganizować lepiej dla kibiców, ale niestety rajdy są coraz bardziej "...." dla kibiców. Ludzie muszą zapierd**** nie wiadomo po co 3 km do oesu, nie wiadomo po co, nie wystarczą miliony km .... taśmy, .... strefy itd?? Wszystko tylko po to by utrudnić...postawić jeszcze wojsko z karabinami i kto się zbliży bez karnetu- kulka w noge...kiedyś dało się dojechać normalnie, kulturalnie prawie że do oesu, na 10-15 min przed startem i zdążyło się a teraz trzeba być 2 godziny wcześniej na miejscu żeby dojść do oesu...ma być więcej kibiców a śmieją się im w twarz skur****** i nie przepraszam za język, bpo w tym przypadku nie ma za co przepraszać...jakie traktowanie nas...taki język wobec nich :) Chyba tylko oto chodzi żeby cały dzień kiblować na jednym oesie i nigdzie sie nie ruszyć...HWDO!!!! Żeby tylko jak najwięcej kibiców weszło bez karnetów i nie dać tym darmozjadom zarobic!! Banda, banda i jeszcze raz ....... :twisted:

Same przekleństwa nic więcej...Ostrzeżenie_SebaSTI
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez Hubertos » środa, 4 wrz 2013, 19:06

Ja naprawdę rozumiem, że powinno być zostawione z 500 m od OSu, ale nie 3 km. To jest znaczna przesada, kolejną rzeczą, która mnie irytuje jest cena karnetów, którą jest kilkukrotnie wyższa niż na innych rundach ERC. To nie WRC, gdzie jest 15 aut WRC i 3 dni ścigania. Poza tym, organizator nie pozwolił Magazynowi WRC na zrobienie dokładniejszych mapek z ciekawymi miejscami. To wszystko powoduje, że ciężko mi tolerować decyzje podejmowane przez "wspaniałych" panów organizatorów.
Hubertos
A6

Postprzez synek03 » środa, 4 wrz 2013, 19:12

@RallyMarco
Jest w tym trochę prawdy. Głupotą są strefy safety co najmniej 20m od drogi (odcinek prostej po zakręcie 90*) gdy można schować się za drzewem. Z jeden strony "safeciarz" z taśmą i pusto, z drugiej strony drogi bez taśmy i kibice się dobrze bawią. To jest jakaś patologia. Bezpieczeństwo bezpieczeństwem ale bądźmy poważni, nie po to ludzie "tłuką" się pół Polski albo i więcej żeby oglądać samochody gorzej niż w TV.
rajd jest rajd ;]
synek03
N1

Postprzez RallyMarco » środa, 4 wrz 2013, 19:25

dlatego zostaje przed tv i kompem i najlepiej na tym wyjde:):) :D ... rajdy "dla bogatych" i wyzysk...
RallyMarco
N3

Postprzez Hubertos » środa, 4 wrz 2013, 19:31

viper napisał(a):
Hubertos napisał(a):Jaki związek ma z moim postem "boisko". To, że rajd kandyduje do WRC, lub jest w WRC powoduje, że musi być skrajnie trudno dostępny?

Kolego troche wyobraźni. Dziesiątki tysięcy ludzi tysiące aut. Tu nie chodzi o trudnodostepnosc tylko bezpieczeństwo. Często drogi dojazdowe do do odcinków to drogi alternatywne, wąskie itd. Ludzie stają gdzie popadnie. No jakaś logika w tym musi i zapewniam cię ze to nie na złość, a jak nie masz siły chodzić to wyścigi na torze ci zostają :D

Nie mam problemu z chodzeniem :roll: , ale chciałbym zdążyć np. z Tałt na Mrągowo, a taki dodatkowy kilkukilometrowy spacerek nie ułatwi mi tego zadania. Nie wierzę, żeby nagle wpadła taka liczba ludzi, żeby poblokowała wszystkie drogi dojazdowe do odcinków
Hubertos
A6

Postprzez jankess » środa, 4 wrz 2013, 20:05

Nieźle z tymi zablokowanymi drogami :D Ja rozumiem, 500 metrów - ok. Wiadomo że ludzie pchają się też wszędzie i potem jest meksyk jak wyjeżdżają wszyscy, ale teraz, jak poblokowali te boczne dojazdówki, to będzie jeszcze bardziej przerąbane :D Ale cóż, pozostało walczyć.. to mój pierwszy RP więc nie można marudzić, trzeba brać to na klate 8)
jankess

Postprzez bercik » środa, 4 wrz 2013, 20:11

viper napisał(a):

A nie dało by się postawić znaków z zakazem parkowania po jednej stronie i policjanta? Albo znaku z tabliczka informującą, że auta zostawione po niewłaściwej stronie zostaną odholowane? To aż taki duży problem?
bercik
A5

Postprzez viper » środa, 4 wrz 2013, 21:09

bercik napisał(a):
viper napisał(a):

A nie dało by się postawić znaków z zakazem parkowania po jednej stronie i policjanta? Albo znaku z tabliczka informującą, że auta zostawione po niewłaściwej stronie zostaną odholowane? To aż taki duży problem?

Kolego 100 razy widziałem jak na imprezach masowych znaki nie są wogóle przestrzegane i jestem w 100% pewien ze tu by było tak samo. Ze znakiem odholowania problemu by nie było ale z odholowaniem na pewno :). Kolego to masa ludzi w krótkim czasie. No bądź realista. Jak sobie wyobrazasz odholowaniem auta w takich warunkach.
viper
S2000

Postprzez SebaSTI » środa, 4 wrz 2013, 21:09

Ale Kajto widzę nie ma zamiaru ostro walczyć po jego wypowiedzi wnioskuje że jego interesuje rsmp, a nie walka z kubica,hołkiem,buffim itd...to po co wiec r5... będzie lanie jak na Litwie
SebaSTI
A6

Postprzez starzyna » środa, 4 wrz 2013, 21:23

SebaSTI napisał(a):Ale Kajto widzę nie ma zamiaru ostro walczyć po jego wypowiedzi wnioskuje że jego interesuje rsmp, a nie walka z kubica,hołkiem,buffim itd...to po co wiec r5

W ogóle w tym wywiadzie dla autoklubu wydał mi się trochę poddenerwowany, a może podniecony. Chyba zdaje sobie sprawę, że to jest okazja zrobić dobry wynik i wyszarpać jakiś start w ERC na przyszły sezon. Zawsze może odpuścić i dojechać do mety, bo wystarczą mu chyba tylko 2 pkt do mistrzostwa.
UPALAJ.PL - blog o rajdach samochodowych, sportowych autach i katowaniu do odcinki.
starzyna
N2

Postprzez Glaniu » środa, 4 wrz 2013, 21:30

SebaSTI napisał(a):Ale Kajto widzę nie ma zamiaru ostro walczyć po jego wypowiedzi wnioskuje że jego interesuje rsmp

Skąd takie wnioski i co chciałeś usłyszeć?
Glaniu
N3

Postprzez bercik » środa, 4 wrz 2013, 21:41

viper napisał(a):Kolego 100 razy widziałem jak na imprezach masowych znaki nie są wogóle przestrzegane i jestem w 100% pewien ze tu by było tak samo. Ze znakiem odholowania problemu by nie było ale z odholowaniem na pewno :). Kolego to masa ludzi w krótkim czasie. No bądź realista. Jak sobie wyobrazasz odholowaniem auta w takich warunkach.

Cóż, obaj mamy swój punkt widzenia i swoje racje, zatem zakończmy tą dyskusję dopóki nasze scyzoryki leżą jeszcze spokojnie złożone w kieszeniach :D
P.s żeby nie było, zdania nie zmienię :D
Ostatnio edytowano środa, 4 wrz 2013, 21:43 przez bercik, łącznie edytowano 1 raz
bercik
A5

Postprzez RallyMarco » środa, 4 wrz 2013, 21:43

Sory, troche mnie poniosło:D ale nie dziwcie sie...czasem trzeba ale wiem wiem...jestem na publicznym forum i rozmawiamy jak w filmach zagranicznych- nie polskich:D. Ps. Ty SebaSTi nie przeklinasz nigdy publicznie??- Nie wydaje mi sie...

"Kajto dostanie lanie"- hmm troche dziwnie to brzmi ale to prawdopodobne niestety. Pożyjemy zobaczymy:)
RallyMarco
N3

Postprzez Witcher1990 » środa, 4 wrz 2013, 21:55

Faworytem nie jest tym bardziej, że pierwszy raz jedzie takim samochodem.
Nie zapomninajmy jednak, że wygrywał tą imprezę i w porównywalnych samochodach mieli równe tempo z Hołkiem i MK. Ja bym obstawiał top 5. Oprócz zwycięstwa Hołka nie typuję innych miejsc, obsada jest MEEEEGA
Witcher1990
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP