ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland 2013

Postprzez fotorobart_pl » niedziela, 25 sie 2013, 09:34

Witcher1990 napisał(a):Bzyku, Bzyku jak się mają gromy nie posypać, Ty sam wierzysz w to co piszesz? Jak zawodowy kierowca rajdowy w tym Hołek który jeździ już 30lat ma nie zapinać pasów czy robić to źle skoro on zna niebiezpieczeństwo i wie, że to od pasów w głównej mierze zależy jego zdrowie i ŻYCIE. Obejrzyj jakikolwiek onboard, załoga nawet przed startem sprawdza zapięcie pasów...

95% katastrof lotniczych spowodowanych jest błędem pilota, nie zależnie od jego nalotu (doświadczenia) :D
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez posejdon » niedziela, 25 sie 2013, 09:35

fotorobart_pl napisał(a):
95% katastrof lotniczych spowodowanych jest błędem pilota, nie zależnie od jego nalotu (doświadczenia) :D

Chyba, że brzozę postawią...

Edit: na razie odszczekuję mój poprzedni post
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Zoe » niedziela, 25 sie 2013, 09:42

Brzoza była wystrzelona... :D

Pozostając w klimacie tragedii - osobiście uważam, że Rajd Niemiec powinien zostać przerwany... Rozumiem, że sponsorzy, kibice, zespoły rajdowe, ale... Miejmy też uczucia i zachowajmy resztkę człowieczeństwa w tym zdigitalizowanym świecie...
Ostatnio edytowano niedziela, 25 sie 2013, 09:49 przez Zoe, łącznie edytowano 1 raz
Zoe
A5

Postprzez Domson » niedziela, 25 sie 2013, 09:45

Robert to na skróty chyba na 1 splicie pojechał, bo w tempie Latvali poszedł i wlozyl na tym kawalku 5 sec Evansowi :D
Domson
A6

Postprzez posejdon » niedziela, 25 sie 2013, 09:47

Zoe napisał(a):Brzoza była wystrzelona...

Pozostając w klimacie tragedii - osobiście uważam, że Rajd Niemiec powinien zostać przerwany... Rozumiem, że sponsorzy, kibice, zespoły rajdowe, ale... Miejmy też uczucia i zachowajmy resztkę człowieczeństwa w tym zdigitalizowanym świecie...

W pełni sie zgadzam i nie rozumiem do końca postawy organizatora. To nie był jakiś tam wypadek, po którym trasa jest zablokowana i robi się wolny przejazd. Chyba, że rodziny ofiar miały jakiś wpływ na nieprzerywanie rajdu.

A Robert bez zmian - 5 czas na razie.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 25 sie 2013, 09:52

Ach... Sordo przed Neuville. Teraz Thierry musialby niezle leciec, zeby wydrzec Daniemu zwyciestwo na ostatnim oesie. Choc snilo mi sie, ze Sordo wypadl ;)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Agrest » niedziela, 25 sie 2013, 09:56

posejdon napisał(a):
Zoe napisał(a):Brzoza była wystrzelona...

W pełni sie zgadzam i nie rozumiem do końca postawy organizatora. To nie był jakiś tam wypadek, po którym trasa jest zablokowana i robi się wolny przejazd. Chyba, że rodziny ofiar miały jakiś wpływ na nieprzerywanie rajdu.

A Robert bez zmian - 5 czas na razie.

Jak zginął Park też rajdu nie przerwali więc o czym tu mowa.
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez jacko » niedziela, 25 sie 2013, 10:03

https://www.youtube.com/watch?v=2zh25XP ... e=youtu.be
wczoraj wieczor powrot do parku maszyn, zobaczcie od pierwszej minuty mniej wiecej, rany boskie jakie buractwo, wstyd nie polonia, ten mimo wszystko zachowuje spokoj
jacko
A5

Postprzez Dinozaur » niedziela, 25 sie 2013, 10:05

Agrest napisał(a):Jak zginął Park też rajdu nie przerwali więc o czym tu mowa.

O ludzkiej tragedii tu mowa :twisted:
To nie film, ani gra komputerowa - zginęło dwóch ludzi.
Dinozaur
N1

Postprzez Domson » niedziela, 25 sie 2013, 10:06

jacko napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=2zh25XPGCuk&feature=youtu.be
wczoraj wieczor powrot do parku maszyn, zobaczcie od pierwszej minuty mniej wiecej, rany boskie jakie buractwo, wstyd nie polonia, ten mimo wszystko zachowuje spokoj

no coz.... niestety : /
Domson
A6

Postprzez Sebekrally » niedziela, 25 sie 2013, 10:10

No i mamy Rajd rostrzygniety w WRC2 :mrgreen: Wiem wiem Evans odpuscil :wink:
Sebekrally
A5

Postprzez Domson » niedziela, 25 sie 2013, 10:44

Sebekrally napisał(a):No i mamy Rajd rostrzygniety w WRC2 :mrgreen: Wiem wiem Evans odpuscil :wink:

Wypowiedzi Kubicy i Evansa

#Kubica przed wjazdem na przegrupowanie: „Rajd Niemiec to tak naprawdę nie jest asfaltowy rajd. Nie jest łatwo. Mam bardzo małe doświadczenie w jeździe w takich warunkach. Raz w życiu jechałem taki odcinek, trzy lata temu w Rallye du Var. Dobrze to pamiętam, bo wtedy wygrałem OS w przednionapędowym Clio z autami S2000 i WRC. Nie jest łatwo, bo jedziemy na oponach, które są właściwie pół-slickami. Mają nacięcia, ale na błocie jest bardzo trudno. Staram się omijać błoto, ale nie jest to proste, kiedy się nie zna drogi i nie ma się załogi szpiegowskiej. Trzeba zostawiać margines, ale Evans nas mocno naciska”.

Evans: „Robert przejechał bardzo dobry odcinek. Staraliśmy się jak mogliśmy, ale straciliśmy 10 sekund. Będzie trudno, ale zobaczymy, jakie będą warunki. Mamy twarde opony, ale zabraliśmy dwie miękkie na zapas”.
Domson
A6

Postprzez mazee » niedziela, 25 sie 2013, 10:55

Domson, Sabek pisal to z ironia, bo niektorzy maja tutaj problem z przyznaniem Robertowi szybkosci ;)
mimo wszystko nadal uwazam, ze na pelny sezon wrc w 2014 jest za wczesnie
jak sam RK mowi, ze brakuje doswiadczenia to tak jest i na tym bym sie skupil w przyszlym roku
mazee
N1

Postprzez marrcus » niedziela, 25 sie 2013, 10:58

z jakiej racji niby miałby być przerwany rozwalili sie rajdzie historycznym, pozatym nie można przerywać rywalizacji jak miedzy kiedy właśnie lider sie zmienił i różnica 0,8s.
Rajd jedzie dla dobra kibiców i sportu.
a co Przerwanie rajdu zwróci im życie :?: odwołali odcinek z wczoraj i starczy, nie przesadzajmy z tymi żałobami.
Co innego nie daj boze gdyby to był jakiś samochód z głównego rajdu a już bardziej z czołówki wtedy odwołanie byłoby na bank.

Show must go on.

Kubica dobrze juz przeawage ma, Latvala w walce pozycji nie zyska, tylko przez niego Sordo wygra :(
W sumie to z tymi leżacymi belami w tym zakręcie to miał pecha. Jakby tam nic nie był to i on i Newil by tyłko trochę czasu stracili.

I co to są spiedzy czy to jest ktoś kto stoi przy odcinku, w sumie nie wiem :?: :roll:
Ostatnio edytowano niedziela, 25 sie 2013, 11:01 przez marrcus, łącznie edytowano 1 raz
marrcus
N3

Postprzez Loeb1987 » niedziela, 25 sie 2013, 10:58

jacko napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=2zh25XPGCuk&feature=youtu.be

Kimi dałby w pysk :D

Pierwszy oes bardzo ciekawe, walka o wygraną jest mega :D
Loeb1987
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata