ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland 2013

Postprzez stachniak14 » sobota, 24 sie 2013, 17:00

starzyna napisał(a):

Również podaje, że "chcą zakończyć". Oczywiście powinni to zrobić i raczej to zrobią.

Czy w takiej sytuacji kierowcy otrzymują komplet punktów?
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez posejdon » sobota, 24 sie 2013, 17:03

stachniak14 napisał(a):

Czy w takiej sytuacji kierowcy otrzymują komplet punktów?

Raczej tak bo przejechali więcej niż 60% (mogę się mylić co do tej liczby) długości esów.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 17:06

stachniak14 napisał(a):Czy w takiej sytuacji kierowcy otrzymują komplet punktów?

W MP jest tak zeby rajd był zaliczony musi być połowa objechana wiec podejrzewam ze tak jeżeli polowe oesów została przejechana i tutaj.
viper
S2000

Postprzez jacko » sobota, 24 sie 2013, 17:32

viper napisał(a):
stachniak14 napisał(a):Czy w takiej sytuacji kierowcy otrzymują komplet punktów?

W MP jest tak zeby rajd był zaliczony musi być połowa objechana wiec podejrzewam ze tak jeżeli polowe oesów została przejechana i tutaj.

z dedykacja dla kolegi vipera ;)
https://www.youtube.com/watch?v=wdTXsk_hVE8
to pytanie z okładki ostatniego numeru magazynu WRC jest jak dla mnie pytaniem retorycznym 8)
jacko
A5

Postprzez Domson » sobota, 24 sie 2013, 17:54

jacko napisał(a):
viper napisał(a):

to pytanie z okładki ostatniego numeru magazynu WRC jest jak dla mnie pytaniem retorycznym 8)

+1

Info od Eryka Mełgwy : Rajd Niemiec będzie kontynuowany
Domson
A6

Postprzez jarauto » sobota, 24 sie 2013, 18:03

ano rzeczywiście, przepraszam za wcześniejszą dezinformację.
Foto oficjalnego komunikatu organizatora: https://twitter.com/Becsywecsy/status/371298409963352064/photo/1
jutro jedziemy dalej (2x24.58 km).
Ostatnio edytowano sobota, 24 sie 2013, 18:10 przez jarauto, łącznie edytowano 2 razy
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Unusual_sarcasm_notice.jpg
jarauto
N2

Postprzez bzyq » sobota, 24 sie 2013, 18:05

Boże! jak to czytam, to mi się bebechy przewracają.
Suche fakty są takie, że Kubica po prostu zapier^&*. To czy ktoś go lubi, czy nie, nie ma znaczenia. Wynik to wynik. Kto nie jedzie, nie dzwoni. Amen.
Każdy kto malkontenci, czy jest dobry, czy nie, niech się wróci do gimnazjum (o zgrozo).
Fakt jest taki, że gość nie dość, że robi wyniki, to robi niesamowicie dobry PR, i chwała mu za to.
Skończcie głupią dysputę, nad wyższością Świąt Bożego Narodzenia, nad Świętami Wielkanocnymi, i zajmijcie się tematem topicu.
Tyle ja.
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 18:25

jacko napisał(a):
viper napisał(a):

No ale w czym ty masz problem, bo ja cię nie rozumiem.
viper
S2000

Postprzez jacko » sobota, 24 sie 2013, 18:29

viper napisał(a):
jacko napisał(a):z dedykacja dla kolegi vipera ;)

no problem, filmik na rozładowanie emocji bo wszyscy sie za bardzo spinaja, mam nadzieje, ze ogladajac ten filmik wreszcie przyznales choc troche "no moze jednak nie jest taki zly" ;)
jacko
A5

Postprzez starzyna » sobota, 24 sie 2013, 18:32

Niech sobie będzie najszybszy na świecie. Ja sam nie jestem Kubicomanem, ale trzymam za niego kciuki i dumny jestem z jego rezultatów. Dość mam natomiast czytania o tym jaki on wspaniały. Sam to dobrze wiem. Wszyscy specjaliści od F1 teraz się przesiedli na WRC i serwują newsy typu "Kubica prowadzi w rajdzie"; "ujęcie jaki on szybki"; "ujęcie jak głęboko przyciął zakręt"; "ujęcie jak dramatycznie walczył z otwartą klapą"; "teraz zapytajmy Vettela czy uważa, że Robert jest tak szybki jak nam się wydaje, czy może jeszcze szybszy".

Już mi to zbrzydło i dość mam wszystkich, którzy się na niego za przeproszeniem spuszczają :wink:
UPALAJ.PL - blog o rajdach samochodowych, sportowych autach i katowaniu do odcinki.
starzyna
N2

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 18:35

jacko napisał(a):
viper napisał(a):
jacko napisał(a):z dedykacja dla kolegi vipera ;)

no problem, filmik na rozładowanie emocji bo wszyscy sie za bardzo spinaja, mam nadzieje, ze ogladajac ten filmik wreszcie przyznales choc troche "no moze jednak nie jest taki zly" ;)

Zaczycznijmy od początku bo czegoś nie rozumiesz. Gdzie ja powiedziałem ze on jest zły, zeby teraz przyznawać ze jest dobry, bo tu zaczyna być jakaś mała patologia. Być szybkim, a być szybkim i kończyć rajdy to są dwie różne sprawy, ale dlaczego twierdzisz ze ja mówiłem ze jest wolny tego nie rozumiem.
viper
S2000

Postprzez Hlor » sobota, 24 sie 2013, 18:37

Hlor
N1

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 24 sie 2013, 19:04

starzyna - 10000 procent racji!!

jacko - czlowieku, gdzie Ty w ogole jestes? Naucz sie czytac, bo na razie widze, ze masz z tym klopot. Czy viper kiedykolwiek napisal, ze Kubica jest zly jego zdaniem? Pomysl nieco. Ktos chyba musialby byc glupi, zeby Kubice ocenic jako 'zlego kierowce'. Ale pewnie, on nie wypowiada sie o Kubicy w samych superlatywach, to pewnie jest znak, ze uwaza, ze Robert jest kiepskim zawodnikiem. No po prostu rece opadaja.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Dinozaur » sobota, 24 sie 2013, 19:08

Panowie i ewentualnie Panie - skupcie się proszę na temacie czyli rajdzie. Ja nie przeczę jestem kibicem Roberta może nawet Kubicomaniakiem, ale nawet ja już mam dość tej wybaczcie nie mającej nic wspólnego z Kubicą dyskusji. Po części viper ma rację, oceniać zawodnika należy po wynikach więc poczekajmy do końca rajdu i wtedy chwalmy lub wytykajmy błędy. Na razie jest świetnie ale jak viper zauważył jeszcze wiele może się zdarzyć, jak widać z przebiegu tego rajdu.
Dzwon za dzwonem więc jak mówią - "puki piłka w grze .............. " :wink:
Wygląda na to, że rajd nie został przerwany więc może ktoś ma prognozę pogody na jutro ??
Dinozaur
N1

Postprzez jacko » sobota, 24 sie 2013, 19:10

Matthias Schmidt napisał(a):starzyna - 10000 procent racji!!

jacko - czlowieku, gdzie Ty w ogole jestes? Naucz sie czytac, bo na razie widze, ze masz z tym klopot. Czy viper kiedykolwiek napisal, ze Kubica jest zly jego zdaniem? Pomysl nieco. Ktos chyba musialby byc glupi, zeby Kubice ocenic jako 'zlego kierowce'. Ale pewnie, on nie wypowiada sie o Kubicy w samych superlatywach, to pewnie jest znak, ze uwaza, ze Robert jest kiepskim zawodnikiem. No po prostu rece opadaja.

obejrzyjcie filmik do końca i komentarz kolesia po jego przejeździe, tak jak napisałem nie ma co się tak spinać, filmik dla rozluźnienia atmosfery a wy tutaj spinacie zwieracze, nie napisałem przeciez, ze viper twierdzi, ze kubica jest zly,
peace
jacko
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata