Rajd Kauno Ruduo

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Kauno Ruduo

Postprzez viniwrc » sobota, 24 sie 2013, 14:38

Bardzo późno pojawiła sie mapa rajdu i co niektórzy objechali trase tylko na zapoznaniu ;) Druga sprawa to bardziej liberalny regulamin co do przerobek aut litewskich..
viniwrc
N1

Postprzez Zoe » sobota, 24 sie 2013, 14:42

viniwrc napisał(a):Bardzo późno pojawiła sie mapa rajdu i co niektórzy objechali trase tylko na zapoznaniu ;) Druga sprawa to bardziej liberalny regulamin co do przerobek aut litewskich..

Ale jak Kuchar jeździł Lancerem, to wszyscy mówili (gdy coś się nie udało), że to wina starego auta, a tutaj Opel Astra F, 20 letnia rajdówka klepie S1600 i DS'y? :P
Zoe
A5

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 14:46

Zoe napisał(a):Dla mnie ma znaczenie kto kim jest, bo ważny dla mnie też kontekst w ujęciu postępów, które robi zawodnik. Kajta bardzo lubiłem, ale zbrzydł mi ostatnimi czasy durnowatymi komentarzami, idiotycznymi wywiadami i byciem "cool" na siłę do tego stopnia, że zaczyna pajacować (oczywiście, może to zasługa speca od PR z Lotosu, który tak słabo steruje Michałem, więc może i Kajtkiem...?).

Z całym szacunkiem dla wszystkich, ale nie przepadam za psychofaństwem co poniektórych kibiców. Ot, zawsze z Kajta robi się bosonogiego króla, który ciągle ma pod górę, ma gorsze auto, jedzie za swoje itp... W co nigdy w życiu nie uwierzę :)

Dlatego czekałem na rajd na - co by tu dużo nie mówić - egzotycznej nieco Litwie, gdzie będzie można zobaczyć Kajtka i naszą szpicę w akcji na świeżych odcinkach. Owszem - spodziewałem się, że Kajto nie będzie się bić z autochtonami na sekundy, bo po co? Ale... 41sek straty? To trochę (za)sporo, nie sądzicie? Ostatecznie ten rajd to trening na ostro przed Rajdem Polski, a Kajto takie suche buły odstawia? Nie rozumiem czegoś... No chyba, że odcinki Rajdu Polski jak i wszystkich innych rajdów w Polsce ma już zapoznane, bo... jak wszyscy to wszyscy :/ ?

Co do Oleksowicza - pozwoliłem sobie podzielić się z Wami moją subiektywną opinią, ot - na ile go kojarzę to zawsze dojeżdżał... No, wiadomo gdzie dojeżdżał (tutaj przed oczyma staje mi jego nawrót na którymś Monte ;) ), a teraz źle nie jest.

Wracając do tematu Bębenków - jestem w stanie uznać, że jeśli ktoś w czołowej stawce ma gów...ane auto, to właśnie oni...

no niestety kolego taki dzisiaj jest świat profesjonalnego sportu, ze nie zawsze możesz powiedziec co chcesz no chyba ze funkcjonujesz jak pan Sołowow.
Czy ty kiedyś póbowales szukać pieniędzy na rajdy, bo chyba nie. Z twoich wypowiedzi wynika, ze nie wiesz skąd i jak wogóle bierze sie zawodnik w sporcie motorowym już nie mówię o rajdach, bo ta zasada obawiazuje w motorsporcie. Kajetanowicz z góry moze mieć nakazane chłopie jedz i nie interesuj sie tymi co cię nie dotyczą w skrócie zagranicznymi kierowca z którymi wygrana i tak niec nie wniesie, a ryzyko zdemolowania auta w momencie gdzie za 3 tygodnie jest następny rajd było by głupota. Kajetanowicz dzisiaj zarabia, ale nadal to nie pewny grunt, bo przy wycofaniu sie takiego lotosu robią sie problemy z kasa. Jak łatwo sie ocenia albo pogania kierowców, ale nikt nie ZSSR nowi sie nad konsekwencjami wypadku w momencie który jest bez sensu.
viper
S2000

Postprzez viper » sobota, 24 sie 2013, 14:49

Gracko napisał(a):Jeśli rajd jest o pietruszkę to nie lepiej było by żeby sią nasza czołówka na Rzeszowskim w serwisie spotkała i uzgodniła ze na Litwę nie jadą? No bo po co ? Z miejscowymi sie ścigać nie ma sensu , daleko bardzo a szuter parę dni później będzie w Mikołajkach ? Po co się spinać....

oni to traktują rownież jako porządny trening przed rajdem polski. Nawet holowczyc mówił ze charakterystyka tych tras jest podobna do rajdu polski.
viper
S2000

Postprzez Zajcev » sobota, 24 sie 2013, 14:51

Gracko napisał(a):To jest sport samochodowy Panowie a nie tap madl. Zwycięzca rajdu jest tylko jeden a gadanie o nie patrzeniu na czasy Litewskiej konkurencji jest dobrym tłumaczeniem dla przedszkolaków.

masz u mnie browara! :)
Zajcev
N4

Postprzez Zoe » sobota, 24 sie 2013, 14:56

viper napisał(a):no niestety kolego taki dzisiaj jest świat profesjonalnego sportu, ze nie zawsze możesz powiedziec co chcesz no chyba ze funkcjonujesz jak pan Sołowow.
Czy ty kiedyś póbowales szukać pieniędzy na rajdy, bo chyba nie. Z twoich wypowiedzi wynika, ze nie wiesz skąd i jak wogóle bierze sie zawodnik w sporcie motorowym już nie mówię o rajdach, bo ta zasada obawiazuje w motorsporcie. Kajetanowicz z góry moze mieć nakazane chłopie jedz i nie interesuj sie tymi co cię nie dotyczą w skrócie zagranicznymi kierowca z którymi wygrana i tak niec nie wniesie, a ryzyko zdemolowania auta w momencie gdzie za 3 tygodnie jest następny rajd było by głupota. Kajetanowicz dzisiaj zarabia, ale nadal to nie pewny grunt, bo przy wycofaniu sie takiego lotosu robią sie problemy z kasa. Jak łatwo sie ocenia albo pogania kierowców, ale nikt nie ZSSR nowi sie nad konsekwencjami wypadku w momencie który jest bez sensu.

Próbowałem szukać, znajdywałem, kontaktowałem się z mediami, sponsorami... Choć fakt, że absolutnie nie na takim poziomie, a te "poziomy" rządzą się swoimi prawami.

Niemniej jednak, osobiście oczekiwałbym od Kajta, żeby wziął własne jaja we własne ręce i pojechał ciut odważniej, bo raz (jak Gracko wspomniał) jest Mistrzem Polski, a taki tytuł powinien zobowiązywać, dwa, że za kilka tygodni mamy szutrowy rajd na własnym podwórku, gdzie zgodnie z plotkami zjedzie się sporo kozaków, więc wypadałoby Litwę potraktować jako rajd treningowy, ale jednak mocno "pod parą", trzy - skoro pokazał się dobrze na Janner, to teraz też by wypadało.

Ale - co chcę podkreślić - to moje osobiste oczekiwania/marzenia.

Dzięki.
Zoe
A5

Postprzez speedyzxz » sobota, 24 sie 2013, 15:34

viniwrc napisał(a): Druga sprawa to bardziej liberalny regulamin co do przerobek aut litewskich..

Możesz rozwinąć? :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Zajcev » sobota, 24 sie 2013, 16:55

Teraz jakieś kjs'owe próby są? 1,9km, 2,1km? :wink:
Zajcev
N4

Postprzez adolfik9501 » sobota, 24 sie 2013, 17:02

Na 4 OS "srogie lanie" Kajtek zrobił Litewskiemu kierowcy na 2km, dołożył 4 sekundy (2 sek./km). Pewnie poczytał posty na forum i wziął sobie mądre rady do serca :mrgreen:
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez gabrally » sobota, 24 sie 2013, 17:26

Zoe napisał(a):
viniwrc napisał(a):Bardzo późno pojawiła sie mapa rajdu i co niektórzy objechali trase tylko na zapoznaniu ;) Druga sprawa to bardziej liberalny regulamin co do przerobek aut litewskich..

Ale jak Kuchar jeździł Lancerem, to wszyscy mówili (gdy coś się nie udało), że to wina starego auta, a tutaj Opel Astra F, 20 letnia rajdówka klepie S1600 i DS'y? :P

Ta astra nie jest paściem, ale silnik też nie idzie jakoś mega zdrowo - na 4 i 6 oesie przerywała na nawrotach, generalnie wydumka z niej i bardziej przypomina auto z gór niż z rajdów, ale jak to z astrami bywa.. nie zawsze wszystko działa. No a gość młodziutki, idzie pytą i tyle :)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez corados » sobota, 24 sie 2013, 17:55

Chocby nie wiem co miał w środku to koleś jest najszybszą ośką w rajdzie :roll: Czapki z głów... Leczy wszystkich w ośce poczciwą Asią aż się serce raduje :wink:
corados
A6

Postprzez Agrest » sobota, 24 sie 2013, 18:11

Ja rozumie że gość jest u siebie i pewnie zna oesy bardzo dobrze , no ale kilkunastoletnia konstrukcją wygrywać z DS-ami to jest coś. Rozumiem że nasi nie znają tamtych odcinków ale pomimo wszystko troche wstydem chyba zalatuje.
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez kurczak » sobota, 24 sie 2013, 19:06

on tak co rajd atakuje :))) i czasami sie wbija miedzy lancery :)))
lasf.lt

RWD!!!Litwo ojczyzno moja rajdowa ;) Przygotowywanie i Serwis BMW E30 318is Warszawa-Okęcie ul. Wagonowa 5
kurczak
N2

Postprzez Fotodarius.lt » sobota, 24 sie 2013, 19:56

Fotodarius.lt

Postprzez Loeb1987 » sobota, 24 sie 2013, 20:42

To Kajtek wreszcie ma rywala :) Mam nadzieję, że nie zadowoli się drugim miejscem i powalczy jutro o wygraną, bo widać ładnie się dziś rozkręcał :)
Loeb1987
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP