ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland 2013

Postprzez speedyzxz » czwartek, 22 sie 2013, 19:04

bla bla Kubica bla bla Robert

Ha wypowiedz Ogiera

"Musimy popracować nad setupem, bo nie da się szybko jechać"

Też chce tak wolno jeździć

Pozdrawiam
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez jacko » czwartek, 22 sie 2013, 19:07

viper napisał(a):(...)Ja nie mówiłem ze on umie każdy zakręt. Ja tylko twierdze ze wielokrotne oglądanie onboarda ma na to wpływ, a on jest wyjątkowo na to nastawiony, a nie wierze w takie cuda ze gość z małym doświadczeniem podpina sie pod kopeckiego czy innych. To nie gra komputerowa.

tak, pewnie jesli chodzi o zapoznanie bral przyklad z grzyba :D oj na polskim ostro da po du*ie kajcie i reszcie
jacko
A5

Postprzez 300zx » czwartek, 22 sie 2013, 19:12

viper napisał(a):
300zx napisał(a):viper, to co powiesz na jazdę we mgle Kubicy i jego czasy na Kanarach? Dorwał onboardy nagrane we mgle i wykuł je na pamięć? Na pewno wielu zawodników wiele odcinków zna na pamięć jak choćby Loeb (wspominał o tym w swojej książce), ale z wykuwaniem wszystkiego na pamięć bym nie przesadzał. Robert to profesjonalista i wie, że nie ma drogi na skróty i tak samo przykłada się do nauki tworzenia opisu, jazdy na opis, a nie tylko wkuwa odcinki na pamięć ;)

http://www.fiaerc.com/videogallery/deta ... and-Kubica - porównanie onboardu z kanarów Kubka i Kopeckiego. Tak wiem Robert jechał na miękkiej mieszance, ale w większej mgle niż Jan.

Wracając do rajdu to spodziewałem się dominacji Seba, ale nie, że Fordy i Cytryny będą, aż tak odstawać. Zobaczymy co będzie działo się na kolejnych odcinkach. Rajd zapowiada się bardzo ciekawie.

Ja nie mówiłem ze on umie każdy zakręt. Ja tylko twierdze ze wielokrotne oglądanie onboarda ma na to wpływ, a on jest wyjątkowo na to nastawiony, a nie wierze w takie cuda ze gość z małym doświadczeniem podpina sie pod kopeckiego czy innych. To nie gra komputerowa.

To co w takim wypadku powiesz na finkę w jego wykonaniu? Tam sama znajomość odcinków z oboardów (nawet wyuczonych w 100%) nie ma za dużego znaczenia, bo podstawowym problemem jest pytanie jak auto zachowa się na tysiącu różnych hop i zakrętów przez szczyt, a przy Roberta doświadczeniu to bariera nie do przejścia bez dobrego opisu i jazdy na opis. Nie wspominając o pewnej części ciała, która musi być z tytanu! Jechałeś kiedyś na jakimś odcinku jako kierowca czy pilot i na jakiejś hopce czy zakręcie przez szczyt (który na zapoznaniu wyglądał niewinnie) przy przelocie rajdowym mentalnie posrałeś się (bo fizycznie się nie dało z powodu mega spinki i hektolitrów adrenaliny)? Mi to jasno mówi, że on nie mógł tam jechać inaczej jak w 100% na opis. Dla mnie Kubica na rajdach szutrowych (szczególnie w Finlandii) pokazał, że on jeździ właśnie na opis.
300zx

Postprzez SOKÓŁ » czwartek, 22 sie 2013, 19:45

Domson napisał(a):no tak, Kubica ogląda onboardy i je analizuje, a inni popijają drinki przed oesami :?
jak zdobedzie MŚ to tez powiesz, ze dlatego ze nauczyl sie oesow na pamiec, a inni drinki popijali ? Jak jest wstanie sie nauczyc w duzej czesci oesu na pamiec, to tym lepiej chyba czy sie myle ?

Może i popijają a on ogląda :lol: Ciekawe co powiesz jak jutro zaliczy dzwona i skasuje kolejny samochód że mógł pić drinki a nie siedzieć tyle przed komputerem co Ty :?: Człowieku po kiego się napinać co ma być to będzie i nic tego nie zmieni siedzimy patrzymy na wyniki i tyle naszego :!: :!:
SOKÓŁ
A6

Postprzez Hlor » czwartek, 22 sie 2013, 20:02

gadacie jakby siedzenie przed kompem wykluczało popijanie drinków :mrgreen:

i ruszył 2 oes..
Hlor
N1

Postprzez PeKa » czwartek, 22 sie 2013, 20:32

I Kiepściuszko juz coś nawojował...
PeKa
N2

Postprzez Domson » czwartek, 22 sie 2013, 20:35

Blad live time.
Domson
A6

Postprzez Kondzio » czwartek, 22 sie 2013, 20:35

Nic nie nawojował, słucham WRC Live i pojechał szybciej niż Prokop.
Kuzi GO!!
Kondzio
N2

Postprzez ZbyszekChaosu » czwartek, 22 sie 2013, 20:38

Kościuszko 0,8 szybszy od Prokopa. Wiecie co się z Andersonem stało?
Swoją drogą to znowu im nawala system pomiarów czasów live.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez sloma_p » czwartek, 22 sie 2013, 20:39

Ciekawe, jak czuje się kierowca, który po 2 OSach ma 3 minuty straty do lidera klasy...chyba, ze od razu w coś przygrzmocił i auto nie jedzie...
sloma_p

Postprzez czarnyolek » czwartek, 22 sie 2013, 20:44

Nie chce wyjść na hejtera fiest i fiest R5 ale - PG wycofał się bo się zagrzał silnik po OS1, Kuuda nawet nie wyjechał do OS1, a Brynildsenowi zablokował się gaz w pozycji MAX na OS2!!!
Cos nie halo z tym autem, ewidentnie
czarnyolek
N3

Postprzez jacko » czwartek, 22 sie 2013, 20:47

ZbyszekChaosu napisał(a):Kościuszko 0,8 szybszy od Prokopa. Wiecie co się z Andersonem stało?
Swoją drogą to znowu im nawala system pomiarów czasów live.

awaria silnika,
na dojazdowce: https://twitpic.com/d9qplx

jest tez wersja od citroena w razie czego
http://www.citroen-wrc.com/live-results ... lit&car=74

jako, ze niedaleko w spa jest GP rowniez w ten weekend, prawdopodobnie brytyjska sky sports przygotowuje material o kubicy, moze jeszcze wroci tam gdzie jego miejsce :)
jacko
A5

Postprzez woocasch » czwartek, 22 sie 2013, 21:09

No i dobry początek w wykonaniu naszych zawodników, obaj w top10, oby tak dalej :)
I powiem wam, że dziwię się, że tak niektórzy najeżdżają na Roberta, facet zalicza pierwsze starty w MŚ i od początku utrzymuje tempo czołówki WRC2 i niektórym to nie pasuje czy co? To, że ogląda onboardy i stara się z nich czegoś nauczyć to tylko świadczy o jego profi podejściu, przecież nie ma szans nauczyć się w 100% odcinka o długości 20-30km, a nikt chyba nie sądzi, że Robert upala nocami po odcinkach? Czy jeżeli na koniec sezonu Robert zdobędzie tytuł w WRC2 to też będziecie narzekać?
A co do samego rajdu, to kurcze znowu Ogier na czele, oby jutro reszta przyspieszyła :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez scooby14444 » czwartek, 22 sie 2013, 21:18

Kubica REWELACJA! Oby jutro było jeszcze lepiej!!! Kościuszko też mega fajne tempo ( jak na niego) :D
Ostatnio edytowano czwartek, 22 sie 2013, 22:38 przez scooby14444, łącznie edytowano 2 razy
scooby14444
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » czwartek, 22 sie 2013, 21:19

Mam nadzieję że jutro Sordo przyśpieszy i wywrze trochę presji na VW. Reszta w sumie jedzie swoim tempem i żadnych zaskoczeń nie ma. Chciałoby się żeby Michał trochę odważniej ruszył choć wydaje mi się że ma nieco lepsze tempo niż na Sardynii a to dobrze wróży na przyszłość. Podobno coś wspominał że za wcześnie hamuje więc jest z czego jutro poprawiać.
Kubica w WRC2 zaczął od nokautu :P Mam nadzieję że jutro będzie to samo a druga połowa rajdu będzie już bardziej "na luzie" dla Roberta. Ciekawe co jest z tymi R5-ami niby takie awaryjne ale Ketoma w Finlandii nie narzekał.

Wracając do ogólnej formy Kubicy to nie mogę doczekać się Rajdu Polski. Będzie tam istna śmietanka polskich rajdów a do tego czołówka europy, wszystko praktycznie w jednej klasie. Będzie co analizować i porównywać przez miesiąc :D
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata