22 Rajd Rzeszowski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 22 Rajd Rzeszowski

Postprzez Zajcev » czwartek, 8 sie 2013, 21:37

corados napisał(a)::arrow: rallyfan2

Zdjęcie jest mojego autorstwa, zapytałeś o zgodę na udostępnienie zdjęcia? Najlepiej wejśc wszędzie brudnymi butami :roll:

zawsze w takich sytuacjach przypomina mi się filmik: http://www.youtube.com/watch?v=VzPY-H9rVBI

zdjęcie obiegło facebook'a w moment, można powiedzieć, że jest "prawie" wszędzie, normalne że pojawiło się też tutaj..
jeśli nie chcę, żeby coś krążyło po internecie, nie wrzucam tego..
Zajcev
N4

Postprzez seal » czwartek, 8 sie 2013, 21:40

Dokładnie martin.h, w takich chwilach człowiek przewartościowuje listę priorytetów życiowych.
Corados wyluzuj troszkę, rallyfan2 nie chciał, z pewnością, ukraść twojej własności intelektualnej,
lecz tylko podzielić się wiedzą którą większość nas poszukuje na tym forum. Sądem się to chyba nie zakończy :wink: .
Wróćmy może jednak w temacie do miejscówek :!:
seal
A5

Postprzez zachu » czwartek, 8 sie 2013, 21:57

To do zobaczenia na odcinkach i udanego rajdu wszystkim.
Ja wybieram jutro Bliziankę i partię o której wspomniał darek90r:
darek90r napisał(a):
Zaznaczyłem kilka ciekawych miejsc z mojego punktu widzenia. Na blizianke jeżdżę co roku i w większości miejscówek byłem.
http://zapodaj.net/cc4e9d8b77bbd.jpg.html

4. Wybijająca partia lecz ciężko w miejscówka

Na tym onboardzie okolice 2:00 – 2:15 http://www.youtube.com/watch?v=CBdP3gp238I dla mnie wygląda bardzo ciekawie.
Sobota to Zagórzyce i wspominany już szybki lewy w siodle z syfem na początku odcinka.
Będę w czapeczce WRC – podchodźcie zagadujcie jak chcenie bo będę sam i fajnie by było z kimś pogadać
zachu
A5

Postprzez Agrest » czwartek, 8 sie 2013, 22:00

Wszystko wszystkim ale zapytać zawsze można. To nic nie kosztuje.
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez Sylwek_GSi » czwartek, 8 sie 2013, 22:13

martin.h napisał(a):Z drugiej strony nawet jakby wyklepali to myślicie, że załoga po takim dzwonie czuje się fizyczni i psychicznie OK ? To nie roboty :wink:

Dzwon jak dzwon. Szkoda Wojtka, pewnie jedynie on mógłby zagrozić kajetanowi.
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 8 sie 2013, 22:39

Zgadzam się z Zajcev jak niechciałes to po co wrzuciłes na fb? Tam nikt nie podpisał że to Twoje zdj.a jest na każdym profilu sportowym,że nawet jakby chciał je podpisać to by nie wiedział kogo. W rally feeling jest podpisane że robił je Kuba Brodzki https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Ostatnio edytowano czwartek, 8 sie 2013, 22:56 przez Jarek55511, łącznie edytowano 1 raz
Jarek55511
S1600

Postprzez Agrest » czwartek, 8 sie 2013, 22:42

Jarek55511 napisał(a):Zgadzam się z Zajcev jak niechciałes to po co wrzuciłes na fb? Tam nikt nie podpisał że to Twoje zdj.a jest na każdym profilu sportowym,że nawet jakby chciał je podpisać to by nie wiedział kogo. W rally feeling jest podpisane że robił je Kuba Brodzki

Jakby sie postarał to by wiedział kogo. a Ty Jaruś nie figluj :P
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez MarcinRally » czwartek, 8 sie 2013, 22:43

Dziś nie dało mi , pojechałem zobaczyć odcinek Zagórzyce, po prostu jestem pod wrażeniem, tyle ciekawych partii i 3 szutrowe łączniki , odcinek po prostu mistrzostwo, powinno się na nim dużo dziać :) . Miłego rajdu :wink:
MarcinRally
A5

Postprzez Hubertos » czwartek, 8 sie 2013, 22:49

martin.h napisał(a):Z drugiej strony nawet jakby wyklepali to myślicie, że załoga po takim dzwonie czuje się fizyczni i psychicznie OK ? To nie roboty :wink:

Testowy był dość ciekawy, sporo przygód. WIelka szkoda Siemanki bo liczyłem na jego walkę z Kajtem. Dobrze, że są cali i zdrowi.
Hubertos
A6

Postprzez Sebekrally » czwartek, 8 sie 2013, 23:52

Ten dzwon to test psychy Siemanki, zobaczymy czy na następnym rajdzie nie będzie blokady?
Sebekrally
A5

Postprzez Cubson » piątek, 9 sie 2013, 00:10

Zdjęcie jest mojego autorstwa, zapytałeś o zgodę na udostępnienie zdjęcia? Najlepiej wejśc wszędzie brudnymi butami :roll:

corados ma w 100% racje. Nie chodzi o to czy ktoś wrzucił czy nie wrzucił... Jest coś takiego jak prawa autorskie. Odsyłam tu do artykułu

http://podroze.gazeta.pl/podroze/1,1141 ... l#BoxLSTxt

W każdym innym wypadku wystarczy grzecznie przeprosić. Niestety takich przypadków jest i będzie coraz więcej dopóki inni nie będą reagować nawet w tak błahych sytuacjach.
facebook.com/GRBrodacz
youtube.com/GRBrodacz
instagram.com/GRBrodacz
Cubson
N2

Postprzez rallyfan2 » piątek, 9 sie 2013, 00:55

Chłopie a ja gdzieś pisze że to moje zdięcie, zalinkowany link z fejsa do którego nie każdy ma dostęp.Masz problem to usunę, następnym razem sobie zrób podpis zdięcia to nie będzie problemu.A link jest z czasopisma WRC. P.S. Czekam na pozew :roll:
rallyfan2
A6

Postprzez Qbek » piątek, 9 sie 2013, 01:50

Zdjęcia mojego autorstwa są podpisane i nigdy nie wrzucam czyiś fot w inny sposób niż "udostępnij/share".
Na Rally Feeling nie wysyłałem zdjęć do których nie mam praw autorskich, współpracuję z nimi i tylko opisałem im sytuację dzwona, bo pytali jak to wyglądało. Być może przy okazji publikacji fotki corados'a dopisali, że dowiedzieli się tego ode mnie i stąd imię i nazwisko. Niestety to już nie moja wina i mnie w to nie mieszać.

Jakby nie było stoję po stronie Konrada. Zdjęcie było wrzucone na profilu prywatnym i nie musiało mieć znaków wodnych etc. Profil WRC News powinien używać opcji "udostępnij", a nie "zapisz jako" i dodawać na swojej stronie zdjęcia i informacje w tym przypadku bez żadnej wzmianki o autorze. Z tamtej strony widziałem, że było już ponad 200 udostępnień teoretycznie anonimowego zdjęcia. Ciężko to byłoby już ogarnąć.
Qbek
N3

Postprzez Jarek55511 » piątek, 9 sie 2013, 07:55

Qbek masz rację,bo zamiast udostępnić to zapisują i wklejają jako swoje,ale nieda się od tego uchronić. I nie bądźmy święci,bo ACTA nikt nie chciał żeby wprowadzić u nas. Więc każdy coś ściąga na lewo i prawo. To i tak macie dobrze że ktoś jak w artykule powyżej niema praw autorskich do auta na zdj.bo i fotograf miałby po dupie :wink:
Jarek55511
S1600

Postprzez krist » piątek, 9 sie 2013, 10:17

śmieszni jesteście. a zgodę SIP na fotografowanie ich auta mieliście?
krist
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP