Moderator: SebaSTI
woocasch napisał(a):Na początku nie chciałem komentować wczorajszych genialnych wieści dotychących rajdu, ale jednak napiszę 3 słowaWielu z nas narzeka na ceny, ale mimo to i tak większość pojedzie na rajd, może będzie więcej kombinowania, ale i tak ludzie będą jechać za Kubicą. Ja na 99% odpuszczam Polski, tym bardziej, że tak chcą nas kibiców skosić za wejściówki. Dlaczego w Polsce wszystko musi być droższe, a przy tym nasze średnie zarobiki są jakie są. Chory kraj. Przy okazji tak sobie policzyłem ile może ta UFA Sport zgarnąć na biletach. Załóżmy, że faktycznie będzie te 100.000 kibiców, z tego zapewne większość przyjedzie na 3 dni i kupi wejściówki na całość, niech to będzie 80% wszystkich kibiców. I teraz tak, VIP Gold to jaki może być procent ogółu 1%? Tak załóżmy. Komfort, skoro dają miejsca siedzące, a trybuna ma 8000 miejsc to chyba nie będą chcieli sprzedać 50.000 tych biletów, no to na szybko:
1000x499 + 8000x199 + 80000x99 + 11000x59 = 10 660 000 PLN -> no nieźle 10mln za same bilety
woocasch napisał(a):Ogólnie bez sensu jest dzielenie biletów na różne kategorie, powinno być tak jak np na Rajdzie Niemiec, jedna wejściówka i koniec, a jak ktoś jest VIP to załatwi sobie wejście swoimi VIPowskimi znajomościami
Mad Max napisał(a):Zapomnieliście jeszcze dodać że przy przejeździe z odcinka 1-3 w pętli trzeba będzie jeszcze przedostać się przez superprzepustowe Mikołajki które trochę zniechęcają do przemieszczania się między odcinkami więc 50 dych za dzień to trochę sporo (ja na przykład nie wybieram się na mega interesujący i emocjonujący SS Mikołajki). Dodatkowo jeśli mapki i ilość dróg dojazdowych będzie taka sama jak w roku poprzednim to po raz kolejny cena nie idzie w parze z jakością. Dlatego prawdopodobnie w tym roku wybieramy opcje namiot, grill, piwko, odpoczynek połączony razem z rajdem... zresztą kolejny rok z rzędu.
beeper_ napisał(a):woocasch napisał(a):Na początku nie chciałem komentować wczorajszych genialnych wieści dotychących rajdu, ale jednak napiszę 3 słowaWielu z nas narzeka na ceny, ale mimo to i tak większość pojedzie na rajd, może będzie więcej kombinowania, ale i tak ludzie będą jechać za Kubicą. Ja na 99% odpuszczam Polski, tym bardziej, że tak chcą nas kibiców skosić za wejściówki. Dlaczego w Polsce wszystko musi być droższe, a przy tym nasze średnie zarobiki są jakie są. Chory kraj. Przy okazji tak sobie policzyłem ile może ta UFA Sport zgarnąć na biletach. Załóżmy, że faktycznie będzie te 100.000 kibiców, z tego zapewne większość przyjedzie na 3 dni i kupi wejściówki na całość, niech to będzie 80% wszystkich kibiców. I teraz tak, VIP Gold to jaki może być procent ogółu 1%? Tak załóżmy. Komfort, skoro dają miejsca siedzące, a trybuna ma 8000 miejsc to chyba nie będą chcieli sprzedać 50.000 tych biletów, no to na szybko:
1000x499 + 8000x199 + 80000x99 + 11000x59 = 10 660 000 PLN -> no nieźle 10mln za same bilety
Rozumiem, że o kosztach takiej imprezy nie słyszałeś nigdy. Organizatorzy robią dobrą robotę na Rajdzie Polskim, wszyscy chwalili WRC a teraz wieszają na nich psy. Prawda jest taka, że ceny poszybowały ze względu na RK i tyle w temacie. Chcą zarobić, jak każdy, miejmy tylko nadzieje, że organizacja będzie na b. wysokim poziomie.woocasch napisał(a):Ogólnie bez sensu jest dzielenie biletów na różne kategorie, powinno być tak jak np na Rajdzie Niemiec, jedna wejściówka i koniec, a jak ktoś jest VIP to załatwi sobie wejście swoimi VIPowskimi znajomościami
Widzę, że mamy lewaka na forum. Wszystkim po równo, Hurrrraa! Jak kogoś stać na więcej to płaci więcej, dlaczego masz z tym problem?
beeper_ napisał(a):woocasch napisał(a):Na początku nie chciałem komentować wczorajszych genialnych wieści dotychących rajdu, ale jednak napiszę 3 słowaWielu z nas narzeka na ceny, ale mimo to i tak większość pojedzie na rajd, może będzie więcej kombinowania, ale i tak ludzie będą jechać za Kubicą. Ja na 99% odpuszczam Polski, tym bardziej, że tak chcą nas kibiców skosić za wejściówki. Dlaczego w Polsce wszystko musi być droższe, a przy tym nasze średnie zarobiki są jakie są. Chory kraj. Przy okazji tak sobie policzyłem ile może ta UFA Sport zgarnąć na biletach. Załóżmy, że faktycznie będzie te 100.000 kibiców, z tego zapewne większość przyjedzie na 3 dni i kupi wejściówki na całość, niech to będzie 80% wszystkich kibiców. I teraz tak, VIP Gold to jaki może być procent ogółu 1%? Tak załóżmy. Komfort, skoro dają miejsca siedzące, a trybuna ma 8000 miejsc to chyba nie będą chcieli sprzedać 50.000 tych biletów, no to na szybko:
Rozumiem, że o kosztach takiej imprezy nie słyszałeś nigdy. Organizatorzy robią dobrą robotę na Rajdzie Polskim, wszyscy chwalili WRC a teraz wieszają na nich psy. Prawda jest taka, że ceny poszybowały ze względu na RK i tyle w temacie. Chcą zarobić, jak każdy, miejmy tylko nadzieje, że organizacja będzie na b. wysokim poziomie.woocasch napisał(a):Ogólnie bez sensu jest dzielenie biletów na różne kategorie, powinno być tak jak np na Rajdzie Niemiec, jedna wejściówka i koniec, a jak ktoś jest VIP to załatwi sobie wejście swoimi VIPowskimi znajomościami
Widzę, że mamy lewaka na forum. Wszystkim po równo, Hurrrraa! Jak kogoś stać na więcej to płaci więcej, dlaczego masz z tym problem?
beeper_ napisał(a):Organizatorzy robią dobrą robotę na Rajdzie Polskim, wszyscy chwalili WRC a teraz wieszają na nich psy.
rallyfun napisał(a):W takim razie wytlumacz jak sie oplaca Niemcom robic 4 dni rajdu WRC na jednym karnecie za 69euro?
C2R2 napisał(a):wczoraj miałem okazję jeździć po torze w Mikołajkach. TragediaNawierzchnia dziurawa jak nasze drogi, na cięciach takie jamy, że się można wykopyrtnąć. Nikt o to nie dba, a szkoda.
żółtodziób napisał(a):Tak naprawdę działacze węsząc, że Kubica przyciągnie ludzi postanowili się na tym obłowić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość