Rajd Wisły 2013

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Wisły 2013

Postprzez s1quattro » środa, 17 kwi 2013, 09:42

Słuchajcie, jeśli chodzi o noclegi to myślę, że nie warto pieprzyć się z namiotami. Wisła i Ustroń to region turystyczny, gdzie w co drugim domu są do wynajęcia pokoje gościnne. Bez problemu można się przespać za 40 - 50 zł/os. W necie można znaleźć mnóstwo propozycji.
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez Andrzej » środa, 17 kwi 2013, 10:29

Dokładnie - baza noclegowa jest wg. mnie lepsza niż w okolicach Świdnickiego, a z namiotem też nie ma problemu - ja polecam na dziko. :D
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez kostek45 » środa, 17 kwi 2013, 10:37

Dokładnie. Na dziko najlepiej! Polanka na OS, ognisko, rano wstajesz już ci brzęczą pod uchem. No i tanio. ;)
Ja w tym roku pierwszy raz na Wisłę. Jakieś kultowe miejsca godne polecenia dla pierwszoklasisty? ;)
kostek45
A5

Postprzez Andrzej » środa, 17 kwi 2013, 12:58

Poczekajmy na mapy. Na dzień dzisiejszy moge polecić końcówkę Cisownicy - hopa, a potem długie, strome spadanie do głównej drogi.

Na tym onboardzie od 5:24 - 6:20 :
http://www.youtube.com/watch?v=S9V6nTMY8mA
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez jarexcc » środa, 17 kwi 2013, 13:13

puki nie ma map nie ma co polecać, nawet jeżeli wiemy że jest os cisownica czy dobka mozemy domyślać się w którą stronę pojadą i jaka może być konfiguracja odcinka, ale po co polecać hopkę na odcinku Cisownica w Lesznej Górnej jak wogóle nie wiadomo czy odcinek tam będzie się kończył ( przypuszczenia bo tak było na barbórce cieszyńskiej) na wiśle tak być nie musi.... Puki nie ma mapek to gdybamy.
pewnie ciekawy łącznik szutrowy na odcinku Dobka i spadanie na odcinku Cisownica, to może być godne polecenia jak pisałem gdy konfiguracja odcinka pokryje się w odcinkiem Barbórki Cieszynskiej, ciekawy os Zamarski znam tam każdą dziurę w drodze :) ale też zależy od konfiguracji czekam aż wróci ul. Rajdowa na tym odcinku ( duża ilość konfiguracji tego odcinka jest do stworzenia ) także czekac na mapki
jarexcc
A5

Postprzez bimber » środa, 17 kwi 2013, 13:26

ja mam miejsce na sobote już upatrzone na odcinku pawłowice/bzie, jeżeli tylko pojadą w tym miejscu to bankowo tam w sobote obstawiam http://www.youtube.com/watch?v=YbXMyjqRCAM
no ale pieron wie co z połączenia tych dwóch odcinków wyjdzie także pozostaje czekac.
Ciekawi mnie też ten odcinek ochaby, czy pójdzie tak jak kiedyś za czasów wurców aż do kiczyc, czy może bardziej w konfiguracji z ostatnich barbórek
bimber
N3

Postprzez luxxx » czwartek, 18 kwi 2013, 08:36

Tak czy siak, będzie sporo fajnych i ciekawych miejscówek. Już nie mogę się doczekać tego rajdu, byłem w zeszłym roku na Barbórce Cieszyńskiej i te trasy ZAJEBIS**!
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez marcos » czwartek, 18 kwi 2013, 16:28

jarexcc napisał(a):puki nie ma map nie ma co polecać, nawet jeżeli wiemy że jest os cisownica czy dobka mozemy domyślać się w którą stronę pojadą i jaka może być konfiguracja odcinka, ale po co polecać hopkę na odcinku Cisownica w Lesznej Górnej jak wogóle nie wiadomo czy odcinek tam będzie się kończył ( przypuszczenia bo tak było na barbórce cieszyńskiej) na wiśle tak być nie musi.... Puki nie ma mapek to gdybamy.

Faktycznie, na razie to tylko gdybanie, ale wydaje mi się, że organizatorzy nie będą eksperymentować z trasą i konfiguracje poszczególnych oesów będą się pokrywać z ostatnimi rajdami Wisły czy Cieszynki. Dla wielu zawodników z RSMP to i tak przecież będą nowe trasy.
Osobiście mam nadzieję że oes Pielgrzymowice/Bzie poleci przez łącznik szutrowy w Bziu.
marcos
N1

Postprzez jarexcc » piątek, 19 kwi 2013, 08:29

marcos napisał(a):Faktycznie, na razie to tylko gdybanie, ale wydaje mi się, że organizatorzy nie będą eksperymentować z trasą i konfiguracje poszczególnych oesów będą się pokrywać z ostatnimi rajdami Wisły czy Cieszynki. Dla wielu zawodników z RSMP to i tak przecież będą nowe trasy.
Osobiście mam nadzieję że oes Pielgrzymowice/Bzie poleci przez łącznik szutrowy w Bziu.

marcos oczywiście racja, tylko pytanie padło co jest godne polecenia, i ja dam jeden przykład, dość ciekawe podbicie na odcinku cisownica po przejeździe przez bród kilkaset metrów przed metą, jak tam pójdzie odcinek jak było na barbórce to super i polecam, ale......, może okazać się że organizator skróci o tan kawałek bo np gospodarz jakiegoś domu się nie zgodzi. Więc zaczekajmy....., jeszcze chwilkę i wszystko będzie wiadome
jarexcc
A5

Postprzez wrx » piątek, 19 kwi 2013, 08:57

bimber napisał(a):ja mam miejsce na sobote już upatrzone na odcinku pawłowice/bzie, jeżeli tylko pojadą w tym miejscu to bankowo tam w sobote obstawiam http://www.youtube.com/watch?v=YbXMyjqRCAMk

tez chce tam byc bo nie znam tego miejsca - jak sie okaze czy bedzie to miejsce prosze o info :)
wrx
N3

Postprzez marcos » piątek, 19 kwi 2013, 09:58

jarexcc napisał(a): Więc zaczekajmy....., jeszcze chwilkę i wszystko będzie wiadome

A wiadomo kiedy będą mapki? albo kiedy ruszy chociaż strona internetowa rajdu?
marcos
N1

Postprzez fotorobart_pl » piątek, 19 kwi 2013, 13:54

regulamin nakazuje "odpalić" stronkę miesiąc przed rajdem
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez Andrzej » piątek, 19 kwi 2013, 15:47

wrx napisał(a):
bimber napisał(a):ja mam miejsce na sobote już upatrzone na odcinku pawłowice/bzie, jeżeli tylko pojadą w tym miejscu to bankowo tam w sobote obstawiam http://www.youtube.com/watch?v=YbXMyjqRCAMk

tez chce tam byc bo nie znam tego miejsca - jak sie okaze czy bedzie to miejsce prosze o info :)

Jak widziałem jak pezetmota tam latała to już nie mogę się doczekać czołóki RSMP. Miejscówka w przeciwną stronę też może być ciekawa. No i miejsce na grilla jest :) Minusem jest to ,że będzie tam gęsto, a miejsca na oglądarę nie ma zbyt wiele (tak ,żeby coś widzieć).
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez bimber » sobota, 20 kwi 2013, 00:55

alee nie martw się według pani tam zabezpieczającej tam jest taśma życia :lol: nic mnie tak nie wkur**** niż osoby z zabezpieczenia, które mają 1/3 stażu rajdowego z tego co ja aa uparcie nas upominają uwarzając się za wszechwiedzących.
też tam byłem zeszłego roku i uważam że to będzie ciekawsze miejsce tego dnia.
bimber
N3

Postprzez seal » sobota, 20 kwi 2013, 08:51

bimber napisał(a):alee nie martw się według pani tam zabezpieczającej tam jest taśma życia :lol: nic mnie tak nie wkur**** niż osoby z zabezpieczenia, które mają 1/3 stażu rajdowego z tego co ja

A można wiedzieć czy kolega jest zawodnikiem, sędzią, jakie ma doświadczenie funkcyjnie w rajdach?
Organizacją planu zabezpieczenia i wyznaczaniem bezpiecznych stref zajmują się doświadczone osoby.
Najlepiej nie organizować w Polsce rajdów jak wszystko cię wk...wia. Szkoda że takiego zapału jak do krytyki
i pisania bzdur wśród części forumowiczów nie ma do działalności klubowej.
seal
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP