zenont napisał(a):MSG Racing napisał(a):i tak muszę kupić Lancera Impreze albo jego bebechy
Tak, a potem po każdym większym otarciu musisz kupić np. zderzak z konkretnej homologacji za półroczny budżet biedniejszej załogi RPP.
No to jest racja.
Ja nie jestem przeciwko Proto. Wręcz przeciwnie jestem bardzo za. I nie za bardzo chcę się tu wdawać w polemikę z przeciwnikami takimi jak np. Viper bo Tobie Viper rok temu nie podobał się pomysł OpelCup który jak się potem okazało był swietnym pomysłem. A N- minus nie wiem czy wiesz nie pojechało bo koszty częstszych wymian pewnych seryjnych podzespołów okazał się większy niż jazda na sportowych. Efekt wszyscy znamy.
Kiedys po pojawieniu się WRCów też nie było nagle ich wysypu. Potem likwidacja i też nie było nagle wysypu eNek czy mocnych osiek. ERki też nagle się nie wysypały. I tak samo jest z Proto.
A pierdzielenie, że to technicznie jest nie do ogarnięcia to jak gadanie kogos kto jest nauczony tylko z książeczki a własnego rozumu nie ma.
W górach się da, w RX się da, w wielu innych krajach się da stworzyć przepisy i ich pilnować ale nie w kraju nad Wisłą nie potrafią i musi być według jakiejs idiotycznej książeczki. A koszty? skoro są niższe to zawsze to lepiej tak?
Wiadomo nie ma szału ale jest zawsze taniej. I tego trzeba szukać.
Ten sport nie jest tani ale można sie starać zrobić żeby był tańszy i bardziej przystępny.
Fiesta wcale nie jest przystępna szczególnie z tym wymysłem, że chcą mieć tylko najlepszych kierowców a nie tylko tych z kasą. Takie elitarne grono.
A w temacie rajdu powiem tak jak Czoper jest poprawa, choć bieda z załogami.
Zima najwyraźniej czekała na ten rajd żeby było to należyte otwarcie sezonu z trudnymi warunkami na drodze. Do tego ilosć kibiców. Chyba najwięcej od 2-3 lat.
Nie byłem na rajdzie oglądając zdjęcia i nagrania widać różnicę ile jest ludzi przy trasie. Teraz Wisła. Po 10 latach powrót do WRC. I tu mam obawy, że przez ilosć kibiców może zostać odwołany jakis OS. Ludzie z regionu + przyjezdni + jesli będzie reklama to może być bardzo tłoczno.
Viper jeszcze jedno. Mówisz co innego robić. Co?
Zmusisz TV do pokazywania więcej niż 3min po dzienniku i 3-5 załóg po 3sek? Radio? Zmiany w PZM?