Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez LIPciu » sobota, 9 mar 2013, 18:09

scooby14444 napisał(a):
LIPciu napisał(a):no wiesz co!!??
6-8 polaków???? :lol:
dawaj ich tu szybko:

Sam sobie sprawdź wyniki. Wszystkie N-ki któe były bliżej niż 2s/km i s2000 które byłu bliżej niż s/km.
Czeli na pewno Kajetanowicz, Hołowczyc, Chuchała, Grzyb, pewnie jeszcze Bębenek i Rzeźnik.

przecież to niepoważne jest. podaj prosze te 6-8 polskich nazwisk które w identycznym sprzęcie "klepią" michałowi.
LIPciu
A5

Postprzez scooby14444 » sobota, 9 mar 2013, 18:21

LIPciu napisał(a):
scooby14444 napisał(a):
LIPciu napisał(a):no wiesz co!!??
6-8 polaków???? :lol:
dawaj ich tu szybko:

Sam sobie sprawdź wyniki. Wszystkie N-ki któe były bliżej niż 2s/km i s2000 które byłu bliżej niż s/km.
Czeli na pewno Kajetanowicz, Hołowczyc, Chuchała, Grzyb, pewnie jeszcze Bębenek i Rzeźnik.

przecież to niepoważne jest. podaj prosze te 6-8 polskich nazwisk które w identycznym sprzęcie "klepią" michałowi.

Te właśnie nazwiska wyżej + jeszcze na pewno Kuchar.
Zobacz sobie na Barbórkę Warszawską Kościuszko musiał przywieźć WRC żeby nawiązać walkę z Polską czołówką, a i tak przegrał z Kucharem i Sołowowem i prawie z Chuchałą.
Trudno go porównać bo unika konfrontacji jak ognia, zazwyczaj przywożąc nieporówywalny sprzęt. Skoro jest taki dobry to czemu nie jechał w zeszłym roku Lancerem, miałby okazję żeby udowodnić swoją wyższość w takim samym sprzęcie.
scooby14444
N3

Postprzez SOKÓŁ » sobota, 9 mar 2013, 18:28

wanderer napisał(a):
kremer napisał(a):Wynik nie najgorszy sam się znajdzie. Meksyk to na razie pokazuje. Na dwóch poprzednich rajdach sobie nie radził.

Na drugiej pętli jedzie minimialnie szybciej, ale coraz bardziej traci dystans do czołówki i pewnie na koniec dnia wypadnie z pierwszej dziesiątki.

Co do auta, to chyba nikt mu tego na siłę nie wciskał. Motorsport Italia ma już wyrobioną "markę", co widać po liczbie kierowców których obsługują. Można było wybrać mniej startów i lepszego WRC-a albo rajdówkę niższej kategorii, ale nie. Trzeci rajd i jak na razie nic nie wskazuje na to, że reszta sezonu będzie lepsza, więc nic dziwnego, że niektórzy się irytują. :roll:

Może i nikt nie wciskał ale na tyle starczyło kasy i tak się zrobiło kolego. Tak samo mógł odpuścić Mini kupić sobie wypasioną chatę jak jego kolega z Lotosu i śmigać w Polsce jakimś pługiem jedni zbierają znaczki inni chcą startować Wurcami
SOKÓŁ
A6

Postprzez wiechu100 » sobota, 9 mar 2013, 18:44

Jego strata do Prokopa mowi wszystko. LIPciu, jestes z krk, Michal to Twoj kumpel wiec go bronisz. Ja tez osobiscie uwazam, ze jest cienki jak na cykl ktory wybral. Uwazam tez, ze gdyby jezdzil w Polsce regularnie (RSMP) to Kajto i tak nie mial by zadnego nowego zagrozenia. Ewentualnie miejsca 2,3
wiechu100
N3

Postprzez LIPciu » sobota, 9 mar 2013, 19:00

nie mam o czym tu z wami rozmawiac. ani czasu ani ochoty.
macie oczywiscie racje jestescie wybitnymi ekspertami w temacie a ja się wygłupiłem wogóle podejmując temat.
:)
LIPciu
A5

Postprzez wiechu100 » sobota, 9 mar 2013, 19:06

LIPciu napisał(a):nie mam o czym tu z wami rozmawiac. ani czasu ani ochoty.
macie oczywiscie racje jestescie wybitnymi ekspertami w temacie a ja się wygłupiłem wogóle podejmując temat.

Nikt a przynajmniej ja tak nie twierdze. Przedstaw swoje argumenty dlaczego uwazasz, ze jest taki swietny? Ja uwazam, ze nie jest a potwierdzeniem tego sa wyniki a one jak widac nie sa dobre. Odbiegaja znaczaco od Prokopa, nie wspominajac o najlepszych a przeciez Michal chce i moze byc mistrzem swiata (jego slowa). Jezeli chodzi o Polskie podworko to owszem, jest dobry ale sa lepsi. Patrze obiektywnie, nie mam do niego uprzedzen.
Patrz jeszcze jedno. Michal po oesie 15 (rajd Meksyku br.) stwierdzil, ze traca na wolnych fragmentach (jak rozumiem technicznych), w Szwecji twierdzil, ze traci na szybkich partiach bo nie jest przyzwyczajony do predkosci. To o co c'man? No chyba, ze auto na odejsciach (wolna partia) daje w dupe, czego sie pewnie w komunikacie prasowym dowiemy :wink:
wiechu100
N3

Postprzez wanderer » sobota, 9 mar 2013, 19:21

SOKÓŁ napisał(a):Może i nikt nie wciskał ale na tyle starczyło kasy i tak się zrobiło kolego. Tak samo mógł odpuścić Mini kupić sobie wypasioną chatę jak jego kolega z Lotosu i śmigać w Polsce jakimś pługiem jedni zbierają znaczki inni chcą startować Wurcami

Jak nikt nie wciskał, to po co gadać, że na tyle starczyło kasy? Brzmi jak wymówka, bo MK akurat nigdy na budżet nie narzekał. Co więcej, czasem znajdywał dodatkowy budżet na lepsze auta, ale głównie tam, gdzie wyglądało, że nie ma dużej konkurencji w podobnym sprzęcie.

I nie wiem po co ten przytyk w stronę Kajetanowicza, on tym pługiem przynajmniej coś udowodnił przez ostatnie 3 lata. Podobnie z Chuchałą, który pokazał, że się rozwija, a Lotos mu podziękował za dalszą współpracę.
wanderer
A6

Postprzez luxxx » sobota, 9 mar 2013, 19:35

wiechu100 napisał(a):Jego strata do Prokopa mowi wszystko. LIPciu, jestes z krk, Michal to Twoj kumpel wiec go bronisz. Ja tez osobiscie uwazam, ze jest cienki jak na cykl ktory wybral. Uwazam tez, ze gdyby jezdzil w Polsce regularnie (RSMP) to Kajto i tak nie mial by zadnego nowego zagrozenia. Ewentualnie miejsca 2,3

Strata do Prokopa...Michał jedzie pierwszy sezon autem klasy WRC, nie licząc jakiś tak epizodów w Barbórce Warszawskiej. Prokop jedzie drugi czy tam trzeci sezon autem z M-Sportu, a nie jakimś padłem MINI którym nikt nie chce jechać. Gdybym miał wybór jechać RSMP najlepszym autem, a mistrzostwa świata, to jechałbym MŚ Mini. Tam zdobędzie większe doświadczenie. To jego sprawa jakie czasy robi...co Was to boli ? On za Wasze pieniądze nie jedzie, nie wyciąga wam z kieszeni, jak nasi politycy na jakieś śmieszne nagrody...
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez Glitol » sobota, 9 mar 2013, 19:43

Michał jedzie jak jedzie.
1. Wg mnie chyba źle wybrał auto. bo nie mamy Go do czego porównać (auto, opony),
2. Na Polskim pokazał, że nauka nie poszła w las i Kajto (uśrednając auto-chociaż nikt z piewców talentu Kajta nie wspomina, że fura Kajta to top3 w Euro) był wolniejszy
3. Robert pokaŻe lepszym kierowcom niż Michał
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez wiechu100 » sobota, 9 mar 2013, 19:46

luxxx napisał(a):Strata do Prokopa...Michał jedzie pierwszy sezon autem klasy WRC, nie licząc jakiś tak epizodów w Barbórce Warszawskiej. Prokop jedzie drugi czy tam trzeci sezon autem z M-Sportu, a nie jakimś padłem MINI którym nikt nie chce jechać.

1. Z ust Prokopa nigdy nie slyszalem, zeby mowil, ze moze byc mistrzem swiata...
2. Nikt Michalowi nie kazal jechac Mini, mial pelne prawo wybrac auto z M-Sportu

Gdybym miał wybór jechać RSMP najlepszym autem, a mistrzostwa świata, to jechałbym MŚ Mini
.
Ja tez, ale nigdy bym nie uczestniczyl w takim teatrzyku piarowcow... A i sam bym nie mowil, ze moge byc MS tylko odrobimy szczescia brakuje (umiejetnosci chcialo by sie rzec)
To jego sprawa jakie czasy robi...co Was to boli ?

Mnie nic nie boli, no moze czasem nery :wink:
Glitol
Glitol napisał(a):fura Kajta to top3 w Euro

Owszem, ale jakie to ma znaczenie przy roznicy klas samochodow?
wiechu100
N3

Postprzez wanderer » sobota, 9 mar 2013, 19:54

Glitol napisał(a):2. Na Polskim pokazał, że nauka nie poszła w las i Kajto (uśrednając auto-chociaż nikt z piewców talentu Kajta nie wspomina, że fura Kajta to top3 w Euro) był wolniejszy

Można też spojrzeć na to z innej strony. Czyli: rozwój aut poszedł mocno do przodu. Przewaga RRC nad R4 jest widoczna już w samych założeniach konstrukcyjnych. A nauka chyba jednak poszła w las, bo po raz kolejny nie dojechał na Polskim.
wanderer
A6

Postprzez zenzen23 » sobota, 9 mar 2013, 20:05

wiechu100 napisał(a):
2. Nikt Michalowi nie kazal jechac Mini, mial pelne prawo wybrac auto z M-Sportu

Tak samo nikt nie bronił wybrać Kajetanowi innego auta ,a jednak używa Subaru
zenzen23
N2

Postprzez zenzen23 » sobota, 9 mar 2013, 20:10

wiechu100 napisał(a):
LIPciu napisał(a):nie mam o czym tu z wami rozmawiac. ani czasu ani ochoty.

Nikt a przynajmniej ja tak nie twierdze. Przedstaw swoje argumenty dlaczego uwazasz, ze jest taki swietny? Ja uwazam, ze nie jest a potwierdzeniem tego sa wyniki a one jak widac nie sa dobre. Odbiegaja znaczaco od Prokopa, nie wspominajac o najlepszych a przeciez Michal chce i moze byc mistrzem swiata (jego slowa). Jezeli chodzi o Polskie podworko to owszem, jest dobry ale sa lepsi. Patrze obiektywnie, nie mam do niego uprzedzen.
Patrz jeszcze jedno. Michal po oesie 15 (rajd Meksyku br.) stwierdzil, ze traca na wolnych fragmentach (jak rozumiem technicznych), w Szwecji twierdzil, ze traci na szybkich partiach bo nie jest przyzwyczajony do predkosci. To o co c'man? No chyba, ze auto na odejsciach (wolna partia) daje w dupe, czego sie pewnie w komunikacie prasowym dowiemy :wink:

Wiechu100 to ironia była
(Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego)
zenzen23
N2

Postprzez luxxx » sobota, 9 mar 2013, 20:36

wiechu100 napisał(a):
luxxx napisał(a):Strata do Prokopa...Michał jedzie pierwszy sezon autem klasy WRC, nie licząc jakiś tak epizodów w Barbórce Warszawskiej. Prokop jedzie drugi czy tam trzeci sezon autem z M-Sportu, a nie jakimś padłem MINI którym nikt nie chce jechać.

1. Z ust Prokopa nigdy nie slyszalem, zeby mowil, ze moze byc mistrzem swiata...

Gdyby Michał miał kasę z M-Sportu to by zapewne jechał Fordem. Nie wiem i chyba nigdy nie zrozumiem, o co ta cała jazda jest z Michałem. Nie jest mistrzem kierownicy, nie jest nie wiadomo jaki zajebisty kozak...ale jedzie, bo chce bo kocha ten sport. Ja mu kibicuje i tyle, niech się uczy.
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez Zajcev » sobota, 9 mar 2013, 20:49

Kolejna pętla za nami, jak widać Michał jedzie nadal z głową, kontroluję sytuację. Lata spędzone w mistrzostwach świata nie idą na marne, ogromne doświadczenie procentuję, czego dowodem jest pierwsza dziesiątka, z dużą szansą na wskoczenie wyżej w klasyfikacji generalnej rajdu. Myślę, że po drugiej pętli dziś, Michał wskoczy do pierwszej 8'ki , biorąc pod uwagę warunku panujące na rajdzie, to ile problemów mają inni kierowcy, można z czystym sumieniem pochwalić jazdę naszego rodaka, który godnie reprezentuję nasz kraj na arenie WRC. :)
Zajcev
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata