Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez tosiek85 » piątek, 8 lut 2013, 14:52

http://www.svtplay.se/video/1007305/8-2-10-00

nie wiem czy było ale jest live stream.
tosiek85

Postprzez Dj.Dario » piątek, 8 lut 2013, 14:58

nr 141 to Petter ? :)
http://www.pixel-art.com.pl

Sołek OGNIA !!!!!
Dj.Dario
N1

Postprzez Ayatol » piątek, 8 lut 2013, 15:02

Coś ten live stream nie do końca taki live. Jest jakieś przesunięcie? Na rally-base już są na mecie a tutaj nic nie ma. Dopiero włączyłem więc jak ktoś ogląda od początku to niech da znać czy to tak ma być czy oni już więcej nie pokażą?

EDIT: Gangnam style po szwedzku to już przegięcie ;)
Ostatnio edytowano piątek, 8 lut 2013, 15:07 przez Ayatol, łącznie edytowano 1 raz
Ayatol
N1

Postprzez woytek » piątek, 8 lut 2013, 15:07

Nr 141 to Petter z żonką Pernillą :D A live to jest chyba tylko z odcinka Vargåsen. Teraz jest strefa serwisowa
woytek
N3

Postprzez Witcher1990 » piątek, 8 lut 2013, 15:09

Hirvonen mówił, że będzie bezpiecznie jechał do mety a punktów upatruje na power stage. Patrząc na jego pozycję to jedyne co może zrobić. Zaoszczędzi opony to prawdopodobnie wygra PS
Witcher1990
A6

Postprzez Dj.Dario » piątek, 8 lut 2013, 15:09

Zorientowałem się na tym live stream'ie po tym jak na strefie obleźli jego auto z kamerami :D
Poza tym Petter to gwiazda, umie się zachować przed kamerą :P
http://www.pixel-art.com.pl

Sołek OGNIA !!!!!
Dj.Dario
N1

Postprzez moto_angel » piątek, 8 lut 2013, 15:15

PR Juniora już działa hehe

cyt: Załoga LOTOS Rally Team wyruszyła na piątkowe odcinki specjalne Rajdu Szwecji z drugiej pozycji startowej stanowiąc jedną z pierwszych załóg czyszczących trasę. Po pierwszej piątkowej pętli Michał Kościuszko zajmuje 16. miejsce. W rajdzie prowadzi Sebastian Ogier przed Sebastianem Loebem (+10.1) i Jari Matti Latvalą (+10.9).

Michał Kościuszko i Maciek Szczepaniak po uzyskaniu 16. czasu na odcinku kwalifikacyjnym otrzymali 2. pozycję startową podczas piątkowych odcinków specjalnych. W trakcie drugiego w pętli odcinka jadący jako pierwszy Jarkko Nikara utknął w bandzie śnieżnej i załoga LOTOS Rally Team niestety jako pierwsza będzie przecierała trasę do końca dzisiejszego dnia.

„Rajd Szwecji uczy pokory. Jazda na śnieżnej nawierzchni wymaga zdecydowanie testów i przygotowania. Testy z Markusem były bardzo cennym doświadczeniem, ale brakuje mi kilometrów spędzonych na śniegu, dlatego postaram się maksymalnie wykorzystać ten start. Jedziemy jako pierwsza załoga od kiedy wypadł Jarkko. Jest bardzo ślisko i jesteśmy przysłowiowym odkurzaczem dla innych samochodów. Ponosimy z tego tytułu duże straty czasowe. Miałem kilka sytuacji, że w ogóle nie widziałem drogi. Pada gęsty śnieg. Mam nadzieję, że druga pętla będzie trochę łatwiejsza, bo będzie już wytyczony ślad.” - powiedział Michał.
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez adolfik9501 » piątek, 8 lut 2013, 15:19

Całkiem stonowany komunikat. Ciekawe czy to nowy trend czy wypadek przy pracy.
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez Karol » piątek, 8 lut 2013, 15:24

Sołowow na pierwszym splicie przed Razeedem i Wiegandem, brawo! Świetna jazda Polaka, szkoda, że nie zgłosił sie w WRC-2 bo byłaby szansa na wielki sukces :) To co robi Ogier - szacunek. Szkoda Otsberga, różnice czasowe są bardzo mało i ciężko będzie aż tyle odrobić żeby się liczyć w walce o zwycięstwo. Nie wiem skąd narzekania na agonie WRC, pierwsza 10tka jedzie bardzo blisko, wyrównany rajd. Widać, że stawka jest bardzo dobra dzięki np Hanninenowi, który dołączył do już istniejącej drugiej ligi :)
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Witcher1990 » piątek, 8 lut 2013, 15:27

Mówię, że naczytali się tego forum i teraz srają po gaciach
Witcher1990
A6

Postprzez Agrest » piątek, 8 lut 2013, 15:29

U niego każdy rajd uczy pokory a jakos nie widac u niego tej pokory
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez wrx » piątek, 8 lut 2013, 15:31

Karol napisał(a):Sołowow na pierwszym splicie przed Razeedem i Wiegandem, brawo! Świetna jazda Polaka, szkoda, że nie zgłosił sie w WRC-2 bo byłaby szansa na wielki sukces :) To co robi Ogier - szacunek. Szkoda Otsberga, różnice czasowe są bardzo mało i ciężko będzie aż tyle odrobić żeby się liczyć w walce o zwycięstwo. Nie wiem skąd narzekania na agonie WRC, pierwsza 10tka jedzie bardzo blisko, wyrównany rajd. Widać, że stawka jest bardzo dobra dzięki np Hanninenowi, który dołączył do już istniejącej drugiej ligi :)

ciekaw ze nie jedziecie po Sołku - a nawet wychwalacjie, a przegrywa z Nka
Kościuch, Sołek - GAZU ;)
wrx
N3

Postprzez Karol » piątek, 8 lut 2013, 15:36

Prześledź moje posty, nigdzie nie krytykowałem jazdy Kościuszki na poziomie znanym z wypowiedzi wielu na tym forum. Wyniki staram się oceniać obiektywnie, i w zalezności od umiejętności. Groendal to nie jest byle koleś w Nce, jeden z najszybszych kierowców w norwegi. Jak do tej pory Sołowowi idzie po prostu dobrze, bezbłędna, szybka jazda i jest tego efekt.

Edit: Ketomaa out, urwał wał.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez scooby14444 » piątek, 8 lut 2013, 15:39

Sam sobie odpowiedz na to pytanie.
Co do Sołka to jak na swoje umiejętności i możlowości samochodu to jedzie całkiem sensownie. Wygrywa z Kiepściuszkiem mimo różnicy sprzętowej rzędu 1,5 sek/km. A czyszczenie trasy to max. 0,5 sek/km.
Poza tym Sołowow to bogaty pasjonat rajdów, który ma kasę więc się bawi, i taki właśnie "starszy" pan klepie w słabszym samochodzie naszą "rajdową nadzieję, gwiazdora, i przyszłego mistrza świata"
Dlatego po nim nie jedziemy.
scooby14444
N3

Postprzez Gąsior » piątek, 8 lut 2013, 15:43

Agrest napisał(a):U niego każdy rajd uczy pokory a jakos nie widac u niego tej pokory

Nauka pokory potrwa tak długo jak nauka jazdy każdym nowym samochodem 1 do 2 sezonów. Szkoda, że dopiero teraz się zaczęła.

Dla mnie największym zaskoczeniem in minus jest Sordo. Jak na niedawnego następce Loeba jazda pomiędzy Solbergiem, który już raczej schodzi ze sceny, a Hanninenem, który de facto dopiero zaczyna przygodę z WRC-ami to lekka ujma.
Gąsior
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata