przez Sylwek_GSi » czwartek, 31 sty 2013, 17:35
narazie nikt jeszcze za bardzo nie wie jak to jeździ. Czy może być lepsze? jeżeli jest tańsze to i dobrze i źle. Dobrze bo będzie tego więcej jak WRC a gorzej bo co tanie to wiadomo. ponoć fiesta R5 różni się w 90% od WRC. Myślę że zmiana nie nastąpi szybko w końcu "podobno" kilku nowych producentów jest skłonnych wejść do WRC i teraz mówienie o zastąpieniu WRC przez R5 mogło by być strzałem w kolano, skoro ktoś już zaczął albo zacznie prace nad nowym autem WRC. Pozatym VW nie pozwoli na to napewno w najbliższych latach. R5 powinno być ciekawsze od S2000, zresztą dla mnie osobiście S2000 jest cholernie mało widowiskowe, w porównaniu do Agrup, WRC 2L czy nowych WRC S2000 jest niemal nudna:) jest duża przepaść pomiędzy tymi wozami. RRC okazało się raczej niewypałem i nikt nie wiąże z tymi autami żadnej przyszłości. W zasadzie poza arabami mało kto tym jeździ.Dobrze że pojawiło się cos takiego jak R5 tylko żeby więcej producentów pokazało się w tej kategorii.
Narazie wiadomo że jest
1. Peugoet
2. Ford
a może powstanie też
3. Citroen ?
4. Proton ? ponoć zdementowano te plotki
5. Skoda ? nieprędko
6. Opel ? kto to wie
7. Renault??
7 producentow ale pewnych narazie 2
Ciekawe jak potoczą się dalej losy N4/R4? Evo X zaczyna się już robić stare, nieśmiertelne Evo 9 też w końcu przestanie sie pojawiać. Ciekawe co faktycznie z Evo 11? i z nowymi Imprezami?
Ostatnio edytowano czwartek, 31 sty 2013, 17:47 przez
Sylwek_GSi, łącznie edytowano 2 razy