Moderator: SebaSTI
maro1000maro napisał(a):szkoda bo wydaje się ze buffier dzisiaj gorzej niż wczoraj....
moto_angel napisał(a):OES7 kolejna wygrana POLO WRC
moto_angel napisał(a):maro1000maro napisał(a):szkoda bo wydaje się ze buffier dzisiaj gorzej niż wczoraj....
Spodziewałem się o wiele lepszego jego występu
żółtodziób napisał(a):moto_angel napisał(a):OES7 kolejna wygrana POLO WRC
Chyba niezupełnie wygrana... Poza tym nawet jeśli wygrana to i tak do Seba nr.1 brakuje ponad minuty w ciągu dnia. Tak jak mówiłem od dawna - z Polo może być różnie, ale raczej bym się zdziwił, gdyby to była jakaś kasująca wszystko pozostałe bryka jak to sugerował jeden z kolegów. Na razie jeszcze trudno powiedzieć, czy jest to poziom Forda, Mini, czy Citroena (bo to że Loeb robi minutę przewagi w jeden dzień to akurat moze wynikać z tego że jest Loebem, a nie z tego, że Citroen ma bombę atomową pod maską), RMC to specyficzny rajd, ale już można powiedzieć, że nie ma mowy o żadnej deklasacji, o 1,5 sekundy na 300 metrach ani nawet na kilometrze. Loeb robi tak samo co chce jak robił to do tej pory, można rzec, że Polo nie wnosi tutaj żadnej nowej jakości, choć z drugiej strony dobrze, że jest konkurencyjny, że nie okazała się to kompletna padaka, bo i tak przecież mogło być.
wanderer napisał(a):moto_angel napisał(a):maro1000maro napisał(a):szkoda bo wydaje się ze buffier dzisiaj gorzej niż wczoraj....
Spodziewałem się o wiele lepszego jego występu
Bez przesady, starając się patrzeć obiektywnie to znajduje się tam gdzie powinien, bo nie licząc kar czasowych (dla Ostberga) to mamy taki układ: fabryczni, tuż za nimi Bouffier i reszta świata. A nie minęła jeszcze połowa rajdu, więc jest szansa, że mądra jazdą można coś jeszcze wywalczyć.
moto_angel napisał(a):
Owszem Ogier stracił ponad 1min po 1 dniu ale po 1 pętli drugiego dnia jest ok 20sek w plecy a pewnie i tak jest najbliżej Loeba.
Nie chce mi się liczyć różnic innych
Monte to specyfinczny rajd tak samo jak Szwecja.
Dopiero później będzie można osądzić Polówkę jako auto jak zaczną się szutry i asfalty.
Moim zdaniem Ogier będzie mistrzem w Polo jak nie w tym roku to w przyszłym.
Wszystko w rękach Loeba
Na pewno debiut Polow WRC jest rewelacyjny jeżeli przypomnimy sobie debiut Suzuki SX4 WRC!
Skoda też nie miała udanych debiutów o ile dobrze pamiętam zarówno Fabią jak też Octavią.
Więc robi się ciakawie o oby Toyota, Hyundai i inni zdecydowali się na jak najszybsze wejście.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 13 gości