38 rajd Cieszyńska Barbórka 2012

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Re: 38 rajd Cieszyńska Barbórka 2012

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 22 paź 2012, 22:58

postmortem90 napisał(a):znam ten odcinek bardzo dobrze wiec wypowiem się conieco:)

1:20 bardzo dobra widoczność na szybkie podbijające partie obojętnie w którą stronę jadąc. od 2:55 (widać nas przez moment:) ) do 3:05 cholernie stromo może tego tak nie oddaje filmik ale 2 lata z rzędu tam byliśmy tylko cięzko bedzie z rozmieszczeniem kibiców bo wszędzie jest wypadkowa albo gęsty las albo piknik z krowami w stodole tonąc w błocie. 3:40 do 3:55 jeśli w odwrotnym kierunku niż na filmie to spadanie jest bardzo szybkie, a zakręty są schowane. 4:25 piękne miejsce z widocznością ponad 1,5km trasy a pod sobą mając Skoczów, Cieszyn bo partia jest bardzo wysoko i malowniczo. 4:47 hopka - Maciek Lubiak leciał 8m w 2006r ;D 4:54 na pewno ktoś wyleci bo jest podbicie i odrazu do prawego (działo się tutaj wiele!) i jest gdzie stanąć. To tyle z mojej strony;)

Pierwsze 2-3km lecą zupełnie inaczej i albo nigdy albo baaardzo dawno tak nic nie szlo, ani Wisła albo barbórka i na tej partii właśnie może rozegrać się wygrana...tak grubych paru km oesu jeszcze nie widziałem:) podpowiem że os nie zaczyna się bliżej dzięgielowa tylko blizej ustronia ;) potem w centrum cisownicy na budzin i do lesznej:):) pozdro
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez kostek45 » wtorek, 23 paź 2012, 09:24

Tylko początek jest zmieniony względem tego, co widać na filmie?
Tam jest aż taki mega wyryp czy to auto zachowuje się jak tapczan i miota nim jak szatan?
kostek45
A5

Postprzez luxxx » wtorek, 23 paź 2012, 09:58

Jakoś dziwnie, nie mogę doczekać się tego rajdu. Co polecacie, zostać na jednym oesie i zobaczyć przejazd w 3 różnych miejscach, czy jeżdżenie pomiędzy odcinkami ? Które odcinki są godne polecenia, które miejsca ? Z góry dziękuję za pomoc ;))
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez szirer205xs » wtorek, 23 paź 2012, 10:38

Ja na barbórce zawsze oglądam całą stawkę bo zawsze się dużo dzieje :) no chyba że pogoda nie dopisze i będzie wyjątkowo sucho :) ale nawet wtedy chyba nie bardzo ma sens gonitwa między OS :) w końcu to RPP to za kim tu gonić ;)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez luxxx » wtorek, 23 paź 2012, 10:42

szirer205xs napisał(a):Ja na barbórce zawsze oglądam całą stawkę bo zawsze się dużo dzieje :) no chyba że pogoda nie dopisze i będzie wyjątkowo sucho :) ale nawet wtedy chyba nie bardzo ma sens gonitwa między OS :) w końcu to RPP to za kim tu gonić ;)

Nie chodzi tutaj o gonitwę za kimś tam, tylko zobaczenia różnych miejscówek. W sumie 2 załogi mnie interesują, którym muszę zdjęcia zrobić...ale jadą na początku ;) Nigdy nie byłem na rajdzie w tamtych rejonach...aż wstyd się przyznać ;D
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez RallyMarco » wtorek, 23 paź 2012, 12:18

Tak tylko początek zmieniony, na początku onboardu tego wyrypu juz nie ma za to jest gładziutki asfalt, aż do tego skrzyzowania na górze , w dół znow jesy wyrypisko 300-400 metrow do głównej ale ten fragment i tak nie leci wiec nie ma sie nad nim co rozpisywac...powiem krótko, początek tegorocznego oesu cisownica jest lepszy od tego z onboardu:D!
RallyMarco
N3

Postprzez RallyMarco » wtorek, 23 paź 2012, 12:21

luxxx napisał(a):
szirer205xs napisał(a):Ja na barbórce zawsze oglądam całą stawkę bo zawsze się dużo dzieje :) no chyba że pogoda nie dopisze i będzie wyjątkowo sucho :) ale nawet wtedy chyba nie bardzo ma sens gonitwa między OS :) w końcu to RPP to za kim tu gonić ;)

Nie chodzi tutaj o gonitwę za kimś tam, tylko zobaczenia różnych miejscówek. W sumie 2 załogi mnie interesują, którym muszę zdjęcia zrobić...ale jadą na początku ;) Nigdy nie byłem na rajdzie w tamtych rejonach...aż wstyd się przyznać ;D

To nie wiesz co straciłeś, ale masz okazje to nadrobić w tym roku, sledz forum i nasze propozycje miejscówek a dojedziesz tam gdzie trzeba:):)
RallyMarco
N3

Postprzez Ethanhunt » wtorek, 23 paź 2012, 14:26

RallyMarco napisał(a):Tak tylko początek zmieniony, na początku onboardu tego wyrypu juz nie ma za to jest gładziutki asfalt, aż do tego skrzyzowania na górze , w dół znow jesy wyrypisko 300-400 metrow do głównej ale ten fragment i tak nie leci wiec nie ma sie nad nim co rozpisywac...powiem krótko, początek tegorocznego oesu cisownica jest lepszy od tego z onboardu:D!

Pobawmy się w zgaduj zgadula.
Hmm... Jeśli nie start tam gdzie onboard, a gdzieś bliżej ustronia i dodatkowo jak mówisz, że będzie grubo to jedyne co przychodzi mi do głowy to Jelenica tzw. Kępa u Jonka i potem to spadanie do cisownicy, następnie okolice cmentarza, centrum cisownicy i na budzin.
Ethanhunt

Postprzez luxxx » wtorek, 23 paź 2012, 20:44

RallyMarco napisał(a):
luxxx napisał(a):

To nie wiesz co straciłeś, ale masz okazje to nadrobić w tym roku, sledz forum i nasze propozycje miejscówek a dojedziesz tam gdzie trzeba:):)

A to pewnie, będę śledził forum z uwagą. Wiem również, że dużo straciłem nie będąc tam na rajdzie...ale nadrobię ;D
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez kaczmarek » wtorek, 23 paź 2012, 23:17

Wolny pilot na Cieszynkę.
kaczmarek
N2

Postprzez __lukasz7 » poniedziałek, 5 lis 2012, 20:10

Co tu tak cicho? ;) Macie jakies info o obsadzie? Może zawita ktoś z naszej krajowej czołówki?
__lukasz7

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 5 lis 2012, 20:54

Sam jestem ciekawy ale raczej wątpie żeby ktoś z czołówki się pojawił jak będzie 1-2 N4 to będzie dobrze...to już niestety nie te czasy jak choćby 10 lat temu jak na barbarze 15 pozycja to był jeszcze lancer...a wielka wielka szkoda. Ciekawi mnie ten os w wiślicy, tam chyba nic się nigdy nie leciało hmm...
RallyMarco
N3

Postprzez szirer205xs » poniedziałek, 5 lis 2012, 21:02

lecialo lecialo ale bardzo dawno :) jesli poleci od centrum wislicy to jest tam fajne mega spadanie na niezlym wyrypie :) gdzies jakis stary onbord kajta jeszcze z czasow seja byl gdzie jechal ta droga :) ciekawy tylko jestem którędy dalej poleci w kierunku ochab :)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 5 lis 2012, 21:48

Niestety nie pamiętam, jakbyś coś znalazł szirer to wrzuć:) szukalem tez na stronach gmin ale nic nie znalazłem;/
RallyMarco
N3

Postprzez zurawrally » wtorek, 6 lis 2012, 20:34

Stec startuje miśkiem :)
zurawrally
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM