wrc1600 napisał(a):nie jestem zwolwnnikiem pisania elaboratów na forum
Forum to forum. Mam prawo do pisania "elaboratu" wiec od tego mozesz sie odczepic. Tym bardziej, ze pisze na temat i swoich wypowiedzi nie wyciagam znikad.
Jesli nie chce Ci sie czytac mojego posta, ktorego pewnie okreslisz mianem "elaboratu" to po prostu wiecej ze mna nie dyskutuj.
Pewna czesc Twojego posta jest dla mnie srednio zrozumiala, wiec wybacz, ale jej nie skomentuje.
Przypadek Mikko tylko potwierdza czym dysponuje Ford/MSport a czym fabryczny team z nieograniczonym dostepem do technologii ale jesli dla ciebie to sa bzdury i oczekujesz kontrargumentów zerknij na wyniki z ostatnich lat
Moze jest tak jak piszesz, ale nie mozesz od razu zakladac ze bierze sie to z owej "polfabrycznosci". Akurat Mikko jest kierowca, ktoremu Cytryna bardziej odpowiada. Z drugiej strony popatrz na wyniki Sordo gdy jezdzil w Citroenie. Czy wtedy Cytryny lapaly caly czas dublety? Chyba nie. No, chyba ze "ostatnie lata" to dla Ciebie sezon ten i poprzedni to nie czepiam sie.
Tak na koniec czytajac twoje posty mozna odniesc wrazenie ze wlasciwie to nie wiadomo o co ci chodzi "Takze to nie jest tak, ze Loeba nie doceniam. Po prostu znudzily sie jego seryjne zwyciestwa. Znudzilo sie to, ze kazdy kto z nim probuje walczyc to sie spala (JML, Petter, Ogier, Mikko)." To w koncu kto cie nudzi Loeb czy reszta, a moze w ogóle znudzilo ci sie WRC i dajesz upust emocjom na forum
To moge Ci wytlumaczyc jesli to dla Ciebie ciezkie do zrozumienia. Po pierwsze jestem doroslym czlowiekiem, wiec forum nie traktuje po to by dac upust swoim emocjom. Nie bez powodu na forum po raz pierwszy napisalem dopiero po ponad roku zarejestrowania sie. Po prostu nie mialem ochoty, nie mialem o czym pisac. Owszem, teraz pisze znacznie czesciej, bo na tym forum sa ludzie na poziomie (w wiekszosci) z ktorymi mozna sensownie pogadac. Dlatego nie traktuj mojego zdania jak cos, na czym mozesz sie uczepic i od razu pisac takie chamskie wypowiedzi jak w Twoim ostatnim poscie. Sprobuj zrozumiec, ze mam inne zdanie niz Ty i ze ktos tez moze inaczej sadzic. Wiec nie bardzo rozumiem o co tak strasznie sie do mnie rzuciles. O to ze mam inne zdanie? I od razu starasz sie mi wmawiac, ze mi sie WRC znudzilo? Czlowieku, zastanow sie czasami nad tym co piszesz, bo nie za bardzo mam ochote dyskutowac na takie tematy. Bo mam Cie za sensownego Uzytkownika. A do takiego nie pasuja komentarze "moze znudzilo ci sie wrc". Albo "oni sa tam gdzie sa i osiganeli co osiagneli a wy tu...". Wybacz, ale czytajac takie cos mam przed oczami nastolatka znudzonego zyciem, zirytowanego na caly swiat, ktoremu wydaje sie, ze jest pepkiem swiata. Otoz, kolego nie jestes.
Naleze do tych kibiców którzy jesli tylko moga jezdza ogladac WRC i bedac na oesie srednio intersuja mnie czasy na mecie,bo nic od nich w moim zyciu nie zalezy ale ciesze sie kiedy moge ogladac 10-15 najlepszych kierowców swiata w topowych samochodach w poslizgu czy na hopie. Siedzac przed monitorem i czytajac suche wyniki byc moze latwo popasc w malkontenctwo, nie wiem bo jak cos lubie to sie tym ciesze a nie wyszukuje problemów tam gdzie ich nie ma.
Wiedzialem, ze rozmowa spadnie na ten temat. Otoz, zgadza sie, stojac przy oesie jest inna sytuacja. Ja tez jezdze na rozne rajdy, oczywiscie wtedy gdy moge, ale piszac tego typu komentarze abstrahuje kompletnie od tego, co widac na oesie. Poza tym, tak strasznie placzesz nad tym ze konkurencja po odejsciu Loeba bedzie za slaba. Ale czy stojac przy drodze bedzie "widac", ze za kierownica siedzi Ogier, JML, lub Solberg, a nie Loeb? Przeczytaj swoje wypowiedzi jeszcze raz i sie zwyczajnie nad tym zastanow. Bo ja w tym momencie tez moge zarzucic Ci, ze nie wiem, czego Ty wlasciwie chcesz. Z jednej strony stojac przy drodze nie obchodza Cie wyniki ale z drugiej strony po odejsciu Loeba WRC bedzie "slabe". To juz nie rozumiem.
I jeszcze jedno - nie wyszukuje problemow tam gdzie ich nie ma. Nie zarzucaj tego typu rzeczy, bo to sprawa zupelnie nie na temat. Myslisz, ze ja zajmuje sie szukaniem dziury w calym? Odkrylem cos niezwyklego stwierdzeniem, ze WRC jest z Loebem nudne? Jest cos w tym niesamowitego? Czy jest to zdanie laika? Raczej nie. Po prostu mam - powiedzmy - kierowcow ktorym kibicuje bardziej, ale w czasach Loeba kibicowanie jest dosyc trudne. I mozesz uwielbiac Loeba. Ale nie zaprzeczysz, ze brakuje emocji. EMOCJI, nie widowiska, bo stojac przy oesie widowisko bedzie, czy wygrywa caly czas jeden gosc, czy kilku tnie sie na sekundy. Chodzi o sportowe emocje, o kibicowanie. W tym roku znacznie bardziej interesujaca jest na przyklad Formula 1. Moze jestem inny niz Ty, ale lubie, gdy walka o tytul jest emocjonujaca. Niezaleznie czy stoje przy oesie czy nie.
Aha i jeszcze jedno -
10 - 15 najlepszych kierowcow swiata
Ciekawe, skoro dla Ciebie Loeb jest one and only i nikt mu do piet nie dorasta.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)