Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez wrc1600 » czwartek, 6 wrz 2012, 23:02

kamil_ols napisał(a):http://news.wrc.net.pl/?p=7775

Autosport podaje ze start Citroena jest uzalezniony od znalezienia sponsorów którzy pokryja 60% budzetu na sezon 2013. Podobno sa juz bardzo blisko podpisania umowy, chodzi o glównego sponsora Quatar.
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 7 wrz 2012, 13:51

wrc1600 - "robienie personalnych wycieczek" hahaha, bardzo sie ubawilem. Przepraszam Cie najmocniej, czy ja Loebowi ZARZUCAM to, ze wygrywa? Nie. Po prostu jasno stwierdzam fakt. Sprobuj dac jakis kontrargument do tego, ze WRC stalo sie nudne i przewidywalne. Ale zapewniam Cie ze takiego nie znajdziesz. Owszem, Loeb gra fair a reszta jest od niego zwyczajnie slabsza, ale nie zmienia to faktu ze w WRC juz nie ma zbyt duzych emocji. Mozna typowac kolejne to rundy w ciemno:
Loeb wygra, Fordy wyleca, Hirvo dowiezie sie na podium, a Ostberg tuz za nim. I co w tym fajnego? Widzisz, pamietam czasy w ktorych w WRC byla ostra rywalizacja i to jednak jest nieporownywalne do tego co dzieje sie teraz.

I nie za bardzo przyjmuje argumenty, ze Ford i Mini to polfabryki. OK, Mini - zgadza sie. Ale Ford? Hmmm.... nie do konca. Owszem, sprawa zajmuje sie M - Sport i za calosc nie odpowiada Ford, ale fabryka caly czas nad nimi "czuwa". Daje kase, decyduje na temat dalszego zaangazowania sie w sport, etc. Dlatego gadanie w stylu "to polfabryka wiec wiadomo ze z Citroenem nie powalcza" to bzdura. OK, moze sa rzeczy, ktore sa plusami dla Citroena jako "pelnej fabryki" jak to bys powiedzial, ale watpie, zeby przyczyna przegrywania Forda z Citroenem lezala w wlasnie tej "polfabrycznosci".

Witcher1990 - to w takim razie ja sie od Was roznie. Bo choc Seba lubie, dla mnie jego odejscie byloby dobra okazja do tego zeby w tym sporcie wreszcie cos zaczelo sie dziac. Mozecie mnie obrzucac blotem, ale zdania nie zmienie. Ale - zeby byla jasnosc - takze uwazam, ze Loeb to wybitny zawodnik i bardzo go szanuje za to co osiagnal. W przeciwienstwie do Schumachera swoje tytuly zawdziecza tylko swojemu ogromnemu talentowi (no i wiadomo ze dobry sprzet tez mial zawsze - ale to rzecz niezbedna do wygrywania). Takze to nie jest tak, ze Loeba nie doceniam. Po prostu znudzily sie jego seryjne zwyciestwa. Znudzilo sie to, ze kazdy kto z nim probuje walczyc to sie spala (JML, Petter, Ogier, Mikko). OK, WRC straci swojego najwiekszego gracza, ale nie badzmy slepi - kierowcy tacy jak Mikko, JML, czy Ogier to wciaz bardzo dobrzy kierowcy. Tylko moze nie dorosli (i nigdy nie dorosna) do geniuszu Loeba, moze nie maja tyle szczescia, moze nie maja doswiadczenia... Tak czy tak, odejscie Loeba byloby dramatem gdyby w stawce pozostaly takie "gwiazdy" jak Block, Nobre, Araujo, Prokop, van Merksteijn, Al Attiyah, etc. Ale skoro tak nie jest to nie ma moim zdaniem nad czym dramatyzowac.

A kto zdobedzie tytul w 2013, czy 2014 (po odejsciu Loeba) bedzie po prostu mistrzem takim jak kazdy inny. Tyle w temacie.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez woocasch » piątek, 7 wrz 2012, 14:57

Matthias dobrze gadasz, ja bym jeszcze dodał tylko jedno. Loeb powinien podjąć decyzję o zakończeniu kariery w WRC raz a porządnie i jak do tej pory wygląda to tak, że gdy ogłosi, że to już koniec to będzie to koniec w WRC, bez żadnej otwartej furtki. Ktoś pisał czy wspominał o jakimś niepełnym sezonie 2013, dla mnie byłoby to bez sensu. Tak samo jak ze sportowego punktu widzenia powrót Schumachera do F1 był i jest całkowitą porażką, może przesadzam ze słowami, ale Schumacher ośmiesza się tym co obecnie pokazuje. A powinien zakończyć karierę jak Hakkinen czy Hill, jak wysiedli z bolidów F1 to już do nich nie wracali, nie ma co się oglądać wstecz. Tak samo Loeb jeżeli już zdecyduje się odejść to niech to zrobi bez zbędnego przeciągania w czasie. Może przenieść się do LeMans czy Dakaru i tam dalej jeździć, ale jak raz zamknie drzwi od WRC niech już nie myśli o powrocie, bo takie powroty często wyglądają potem żałośnie :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 7 wrz 2012, 15:03

Nie, nie przesadzasz ze slowami ;)
Fakt jest faktem, powroty czy takie "przeciaganie w czasie" to rzecz bez sensu. Loeb ma ten komfort, ze czego sie chwyci po WRC, to i tak bedzie odnosic sukcesy :)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Jarek55511 » piątek, 7 wrz 2012, 15:05

Jarek55511
S1600

Postprzez wrc1600 » piątek, 7 wrz 2012, 15:16

Matthias nie jestem zwolwnnikiem pisania elaboratów na forum, zwlaszcza pisania o faktach bo te mozna szybko sprawdzic,przeczytaj fragment swojego posta w którym zrzucasz wine za nude i caly kryzys w WRC na Loeba. Dla mnie nigdy WRC nie bylo nudne chyba ze ktos rezygnowal z Superally i do mety dojezdzalo 4 sredniaków w autach WRC. Zreszta sam sobie odpowiedziales na pytanie gdzie tkwi przyczyna "nudy" i podalem ci kontrargumenty z którymi sie zgadzasz a nawet porównanie bezsensownosci takiego myslenia. Sam sobie zreszta odpowiedziales z jednym wyjatkiem, Hirvonnen nie dowozi pudla tylko o nie walczy i gdyby nie team orders i dyskwalifikacja w Portugalii prawdopodobnie mialby na koncie 3 wygrane rajdy. Przypadek Mikko tylko potwierdza czym dysponuje Ford/MSport a czym fabryczny team z nieograniczonym dostepem do technologii ale jesli dla ciebie to sa bzdury i oczekujesz kontrargumentów zerknij na wyniki z ostatnich lat. Bo ja swoje spostrzezenia oparlem na nich wlasnie-dominacja Citroena i niezaleznie kto byl nr 2 obok Loeba. Tak na koniec czytajac twoje posty mozna odniesc wrazenie ze wlasciwie to nie wiadomo o co ci chodzi "Takze to nie jest tak, ze Loeba nie doceniam. Po prostu znudzily sie jego seryjne zwyciestwa. Znudzilo sie to, ze kazdy kto z nim probuje walczyc to sie spala (JML, Petter, Ogier, Mikko)." To w koncu kto cie nudzi Loeb czy reszta, a moze w ogóle znudzilo ci sie WRC i dajesz upust emocjom na forum. Naleze do tych kibiców którzy jesli tylko moga jezdza ogladac WRC i bedac na oesie srednio intersuja mnie czasy na mecie,bo nic od nich w moim zyciu nie zalezy ale ciesze sie kiedy moge ogladac 10-15 najlepszych kierowców swiata w topowych samochodach w poslizgu czy na hopie. Siedzac przed monitorem i czytajac suche wyniki byc moze latwo popasc w malkontenctwo, nie wiem bo jak cos lubie to sie tym ciesze a nie wyszukuje problemów tam gdzie ich nie ma.
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
wrc1600
N3

Postprzez wrc1600 » piątek, 7 wrz 2012, 15:22

Jeszcze jedno po przeczytaniu innego postu tak mnie naszlo, "uwielbiam" czytac co to ktos powinien robic albo czego nie robic, czy ewentualnie jak cos zrobic. Na szczescie te wszystkie Loeby, Kubice i inne Hirvoneny czy Solbergi wiedza lepiej co i jak robic wiec niech tak zostanie, oni sa tam gdzie sa i osiganeli co osiagneli a wy tu... :)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
wrc1600
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 7 wrz 2012, 15:48

wrc1600 napisał(a):nie jestem zwolwnnikiem pisania elaboratów na forum

Forum to forum. Mam prawo do pisania "elaboratu" wiec od tego mozesz sie odczepic. Tym bardziej, ze pisze na temat i swoich wypowiedzi nie wyciagam znikad.
Jesli nie chce Ci sie czytac mojego posta, ktorego pewnie okreslisz mianem "elaboratu" to po prostu wiecej ze mna nie dyskutuj.

Pewna czesc Twojego posta jest dla mnie srednio zrozumiala, wiec wybacz, ale jej nie skomentuje.

Przypadek Mikko tylko potwierdza czym dysponuje Ford/MSport a czym fabryczny team z nieograniczonym dostepem do technologii ale jesli dla ciebie to sa bzdury i oczekujesz kontrargumentów zerknij na wyniki z ostatnich lat

Moze jest tak jak piszesz, ale nie mozesz od razu zakladac ze bierze sie to z owej "polfabrycznosci". Akurat Mikko jest kierowca, ktoremu Cytryna bardziej odpowiada. Z drugiej strony popatrz na wyniki Sordo gdy jezdzil w Citroenie. Czy wtedy Cytryny lapaly caly czas dublety? Chyba nie. No, chyba ze "ostatnie lata" to dla Ciebie sezon ten i poprzedni to nie czepiam sie.

Tak na koniec czytajac twoje posty mozna odniesc wrazenie ze wlasciwie to nie wiadomo o co ci chodzi "Takze to nie jest tak, ze Loeba nie doceniam. Po prostu znudzily sie jego seryjne zwyciestwa. Znudzilo sie to, ze kazdy kto z nim probuje walczyc to sie spala (JML, Petter, Ogier, Mikko)." To w koncu kto cie nudzi Loeb czy reszta, a moze w ogóle znudzilo ci sie WRC i dajesz upust emocjom na forum

To moge Ci wytlumaczyc jesli to dla Ciebie ciezkie do zrozumienia. Po pierwsze jestem doroslym czlowiekiem, wiec forum nie traktuje po to by dac upust swoim emocjom. Nie bez powodu na forum po raz pierwszy napisalem dopiero po ponad roku zarejestrowania sie. Po prostu nie mialem ochoty, nie mialem o czym pisac. Owszem, teraz pisze znacznie czesciej, bo na tym forum sa ludzie na poziomie (w wiekszosci) z ktorymi mozna sensownie pogadac. Dlatego nie traktuj mojego zdania jak cos, na czym mozesz sie uczepic i od razu pisac takie chamskie wypowiedzi jak w Twoim ostatnim poscie. Sprobuj zrozumiec, ze mam inne zdanie niz Ty i ze ktos tez moze inaczej sadzic. Wiec nie bardzo rozumiem o co tak strasznie sie do mnie rzuciles. O to ze mam inne zdanie? I od razu starasz sie mi wmawiac, ze mi sie WRC znudzilo? Czlowieku, zastanow sie czasami nad tym co piszesz, bo nie za bardzo mam ochote dyskutowac na takie tematy. Bo mam Cie za sensownego Uzytkownika. A do takiego nie pasuja komentarze "moze znudzilo ci sie wrc". Albo "oni sa tam gdzie sa i osiganeli co osiagneli a wy tu...". Wybacz, ale czytajac takie cos mam przed oczami nastolatka znudzonego zyciem, zirytowanego na caly swiat, ktoremu wydaje sie, ze jest pepkiem swiata. Otoz, kolego nie jestes.

Naleze do tych kibiców którzy jesli tylko moga jezdza ogladac WRC i bedac na oesie srednio intersuja mnie czasy na mecie,bo nic od nich w moim zyciu nie zalezy ale ciesze sie kiedy moge ogladac 10-15 najlepszych kierowców swiata w topowych samochodach w poslizgu czy na hopie. Siedzac przed monitorem i czytajac suche wyniki byc moze latwo popasc w malkontenctwo, nie wiem bo jak cos lubie to sie tym ciesze a nie wyszukuje problemów tam gdzie ich nie ma.

Wiedzialem, ze rozmowa spadnie na ten temat. Otoz, zgadza sie, stojac przy oesie jest inna sytuacja. Ja tez jezdze na rozne rajdy, oczywiscie wtedy gdy moge, ale piszac tego typu komentarze abstrahuje kompletnie od tego, co widac na oesie. Poza tym, tak strasznie placzesz nad tym ze konkurencja po odejsciu Loeba bedzie za slaba. Ale czy stojac przy drodze bedzie "widac", ze za kierownica siedzi Ogier, JML, lub Solberg, a nie Loeb? Przeczytaj swoje wypowiedzi jeszcze raz i sie zwyczajnie nad tym zastanow. Bo ja w tym momencie tez moge zarzucic Ci, ze nie wiem, czego Ty wlasciwie chcesz. Z jednej strony stojac przy drodze nie obchodza Cie wyniki ale z drugiej strony po odejsciu Loeba WRC bedzie "slabe". To juz nie rozumiem.
I jeszcze jedno - nie wyszukuje problemow tam gdzie ich nie ma. Nie zarzucaj tego typu rzeczy, bo to sprawa zupelnie nie na temat. Myslisz, ze ja zajmuje sie szukaniem dziury w calym? Odkrylem cos niezwyklego stwierdzeniem, ze WRC jest z Loebem nudne? Jest cos w tym niesamowitego? Czy jest to zdanie laika? Raczej nie. Po prostu mam - powiedzmy - kierowcow ktorym kibicuje bardziej, ale w czasach Loeba kibicowanie jest dosyc trudne. I mozesz uwielbiac Loeba. Ale nie zaprzeczysz, ze brakuje emocji. EMOCJI, nie widowiska, bo stojac przy oesie widowisko bedzie, czy wygrywa caly czas jeden gosc, czy kilku tnie sie na sekundy. Chodzi o sportowe emocje, o kibicowanie. W tym roku znacznie bardziej interesujaca jest na przyklad Formula 1. Moze jestem inny niz Ty, ale lubie, gdy walka o tytul jest emocjonujaca. Niezaleznie czy stoje przy oesie czy nie.

Aha i jeszcze jedno -

10 - 15 najlepszych kierowcow swiata

Ciekawe, skoro dla Ciebie Loeb jest one and only i nikt mu do piet nie dorasta.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Sylwek_GSi » piątek, 7 wrz 2012, 16:07

ale sie pieklicie :lol: to czy Loeb bedzie jeżdził czy też nie to akurat zależy on niego i tylko niego. Jak narazie wiadomo tyle co nic. Od dawien dawna zastanawia się nad zakończeniem/kontynuowaniem kariery. A to że ktoś napisał jakieśtam ploty to jeszcze nic nie znaczy, dopoki sam Seb nie poda oficjalnie do wiadomości co zamierza robić to ja osobiście w nic nie wierze:) zrobi co uzna za słuszne czy sie to komuś podoba czy nie. ja bym wolałosobiście żeby jeździł jeszcze ile sie tylko da, do momentu aż przestanie dawać rady, a wszystko wskazuje na to że jeszcze długo może być konkurencyjne a nawet niedościgniony :lol:

Ostatnio poczytałem w tagach na autoklubie newsy z roku 2000-2001 o wschodzącej gwieździe z alzacji, wtedy juz wszyscy krzyczeli ze pojawił się geniusz ale nikt nie był w stanie przewidziećze aż taki, cieszcie sie że macie możliwość to obserwować. Bo drugiego takiego dlugo nie bedzie. reasumujac mam nadzieje ze seb podejmie takia sama decyzje jak 2 lata temu: ) i jeszcze troche namiesza. To taka sama nadzieja jak to że FIA zrobi cos z nowymi wurcami żeby były troche większe bo śmiesznie troche wyglądają te kolorowe pudełka. Powinni zrobić minimum L=4200 i było by OK :)

Ciekawe ploty o hyundaiu i toyocie oraz red bullu.
Sylwek_GSi
A5

Postprzez wrc1600 » piątek, 7 wrz 2012, 16:20

Matthias wyglada na to ze masz jakies kompleksy chyba bo ani nikogo nie obrazam, ani nie pisze "chamskich" postów czy innych epitetów a tym bardziej na nikogo sie nie rzucam. Zaczales watek na publicznym forum i teraz zaczynasz bic piane kiedy mam cos do przekazania co jest sprzeczne z twoimi pogladami. Nie chce mi sie juz ciebie cytowac bo jak zauwazylem twoje posty sa pelne sprzecznosci a teraz jeszcze zaczynasz nadinterpretowac, wkladac w posty slowa których nigdy nie uzylem i mieszac moje posty z innymi.
Konczac ta jalowa dyskusje informuje cie ze nikt ci nie zabrania elaboratów stwierdzilem ze ich nie pisze bo nie lubie, przez kilka sezonów z Sordo w skladzie Citoren wygrywal wszystko takm samo jak z Ogierem i Hirvonenem, tak oni sa tam gdzie sa bo wiedza jak sie to robi najlepiej na swiecie a my tu,nigdy nie napisalem co bedzie po odejsciu Loeba,ani jaka slaba/silna bedzie konkurencja, jak i równiez ze Loeb jest dla mnie one and only bo nawet nie masz pojecia kto jest moim faworytem, równiez nie placze nad nikim ani nad niczym, jestem w stanie jak zreszta wielu kibiców na odcinku stwierdzic kto jedzie szybciej nie widzac kierowcy ani numeru startowego, jestem aktywnym fanem i nie wypisuje bzdur na forum dla samego pisania tylko spostrzezenia poparte faktami, rozmowami z ludzmi ze srodowiska a nie moim widzi mi sie. A mówienie ze nuda i kryzys w WRC to wina kogos kto wykonuje swoja prace nadzwyczaj dobrze jest poprostu smieszne. Nie stawiam ci tez zadnych psychoanaliz bo to nie moja branza wiec ty moze tez nie próbuj bo raczej nie masz o tym pojecia. Odpisalem tylko na twój post krótko i na temat bez personalnych wycieczek do ciebie, innych uzytkowników czy konkretnych kierowców. Skoro nie wiesz na czym polega dyskusja i schodzisz z nia do poziomu naszych polityków to daruj sobie komentarze pod moim adresem bo ignoruje takich ludzi.
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
wrc1600
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 7 wrz 2012, 16:53

wrc1600 napisał(a):bo ani nikogo nie obrazam, ani nie pisze "chamskich" postów czy innych epitetów a tym bardziej na nikogo sie nie rzucam

Wybacz, tak to wszystko wygladalo. Na forum nie rozmawiamy ze soba, tylko piszemy. I to moze byc zrodlo wielu klopotow, bo cos zle zinterpretuje i koniec.

i teraz zaczynasz bic piane kiedy mam cos do przekazania co jest sprzeczne z twoimi pogladami

Aaaa... widzisz kolego. I tu ten sam problem dotyczy Ciebie. Nie bije piany, nie jestem na Ciebie bardzo wsciekly. Jedynie przekazuje wlasne argumenty i odczucia. Widziales gdzies wykrzyknik?

Nie chce mi sie juz ciebie cytowac bo jak zauwazylem twoje posty sa pelne sprzecznosci a teraz jeszcze zaczynasz nadinterpretowac, wkladac w posty slowa których nigdy nie uzylem i mieszac moje posty z innymi.

Jezeli cos pomylilem, to przepraszam. Staralem sie zwracac uwage na to co piszesz i odnosic sie do tych komentarzy. Pokaz mi co nadinterpretuje i gdzie przecze samemu sobie. Chetnie sie dowiem.

tak oni sa tam gdzie sa bo wiedza jak sie to robi najlepiej na swiecie a my tu

Teraz piszesz my. Przed chwila zuchwale napisales wy jakbys czul sie czescia tego swiatka.

nie pisalem jaka slaba/silna bedzie konkurencja

No i tutaj to Ty sobie zaprzeczyles. Sam pisales ze konkurencja nie ma podejscia do Loeba (nie twierdze ze dokladnie tymi slowami).

nie wypisuje bzdur na forum tylko spostrzezenia poparte faktami, rozmowami z ludzmi ze srodowiska a nie moim widzi mi sie

Jezeli to odnosisz do mnie to bladzisz. Gdybym pisal cokolwiek zgodnie z wlasnym widzimisie, moje posty wygladalyby zupelnie inaczej. Pisze wtedy, gdy mam cokolwiek do napisania, bo orientuje sie w danej sprawie. I nie mysl, ze pisze na tym forum tylko po to, zeby zabic czas, bo mam wlasne sprawy i nie jestem w stanie na okraglo siedziec na forum. I nie wypisuje bzdur.

A mówienie ze nuda i kryzys w WRC to wina kogos kto wykonuje swoja prace nadzwyczaj dobrze jest poprostu smieszne

Klania sie czytanie ze zrozumieniem kolego. Po raz enty powtorze jeszcze - NIE OBWINIAM LOEBA ZA TO ZE WYGRYWA. Mam nadzieje, ze dotrze, bo powtarzam to chyba zbyt czesto. Teraz albo troche za bardzo sie zapedziles, albo chcesz po prostu po mnie "pojechac". NIGDY nie napisalem, ze Loeb ponosi wine za to, ze WRC jest nudne. Tym bardziej NIGDY nie napisalem, ze kryzys WRC zawdziecza Loebowi. Chyba nie doczytales. Napisalem wtedy ze odejscie Loeba na pewno nie moze byc nadrzednym powodem dla ktorego producent wchodzi lub nie. A jak chodzi o przyczyny kryzysu WRC to wielokrotnie na ten temat sie wypowiadalem i wsrod tych przyczyn nie ma Loeba.

Skoro nie wiesz na czym polega dyskusja i schodzisz z nia do poziomu naszych polityków to daruj sobie komentarze pod moim adresem bo ignoruje takich ludzi.

Aha. Od razu czegos nie wiem. I jeszcze mam sobie darowac komentarze pod Twoim adresem. Swietnie, ale Twoje komentarze rowniez moge odbierac nie do konca dobrze, skoro ciagle probujesz mi udowodnic, ze albo czegos nie wiem, albo pisze bzdury, albo jeszcze cos innego. Szanuje Ciebie i Twoje zdanie, ale oczekuje ze Ty bedziesz miec podobny stosunek. A tego mi raczej zabraklo.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Witcher1990 » piątek, 7 wrz 2012, 21:14

Akurat Ford ma bardzo dobrą rajdówkę w tym roku. Po zmianie skrzyni biegów jest równie konkurencyjna co cytyna bo jak dobrze wiemy wcześniej nie było tak na dużych wysokościach. I to też można poprzeć przykładem i gdybaniem- bo gdyby nie kapeć, dzwon to Latvala wygrałby 4 rajdy. Widać to również po Solbergu, który jest wyjątkowo wysoko a w prywatnym citroenie nie błyszczał. Gdyby Ford miał słabszy samochód to nie byliby w stanie wygrać w Szwecji (2009- Loeb wygrywa w Norwegii a więc jest szybki na śniegu, 2011 HIrvo Szwecja, 2010 to samo) czy innych rajdach. W tym roku wiemy jak jest- JML chce wszystkim udowodnić że jest w stanie podbić Seba, kręci czasy, a później dzwoni. Solberg też bardzo chce wygrać pierwszy raz od dawna i kończy się to tak samo jak w przypadku JML. Hirvo mówił że bardziej leży mu cytryna więc lepiej mu się jedzie. Gdy zespoły z tylu letnim doświadczeniem angażują się w taki projekt jak WRC i chcą walczyć o tytuły to wkładają w to wszelkie starania. Poza tym homologacja jest jedna więc cudów nie wymyślą. wurce są porównywalne, a to że Seb jest mistrzem i pewnie mógłby wygrywać starszym samochodem to druga sprawa.
Witcher1990
A6

Postprzez deiman » niedziela, 9 wrz 2012, 10:40

http://www.rajdy.v10.pl/Robert,Kubica,g ... 86329.html

Chodzily pogloski, ze Robert radzil sobie bdb na rzekomych testach dla Forda ale po tym co przeszedl przez te 1,5 roku, po przeczytaniu takiego news'a, mam ochote powiedziec:

"WOW"
deiman
A5

Postprzez deiman » niedziela, 9 wrz 2012, 11:09

Matthias Schmidt napisał(a): [...] Po prostu jasno stwierdzam fakt. Sprobuj dac jakis kontrargument do tego, ze WRC stalo sie nudne i przewidywalne. Ale zapewniam Cie ze takiego nie znajdziesz. Owszem, Loeb gra fair a reszta jest od niego zwyczajnie slabsza, ale nie zmienia to faktu ze w WRC juz nie ma zbyt duzych emocji. Mozna typowac kolejne to rundy w ciemno:
Loeb wygra, Fordy wyleca, Hirvo dowiezie sie na podium, a Ostberg tuz za nim. I co w tym fajnego? Widzisz, pamietam czasy w ktorych w WRC byla ostra rywalizacja i to jednak jest nieporownywalne do tego co dzieje sie teraz. [...]

Fakt. Bylo lepiej i po odejsciu Loeb'a mozliwe, ze znow tak bedzie. Pomimo tego, dla mnie to bedzie polowiczne szczescie bo gdzies tam w glowie pozostanie taka mysl: "Najlepszy juz nie jezdzi".

Dlatego mam nadzieje, ze on zostanie na ten rok 2013 a wtedy, byc moze, komus uda sie do niego zblizyc na tyle mocno, ze powalczy z nim o tytul.

wrc1600 napisał(a): [..]{Tak na koniec czytajac twoje posty mozna odniesc wrazenie ze wlasciwie to nie wiadomo o co ci chodzi "Takze to nie jest tak, ze Loeba nie doceniam. Po prostu znudzily sie jego seryjne zwyciestwa. Znudzilo sie to, ze kazdy kto z nim probuje walczyc to sie spala (JML, Petter, Ogier, Mikko)." To w koncu kto cie nudzi Loeb czy reszta, a moze w ogóle znudzilo ci sie WRC i dajesz upust emocjom na forum [...]

Nie chce sie wtracac ale zdanie Matthiasa jest jasne do zrozumienia i wiadomo "o co mu chodzi".

Witcher1990 napisał(a):Akurat Ford ma bardzo dobrą rajdówkę w tym roku. Po zmianie skrzyni biegów jest równie konkurencyjna co cytyna bo jak dobrze wiemy wcześniej nie było tak na dużych wysokościach.

Zgadza sie. Na duzych wysokosciach Focus zawsze byl gorszy od C4. Fiesta jest bardzo konkurencyjna ale tak jak pisalem wczesniej, to nowe zawieszenie Cytryny w Finlandii mocno mnie zmartwilo.

Witcher1990 napisał(a): I to też można poprzeć przykładem i gdybaniem- bo gdyby nie kapeć, dzwon to Latvala wygrałby 4 rajdy. Widać to również po Solbergu, który jest wyjątkowo wysoko a w prywatnym citroenie nie błyszczał.

Tak. Jari pomimo kilku bledow, ma w tym roku tez sporego pecha i ciesze sie, ze w koncu ktos to zauwazyl. Z drugiej strony, Solberg w 2011 roku tez mial sporego pecha ;)

Witcher1990 napisał(a):. W tym roku wiemy jak jest- JML chce wszystkim udowodnić że jest w stanie podbić Seba, kręci czasy, a później dzwoni. Solberg też bardzo chce wygrać pierwszy raz od dawna i kończy się to tak samo jak w przypadku JML. Hirvo mówił że bardziej leży mu cytryna więc lepiej mu się jedzie.

Dokladnie.
deiman
A5

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 9 wrz 2012, 12:51

No tak ale Ford już dawno miał to zawieszenie,a Hirvo"sprzedał"tajemnice Citroenowi
Jarek55511
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata