Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez zenzen23 » czwartek, 30 sie 2012, 14:48

Jak by nie testował to Wilson powiedział by że to bzdury, a nie że niema nic to powiedzenia w tym temacie, to chyba oczywiste.
zenzen23
N2

Postprzez wanderer » czwartek, 30 sie 2012, 15:18

zenzen23 napisał(a):Jak by nie testował to Wilson powiedział by że to bzdury, a nie że niema nic to powiedzenia w tym temacie, to chyba oczywiste.

“As you know, we had a four-day development test at a circuit in France, that’s all there is to it. It was a private test and I’m not prepared to comment further.
Gdzie tu jest coś oczywistego na temat Kubicy? :roll: Równie dobrze to mógł być np Armindo Araujo lub jakaś inna osoba, której zależało na anonimowości.
wanderer
A6

Postprzez zenzen23 » czwartek, 30 sie 2012, 15:35

Gdyby nie było Roberta na testach, to by Wilson powiedział że go nie było, a nie palił głupa i to jest dla mnie oczywiste, a że dla ciebie nie jest to już twój problem.
zenzen23
N2

Postprzez wanderer » czwartek, 30 sie 2012, 16:11

zenzen23 napisał(a):Gdyby nie było Roberta na testach, to by Wilson powiedział że go nie było, a nie palił głupa

Trzymając się twojego sposobu myślenia, może Wilson nie chciał rzucać podejrzeń w inną stronę, bo kto mógł osiągać lepsze czasy od Solberga i Latvali? Potencjalna lista takich kierowców jest dość ograniczona. :wink:
I nie wiem jak inni, ale wg mnie Kubica nie jest aż takim półbogiem aby (przy problemach z łokciem czy ręką) z miejsca wsiąść w nowe dla siebie auto i pojechać szybciej niż kierowcy, którzy znają to auto od podszewki.

Istnieje też opcja, że Autosport mógł zacytować tę część wypowiedzi Wilsona, która im pasowała. W mediach czasem stosuje się takie zabiegi.
wanderer
A6

Postprzez mototom » czwartek, 30 sie 2012, 16:33

Z wypowiedzi Wilsona specjalnie to wiele nie wynika. Mógł tam być Kubica tak samo jak młody Wilson, Sordo czy ktokolwiek inny. Inna sprawa, że jeśli Kubica myśli jeszcze o F1 do do czego mu testy w samochodzie WRC? WTCC albo DTM byłby sensowniejszy.
mototom
A6

Postprzez Mad Max » czwartek, 30 sie 2012, 17:46

A nie sądzisz że taki rok za kierownicą rajdówki/wyścigówki przejeżdżony "na ostro" nie jest dobrą formą rehabilitacji ??
Jak pokazuje przykład Kimiego powrót z rajdów do F1 jest możliwy i to z niezłymi efektami
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez zenzen23 » czwartek, 30 sie 2012, 17:51

Jakich podejrzeń, w jaką inną stronę. Powtarzam gdyby nie testował, Wilson powiedział by że nie testował. Nie wydaje mi się żeby pozwolili(Ford) na to żeby takie informacje mogły sobie krążyć po necie. Zdementowali by je natychmiast. Jest jeszcze jedna sprawa która utwierdza mnie w tym co piszę, a mianowicie fakt że prawdziwe zapowiedzi aktywności Roberta pokrywały się czasowo z tymi aktywnościami;
Info że Robert wyjdzie ze szpitala za tydzień pojawiło się dzień przed jego wyjściem ze szpitala
Info o operacjach też były mało aktualne
No i info o testach które miały odbyć się za miesiąc, a wygląda na to że było już po testach albo w trakcie.
Może nie mam racji, ale jestem w stanie postawić kilka 100 na to że to był on, ktoś przyjmie?
Skąd będziemy wiedzieli kto ma rację, myślę że w najbliższym czasie wszystko się wyjaśni, ewentualnie zakład zostanie nie rozstrzygnięty.
zenzen23
N2

Postprzez Zajcev » czwartek, 30 sie 2012, 18:17

Spoko, pojawi sie zdjecie z testow Roberta, to zaraz ktos powie ze tylko byl tam popatrzec w kombinezonie :lol:
Zajcev
N4

Postprzez marrcus » czwartek, 30 sie 2012, 19:47

On przyjechał na testy żeby se zrobić zawczasu fotki z Solbergiem i Crashwalą.
Bo to tacy dzwonnicy to nie wiadomo było czy przeżyją panzerplatte.
marrcus
N3

Postprzez makki » czwartek, 30 sie 2012, 20:20

marrcus - nie pier..l z tym ,,czy przeżyje ..."
makki
N2

Postprzez janex » czwartek, 30 sie 2012, 20:31

marrcus napisał(a):On przyjechał na testy żeby se zrobić zawczasu fotki z Solbergiem i Crashwalą.
Bo to tacy dzwonnicy to nie wiadomo było czy przeżyją panzerplatte.

"HA-HA-HA" żart na poziomie :? , takiego suchara dawno nie czytałem :? :?

Testy pewnie były, ale nie snujmy od razu wielkich teorii spiskowych, czekajmy spokojnie na rozwój sytuacji, dajmy spokój Robertowi. Nie chciał bym być na jego miejscu, cały świat wyscigowo-rajdowy patrzy na jego poczynania, a on chce w spokoju dojść do formy którą posiadał. I te testy pewnie były formą rehabilitacji, a to czy miały one coś więcej na celu to się okaże.
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez Qbek » czwartek, 30 sie 2012, 22:50

Lepszy tu mam humor jak po onecie :lol: :lol: :lol: Wszędzie znajdziecie drugie dno, a nawet trzecie i czwarte przy okazji dodając coś od siebie.
Qbek
N3

Postprzez zenzen23 » piątek, 31 sie 2012, 00:03

Qbek napisał(a):Lepszy tu mam humor jak po onecie :lol: :lol: :lol: Wszędzie znajdziecie drugie dno, a nawet trzecie i czwarte przy okazji dodając coś od siebie.

Nie ma to jak rzeczowa wypowiedz w temacie, widać kolega często gości na onecie. :lol:
zenzen23
N2

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 31 sie 2012, 10:13

Jak to chyba na autobklubie ktoś się wypowiadał start w Rajdach dla Kubicy pod względem rehabilitacji nie był by zły, w samochodzie rajdowym może bardziej się nagimnastykować się, większy zakres ruchów kończynami które ucierpiały, w F1 siedzisz niemal nie ruchomo mając aktywne w zasadzie tylko ręce i nadgarstki. W rajdówce jest inaczej
To tez przecież dobry element ponownego treningu skupienia się,wyobraźcie sobie jak po takim czasie siada koncentracja kierowcy.

Trzecia sprawa jeśli chodzi o ewentualny start. To tez forma wytrzymałościowa, jak sobie wyobrażacie po dwóch latach zasiąść za kierownica F1 gdzie przeciążenia są o wiele większe niż w rajdówce?. A Wilson musiał powiedziec coś i coś powiedział :)
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez wrc1600 » piątek, 31 sie 2012, 10:56

Przepraszam ze sie powtarzam z postem z innego tematu ale ta jalowa dyskusja mnie juz irytuje. Nie lubie jak ktos pisze dla samego pisania czesto wymyslajac teorie spiskowe, jesli nie ma mozliwosci zasiegnac informacji u zródla to jest internet i masa wiarygodnych zródel.

Ucinajac spekulacje na temat kariery Kubicy dodam jeszcze jeden watek, fragment/cytat z artykulu na temat testów z L'Equipe:
"W pierwszym tygodniu lipca odbyly sie zamkniete testy na prywatnym torze, odleglym o godzine jazdy z Paryza. Ford testowal przez 4 dni i Kubica ustanowil najlepszy czas. Byl równiez szybszy od JML i Solberga. Robert byl bardzo zadowolony z samochodu(...)"
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne