21 Rajd Rzeszowski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 21 Rajd Rzeszowski

Postprzez bociant01 » poniedziałek, 6 sie 2012, 17:42

będą przejeżdżać ale nie do końca w ten sposób. Na tej krzyżówce będą skręcać w lewo na oesie Lubenia pkt droga ewakuacyjna E3, a na oesie Przylasek odwrotnie prawy pod górę.
bociant01
N3

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 6 sie 2012, 17:50

Miejsce z testowego z 2011, to miejsce będzie, ale w innej konfiguracji na OS Przylasek.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 sie 2012, 18:19 przez Hubertos, łącznie edytowano 2 razy
Hubertos
A6

Postprzez SkyWalker » poniedziałek, 6 sie 2012, 17:50

Jest odcinek testowy, niestety w tym roku nie jechany:)
SkyWalker
N3

Postprzez pablo0109 » poniedziałek, 6 sie 2012, 18:48

bociant01 napisał(a):będą przejeżdżać ale nie do końca w ten sposób. Na tej krzyżówce będą skręcać w lewo na oesie Lubenia pkt droga ewakuacyjna E3, a na oesie Przylasek odwrotnie prawy pod górę.

witam bociant01 :) co polecasz dobrego na piątek bądź sobotę??
Zakładam że na Lubeni na splashu raczej będę ale trzeba coś jeszcze fajnego ogarnąć:)
są gdzieś jakieś podbicia bądź hopki? wiem że dziwne pytania zadaję ale no cóż taki mój urok:) lubie takie akcje :D
pablo0109
N2

Postprzez Mr.J » poniedziałek, 6 sie 2012, 20:05

Na Lubeni masz podbicie a potem hopke. Na 3 stronie tego tematu Mad Max wrzucił mapkę z zaznaczonym miejscem.
Mr.J
N2

Postprzez pablo0109 » poniedziałek, 6 sie 2012, 20:49

Mr.J napisał(a):Na Lubeni masz podbicie a potem hopke. Na 3 stronie tego tematu Mad Max wrzucił mapkę z zaznaczonym miejscem.

dzięki :wink:
pablo0109
N2

Postprzez zachu » poniedziałek, 6 sie 2012, 20:52

pytanko czy miejsce z 3:36 to jest ten słynny lunapark a jeśli tak to gdzie to jest, warto tam iść?
http://www.youtube.com/watch?v=YpSI3Qo5xW0
zachu
A5

Postprzez janex » poniedziałek, 6 sie 2012, 20:53

pablo0109 napisał(a):
Mr.J napisał(a):Na Lubeni masz podbicie a potem hopke. Na 3 stronie tego tematu Mad Max wrzucił mapkę z zaznaczonym miejscem.

Miejsce fajne pod ogladare ale pod robienie zdjęć nie za bardzo korzystne, mało miejsca żeby się dobrze ustawić, a w dodatku podbija tylko tych którzy idą pełną dzidą.
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez Agrest » poniedziałek, 6 sie 2012, 21:13

zachu napisał(a):pytanko czy miejsce z 3:36 to jest ten słynny lunapark a jeśli tak to gdzie to jest, warto tam iść?

Tak to jest lunapark , a czy warto iść ? Zależy co kto lubi
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez deyott » poniedziałek, 6 sie 2012, 22:55

zachu napisał(a):pytanko czy miejsce z 3:36 to jest ten słynny lunapark a jeśli tak to gdzie to jest, warto tam iść?

To miejsce jest kilkaset metrów przed punktem szóstym z mapki w WRC (oes piątkowy). Z tego co pamiętam to nie ma tam zbyt wygodnych miejscówek na oglądarę
deyott
N2

Postprzez kostek45 » wtorek, 7 sie 2012, 09:20

Myślę, że dobry pomysł.
Organizatorzy z Automobilklubu Rzeszowskiego wprowadzili interesującą nowość. Przed pierwszymi odcinkami specjalnymi w sekcji będą ustanowione strefy grzania opon.

http://www.rajdy.v10.pl/Strefy,grzania, ... 84703.html
kostek45
A5

Postprzez Mad Max » wtorek, 7 sie 2012, 09:37

deyott napisał(a):

To miejsce jest kilkaset metrów przed punktem szóstym z mapki w WRC (oes piątkowy). Z tego co pamiętam to nie ma tam zbyt wygodnych miejscówek na oglądarę

Jedyne dogodne miejsce do oglądanie jest dokładnie tak jak stoi kamera - w zeszłym roku tam stałem słychać nawet naszą trąbkę - poza Buffim Kajtem i WRCami oraz nielicznymi czterołapami szału tam za dużego nie ma, mimo to spokojnie można się tam wybrać, dodatkowo jakieś 50m dalej jest taki prawy za szczytem gdzie w zeszłym roku pierwszy dzień zakończył Czekan parkując Civica w poletku kukurydzy.

kostek45 napisał(a):Myślę, że dobry pomysł.
Organizatorzy z Automobilklubu Rzeszowskiego wprowadzili interesującą nowość. Przed pierwszymi odcinkami specjalnymi w sekcji będą ustanowione strefy grzania opon.

http://www.rajdy.v10.pl/Strefy,grzania, ... 84703.html

Myślę że to bardzo dobry pomysł tylko pytanie jak długie będą to odcinki i czy wystarczą żeby tą oponę dobrze nagrzać.

janex napisał(a):
pablo0109 napisał(a):

Miejsce fajne pod ogladare ale pod robienie zdjęć nie za bardzo korzystne, mało miejsca żeby się dobrze ustawić, a w dodatku podbija tylko tych którzy idą pełną dzidą.

Za to 400m niżej już jest znacznie lepiej.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez pancernik » wtorek, 7 sie 2012, 10:56

Witam wszystkich!
Słuchajcie z powodu nudy na Mazowszu postanowiłem się wybrać w końcu na rzeszowski. W związku z tym zwracam się do was z prośbami.
1. W związku z tym że będę miał jakieś 400km przydał by się jakiś nocleg. Może polecicie jakiś rozsądny cenowo hotel? Rzeszów i okolice odcinków.
2. Druga prośba to porada: Kupiłem sobie WRCa z mapkami trasy postanowiłem sobie pojechać:
Etap pierwszy: Żarnowa-punkt widokowy nr2, Lubenia – punkt widokowy nr3, Żarnowa – punkt widokowy nr4, Lubenia – punkt widokowy nr.4
Etap drugi: Pstrągowa – punkt widokowy nr 1, Niechobrz– punkt widokowy nr 2, Przylasek– punkt widokowy nr 11
Proszę dodarcie mi czy zdążę w pierwszym dniu przejechać między odcinkami czy sobie lepiej wybrać jeden z rana i jeden po południu? Następnie chciał bym pofocić trochę więc czy te miejscówki są warte uwagi. Zależy mi aby zobaczyć jakieś hopki, podbicia, water splash, No i jakiś dobry zakręt z dohamowaniem. Czy te punkty mogą być czy polecacie coś innego?
pancernik

Postprzez bercik » wtorek, 7 sie 2012, 12:50

http://www.maraton.biz/ Możesz spróbować tu. 2 km od brodu w Lubeni.
Co do planu na piątek to punkt 3 z Lubeni to baaardzo mocne hamowanie na ostrym spadaniu za szczytem, do ciasnego prawego prawie nawrotu. Dym spod kół gwarantowany, oczywiście na suchym. Stałem tam któregoś roku to najpóźniej hamował Kujawski, już myślałem że wyleci...
Dojazd z os Żarnowa przez Lutczę, Niebylec i potem w Baryczce w prawo za przystankiem na mostek i ostro w górę. Potem w dół prosto pod kościół w Sołonce. Myślę jednak że na dotarcie tam trzeba liczyć z 25 minut. Generalnie mało czasu, a o do tarciu z Żarnowej na punkt 4 z Lubeni to chyba nie ma co marzyć prędzej sie dostaniesz do splasha, ale to wszystko bardzo ograniczone czasowo.

Na sobotę my planujemy zaliczyć 2 razy punkt 2 na Niechobrzu i raz coś na Przylasku. Na Niechobrz możesz też łatwo dojechać na punkty 4 (będzie mocne hamowanie do niewidocznego haka mocno w dół z drogi) albo do 5A (też hamowanie ale po szutrze do prawego na oporze). Myślę że pod fotki może być też podbicie zaraz przed punktem 8A na Lubeni. Tam kiedyś wyleciał ktoś Hondą (Kempa,Tutaj???) i kompletnie rozbił kapliczkę na podwórzu. Ogólnie czasu więcej i krótsza droga do przejechania niż w pierwszy dzień więc można kombinować:)
O, znalazłem ten punkt 8A. To był Najda http://www.youtube.com/watch?v=rRQOEFcY_cY
bercik
A5

Postprzez pancernik » wtorek, 7 sie 2012, 15:51

Czyli co proponujesz aby darować sobie raz Żarnową pierwszego dnia.
Bo właśnie się zastanawiałem nad tym czy nie zrobić tak aby pojechać na OS3 Blizianka(widok nr2) następnie OS5 Żarnowa (widok nr 4) i jak się uda zdążyć to Lubenia OS7 (widok 2b)

Na sobotę na pewno chce zobaczyć Przylasek OS10(widok11), tylko się zastanawiam czy z Niechobrz OS8(widok 2A,3a,4) zdążę dojechać Przylasek OS10(widok11) chyba z OS8wid4 najszybciej się przedostanę na OS10wid11 a później już spokojnie sobie pojechać na inne odcinki
pancernik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP