Rajd Karkonoski 2012

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Karkonoski 2012

Postprzez Zajcev » sobota, 16 cze 2012, 12:34

bercik - grzeszki, grzeszkami, ale jest jeszcze coś takiego jak fair play... o czym w sporcie powinno się pamiętać...
skoro nagradzamy zawodników za fair play, to piętnujmy też przeciwieństwa...
Zajcev
N4

Postprzez tomy halik » sobota, 16 cze 2012, 12:43

Panie Marku lepiej niech Pan nic nie pisze bo w przyszłym roku nie będzie Pan organizował eliminacji MP a tylko RPP:)
tomy halik
N3

Postprzez Zoe » sobota, 16 cze 2012, 12:52

Tu nie chodzi o to czy Ty masz grzeszki i plamy na sumieniu tylko o to jak Grzyb tnie w chu-ja kibiców, fanów, działaczy, organizatorów, media...
A tłumaczenie Noworóla, że "dowody są słabe" jest tak głupie i żałosne, że - serio - brak mi słów żeby opisać głupotę takich wyjaśnień. Noworól chyba nie ma pojęcia jak bardzo się zbłaźnił i na jakiego niekompetentnego człowieka wyszedł opowiadając takie androny. To tak jakby lekarz powiedział, że jego pacjentka jest "trochę w ciąży". To jak Grzyb to zrobił? Upalał co drugi kilometr? Czy może na nieparzystych biegach?

PZM sam zabija w ludziach pasję i miłość do tego sportu właśnie takimi gównianymi zagrywkami, które ukazują, że przepisy są po to, żeby je obchodzić.

...! Płakać mi się chce, bo ktoś zabija najbardziej kochany przeze mnie sport, a ja NIC nie mogę zrobić. Faktycznie wychodzi na to, że najlepiej olać rajdy i zająć się Smoleńskiem.
Zoe
A5

Postprzez krist » sobota, 16 cze 2012, 13:10

tomy halik napisał(a):Panie Marku lepiej niech Pan nic nie pisze bo w przyszłym roku nie będzie Pan organizował eliminacji MP a tylko RPP:)

myśle że i z KJS-em byłby problem :lol:
krist
N3

Postprzez bercik » sobota, 16 cze 2012, 13:34

Zoe, Zajcev oczywiście macie całkowita rację i nie neguje tego!
Chodzi mi raczej o to, że z takimi zachowaniami mamy (a przynajmniej ja mam) do czynienia praktycznie co chwilę. Niestety, żyjemy w takim a nie innym społeczeństwie i nic nie poradzimy. Praktycznie wszędzie liczą się znajomości i układy i tak się to wszystko kręci. Wystarczy popatrzeć co się dzieje na samej górze. Co my możemy z tym zrobić? A no nic.
Dokładnie jak w kwestii, której tematem jest ta dyskusja. Jest takie powiedzenie, że jak się nie może płynąć pod prąd to trzeba płynąć z prądem, i chyba to nam tylko zostaje...
Albo jak napisał Zoe zająć się czymś innym.
Myślicie że Grzybek czy Noworól czy jeszcze kto inny przejmie się tym co tu piszemy? Nawet gdyby to przeczytali? Oni (pewnie jak każdy) maja swoje interesy i układy i to jest ich priorytetem i będą dążyć do tego żeby TAM było wszystko ok. A że ktoś na jakims forum pisze to czy tamto, co ich to obchodzi...
Zmierzam do tego, że dyskutować o tym oczywiście możemy, ale czy ma to jakikolwiek sens???
Z resztą było to juz tutaj wielokrotnie przerabiane.
Teraz to już na prawdę kończę. Życzę miłego wieczorka przed telewizorem (ewentualnie przed kompem i kierownicą :D ) z zimnym bronkiem w ręku i samych pozytywnych emocji.
bercik
A5

Postprzez kremer » sobota, 16 cze 2012, 13:48

Czyli dowody były lipne no tak. To nie wiem chyba trzeba będzie siatki zakładać i ich łapać na oesach w duze worki razem z autem. Zamiast przyjąć honorowo na klatę to się śmieje im w twarz. Wychodzi na to, ze MO złapało ich gdzieś w mieście. Ktoś zeznał, ze jeździ na oesie i to taki dowód był. Grzyb sie na cos tam powołuje. Moze pora mapy 2 miesiące wcześniej publikować, ale co to da.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Worldrallyfan » sobota, 16 cze 2012, 14:15

Bercik - głupie tłumaczenie, mówimy tutaj o byciu fair w sporcie który kochamy, a nie o grzeszkach. No i kwestia równych i równiejszych.

Btw ciekawa kwestia ze głosy które nie piętnują tej sytuacji pochodzą z "okolic Rzeszowa"... ;)
Worldrallyfan

Postprzez kuba.es » sobota, 16 cze 2012, 15:12

@ Worldrallyfan - nie do końca. Ja jestem z okolic Rzeszowa i jestem mocno zdegustowany tą sytuacją. Ja też kibicowałem mu naście lat, ale właśnie przestałem. Upalanie to plaga, która zaczyna się już na poziomie (o zgrozo) kjs i ja nie zamierzam tego tolerować. Tak jak wyżej napisano - to jest kpina z kibiców i nie tylko. Powinien wziąć to na klatę ale tego nie zrobił. Dla mnie porażka i nie ma tu nic do rzeczy fakt, że gość pochodzi z moich stron.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Worldrallyfan » sobota, 16 cze 2012, 15:36

kuba.es - Miałem na myśli że jedyne niepiętnujące tego głosy pochodziły od osób które mają wpisane że pochodzą z Rzeszowa lub okolic. Oczywiście że nie wszyscy z tamtych okolic go bronią.
Worldrallyfan

Postprzez SkyWalker » sobota, 16 cze 2012, 17:16

Najlepiej gdyby ktoś mu strzelił fote niestety tak nie było...świadkowie twierdzą że go widzieli na oesie...hmm to ciekawe jest, organizatorzy mogli takich świadków ściągnąć zapłacić im lub coś innego...dobra spoko wiadomo że z akcją kuchara było celowane w grzyba i wszyscy wiedzą że grzyb upalał...nie czarujmy się. Ale skoro zastosował takie oświadczenie to może akurat mówi prawdę nie pomyśleliście o tym?? Osobiście bardzo mi go szkoda bo jeden szybki driver i szybka fura na odcinkach mniej no ale, nie siadajcie tak na niego bo tutaj tak piszecie ale gdyby na waszym domowym rajdzie np bęben na krakowskim upalał i akurat pan x byłby z krakowa na bank by go nie podwalił jeżeli interesował by się tym sportem! To chyba tyle...możecie już po mnie zacząć jeździć bo bronie GG...
SkyWalker
N3

Postprzez simprez_ » sobota, 16 cze 2012, 21:24

Wiedział, nie wiedział - był na OS. Są na to zeznania świadków. Skoro są, to czemu mamy zakładać, że są sfałszowane. Ktoś ma dowód na to?
Świadomie, nie świadomie - złamał regulamin. Kara się należy.
Stwierdzenie pana Noworóla, że "dowody były słabe" jest poniżej krytyki. Jak można nałożyć karę nie mając 100% dowodów? Albo był winny, albo nie!
Nie krytykuję pana Grzyba, za to, że się boni. Krytykuję go, bo sposób w jaki to robi urąga elementarnej przyzwoitości.
Przykro, że uznany zawodnik, sportowiec z takim dorobkiem nie potrafi załatwić sprawy w odpowiedni sposób. Choćby z szacunku dla swoich kibiców.
www.924.pl
simprez_

Postprzez wanderer » sobota, 16 cze 2012, 23:46

Kiedyś wielu zawodników upalało, a kibice na to niespecjalnie zwracali uwagę. Ale dziś są inne czasy - jest mniej pieniędzy. Rajdy mają mniej kilometrów, nie każdy ma warunki by przejechać na testach tyle, ile by chciał, więc trudniej znaleźć te sekundy, które można by "urwać" i dlatego upalanie powinno się bardzo piętnować.

A co do tłumaczeń, to oczywiście każdy ma prawo się bronić, ale mnie one nie przekonują i "są po prostu słabe". Chyba tylko PR-owiec nie mający zbytniego pojęcia o rajdach "kupiłby" takie oświadczenia.
wanderer
A6

Postprzez Glaniu » niedziela, 17 cze 2012, 14:11

I tak największą kara jest to, ze chłopina mimo upalania nie moze sobie dac rady z enką ;-). Zawsze był i bedzię tylko rzemieślnikiem, więc musi sobie chłop jakos radzić ;-)
Glaniu
N3

Postprzez Beret » niedziela, 17 cze 2012, 14:36

Upalanie należy piętnować!!! Tak samo jak doping w sporcie wytrzymałościowym!!!. Złapany 400 metrów od odcinka. a teraz pytanie: w którą stronę jechał?
Co do uczciwości: byłem kierowcą, jestem pilotem. nigdy nie znalazłem się na trasie poza wyznaczonym czasem. Przyznaję, że żadna ze mnie rajdowa gwiazda, ale to nie ma znaczenia. Jakiś czas temu znajomy mnie nakręcał, żebym pojechał na trasy mazowieckiego, jeszcze w okolicach Otwocka. nie wyonrażacie sobie jego zdzwienia, jak powieziałem, że nie byłem i się nie wyboeram poza zapoznaniem. stwierdził: przecież prawie wszyscy tam jeżdżą teraz. no właśnie prawie. ja np nie. to jest sport, z postawionymi zasadami i trzeba ich się trzymać. nie upalałem i zawsze jeździłem czystym autem. i do tego nawołuję wszystkich, od KJSów do Mistrzostw Polski!!!
a organizator spełnił swoje zadanie!!! więcej zrobić nie mógł. więc Pana Kisiela zostawcie w spokoju. nie dziwię się, że szlag Pana trafia.

kara jest dla mnie śmieszna. Jednak mam nadzieję, że kibice będą o wybryku pamiętać. "tenisiści i narciarze są" :p
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Gąsior » niedziela, 17 cze 2012, 20:21

Jeżeli pan GG czyta to forum to proszę go o jedno.
Jeżeli jest niewinny to niech nam wszystkim wytłumaczy co robił w tym akurat miejscu w tym akurat czasie. Nie mówię tu o karze, zawieszeniach i podobnych bzdurach. Chodzi o wytłumaczenie kibicom (nam), sponsorom i rywalom swojej wersji zdarzeń.
Jeżeli chodzi o udowodnienie winy to pytam GKSS - jaki ma być niezbity dowód? Bo zrobienie zdjęcia jadącecho samochodu z wyraźnym obrazem kierowcy to naprawdę spora sztuka, która wymaga odpowiednich warunków oświetlenia i kilku sprzyjających czynników.
Jak zlapali Contadora na dopingu (taki znany kolarz dla niewtajemniczonych :) ) to też wciskał kit o jakimś zatrutym steku, ale tam nikt nie bawił się w zasadę absolutnego domniemania niewinności ale sprawdzał prawdopodobieństwo wyjaśnień.

Pozdr
Gąsior
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP