Moderator: SebaSTI
pwrc napisał(a):dla wielu tu piszacych
auto WRC to najwieksze możliwe zło, bo to, bo tamto...
bo jak nie bedzie 4 WRC na Kormoranie to co? to w zamian bedzie 10 S1600? bzdura, bedzie to samo co było, dlatego, ze S1600 kosztuje tyle, co tani WRC
jak ktoś lubi ogladac pasjonujace pojedynki w klasie N-2, to ja nikomu nie zabraniam, ja wole ogladac WRC
na koniec rada: jak wam tak przeszkadzaja WRC,
golden napisał(a):podejrzewam, ze wolalbys makinena gronholma i colina i reszte ekipy widziec w N4
nocman napisał(a):Jedź na jakieś duże targi, na standach będą stałyBędzie fajniej, bo nie będziesz go oglądał pięć sekund w okolicach winkla, przy którym stoisz, tylko będziesz mógł łazić wokół niego przez godzinę
Baca napisał(a):Z tekstu wynika m.in, że zasadniczy wpływ na zakaz wurcow w Polsce miała decyzja zabraniająca tych aut w ME.
Można się zastanawiać co by było gdyby FIA tak jak planowała zniosłaby wspólczynniki zostawiając jedynie "dwudziestki". Wtedy z listy wypadlby Kormoran i byłby jeden rajd - POlski - w ktorym FIA zabronilaby odgornie uzywać wurcow. Czy wtedy też bylby zakaz wurcow w mistrzostwach Polski uchwalony przez PZM?
Nie wiem skąd biora sie glosy, ze zakaz wurcow przyciagnie nagle wielu kierowcow do N4 itd? Wysypu aut klasy A7 tez nie ma co sie nagle spodziewac.
Narzekac moga przede wszystkim Czesi - w ich kalendarzu przyszlorocznego czempionatu znajduje sie osiem eliminacji z czego zaledwie trzy nie sa wliczane do ME! W takiej sytuacji to dla nich dramat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości