Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Krzysztof Hołowczyc

Postprzez d-z rallyfans » czwartek, 26 kwi 2012, 07:21

Wszyscy bierzecie pod uwagę możliwość że Orlen się wycofał, a może jest odwrotnie i Hołek chce więcej dla siebie i jak tego nie dostanie to on się wycofa z Orlen Team, fakt jest tylko taki że jeśli się zdecydował na taki krok to musi mieć plan B jeśli Orlen nie da mu tego co chce.
d-z rallyfans
A5

Postprzez hudyj » czwartek, 26 kwi 2012, 07:50

hudyj
N3

Postprzez kremer » czwartek, 26 kwi 2012, 08:18

D-z ja biore pod uwage, że chcial sporo :) i pewnie tak było. Hołek sie ceni za psi grosz jezdzic nie bedzie :) Pamietajcie, ze w Orlenach siedza "marketingowcy", którzy patrzą co by tu przewrocic do góry nogami. Oni Hołka juz dobre 8-9 lat sponsorowali. Osiagnał co miał osiagnac i wiecej im pożytku nie zrobi. Maja Porsze i motocyklistów. Uznali, że to im wystarczy (byc moze tak jest). Hołek teraz jest troche w szarej dupie. Jego szansa to fabryka i kasa z X Raidu plus Monster. Nie znajdzie w Polsce sponsora, ktory wylozy mu 4 mln E. Jestem ciekaw jak to sie potoczy. Nie zdziwie sie jak jego "kariera" po prostu sie skonczy. Nadal czekajmy na oficjalne info. Chociaz jakby mieli sie dogadac to juz by to zrobili.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez THIM » czwartek, 26 kwi 2012, 10:10

A PZU, o którym piszo w tym artykule?
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez żółtodziób » czwartek, 26 kwi 2012, 10:46

d-z rallyfans napisał(a):Wszyscy bierzecie pod uwagę możliwość że Orlen się wycofał, a może jest odwrotnie i Hołek chce więcej dla siebie i jak tego nie dostanie to on się wycofa z Orlen Team, fakt jest tylko taki że jeśli się zdecydował na taki krok to musi mieć plan B jeśli Orlen nie da mu tego co chce.

To by był strzał we własne kolano. Mniemam, że raczej przed drziwami Hołowczyca nie stoi kolejka chętnych do wyłożenia paru baniek na kolejny sezon. Plan B? Brak naszywek na koszuli świadczy raczej o braku planu B.

hudyj napisał(a):http://biznes.onet.pl/orlen-zaserwuje-reklamowego-asa,18562,5115452,1,prasa-detali wszystko jasne...

Czyli dobrze kombinowałem - doszli do wniosku, że Hołowczyc za dużo ich kosztuje. Tylko bezpośredni powód jest inny - nie chć oszczędzenia kasy w ogóle tylko kombinują jak ją lepiej spożytkować. Dla mnie to wątpliwa sprawa. Dylemat typu czy lepiej kupić sobie jakąś przyzwoitą wódkę czy nawalić się denaturatem przecedzonym przez chlebek. Z siatkówką mogą mieć problem, siatkówka jest obstawiona mocnymi sponsorami, mogą pozostać do wyboru jakieś gorsze drużyny, wymiar marketingowy takiego sponsoringu też będzie żaden. Holo jest drogi, ale jak jedzie w Dakarze to jego zdjęcia wiszą na wszystkich portalach i mówi sie o tym we wszystkich serwisach informacyjnych, nie wspominając już że wysłali razem z nim Karolaka i dawali krótkie relacje w prime time'ie w TVP. Hołek to niekwestionowana gwiazda, rozpoznawalna nawet dla tych którzy kompletnie nie interesują się motoryzacją. Obecnie to już nie jest ten kaliber co Kowalczyk czy Radwańska, ale wielu takich ludzi w tym kraju do sponsorowania nie ma.
żółtodziób
A8

Postprzez Sebekrally » czwartek, 26 kwi 2012, 12:27

Siatka może byc lepszym pomysłem z jednego powodu, oni grają cały rok u Hołek to tylko jednorazowy występ. Te treningowe się nie liczą bo nikt się nimi nie interesuje.
Sebekrally
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 26 kwi 2012, 13:30

Siatka to jest cały rok, ale o ile to nie jest jakaś drużyna ze szpicy albo reprezentacja to mało kto się tym interesuje, conajwyżej lokalnie. Zresztą, taka firma jak Orlen to akurat niespecjalnie musi dbać o skuteczną promocję, tak czy siak da sobie radę, bardzo możliwe,że oni to traktują jak działalnosć charytatywną i właśnie się komuś coś odwidziało. W firmach które są wyjęte spod wolnej konkurencji, bądz to przez monopolistyczną bądź prawie monopolistyczną pozycję albo parasol ochronny ze strony państwowego właściciela pełne są rozmaitych wynaturzeń i mam wrażenie że Orlen tutaj nie jest wyjątkiem.
żółtodziób
A8

Postprzez Sebekrally » czwartek, 26 kwi 2012, 13:35

Myślę że w przypadku Orlenu chodzi o sponsoring całej ligi lub reprezentacji. Na klub w polskich warunkach 10-15mln ro za dużo
Sebekrally
A5

Postprzez woocasch » czwartek, 26 kwi 2012, 14:22

Co do Orlenu i sponsorowaniu siatkówki to ja zrozumiałem, że Orlen chce wejść na miejsce Polkomtela, czyli Plusa. A jeżeli tak jest to chodzi o sponsoring tytularny ligi mężczyzn i kobiet no i o reprezentacje narodowe.
Poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale prawda też jest taka, że Hołek potrzebuje sponsora, który zapewni starty nie tylko w Dakarze, ale przez cały sezon. Ciekawe kto podała takiemu zadaniu :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez żółtodziób » czwartek, 26 kwi 2012, 16:38

Racja panowie, rzeczywiście wszystko wskazuje na to , że w grę wchodzi cała liga i reprezentacja. No to faktycznie muszę Orlenowi zwrócić honor, to posunięcie nie jest fajne dla nas, fanów motorsportu, ale jednak racjonalne.
żółtodziób
A8

Postprzez CZUCZU » czwartek, 26 kwi 2012, 17:43

Jest racjonalne bo siatkówka jest w tvnie a rajdy w tv trwam :lol:
Smutne ale prawdziwe
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Postprzez viper » czwartek, 26 kwi 2012, 18:23

Ja wam powiem krótko. Nie istotne jest jaki sport uprawiasz tylko jaki jest w telewizji pokazywany. Jestem pewien, ze naklejka na głowę Stocha wcale nie będzie gorsza od reklamy holowczyca, a ile tańsza. Niestety takie są fakty, a można to łatwo zweryfikować. Zobaczcie na plebiscyt sportowców roku. Wszyscy to TVP 1 i 2 , albo Polsat. Oczywiście sukcesów nie podwazam, ale myśle, ze przykład Stocha w tej 10 będzie dobrym przykładem. No bo, żeby czołowy zawodnik teamu rsmp musiał płacić za reklamę w TVP pod pretekstem relacji z rajdu to chore i na dłuższa metę ma krótkie nogi, bo nikt nie jest głupi i umie liczyć. ja sie nie dziwie, ze szukają innego rozwiązania, bo sport samochodowy jest jednym z najdroższych, a w Polsce reklama gowniana. Za ta kasę co holowczyc miał obstawią Stocha, piłkę ręczna reprezentacji, satkowke i jeszcze im zostanie, a maja wszystkie kanały obstawione na żywo i to jeszcze w godzinach największej oglądalności.
viper
S2000

Postprzez makki » czwartek, 26 kwi 2012, 18:56

viper napisał(a):Ja wam powiem krótko. Nie istotne jest jaki sport uprawiasz tylko jaki jest w telewizji pokazywany. Jestem pewien, ze naklejka na głowę Stocha wcale nie będzie gorsza od reklamy holowczyca, a ile tańsza. Niestety takie są fakty, a można to łatwo zweryfikować. Zobaczcie na plebiscyt sportowców roku. Wszyscy to TVP 1 i 2 , albo Polsat. Oczywiście sukcesów nie podwazam, ale myśle, ze przykład Stocha w tej 10 będzie dobrym przykładem. No bo, żeby czołowy zawodnik teamu rsmp musiał płacić za reklamę w TVP pod pretekstem relacji z rajdu to chore i na dłuższa metę ma krótkie nogi, bo nikt nie jest głupi i umie liczyć. ja sie nie dziwie, ze szukają innego rozwiązania, bo sport samochodowy jest jednym z najdroższych, a w Polsce reklama gowniana. Za ta kasę co holowczyc miał obstawią Stocha, piłkę ręczna reprezentacji, satkowke i jeszcze im zostanie, a maja wszystkie kanały obstawione na żywo i to jeszcze w godzinach największej oglądalności.

Jest dokładnie tak jak napisałeś. Sentymenty sentymentami, ale liczy się efekt medialny i niestety motosporty nie są tak efektywne. W obecnych czasach da się wyliczyć w co zainwestować, żaby przyniosło najlepszy efekt (medialny). I nie są to motosporty.
makki
N2

Postprzez kmederski » czwartek, 26 kwi 2012, 19:10

PZM od lat zabija konsekwentnie motosport, rajdy sie jakos trzymaly, a teraz wraca stare. Wyscigi gorskie jeszcze sie trzymaja. Reszta juz dawno padla na pysk. Bylismy potega w rajdach terenowych i tez juz przestalismy istniec.

Zero transmisji, zero nawet informacji ogolnopolskiej, ze bedzie sie odbywal rajd czy wyscig. Tylko lokalnie. Kibicow na trasach coraz mniej. Zaiteresowanie zerowe, o czym swiadczy tych cale 10 kibicow na Autoklubie, bo reszta jest mniej czy wiecej zwiazana z rajdami.

Jezeli zawodnicy nie zaczna wywierac presji na PZM, to za dwa lata nikt nie bedzie jezdzil, bo nie znajdzie ani pol sponsora, chyba ze w gronie wlasnej rodziny. Jak popatrze na auto Kajetanowicza, to stwierdzam, ze odkad zdobyl tytul, to sponsorow zaczelo mu nie przybywac, a ubywac. To jakie szanse maja inni kierowcy?
kmederski
N3

Postprzez jubell » czwartek, 26 kwi 2012, 19:24

Sebekrally napisał(a):Na klub w polskich warunkach 10-15mln ro za dużo
Mylisz się. Czołowe kluby PlusLigi operują właśnie takimi budżetami, albo i wyższymi.
Ale jeśli była by tu mowa o sponsorowaniu jakiegoś klubu, to na pewno PZPS by się do tego nie mieszał. Jeśli już dojdzie do takiej sytuacji to będzie to sponsoring ligi.
www.jubell.net
jubell

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP