Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Corona Rally Mexico

Postprzez viper » sobota, 10 mar 2012, 22:14

Matthias Schmidt napisał(a):Latvala... masssakra. Podium będzie ale po cichu liczyłem na więcej.

Uwazaj, bo Latvala ma takie tempo, ze zadko kiedy jadąc takim tempem kończy się rajdy wiec poczekajmy do mety.
viper
S2000

Postprzez SebaSTI » niedziela, 11 mar 2012, 10:01

jeeennyyy..miała byc spokojna jazda zeby dojechac, a kosciuszko urwal koło...brak pytań...po raz kolejny kicha
SebaSTI
A6

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 11 mar 2012, 10:25

Mnie dziwi czemu FIA nie wywali tego rajdu? To co robią kibice to masakra i to bardzo niebezpieczne.
Jarek55511
S1600

Postprzez speedyzxz » niedziela, 11 mar 2012, 10:39

No w zasadzie obojętne mi to kto tytuł wychaczy tytuł w WRC, ale mam nadzieje że dowiemy się o tym na ostatnim rajdzie ;)
3 rajd w sezonie, trochę chwyta dystans Loeb, ale to do zniwelowania, reszta musi pamiętać o power stage, bo to niby mało punktów do zdobycia, ale Francuz zgarnął 6/6, reszta nie więcej niż dwa, to może się okazać kluczowe :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Seraf » niedziela, 11 mar 2012, 10:43

Może przypomnę że niejaki Benito jest z Meksyku i rajd jest w Meksyku a najdziwniejsze że jak on jechal to głazu nie bylo ;) Pojeba** kibice kładli na drogę głazy które w 4 targali wiec na bank mało nie ważyły a jak takie coś lezy na drodze to jest normalne ze coś sie stanie...I akurat na jeden z takich głazów nadzial się Michał i Nowikow...niektórzy nie widzieli tych głazów bo pewnie akuart ich nie położyli albo ktoś w nie uderzył i nie było ich na drodze. Z drugiej strony ciekawe że pech spotyka tylko kierowców Forda anie Citroena. Ale nie wierze żeby ktoś kładł kłody pod nogi Fordowi ;)

To jest WRC? to jest po prostu totalne kretyństwo. Jak ten rajd nie wyleci z WRC to będę zdziwony. W Meksyku to mieszkają jacyś ludzie z dżungli wypuszczeni bo albo rzucaja kamieniami w samochody albo kłada głazy...Niewiedziałem że tam sa aż tak zacofani ludzie. Miałem tam jechać na urlop ale chyba sobie daruję bo to totalni debile.
Seraf
N3

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 mar 2012, 11:04

Nigdy nie byłem jakoś specjalnie za Meksykiem. Zawsze było nudno z powodu dominacji Loeba, a to co robią kibice się w głowie nie mieści. Strasznie szkoda mi Novikova, były szanse na kolejne całkiem ładne punkty :(
No i faktycznie, Ford ma jakoś dużo pecha. Hirvonen w zeszłym roku też go miał, teraz przeszedł do Citroena i zamiast przebić oponę na tym głazie, pojechał dalej ;)
Hmmm... moglibyśmy powiedzieć, że to ustawione :lol:

Tak czy inaczej rajd Meksyku powinien wylecieć i zgadzam się z Wami co do joty.

speedyzxz napisał(a):No w zasadzie obojętne mi to kto tytuł wychaczy tytuł w WRC, ale mam nadzieje że dowiemy się o tym na ostatnim rajdzie
3 rajd w sezonie, trochę chwyta dystans Loeb, ale to do zniwelowania, reszta musi pamiętać o power stage, bo to niby mało punktów do zdobycia, ale Francuz zgarnął 6/6, reszta nie więcej niż dwa, to może się okazać kluczowe

Racja, na razie Loeb jest w komfortowej sytuacji, ale jeśli JML przestanie się rozbijać i popełniać błędy (daj Boże) i na każdym rajdzie będzie tak szybki, tą stratę może odrobić. A i na asfaltach nie jest tak wolny jak Mikko. Mam nadzieję, że w Hiszpanii będą wieeelkie emocje :)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 11 mar 2012, 14:03

Seraf nie tylko Fordowi. Citroen też miał z tym problem Neuviell trwał koło :wink:
Jarek55511
S1600

Postprzez Marcin Szopa » niedziela, 11 mar 2012, 14:29

4 miejsce w PCWRC tak będzie sukcesem, chyba dalej pozostaną na pozycji lidera:)
Marcin Szopa
N3

Postprzez kremer » niedziela, 11 mar 2012, 14:51

Będzie trzeci. Linari przyjmuje po parę minut na oesie. Jest wybitnym herbatnikiem to MK go łyknie. I tyle :)
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Karol » niedziela, 11 mar 2012, 15:17

SebaSTI napisał(a):jeeennyyy..miała byc spokojna jazda zeby dojechac, a kosciuszko urwal koło...brak pytań...po raz kolejny kicha

Pękł wahacz na podbiciu, więc nie wiadomo czy to wina kierowcy tylko.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 mar 2012, 19:22

Z tego co widzę Atkinson już nie jedzie i chyba Novikov także :(
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Banan » niedziela, 11 mar 2012, 19:39

Matthias Schmidt napisał(a):Z tego co widzę Atkinson już nie jedzie i chyba Novikov także :(

Obydwoje jada w SupeRally.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 11 mar 2012, 19:42

Aha, ok, coś przeoczyłem ;)

Czyżby Latvala też nie dojechał?? :shock:

Latvala k***a mać rolował. Brawa się należą, na pewno zapamiętamy jego super występ. Prowadzenie, potem błąd, potem gonienie no i wypadek. Gratulacje. Aha i jeszcze kapeć w trakcie. TRAGEDIA. Oj, biedny ten Ford biedny...
Ostatnio edytowano niedziela, 11 mar 2012, 19:49 przez Matthias Schmidt, łącznie edytowano 1 raz
Matthias Schmidt
N4

Postprzez cruz » niedziela, 11 mar 2012, 19:47

podobno Latvala położył (w tym samym miejscu co Novikow), ale chyba ukończył oes
http://www.RallyAddict.pl Obrazek
cruz
N3

Postprzez Banan » niedziela, 11 mar 2012, 19:50

Matthias Schmidt napisał(a):Aha, ok, coś przeoczyłem ;)

Spoko, moje info bylo po pierwszym oesie. W trakcie drugiego juz Ty masz racje - nie jada. :D
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata