Corona Rally Mexico

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Corona Rally Mexico

Postprzez Loeb1987 » poniedziałek, 20 lut 2012, 18:37

MSG Racing napisał(a):
Loeb1987 napisał(a):
Seraf napisał(a):Lista zgłoszeń tegorocznego rajdu powala. 30 załóg to tragedia wg mnie. juz chyba lepiej gdyby ten rajd przeniesc do USA ;)

Dlatego rajdy powinny się rozgrywać tylko w europie ;)

Bez przesady.
Powinno się zmienić parę warunków żeby łatwiej było lokalnym zawodnikom. A nie żeby musieli płacić np wpisowe które jest połową budżetu na ich regionalne mistrzostwa.
Australia, Argentyna cz Kanada to fajne rynki i mają ciekawe rajdy. Meksyk nigdy mi nie podchodził. W USA też nie byłoby tak fajnie.

W innym temacie poprawiłem swoją wypowiedź ;)
Uważam, że powinni szukać zamiennika dla Meksyku.
Loeb1987
A6

Postprzez kremer » piątek, 24 lut 2012, 12:05

No to Henning odpuszcza Meksyk. Ciekawe, czy wróci na Portugalie. Wilson tez nie jedzie :) Po nich płakac nie bede, ale to jednak dwa wurce wiecej. Ciekawe czy ta firma krzak fast cos tam zostanie dlaje na aucie Tanaka.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 24 lut 2012, 12:38

Za Wilsonem nikt nie będzie tęsknić, Henning raczej super czasów też by nie robił, ale szkoda mi go, że nie wystartuje.
Natomiast kierowcą którego formy wprost nie mogę się doczekać zobaczyć jest Chris Atkinson. Niestety wątpię aby powtórzył wynik z 2008 ale życzę mu punktów. No i tego, żeby jeździł w zespole Blocka do końca sezonu :roll:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Cendra » piątek, 24 lut 2012, 13:39

Mam nadzieję, że nie będzie team orders w monsterze ;) Bo powinien Blocka lać az miło :D
Cendra
A6

Postprzez kremer » piątek, 24 lut 2012, 14:21

Henning jest dobry w paru rajdach: Szwecja, Finka i te "na wyniszczenie" jak Grecja, Sardynia czy Cypry. Atko no ciekawe. Rozum podpowiada, że dostanie baty. Jak dojedzie w top6 to będzie dobry wynik. Blok ma ograniczony program, wiec wystep Atko moze byc jednorazowy. Kiedys sie z niego smialem, ale zaczał robi przyzwoite wyniki.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 24 lut 2012, 15:09

Atkinson na pewno będzie znacznie szybszy od Blocka i co do tego wątpliwości nie ma. Nie sądzę żeby był w stanie mieszać w czołówce, ale punkty są moim zdaniem możliwe. Niestety pewnie ten start jest jak mówisz faktycznie jednorazowy, a wielka szkoda. Kto wie co byłoby po 2008 gdyby znalazł gdzieś sensowne miejsce (Citroen Junior, może Stobart?)

kremer napisał(a):Kiedys sie z niego smialem, ale zaczał robi przyzwoite wyniki.

Kogo masz na myśli? Atkinsona czy Blocka? :P
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez marrcus » piątek, 24 lut 2012, 21:24

no zobaczymy jak se Hołek poradzi z Blockiem

A jaka Novikov zleje Atkinsona to marnie widzę dalsze starty
marrcus
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 24 lut 2012, 21:35

No właśnie, interesuje mnie jaką formą błyśnie (lub nie) Evgeny. Miejmy nadzieje, że też pójdzie mu dobrze.
A Chrisa coś nisko oceniacie ;) Chłopak pokonywał Solberga w 2008, podczas gdy Petter narzekał na auto, Atkinson zdobył pięć pudeł. To jest niezły wynik. To znaczy - rozumiem Was po trochu, bo to będzie jego powrót, więc nie ma sie co spodziewac podium. Ale przecież jeździł gdzieś tam cały czas, więc nie oduczył sie. Sądzę, że punkty są całkiem realne.

Skoro już przy tym - jak obstawiacie czołówkę?
Bo ja:
1. Loeb
2. Fabryczny Forda
3. Fabryczny Forda (nie mam pojecia w jakiej kolejnosci)
4. Hirvonen
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Agrest » piątek, 24 lut 2012, 21:39

Matthias Schmidt napisał(a):No właśnie, interesuje mnie jaką formą błyśnie (lub nie) Evgeny. Miejmy nadzieje, że też pójdzie mu dobrze.
A Chrisa coś nisko oceniacie ;) Chłopak pokonywał Solberga w 2008, podczas gdy Petter narzekał na auto, Atkinson zdobył pięć pudeł. To jest niezły wynik. To znaczy - rozumiem Was po trochu, bo to będzie jego powrót, więc nie ma sie co spodziewac podium. Ale przecież jeździł gdzieś tam cały czas, więc nie oduczył sie. Sądzę, że punkty są całkiem realne.

Skoro już przy tym - jak obstawiacie czołówkę?
Bo ja:
1. Loeb
2. Fabryczny Forda
3. Fabryczny Forda (nie mam pojecia w jakiej kolejnosci)
4. Hirvonen

Raczej kiepsko widze Atkinsona na Meksyku albo bedzie daleko z tyłu albo wydzwoni, długi rozbrat z WRC i trasami z RSMŚ mu na pewno nie pomoga
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 24 lut 2012, 23:01

Prędzej wydzwoni ;)
Jakoś często powroty tak wyglądają ;)
Ale wydaje mi się, że powinien mieć całkiem niezłe tempo.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Seraf » czwartek, 8 mar 2012, 21:11

Petter pokazuje pazur :D już pisałem że jeśli nie wygra w Meksyku to pewnie nigdzie nie wygra w tym roku i trzymam sie przy tym rekami i nogami :D Meksyk zawsze jest najlepszym rajdem dla Pettera w ubiegłym roku gdyby nie pech na 1 odcinku to mogłby walczyć o wygrana podobnie 2 lata temu ;)

Mam nadzieję że to będzie powrót starego dobrego Mr. Hollywooda :D
Seraf
N3

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 8 mar 2012, 21:36

Petter będzie mocny w tym rajdzie, trzymam kciuki. JML coś słabo ale to dopiero kwalifikacje, więc będzie jeszcze różnie. Hirvo szybciej od Loeba, no no...
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Honiclbr » czwartek, 8 mar 2012, 21:55

Czyżby zapowiadała się transmisja w TVP?
http://www.rajdy.v10.pl/EBU,zajmie,sie, ... 76695.html
Honiclbr
A5

Postprzez bimber » czwartek, 8 mar 2012, 23:06

Honiclbr napisał(a):Czyżby zapowiadała się transmisja w TVP?
http://www.rajdy.v10.pl/EBU,zajmie,sie, ... 76695.html

a widziałem zapowiedź ostatnio na tvp że po dzienniku sportowym bodajże będzie relacja z rajdu meksyku, ale myślałem że będzie chodziło o Kiepściuszka... byłoby miło :D
bimber
N3

Postprzez jaczylibodzio » piątek, 9 mar 2012, 01:22

Pewno, 5 minut z każdego dnia po wiadomościach. Genialnie... To że EBU ma pełne prawa do relacji nie oznacza że TVP będzie tym jakoś specjalnie zainteresowana. I jak widać nie jest. Ni to się cieszyć, ni to płakać :roll:
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata