Rajd Lotos 2012

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Lotos 2012

Postprzez okun911 » sobota, 18 lut 2012, 17:44

oldtimer napisał(a):Pewnie od większości oberwę za to co napisałem ale jeżeli na trasy w Polsce nie wróci BB,Kuzaj czy Sołowow to bedziemy mieli teatr jednego aktora coś jak stryczek bez wisielca-jest za co ciągnąć ale nie ma na co patrzeć.

Przecież gdyby jeździli wyżej wymienieni to też by był teatr jednego aktora. Ja tam wole żeby tym aktorem był polak a nie francuz i to w aucie dla "biedaków" którego nie stać na S2000.
okun911
N2

Postprzez Loeb1987 » sobota, 18 lut 2012, 17:54

okun911 napisał(a):
oldtimer napisał(a):Pewnie od większości oberwę za to co napisałem ale jeżeli na trasy w Polsce nie wróci BB,Kuzaj czy Sołowow to bedziemy mieli teatr jednego aktora coś jak stryczek bez wisielca-jest za co ciągnąć ale nie ma na co patrzeć.

Przecież gdyby jeździli wyżej wymienieni to też by był teatr jednego aktora. Ja tam wole żeby tym aktorem był polak a nie francuz i to w aucie dla "biedaków" którego nie stać na S2000.

Bardziej prestiżowo przegrać z BB niż Kajtkiem ;) Francuz przynajmniej coś znaczy na rynku rajdowym.
Loeb1987
A6

Postprzez corados » sobota, 18 lut 2012, 18:02

Mnie zastanawia tylko jedno, czy Kajto jest tak szybki czy reszta tak wolna bo klepie ich tak,że głowa mała :roll: Brawo dla Chuchały wczoraj pisałem,że ostro namiesza i tak się stało... Pamiętajmy,że chłopak jedzie zwykłą N-ką myślę,że kierownictwo teamu powinno się jak najszybciej zdecydowac na przebudowę albo zakup auta w specyfikacji R4, a byc może gdzieś w ostatnich 2 rundach zacznie gryźc Kajtka...
corados
A6

Postprzez bercik » sobota, 18 lut 2012, 18:07

Nie chce się wymądrzać, ale wydaje mi się że na asfaltach nie będzie tak kolorowo. Pamiętacie Sztukę i Steca na Magurskim?
pozdro corados :)
bercik
A5

Postprzez oldtimer » sobota, 18 lut 2012, 18:26

Dla porównania w Rajdzie Jordanii 2011 po 3dniach rajdu i przejechaniu 320 km oesowych różnica między zwycięscą a drugim zawodnikiem wyniosła...0,2 sekundy.Nawet Para w Szwecji nie dostawał takiego manta jak u nas inni dostali od Kajtka :lol: :lol: :lol:
oldtimer
N3

Postprzez corados » sobota, 18 lut 2012, 18:33

bercik napisał(a):Nie chce się wymądrzać, ale wydaje mi się że na asfaltach nie będzie tak kolorowo. Pamiętacie Sztukę i Steca na Magurskim?
pozdro corados :)

Może i masz rację kolego bercik :wink: Czas pokaże...
corados
A6

Postprzez viper » sobota, 18 lut 2012, 18:46

oldtimer napisał(a):Sam sobie zaprzeczasz bo jak napisałeś-nie zawszy wygrywanajszybszy, a wręcz często wygrywa najbogatszy.- to Sołowow powinien wygrywać wszystko???
Co do BB czy aż tak dużo jeździ?Nasi zawodnicy gdy dostawali od niego manto stworzyli z niego kierowcę fabrycznego i tak zostało.

Ty patrzysz tylko na 1 miejsce w gen. MP , a ja mówię o wszystkich zaczynając od supersprintow i kjs, bo tam już dzisiaj zaczyna sie wyścig zbrojen, wiec sobie nie zaprzeczam tylko mam szerszy punkt widzenia. Najlepszy przykład to porównanie Kajetanowicza i Chuchaly. Jeden sobie flaki wyrywal, a drugi ma to szczescie, ze ma kasę. Kajetanowicz za granica już liczyc sie nie bedzie, bo za stary, a Chuchala jeszcze moze o Ptaszku nie wspomnę, a ty mówisz o jakimś tam pojedynczym przypadku z BB, który żyje w innym świecie. Daj takiemu Chuchale czy Zawadzie nawet type r w klasie 8 odetnij od pepowiny i zobaczysz jak daleko zajedzie nawet jak by wygrywał, niech chodzi szuka sponsorów itd.
Zaznaczam, ze nie mam nic do tych chłopaków, to są tylko przykłady dla kolegi, ktory stwierdził, ze kasa nie ma znaczenia. Kariera kierowcy zaczyna sie im wcześnej tym lepiej, a nie w wieku Solowowa. Specjalnie skrocona wersja dla kolegów poniżej. :D
Ostatnio edytowano sobota, 18 lut 2012, 19:45 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez jaczylibodzio » sobota, 18 lut 2012, 18:55

Znowu się eseje zaczną.... dajcie sobie na luz.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez macneil » sobota, 18 lut 2012, 19:31

jaczylibodzio napisał(a):Znowu się eseje zaczną.... dajcie sobie na luz.

Przeczytałem pierwsza linijkę i mi się odechciało:)
macneil
N3

Postprzez Adammm28 » sobota, 18 lut 2012, 19:39

Ludzie dajcie sobie siana !!! Trzepiecie piane nad tematem az sie rzygać chce... Czy to wazne czy Kajto jest taki dobry czy reszta taka slaba ? Leje calą reszte i tyle i nie ma co nad tym dyskotowac. Wygrywa, jest regularny, nie popelnia bledow i chwala mu za to. A to ze Bryan i Solek nie startuja to juz ich osobista sprawa, w tym rajdzie to Kajto jest najlepszy i mam nadzieje ze to sie nie zmieni do konca sezonu... Peace
Adammm28
N1

Postprzez janex » sobota, 18 lut 2012, 19:46

macneil napisał(a):
jaczylibodzio napisał(a):Znowu się eseje zaczną.... dajcie sobie na luz.

Przeczytałem pierwsza linijkę i mi się odechciało:)

Mnie podobnie i znów musimy pisać OT.
Są tu jacyś moderatorzy na tym forum? Zróbcie porządek, pilnujcie, dawajcie ostrzeżenia i np jak ktoś zgarnie 3 to ban na miesiąc albo coś w tym stylu.
Denerwujące to jest, bo wchodzę do tego tematu żeby zobaczyć jakieś filmy, zdjęcia, komentarze, a tu znów filozofie jakieś.
Co do samego rajdu, Kajetanowi raczej już nikt nie odbierze zwycięstwa w rajdzie, na chyba że poważna awaria lub coś w tym stylu. Wiadomo rajdy są nieprzewidywalne, ale nie powinno się nic zmienić.
Chuchała bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, tak jak ktoś tam pisał na asfalcie może już nie być tak kolorowo, ale na razie jest rajd zimowy i tu pokazuje że treningi i praca robią swoje.
Kuchar na pewno będzie chciał powalczyć o te drugie miejsce, zobaczymy tylko z jakim efektem, na pewno łatwego zadania nie będzie miał.
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez Marko Rally » sobota, 18 lut 2012, 20:06

corados napisał(a):... Pamiętajmy,że chłopak jedzie zwykłą N-ką myślę,że kierownictwo teamu powinno się jak najszybciej zdecydowac na przebudowę albo zakup auta w specyfikacji R4, a byc może gdzieś w ostatnich 2 rundach zacznie gryźc Kajtka...

Oooooooo! Jeszcze długo długo NIE !
Marko Rally
N3

Postprzez Sebekrally » sobota, 18 lut 2012, 20:12

Moje obserwacje po dzisiejszym dniu:
1. Kajto brzydko ale czas mówi co innego.
2. Chuchała w zeszłym roku o tej porze mówiłem że to za szybko i ze kasa itd. natomiast gość jest mądrze prowadzony, sam ma jednak poukładane w głowie, dziś jechał dość widowiskowo i szybko on ma jeszcze się uczyć ale widać postepy.
3. Kuchar tez jechał od cyrkla czasy przyzwoite.
4. Bęben musi ogarnąć auto ale przyjemnie się oglądało.
5. Słabo, na 7 os niewiele brakowało a podzieliłby los Chmiela.
6. Rzeźnik widowiskowo w większości przypadków.
7. Mały po problemach ze zdrowiem i tak długiej rehabilitacji jest nieźle, po prologu myślałem, że dziś przywali :D
Na uwagę zasługuje jeszcze Streer i Luty
Dramatem jest taka frekfencja i stawka w której myślę większość forumowiczów w tym ja mając topowe auto walczyła by o TOP 10 :evil:
Sebekrally
A5

Postprzez viper » sobota, 18 lut 2012, 20:23

Chłopaki przeciez ta frekwencja była do przewidzenia, wiec nie rozumiem rozczarowania. Myśle, ze od Świdnicy bedzie zdecydowanie lepiej i na pewno takich dużych różnic czasowych w czołówce nie bedzie. Często na szutrach są duże różnice czasowe, ale na asfaltach sie to na pewno wyrówna i bedą emocje.
Swja droga to chyba już po emocjach w tym rajdzie. No moze Kuchar i Chuchala przyciągnąć uwagę, ale reszta sie rozjechala.
viper
S2000

Postprzez paproh » sobota, 18 lut 2012, 20:41

Czy może choć jedna osoba umieścić jakiś filmik, już nie mogę patrzeć na te komentarze...do valasski daleko do swidnickiego daleko a wy tam sobie ogladacie wrzuccie cos.....
free your mind...
paproh
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP