Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez toomek » piątek, 30 gru 2011, 10:38

Mam dwa miejsca na Monte Carlo. Wjazd z Krakowa. Koszt 300 euro/osob. (zawiera koszty przejazdu i hotele).
Informacja i kontakt: rallyinfo@wp.pl
toomek

Postprzez Honiclbr » piątek, 30 gru 2011, 11:26

Loeb1987 napisał(a):
Matthias Schmidt napisał(a):Wystarczy zebyś looknął na rajdy.v10.pl ;)

Na v10 nie polecam, często same bzdury są ;)

Mógłbyś wskazać jakąś bzdurę, która ostatnio pojawiła się i była źródłowana jako V10.pl, a nie portal zagraniczny??
Honiclbr
A5

Postprzez Loeb1987 » piątek, 30 gru 2011, 15:06

Honiclbr napisał(a):
Loeb1987 napisał(a):
Matthias Schmidt napisał(a):Wystarczy zebyś looknął na rajdy.v10.pl ;)

Mógłbyś wskazać jakąś bzdurę, która ostatnio pojawiła się i była źródłowana jako V10.pl, a nie portal zagraniczny??

To inaczej, zamieszczają tam bzdury w portali zagranicznych :)
Loeb1987
A6

Postprzez Honiclbr » piątek, 30 gru 2011, 15:36

Może jakieś konkrety?
Honiclbr
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 30 gru 2011, 16:37

Honiclbr - daj sobie już spokój, przecież to nie temat dyskusji w wątku Świat WRC. Każdy ma przecież swoje zdanie, możecie dyskutować na pw ;)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Jarek55511 » piątek, 30 gru 2011, 17:52

Jak myślicie Ostberg wybierze Mini czy Citroena? Bo z Forda chyba już zrezygnował jak wybrali Pettera na drugiego fabrycznego kierowcę a nie jego.
Jarek55511
S1600

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 30 gru 2011, 18:16

Teoretycznie Ford też jest jeszcze opcją. Ale jeśli miałbym postawić na któryś za tych dwóch zespołów (Mini, Citroen) postawiłbym na Mini.
W Citroenie mają swoich kierowców, którym poświęcają uwagę (Loeb, Neuville, może jeszcze jacyś Francuzi - np. Bouffier), a dodatkowo Ostberg raczej nie wiazałby żadnej przyszłości z Citroenem. Dodatkowo jest Skandynawem i jakoś ciężko mi wyobrazić sobie Norwega w Citroenie, choć to akurat jest nieważne. Był Solberg, będzie Hirvonen.

Mini mogłoby być rozsądniejszą opcją. Dobry samochód, nawet jakieś szanse na starty w fabryce (o ile dobrze się orientuję Ostberg ma sponsorów, a tego Mini potrzebuje). Taka jest moja wizja.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez artur481 » piątek, 30 gru 2011, 18:30

jeszcze jest opcja, że Citroen Norge wesprze Madsa i wtedy zamiast PSWRT będzie MOWRT ;)
artur481

Postprzez Agrest » piątek, 30 gru 2011, 18:34

Wtedy bedzie Adapta World Rally Team, mysle ze Mads wybierze Mini
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez tomson » piątek, 30 gru 2011, 19:32

Matthias Schmidt napisał(a):Honiclbr - daj sobie już spokój, przecież to nie temat dyskusji w wątku Świat WRC. Każdy ma przecież swoje zdanie, możecie dyskutować na pw ;)

To może Ty sobie daj spokój? Bo i ja wiadro przymiotników, też mogę wylać na Ciebie. Od skrajności w skrajność, nie zamiataj tematu pod dywan. Można było ostatnio przeczytać o ekonomii rynku samochodowego w tym temacie, to czemu nie podać przykładów dla V10? Bo już nie kumam. Rzadko odwiedzam portal V10, ale takie rzucanie "bo coś tam bzdury", świadczy o wybiórczej uwadze. A powinieneś coś o tym wiedzieć, skoro zachwalasz autoklub.
Matthias Schmidt napisał(a):

Oj, nie wiedziałem. Dużo czasu spędzam na niemieckich stronach, no i oczywiście autoklubie, który zawsze wydawał mi się najbardziej rzetelny :) (wiem, wiem wazelina)
tomson
N2

Postprzez Tomek K » piątek, 30 gru 2011, 19:35

Pytanie ile będzie "kwitu" i jakie będę ustalenia.

Najlepszy byłby Citroen, pytanie która ewolucja będzie dla Madsa dostępna. Mini ok, teraz mają niezłe auto, tylko że skoro z kasą tak u nich krucho to nie wiadomo jak z testami i co za tym idzie homologacją nowych wersji/ewolucji.
Ford - pytania podobne jak przy Cytrynie - ile to będzie kosztowało i co będzie w zamian.
Wg mnie Mini jest najgorszym autem WRC z tej trójki - ale pamiętajmy, że liczy sie to co w portfelu :)
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 30 gru 2011, 19:43

tomson - ale po co od razu się tak rzucasz? Nie przesadzaj za bardzo. A poza tym wybacz, ale to nie ja pisałem o bzdurach na v10, więc nie wylewaj teraz żalu na mnie, ok?? Akurat żaden z moich postów nie opisywał żadnego z portali, więc nie bardzo rozumiem o co masz do mnie żal.

Można było ostatnio przeczytać o ekonomii rynku samochodowego w tym temacie

To znaczy? Co masz na myśli?
Matthias Schmidt
N4

Postprzez tomson » piątek, 30 gru 2011, 20:21

Matthias Schmidt napisał(a):tomson - ale po co od razu się tak rzucasz? Nie przesadzaj za bardzo. A poza tym wybacz, ale to nie ja pisałem o bzdurach na v10, więc nie wylewaj teraz żalu na mnie, ok?? Akurat żaden z moich postów nie opisywał żadnego z portali, więc nie bardzo rozumiem o co masz do mnie żal.

Można było ostatnio przeczytać o ekonomii rynku samochodowego w tym temacie

To znaczy? Co masz na myśli?

Jaka szybka odpowiedź, ino kto się rzuca, ja? Przesłanką do rzucania byłoby postawienie "!" kurna blade, hmm wykrzyknika dosłowniej :) ale o tym dobrze wiesz władając wzorcowo polszczyzną, jak mniemam. Jeśli miałbym się rzucać, to tylko do @żółtodziób za ukazanie drastycznie innego punktu widzenia.

Ze skrajności w skrajność, spokojny marzyciel, agresywny moderator, niekiedy wirtuoz psychologicznych sformułowań zdań. Wczytywałem się w Twe posty i tak mocno przypominasz, hmm kogoś znajomego... Gdzieś to już czytałem :) Peace.
tomson
N2

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 30 gru 2011, 20:31

Wybacz, może źle zinterpretowałem Twoją uwagę ;)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Loeb1987 » piątek, 30 gru 2011, 22:24

Honiclbr napisał(a):Może jakieś konkrety?

To jest taki portal gdzie newsy się pojawiają i znikają. Kiedyś trafiłem na taki, że Kubica podpisał kontrakt z Ferrari ale później go już nie znalazłem.
Z tego co pamiętam to na jakimś zagranicznym ktoś sobie zrobił jaja, a kilka portali zamieściło takie brednie.
Takich sytuacji było kilka, nie ma sensu wymieniać dalej.

Wracając do tematu Madsa to obstawiam do w Cytrusie :) Dwa młode talent w tym zespole to byłoby coś. Mam nadzieję, że nie poleci na posadę "fabrycznego" w Mini.
Loeb1987
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata